ChristosFis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας , σκέφτομαι να αποκτήσω το πρώτο μου iphone σαν μεταχείρισμένο μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω στην αγορά και τι να τσεκάρω εξτρα? 1
koutsis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ChristosFis είπε Καλησπέρα σας , σκέφτομαι να αποκτήσω το πρώτο μου iphone σαν μεταχείρισμένο μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω στην αγορά και τι να τσεκάρω εξτρα? Πρίν αγοράσεις τσεκάρεις ΙΜΕΙ στο applecoverage. Ελέγχεις να δουλεύει το face id, το ηχειο , το ακουστικο κτλ. Επίσης πριν αγορασεις πρέπει να βγεί το παλιό apple account και να γινει επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων.
moican Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Και να έχει αφαιρεθεί από τις “Find my” συσκευές του προηγούμενου κάτοχου.
enlightened Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, koutsis είπε Πρίν αγοράσεις τσεκάρεις ΙΜΕΙ στο applecoverage. Ελέγχεις να δουλεύει το face id, το ηχειο , το ακουστικο κτλ. Επίσης πριν αγορασεις πρέπει να βγεί το παλιό apple account και να γινει επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων. Επίσης να ελέγξει την αφή, το 3D touch όπου υπάρχει, τη θύρα φόρτισης/jack αν υπάρχει, τυχόν μηνύματα στις ρυθμίσεις όπως *cannot verify if the battery/display κλπ is genuine*, υγεία μπαταρίας (αν δε λέει τίποτα είναι μούφα-αλλαγμένη), επιταγχυσιόμετρο (ο αισθητήρας που καταλαβαίνει όποτε γυρνας το κινητό) αισθητήρα εγγύτητας (όταν φέρνεις κοντά το κινητό στις κλήσεις και σβήνει η οθόνη), τον αισθητήρα που ανεβοκατεβάζει τη φωτεινότητα, true tone, το φλας, να δεις αν μπαίνει σε δίκτυο βάζοντας SIM και τεστάροντας γενικά ότι μπορείς να μιλήσεις/να ακούσεις καθαρά, το wifi, το bluetooth, την απτική ανάδραση, τα κουμπιά home/ringer/volumε. Φαίνονται πολλά αλλά μέσα σε 5 λεπτά έχεις κάνει τα πάντα.
kormos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, ChristosFis είπε Καλησπέρα σας , σκέφτομαι να αποκτήσω το πρώτο μου iphone σαν μεταχείρισμένο μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξω στην αγορά και τι να τσεκάρω εξτρα? Αν είναι να δεις όσα έχουν αναφερθεί που δεν είναι λάθος τότε μπορεί σε κανένα ψ μήνα να το έχεις στην κατοχή σου. Οπότε ή κάνεις αγορά από κάποιο έμπιστο κατάστημα με μεταχειρισμένα ή κοιτάς από αγγελίες και μέλη (κατά προτίμηση) με μεγάλη ενεργή παραμονή στην κοινότητα ή τα ξεχνάς όλα μιας και μιλάμε για μια κινητή συσκευή (οπότε δεν χωράει και τρελό άγχος) και κάνεις υπομονή αγοράζοντας καινούργιο προηγούμενης γενιάς... Το βασικότερο σε όλα δες αν υπάρχει παραστατικό αγοράς. Μφχ 1
koutsis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kormos είπε Αν είναι να δεις όσα έχουν αναφερθεί που δεν είναι λάθος τότε μπορεί σε κανένα ψ μήνα να το έχεις στην κατοχή σου. Οπότε ή κάνεις αγορά από κάποιο έμπιστο κατάστημα με μεταχειρισμένα ή κοιτάς από αγγελίες και μέλη (κατά προτίμηση) με μεγάλη ενεργή παραμονή στην κοινότητα ή τα ξεχνάς όλα μιας και μιλάμε για μια κινητή συσκευή (οπότε δεν χωράει και τρελό άγχος) και κάνεις υπομονή αγοράζοντας καινούργιο προηγούμενης γενιάς... Το βασικότερο σε όλα δες αν υπάρχει παραστατικό αγοράς. Μφχ Σε κατάστημα με μεταχειρισμένα δεν θα πέρναγα ούτε από έξω! Το 90% είναι χαλασμένα /σπασμένα που τα διορθώνουν με μουφα ανταλλακτικά και τα πουλάνε και πολύ ακριβά μετά! Η πιο καλή λύση είναι κάποιος εμπιστος πωλητής με πολλές αξιολογήσεις, ώστε να ξέρεις ότι δεν θα σου πουλήσει ελλατωματικό. Για καινούργιο οκ αλλά πρέπει να δώσεις τα διπλάσια λεφτά και δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου.. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από koutsis
kormos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 45 λεπτά πριν, koutsis είπε Σε κατάστημα με μεταχειρισμένα δεν θα πέρναγα ούτε από έξω! Το 90% είναι χαλασμένα /σπασμένα που τα διορθώνουν με μουφα ανταλλακτικά και τα πουλάνε και πολύ ακριβά μετά! Η πιο καλή λύση είναι κάποιος εμπιστος πωλητής με πολλές αξιολογήσεις, ώστε να ξέρεις ότι δεν θα σου πουλήσει ελλατωματικό. Για καινούργιο οκ αλλά πρέπει να δώσεις τα διπλάσια λεφτά και δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου.. Μην είσαι απόλυτος με αυτό. Και αν εσύ "την έχεις φάει" δε σημαίνει ότι ισχύει για όλα. Από εκεί και πέρα ποιος σου είπε εσένα πως ένας έμπιστος πωλητής θα σου πουλήσει κάτι καθαρό? Μην ξεχνάμε πως ένα μεταχειρισμένο έχει πάντα ρίσκο. Όταν κάποιος έχει κόλλημα με αγορά μεταχειρισμένου στρέφεται μόνο σε καινούργιο. Μφχ
koutsis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, kormos είπε Μην είσαι απόλυτος με αυτό. Και αν εσύ "την έχεις φάει" δε σημαίνει ότι ισχύει για όλα. Από εκεί και πέρα ποιος σου είπε εσένα πως ένας έμπιστος πωλητής θα σου πουλήσει κάτι καθαρό? Μην ξεχνάμε πως ένα μεταχειρισμένο έχει πάντα ρίσκο. Όταν κάποιος έχει κόλλημα με αγορά μεταχειρισμένου στρέφεται μόνο σε καινούργιο. Μφχ Φίλε μου είπα τα περισσότερα μαγαζιά το κάνουν, όχι όλα. Επίσης πάντα πουλάνε πολύ πιο ακριβά από ιδιώτη. Όσον αφορά τον εμπιστο πωλητή, αν κάποιος έχει 50 θετικές αξιολογισεις λιγο δύσκολο να σου πουλήσει μουφα, σε σχέση με κάποιον άγνωστο ... Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από koutsis
kormos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 56 λεπτά πριν, koutsis είπε Φίλε μου είπα τα περισσότερα μαγαζιά το κάνουν, όχι όλα. Επίσης πάντα πουλάνε πολύ πιο ακριβά από ιδιώτη. Όσον αφορά τον εμπιστο πωλητή, αν κάποιος έχει 50 θετικές αξιολογισεις λιγο δύσκολο να σου πουλήσει μουφα, σε σχέση με κάποιον άγνωστο ... Ανέφερες για ένα ποσοστό 90% αρκετά υψηλό. Μην είσαι απόλυτος, από ένα κατάστημα θα πάρεις και μια γραπτή εγγύηση 3-6-12 μήνες ανάλογα. Από ιδιώτη ούτε λεπτό 🙂 Προσωπικά και από αγγελίες και από ιδιώτες και από καταστήματα έχω πάρει απροβλημάτιστα 🙂 Μφχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα