Doubt Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Ας πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα για άρση απορρήτου για 10 χιλιάρικα. Θα έχει ενδιαφέρον. 12 λεπτά πριν, prototypegr είπε Και πάλι θα πρέπει να τα δικαιολογήσει σε περίπτωση δαπάνης.
prototypegr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, Doubt είπε Ας πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα για άρση απορρήτου για 10 χιλιάρικα. Θα έχει ενδιαφέρον. Τι σχέση έχει ο οικονομικός εισαγγελέας. Μάλλον μπερδεύεσαι. Εγώ μιλάω για φορολογικά πως θα πρέπει να τα δικαιολογήσει. Αν αυτά τα 10.000€ τα ξοδέψει και το συνολικό ποσό δαπανών και τεκμηρίων στο έτος που το κάνει, ξεπερνάει το εισόδημά του, θα πληρώσει εξτρά φόρο.
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 4 hours ago, Doubt said: Ας πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα για άρση απορρήτου για 10 χιλιάρικα. Θα έχει ενδιαφέρον. Δεν κατάλαβες, αν τα 10 χιλιάρικα αυτά τα χρησιμοποιήσει πχ για αγορά ενός αυτοκινήτου και δεν μπορούν να καλυφθούν από το εισόδημα του, τότε την ίδια στιγμή που θα κάνει την φορολογική δήλωση το σύστημα θα του βάλει φόρο πάνω σε αυτά σαν να ήταν κανονικό εισόδημα. Επίσης έχε υπόψιν πως δεν υπάρχει κανένα απόρρητο στις τραπεζικές συναλλαγές για να το άρει κάποιος εισαγγελέας.
rus Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, marinna είπε Να ρωτήσω κάτι σχετικά απλό; Μια τέτοια δωρεά ναι μεν δεν φορολογείται, αλλά δεν αυξάνει το εισόδημα του παιδιού το οποίο θα φορολογηθεί για το επιπλέον ποσό; Εννοώ σε περίπτωση που αλλάξει κλίμακα κτλ. Συν ότι μπορεί να χάσει κάποια επιδόματα; Αν μπει στον κωδ. 781 δεν θα φορολογηθει. Τωρα κατα ποσον υπολογιζεται σε αλλα τυχον επιδοματα της χρονιας, αυτο, οπως ειπε και ο απο πανω φιλος ειναι λιγο θολο. 6 ώρες πριν, Doubt είπε Κοινό λογαριασμό δεν έχετε; Αν δεν έχετε να αποκτήσετε. Τραβάω τα (ολίγα) μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω. (στα πεταχτά) Το ζητημα εχει τακτοποιηθει εδω και μηνες, το θρεντ ειναι παλιο. Με τι ακριβως τραβας τα μαλλια σου, ποιο ηταν το περιεργο που διαβασες? 5 ώρες πριν, Doubt είπε Θα είναι συνδικαιούχος, άρα δικά του χρήματα και τα κάνει ότι θέλει. μα δεν ειναι αυτο το ζητημα. Και στο χερι μπορουν να στα δωσουν και να τα κανεις οτι θελεις. Το θεμα ειναι πως τα δικαιολογεις, ειδικα οταν δεν εχεις δικο σου εισοδημα. Τα λεφτα αυτα πηγαν σε μερικη προωρη αποπληρωμη δανειου. Συνεπως επρεπε να δοθουν με την (αφορολογητη) γονικη δωρεα. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από rus 1
runner69 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, prototypegr είπε @rus έχω αναφέρει πιο πάνω τι έκανα εγώ, απλώς ένα ακόμα που δεν ανέφερα είναι ότι ο δωρεοδόχος να μην είναι συνδικαιούχος στον λογαριασμό του δωρητή από όπου θα γίνει η μεταφορά και ο δωρητής να είναι πρώτο όνομα στον λογαριασμό. Δεν βρισκω για ποιο λογο να απαγορευεται αυτο. Nice to have ειναι.
rus Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, runner69 είπε Δεν βρισκω για ποιο λογο να απαγορευεται αυτο. Nice to have ειναι. εχεις καταλαβει οτι στην αφορολογητη γονικη δωρεα πρεπει το χρημα να μεταφερθει απο τον λογ/σμο του δωρεοδοτη στο λογ/σμο του δωρεοδοχου?
prototypegr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 22 λεπτά πριν, runner69 είπε Δεν βρισκω για ποιο λογο να απαγορευεται αυτο. Nice to have ειναι. Ναι βολικό είναι, αλλά αυτό προβλέπει. Τώρα για ποιο λόγο πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τραπεζική κίνηση, είναι άλλο θέμα. Σου λέει ότι από την στιγμή που είσαι συνδικαιούχος, έχεις το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσεις. Βέβαια, αν δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις, δώρον άδωρον.
