Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Πήγα για ύπνο χθες με τον υπολογιστή ανοιχτό. Ξύπνησα κ κλασσικά ήταν σε sleep mode με το λαμπάκι του power button να αναβοσβήνει. Δυστυχώς όμως δε κατάφερα ποτε να τον ανοίξω… Βλέπω κανονικά να παίρνει ρεύμα από Ethernet, gpu και motherboard όποτε η ελπίδα μου είναι να είναι απλά ένα Καμμένο τροφοδοτικό που έχω εδώ και δέκα χρόνια. Έβγαλα ένα ένα όλα τα καλώδια και τα σύνδεσα πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα…Δυστυχώς δεν έχω άλλο τροφοδοτικό για να τεστάρω όποτε ή το παω για service (πάντα τα χειρότερα συμβαίνουν Παρασκευή) ή αγοράζω τροφοδοτικό και ελπίζω να έφταιγε αυτό. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βεβαιωθώ; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

με ποιό τρόπο το ξυπνάς από sleep? 

ποιό τροφοδοτικό είναι;

γράψε και την υπόλοιπη σύνθεση

(μη βαριέσαι όπως λέει το νικνεημ να δώσεις πληροφορίες αν θες πιο σωστή βοήθεια) :P

ξεκούμπωσε ότι usb έχεις επάνω και άσε μόνο το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, greekfragma είπε

με ποιό τρόπο το ξυπνάς από sleep? 

ποιό τροφοδοτικό είναι;

γράψε και την υπόλοιπη σύνθεση

(μη βαριέσαι όπως λέει το νικνεημ να δώσεις πληροφορίες αν θες πιο σωστή βοήθεια) :P

ξεκούμπωσε ότι usb έχεις επάνω και άσε μόνο το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Συνήθως πατάω κουμπί στο πληκτρολόγιο κ παίρνει μπρος…

Corsair VS 650

gigabyte 1060 3gb vram

asus prime b350 plus

κ 4 Corsair vengeance ddr 4 ram.

ψάχνω να βρω πως λέγεται το case 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, variemai είπε

Δυστυχώς όμως δε κατάφερα ποτε να τον ανοίξω…

Αν σε ενδιαφέρει ακόμα να τον ανάψεις, ξεκίνα δοκιμάζοντας το εξής:

α.) Σβήνεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει στην πλατη του. Θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση 0.

β.) Κρατάς πατημένο το κουμπί power του κουτιού για 4-5 δευτερόλεπτα.

γ.) Ανάβεις το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει στην πλάτη του. Θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση Ι.

δ.) Πατάς το κουμπί power του κουτιού κανονικά για να δεις εάν θα καταθέρει να ανάψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλείστο από το διακόπτη,πάτα και κράτα το power για 15 δευτερόλεπτα και ξαναδοκίμασε.Από αυτά που λες,καταλαβαίνω ότι δεν παίρνει καθόλου τάση το pc,αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι και βραχυκύκλωμα του κουμπιου.Βρες ποια δύο καλωδιάκια πάνε στο power της μητρικής,βγάλτα,και με ένα ίσιο κατσαβιδάκι,ακούμπα ταυτόχρονα τα δύο pins που απογυμνώθηκαν όταν έβγαλες το κουμπί του power.Αν φταίει αυτό,θα πρέπει το pc με τη μία να ανοίξει,είναι σαν να πατάς το power δλδ.

Επεξ/σία από countass
Δημοσ.
1 ώρα πριν, countass είπε

Κλείστο από το διακόπτη,πάτα και κράτα το power για 15 δευτερόλεπτα και ξαναδοκίμασε.Από αυτά που λες,καταλαβαίνω ότι δεν παίρνει καθόλου τάση το pc,αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι και βραχυκύκλωμα του κουμπιου.Βρες ποια δύο καλωδιάκια πάνε στο power της μητρικής,βγάλτα,και με ένα ίσιο κατσαβιδάκι,ακούμπα ταυτόχρονα τα δύο pins που απογυμνώθηκαν όταν έβγαλες το κουμπί του power.Αν φταίει αυτό,θα πρέπει το pc με τη μία να ανοίξει,είναι σαν να πατάς το power δλδ.

Το δοκίμασα, δεν έγινε τίποτα δυστυχώς…

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

το πιο πιθανό να σε χαιρέτισε το corsair VS 650. και πολύ κράτησε για τη κακή φήμη του.

Μακάρι να είναι αυτό και να μη κάηκε τίποτα άλλο. Άρα να πάω να πάρω κάποιο άλλο κ να εύχομαι να έφταιγε αυτό;

επισης μόνο πλαίσιο έχω κοντά μου 😄

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

σε έναν τεχνικό να το αφήσεις να σε ενημερώσει τι φταίει δεν υπάρχει επιλογή;

Το θέμα είναι ότι είναι Παρασκευή κ στην καλύτερη θα μάθω φταίει από Δευτέρα και χρειάζομαι τον υπολογιστή… 

Δημοσ.
1 minute ago, variemai said:

Το θέμα είναι ότι είναι Παρασκευή κ στην καλύτερη θα μάθω φταίει από Δευτέρα και χρειάζομαι τον υπολογιστή… 

τότε αγοράζεις τροφοδοτικό.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-tx-series-550-w-80-gold-version-2021_3902463

Δημοσ.

22 λεπτά πριν, variemai είπε

Μακάρι να είναι αυτό και να μη κάηκε τίποτα άλλο. Άρα να πάω να πάρω κάποιο άλλο κ να εύχομαι να έφταιγε αυτό;

επισης μόνο πλαίσιο έχω κοντά μου 😄

Το πιο πιθανό αυτό είναι.Να πέθανε εντελώς η μητρική και να μην ανάβει καν το τροφοδοτικό δύσκολο...κι εμένα το cx500 έκλασε σε 3-4 χρόνια το μπάσταρδο...

Δημοσ.
2 minutes ago, variemai said:

Δυστυχώς δεν το έχει το πλαίσιο Κρήτης :(

τα υπόλοιπα που έχει είτε είναι σκουπίδια είτε πανάκριβα.

για μένα ή θα πληρώσεις ακριβά λόγω ανάγκης αγοράς από εκεί ή τράβα αγόρασε ένα φθηνιάρικο ίσα για τη δοκιμή και να δουλέψεις λίγες μέρες. το πουλάς αγγελία -10-20ευρω μέχρι να αγοράσεις αργότερα με παραγγελία κάποιο καλύτερο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, variemai είπε

Το δοκίμασα, δεν έγινε τίποτα δυστυχώς…

Ενδιαφέρον...

2 ώρες πριν, variemai είπε

Δυστυχώς δεν έχω άλλο τροφοδοτικό για να τεστάρω όποτε ή το παω για service (πάντα τα χειρότερα συμβαίνουν Παρασκευή) ή αγοράζω τροφοδοτικό και ελπίζω να έφταιγε αυτό. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βεβαιωθώ;

Αν δεν το καταφέρεις να ανάψει, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς ότι είναι 100% το τροφοδοτικό, από τη στιγμή που δεν είσαι ηλεκτρονικός με ειδίκευση σε μητρικές Η/Υ.

Δοκίμασε και το εξής αν θες και δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη:

Αποσύνδεσε όλα τα περιφερειακά, usb, sata, nvme και ανεμιστήρες κουτιού. Στόχος να ξεκινήσει το πισί με μόνο cpu, 1 μόνο ram και την κάρτα γραφικών. Αν δεν ξεκινήσει ούτε έτσι, αποσύνδεσε το οχτάπινο και το εικοσιτετράπινο από τη μητρική, εκφόρτισε τους πυκνωτές της με τον τρόπο που γράφω στην πρώτη μου ανάρτηση, ξανακούμπωσε οχτάπινο και εικοσιτετράπινο σωστά πάνω στη μητρική, να μη χωράει το νύχι σου ενδιάμεσα από τα πλαστικά και ξαναδοκίμασε να δεις μήπως τώρα postάρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...