Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω βάλει στο χωριό πρόγραμμα τηλέφωνο & internet cosmote και μετά από 2 χρόνια κατάλαβα ότι έχω δώσει περίπου 500€ χωρίς λόγο. Το προϊόν έληξε και σκέφτομαι να γυρίσω σε mobile router (4G) και να φορτώνω ετήσια πακέτα (κι αν χρειαστεί μηνιαία). Οι επισκέψεις μου είναι μια φορά το δίμηνο, οπότε το βρίσκω περιττό το πάγιο έξοδο - όμως θα ήθελα να ενεργοποιώ τον αφυγραντήρα, φερ' ειπείν, μέσω app πριν πηγαίνω. Σημειώνω ότι στο χωριό πιάνει καλά και η Cosmote και η Vodafone - για wind δεν ξέρω.

Ποια είναι η πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση; Να αγοράσω ένα Mobile Router από το skroutz ή να πάρω το έτοιμο πακέτο της cosmote στα 149€ ; Αν πάρω ένα π.χ. TP-LINK από το skroutz ποιά είναι η διαδικασία με τους παρόχους μετά;

Ευχαριστώ πολύ!

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να παρεις μια τετοια καρτα μαζι με ενα ρουτερ σαν κι αυτο. Μια αλλη λυση ειναι το Giga WiFi On the Spot της Vodafone, αλλά δεν εχει απεριοριστα πακετα οπως η Cosmote και ειναι μαξ μηνιαιας διαρκειας. Ειναι πιο φτηνο σε καθε περιπτωση να αγορασεις ξεχωριστα το ρουτερ και την καρτα SIM από το να τα παρεις ολα μαζι απο τον παροχο.

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Μπορεις να παρεις μια τετοια καρτα

Είναι όντως για έναν χρόνο και μπορεί να υπάρξει κατανάλωση έως 12GB συνολικά, μέσα στο έτος; 

Το ξέρω ότι το γράφει (ξεκάθαρα), αλλά ήθελα να σιγουρευτώ. Με ενδιαφέρει για GPS tracker, χωρις να κανω ανανεώσεις κάθε δίμηνο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Θα σου πω αυτά που ξέρω. Τα 12 GB για ένα χρόνο δεν είναι ανανεώσιμα. Άμα σου τελειώσουν σου τελείωσαν. Το On the spot της Vodafone δίνει 200 MB κάθε μήνα δωρεάν. Είναι υποτίθεται συμβόλαιο (έρχεται λογαριασμός δηλαδή) αλλά δεν έχει καθόλου πάγια. Μηδενικός λογαριασμός δηλαδή. Επίσης η παραγγελία της SIM είναι δωρεάν, αν και καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα Vodafone γιατί από το Site όσες φορές το προσπάθησα δεν δούλεψε. Πιστεύω ότι για το tracker σου είναι ό,τι πρέπει.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Με ενδιαφέρει για GPS tracker, χωρις να κανω ανανεώσεις κάθε δίμηνο. 

Για συσκευές τύπου GPS tracker και γενικά IOT, υπάρχει και η iotsim της inter telecom, που λέει ότι χρησιμοποίει τον πάροχο με το καλύτερο σήμα κάθε φορά, και έχει και πακέτο με απεριόριστα data (στα 32kbps βέβαια, αλλά του GPS tracker πρέπει να του είναι αρκετά)

Να σημειώσω ότι δεν έχω δοκιμάσει καθόλου την εν λόγο υπηρεσία, οπότε try at your own risk. Απλά είπα να το πω σαν ιδέα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Sudowoodo είπε

Για συσκευές τύπου GPS tracker και γενικά IOT, υπάρχει και η iotsim της inter telecom, που λέει ότι χρησιμοποίει τον πάροχο με το καλύτερο σήμα κάθε φορά, και έχει και πακέτο με απεριόριστα data (στα 32kbps βέβαια, αλλά του GPS tracker πρέπει να του είναι αρκετά)

Σας ευχαριστώ. Χρησιμοποιώ άλλης εταιρείας, η οποία μου κοστίζει περίπου 30€/χρόνο (2GB, αλλά είναι υπεραρκετά για τη χρήση που κάνει ο tracker). Απλώς, είναι πάροχος εξωτερικού (Εσθονίας συγκεκριμένα, για να καταλάβουν σε ποιόν αναφέρομαι, όσοι ασχολούνται με το σπορ) και θα με συνέφερε καλύτερα η cosmote, κυρίως λόγω καλύτερης ποιότητας λήψης σήματος. 

20 ώρες πριν, geoavlonitis είπε

Μηδενικός λογαριασμός δηλαδή. Επίσης η παραγγελία της SIM είναι δωρεάν, αν και καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα Vodafone γιατί από το Site όσες φορές το προσπάθησα δεν δούλεψε. Πιστεύω ότι για το tracker σου είναι ό,τι πρέπει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μια επιπλέον ερώτηση : αναφέρετε vodafone εκ παραδρομής ή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το προτείνετε; Γιατί η sim είναι της cosmote. 

Δημοσ.

Όχι, όχι, δεν ήταν εκ παραδρομής. Αναφερόμουν στην υπηρεσία Giga WiFi on the spot της Vodafone, σαν εναλλακτική για το αντίστοιχο πρόγραμμα της Cosmote Mobile Internet με κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

θα με συνέφερε καλύτερα η cosmote

Γενικά δεν γνωρίζω τι παίζει με ξένες κάρτες κτλ, αλλά από όσο καταλαβαίνω η IOT sim χρησιμοποίει τον πάροχο με το καλύτερο σήμα -> αρά cosmote?. Δεν είμαι και σίγουρος, μπορείς να τους ρωτήσεις για να μάθεις τι παίζει με τους παρόχους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sudowoodo είπε

Δεν είμαι και σίγουρος, μπορείς να τους ρωτήσεις για να μάθεις τι παίζει με τους παρόχους.

Έχει να κάνει με τις εκάστοτε συμφωνίες μεταξύ εταιρείας παροχής υπηρεσίας και παρόχων. Ήτοι, σήμερα "συμφωνούμε και συνεργαζόμαστε", αύριο όμως "τα χαλάσαμε και χωρίζουν οι δρόμοι μας". Όπως καταλαβαίνετε και εσείς λοιπόν, σε χώρους/περιοχές/σημεία όπου ένας πάροχος μπορεί να "παίζει" άριστα και δύο να υπολειτουργούν, ένα τέτοιο ζήτημα είναι αρκετά κρίσιμο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ.

συνεχίζω το πολύ ενδιαφέρον θέμα με ερώτηση σε όσους έχουν δουλέψει φορητό router:

στην πράξη κάνει άραγε διαφορά το dual band? προς το παρόν θα συνδέονται κυρίως κινητά και chrome cast, οπότε το 2.4 με καλύπτει ΑΛΛΑ όταν Nova και Cosmote μας κόψουν τελείως τα δορυφορικά και περάσει το σήμα εφαρμογή σε smart tv δε θα αυξηθούν λογικά οι ανάγκες;

αφήνω εδώ τη σύγκριση:

https://www.skroutz.gr/comparelists/775?compare=25042496%2C25043802%2C20492204

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το παρόν θέμα μπορεί να κλειδώσει.

Κατέληξα σε πακέτο της Cosmote με 80€ τον χρόνο και 4G mobile router της TP-link στα 70€.

Οι ταχύτητες 4G είναι σημαντικά αυξημένες με την προηγούμενη εγκατάσταση.

Δημοσ.
Στις 4/11/2022 στις 1:15 ΜΜ, tsoump είπε

Το παρόν θέμα μπορεί να κλειδώσει.

Κατέληξα σε πακέτο της Cosmote με 80€ τον χρόνο και 4G mobile router της TP-link στα 70€.

Οι ταχύτητες 4G είναι σημαντικά αυξημένες με την προηγούμενη εγκατάσταση.

Με πόσα δεδομένα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...