Doubt Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επίσης έχε υπόψιν πως δεν υπάρχει κανένα απόρρητο στις τραπεζικές συναλλαγές για να το άρει κάποιος εισαγγελέας. Μα τι λέμε τώρα; σοβαρά; 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Τι σχέση έχει ο οικονομικός εισαγγελέας. Μάλλον μπερδεύεσαι. Εγώ μιλάω για φορολογικά πως θα πρέπει να τα δικαιολογήσει. Αν αυτά τα 10.000€ τα ξοδέψει και το συνολικό ποσό δαπανών και τεκμηρίων στο έτος που το κάνει, ξεπερνάει το εισόδημά του, θα πληρώσει εξτρά φόρο. 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Όσον αφορά τις κληρονομιές, σε αυτό έχεις δίκιο ότι είναι χρήσιμο. Ποια η διαφορά; για πες.
prototypegr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Doubt είπε Μα τι λέμε τώρα; σοβαρά; Ποια η διαφορά; για πες. Νομίζω πλάκα κάνεις. Αν τα έχει κάνει δωρεά μπορεί να δικαιολογήσει το υπερβάλλων ποσό. Αν όχι, θα πρέπει να αποδείξει που τα βρήκε, αλλιώς θα πληρώσει εξτρά φόρο. Κι όχι, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δωρεά αν δεν έχουν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες. Κι επειδή παρατράβηξε και κούρασε το όλο θέμα, σταματάω εδώ με τις εξηγήσεις. Αν πάλι δεν έχεις καταλάβει την διαφορά, ρώτα έναν λογιστή να στα εξηγήσει. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από prototypegr Διόρθωση: τος->τις
Doubt Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Για σένα δηλαδή, ή για εσάς, εγώ που έχω εισόδημα (ας πούμε) 20.000 δεν μπορώ να αγοράσω ΙΧ που κάνει 30.000 κι ας έχω σε λογαριασμό μου (ατομικό ή κοινό) 50.000.
runner69 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, rus είπε εχεις καταλαβει οτι στην αφορολογητη γονικη δωρεα πρεπει το χρημα να μεταφερθει απο τον λογ/σμο του δωρεοδοτη στο λογ/σμο του δωρεοδοχου? Εχεις καταλαβει οτι δεν υπονοησα οτι δεν θα υπαρξει τραπεζικη κίνηση; παραδειγμα Λογαριασμος Α με δικαιουχο Κωστα και συνδικαιουχο Μανώλη Λογαριασμος Β με δικαιουχο τον Μανωλη Στελνει χρηματα ο Κωστας απο τον λογαριασμό Α στο Β ωστε ο δωρεοδοχος να ειναι πρωτο ονομα στο λογαριασμο.
prototypegr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 36 λεπτά πριν, runner69 είπε Εχεις καταλαβει οτι δεν υπονοησα οτι δεν θα υπαρξει τραπεζικη κίνηση; παραδειγμα Λογαριασμος Α με δικαιουχο Κωστα και συνδικαιουχο Μανώλη Λογαριασμος Β με δικαιουχο τον Μανωλη Στελνει χρηματα ο Κωστας απο τον λογαριασμό Α στο Β ωστε ο δωρεοδοχος να ειναι πρωτο ονομα στο λογαριασμο. Αυτό, δυστυχώς, δεν λογίζεται ως δωρεά. 1
runner69 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, prototypegr είπε Αυτό, δυστυχώς, δεν λογίζεται ως δωρεά. Για ποιο λογο; Που απαγορευεται; Δηλ αν εγω μπω συνδικαιουχος ενος εκατομμυριουχου, μπορω να κανω οποια αγορα ακινητου θελω μονο και μονο επειδη ειμαι συνδικαιουχος ; Δεν θα μου πει η εφορια που τα βρηκα ; Τι θα απαντησω , ημουν συνδικαιουχος ; 1
kostakis81 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 re μαγκες ποσο χρονον ειναι το παιδι? 20 ? δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του ? ειναι λιγα τα λεφτα δεν θα ασχοληθουν καν .... πως πηρες δανειο που λεσ ια προορη αποπληρωμη χωρισ εισοδηματα ??? κατι δεν κολαει εδω... ειναι σπανια περιπτωση καποιοσ που δουλευει εστω με βασικο 4-5 χρονια να μην μπορει να δικαιολογησει 10 χιλιαρικα μονο τα τεκμηρια κοιτανε και τις ηλεκτρονικες συνναλαγες γιαυτο οι νεοι κοψτε τισ πολλες καρτεσ και γυριστε το στο μετρητο γιατι θα εχετε τεραστιο προβλημα στο μελλον .... 1
prototypegr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, runner69 είπε Για ποιο λογο; Που απαγορευεται; Δηλ αν εγω μπω συνδικαιουχος ενος εκατομμυριουχου, μπορω να κανω οποια αγορα ακινητου θελω μονο και μονο επειδη ειμαι συνδικαιουχος ; Δεν θα μου πει η εφορια που τα βρηκα ; Τι θα απαντησω , ημουν συνδικαιουχος ; Έχω απαντήσεις για όλες αυτές τις απορίες σου σε προηγούμενα post μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα