Προς το περιεχόμενο

Γονικη παροχη μετρητων

rus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, rus είπε

Aν διαβασεις το πρωτο ποστ θα δεις τι εχω ρωτησει, που γινεται η γονικη δωρεα. Στην εφορια? στο λογιστη? ή μπορεις και μονος σου?

Να ρωτήσετε τον λογιστή σας, είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση που μπορεί να δοθεί, αυτός θα σας κατευθύνει. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη διαδικασία. Τι παραπάνω θέλετε να ακούσετε επ' αυτού; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Να ρωτήσετε τον λογιστή σας, είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση που μπορεί να δοθεί, αυτός θα σας κατευθύνει. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη διαδικασία. Τι παραπάνω θέλετε να ακούσετε επ' αυτού; 

Ποσες φορες πρεπει ακομα να πουμε το ιδιο? Μολις στο προηγουμενο μου ποστ εγραψα αυτο ακριβως, δεν το διαβασες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, rus είπε

Ποσες φορες πρεπει ακομα να πουμε το ιδιο? Μολις στο προηγουμενο μου ποστ εγραψα αυτο ακριβως, δεν το διαβασες?

Σελ. 1 " ... δεν χρειαζεται συμβολαιογραφο πανε σε αλλο λογιστη", σελ. 1 "...Μπορείς να την κάνεις και μόνος σου αλλά από όσο ψάχνω δεν βρίσκω σαφείς πληροφορίες και η διαδικασία μπορεί να σε μπερδέψει η να γίνουν λαθη. Καλύτερα σε λογιστή να πας. ", σελ. 2 απαντάτε "Αρα για να χεις το κεφαλι σου ησυχο πας στο λογιστη ". Μιλάμε για διαλόγους βγαλμένους από τη Λάμψη και το Καλημέρα Ζωή.

Δεν είναι ανάγκη να απαντάτε συνεχώς, την απάντηση την έχετε λάβει ήδη από την πρώτη σελίδα. Ζητήστε να κλείσει το παρόν από τους διαχειριστές και να ησυχάσετε.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Σελ. 1 " ... δεν χρειαζεται συμβολαιογραφο πανε σε αλλο λογιστη", σελ. 1 "...Μπορείς να την κάνεις και μόνος σου αλλά από όσο ψάχνω δεν βρίσκω σαφείς πληροφορίες και η διαδικασία μπορεί να σε μπερδέψει η να γίνουν λαθη. Καλύτερα σε λογιστή να πας. ", σελ. 2 απαντάτε "Αρα για να χεις το κεφαλι σου ησυχο πας στο λογιστη ". Μιλάμε για διαλόγους βγαλμένους από τη Λάμψη και το Καλημέρα Ζωή.

Δεν είναι ανάγκη να απαντάτε συνεχώς, την απάντηση την έχετε λάβει ήδη από την πρώτη σελίδα. Ζητήστε να κλείσει το παρόν από τους διαχειριστές και να ησυχάσετε.

Σου ειπα οτι σε ποστς σαν το δικο σου που χρηζουν απαντησης, πρεπει να απανταω. Αντι να μου κανεις υποδειξεις γιατι απλα δε σταματας τα ποστς?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rus είπε

Σου ειπα οτι σε ποστς σαν το δικο σου που χρηζουν απαντησης, πρεπει να απανταω. Αντι να μου κανεις υποδειξεις γιατι απλα δε σταματας τα ποστς?

Χρήζουν ή δεν χρήζουν απάντησης οι αναρτήσεις μου ; Δεν κατάλαβα. Γιατί από τη μία λέτε "χρήζουν" και από την άλλη με προτρέπετε "να σταματήσω τις αναρτήσεις".

ΥΓ Έχει πάει έντεκα παρά τέταρτο, νομίζω οι λογιστές είναι ήδη στα γραφεία τους. Αν θέλετε, ενημερώστε μας τι έγινε.

7 ώρες πριν, rus είπε
18 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Πάντως αν κρίνω με βάση με τις ερωτήσεις που κάνεις θα πρότεινα να μην δοκιμάσετε καν, καλύτερα απευθείας σε λογιστή να σας τα κάνει όλα αυτός.

Ηδη το ειπα αυτο. Με βαση τις απαντησεις που πηρα.

Η διαφορά είναι ότι εγώ σου πρότεινα λογιστή όχι με βάση τις απαντήσεις των άλλων, αλλά με βάση τις απαντήσεις τις δικές σου, επειδή σιγουρεύτηκα πως δεν "νιώθεις".

Anyway, κάνε ότι θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Χρήζουν ή δεν χρήζουν απάντησης οι αναρτήσεις μου ; Δεν κατάλαβα. Γιατί από τη μία λέτε "χρήζουν" και από την άλλη με προτρέπετε "να σταματήσω τις αναρτήσεις".

Ναι, σταματα  να με αναγκαζεις να σου απαντω. Οταν πεις μια κοτσανα ή κατι ανακριβες για μενα δεν πρεπει να το απαντησω?

27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η διαφορά είναι ότι εγώ σου πρότεινα λογιστή όχι με βάση τις απαντήσεις των άλλων, αλλά με βάση τις απαντήσεις τις δικές σου, επειδή σιγουρεύτηκα πως δεν "νιώθεις".

Τι πραμα δε νιωθω? εγραψα καπου κατι περιεργο ή τρελο?

Επεξ/σία από rus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, rus είπε

Ναι, σταματα  να με αναγκαζεις να σου απαντω. Οταν πεις μια κοτσανα ή κατι ανακριβες για μενα δεν πρεπει να το απαντησω?

Τι ναι ; Ρωτάω κάτι και απαντάτε με "ναι". Άλλα αντί άλλων.

Εν πάση περιπτώσει, κύριε "Μανώλη" τι μάθατε τελικά από τον λογιστή σας ; Θα μας πείτε ;

5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Τι ναι ; Ρωτάω κάτι και απαντάτε με "ναι". Άλλα αντί άλλων.

Εν πάση περιπτώσει, κύριε "Μανώλη" τι μάθατε τελικά από τον λογιστή σας ; Θα μας πείτε ;

Απαντησα επακριβως, αλλα δε το καταλαβες.

Οσο για το θεμα, ειπα στους ενδιαφερομενους να πανε σε λογιστη, οταν εχω νεωτερα θα σας πω.

Μόλις τώρα, rus είπε

παντησα επακριβως, αλλα δε το καταλαβες.

Οσο για το θεμα, ειπα στους ενδιαφερομενους να πανε σε λογιστη, οταν εχω νεωτερα θα σας πω.

Μόνο εσείς το αντιληφθήκατε μάλλον αυτό το "επακριβώς".

Εντάξει, όλα καλά λοιπόν, περιμένουμε να μας πείτε νεότερα.

15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Μόνο εσείς το αντιληφθήκατε μάλλον αυτό το "επακριβώς".

Δεν ειναι σοφο να μιλας για αλλους. Επειδη εσυ δε καταλαβες δε σημαινει οτι κανεις δε καταλαβε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, rus είπε

Δεν ειναι σοφο να μιλας για αλλους. Επειδη εσυ δε καταλαβες δε σημαινει οτι κανεις δε καταλαβε.

Σοφό δεν είναι να απαντάτε και με προστακτική από την πρώτη πρώτη σας ανάρτηση και να σας γίνεται ήδη μνεία περί ύφους, αλλά εσείς να επιμένετε. Δεν βλέπω όμως να σχολιάζετε κάτι για αυτό. Ενδεχομένως, κάτι να πηγαίνει στραβά με την αυτοκριτική σας, η οποία λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την κριτική σας. Πολλά δεν είναι σοφά λοιπόν, εξ όσων φαίνεται, χρειάζεται επομένως να τα ιεραρχήσετε (τρόπον τινά). Για δείτε και αυτή την περίπτωση.

Αν έχετε την καλοσύνη, ενημερώστε μας με την πρώτη ευκαιρία σχετικά με την εξέλιξη της γονικής παροχής. 

Στις 1/10/2022 στις 1:15 ΠΜ, rus είπε

Μηπως ξερει κανεις πως γινεται η γονικη παροχη μετρητων, με ποια διαδικασια?

Εψαξα στο ιντερνετ, δε βρηκα τιποτα ουσιαστικο. Οτι ειναι πλεον δωρεαν γραφουν συνεχεια, αλλα δε λενε ΠΩΣ γινεται. Το μονο χρησιμο που ψαρεψα ειναι οτι η μεταβιβαση των χρηματων γινεται υποχρεωτικα μεσω τραπεζας.

Ρωτησα τραπεζικο και λογιστη και μου ειπαν αρλουμπες, οτι δε χρειαζεται να κανω τιποτα, ειναι μικρο το ποσο(για 10χιλ. μιλαμε).

Εγω θελω να ειμαι ενταξει με την εφορια, να μην ειναι τιποτα "μαυρο" ή παρατυπο.

Ο δωρεοδοτης που παει για να κανει την δωρεα? σε λογιστη? στην εφορια? μηπως μπορει τη κανει και μονος του? γιατι κατι ακουσα για μια καινουργια ιντερνετικη πλατφορμα που εγινε γι αυτο το σκοπο.

Στην ααδε θα κανει ηλεκτρονικά τη δήλωση φορου δωρεάς /παροχης. Σου γράφει και τι άλλα χαρτιά θα χρειαστεί να ανεβάσεις. 

Ξεεω σίγουρα οτι με έμβασμα γίνεται, και πρέπει να στείλεις και το αποδεικτικό. 

Για μετρητά δε ξέρω. Τωρα εξαρτάται και τι θες να κάνεις τα χρήματα, αν θες αγορά αμαξι τα  δηλώνεις. Αν τα θες να τα φας στα μπουζούκια δε χρειάζεται καν. 

17 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Σοφό δεν είναι να απαντάτε και με προστακτική από την πρώτη πρώτη σας ανάρτηση και να σας γίνεται ήδη μνεία περί ύφους, αλλά εσείς να επιμένετε. Δεν βλέπω όμως να σχολιάζετε κάτι για αυτό. Ενδεχομένως, κάτι να πηγαίνει στραβά με την αυτοκριτική σας, η οποία λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την κριτική σας. Πολλά δεν είναι σοφά λοιπόν, εξ όσων φαίνεται, χρειάζεται επομένως να τα ιεραρχήσετε (τρόπον τινά). Για δείτε και αυτή την περίπτωση.

Αν έχετε την καλοσύνη, ενημερώστε μας με την πρώτη ευκαιρία σχετικά με την εξέλιξη της γονικής παροχής. 

Ο λογος που ποσταρεις συνεχεια, χωρις ουσιαστικα να λε ςκατι, ειναι γιατι θες να χεις το τελευταιο λογο? 😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...