utchihasassuke Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους, φτιάχνω ένα white build, για gaming (κυρίως wow αλλά και άλλα mmorpg) και θα ήθελα την βοήθειά σας για κάποιες λεπτομέρειες. Λοιπόν μέχρι στιγμής έχω διαλέξει 1. Κουτί Corsair 4000D Airflow 2. Υδρόψυξη Coolermaster Masterliquid ML240 Illusion (Λευκή) 3. Μνήμες Corsair Vengeance RGB Pro White 32GB DDR4 3200 4. Τροφοδοτικό Coolermaster 750W (V750 White) 5. Μητρική ASUS Prime Z590-P (Ήθελα την Prime z590-a αλλά ανέβαινε αρκετά το build και έκοψα από εδώ κ'από εκεί) 6. cpu έχω ήδη τον i7 11600k 7. Δίσκο έχω ήδη Samsung 980 Pro 1TB nvme2 8. Οθόνη έχω μία Samsung Odyssey 27" G5 (2k, 144Hrz, 1ms) 9. GPU λέω την Gigabyte GeForce RTX 3070 8GB GDDR6 Gaming OC Τώρα οι ερωτήσεις μου : 1) Μπαίνουν τα fan του κουτιού στον controller της υδρόψυξης ή το αντίστροφο; Αν δεν μπαίνουν, θα μπορώ να βάλω spliter και να πάρουν πάνω απο το ARGB της μητρικής και να τα κάνω address από το software της; Τί γίνεται με τις RAM; της βλέπει το software της μητρικής ή πρέπει να έχω και Asus Crate και iQue και να τα κάνω link; 2) Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο hardware, πιο φτηνό ή λίγο πιο ακριβό που θα ταιριάζει καλύτερα στο "White Build" ; είδα Asrock μητρικές με πιο ωραίες, λευκές παθητικές ψήκτρες από την Asus , αλλά δεν την πολυεμπιστεύομαι σαν μάρκα. Είδα λευκή VGA αλλά ή ήταν Zotak (που δεν εμπιστεύομαι σαν μάρκα) ή ήταν πολύ πιο ακριβή. Παίζει κάνα mod που να μην χαλάει η εγγύηση (ξέρω γω σαν μαγνητικές λουρίδες λευκές να "ντύσουν" την vga;) 3) Η μητρική η z590 είναι overkill για την χρήση που την θέλω; Θα μπορούσα και κανα πιο μικρό chipset; (Αν και δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στα λεφτά) Όπως και να'χει είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, και ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Νίκος Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από utchihasassuke
nickol-us Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1) με μικρή επιφύλαξη, τα βάζεις όλα σε hub και συγχρονίζουν από τη μητρική, ειδικά εφόσον έχει και ram δε νομίζω πως γίνεται διαφορετικά 2)αν δεν εμπιστεύεσαι τους "μισούς" κατασκευαστές, τι ψάχνεις; 3) το overkill το καθορίζει η χρήση και τα περιφερειακά. Εφόσον δεν ασχολείσαι με oc και σε καλύπτουν οι θύρες, μπορείς να δεις και b560 μητρική. Αν δεν υπάρχει σημαντικό όφελος στην τιμή καλύτερα μείνε σε z590
SabotazNic Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, utchihasassuke είπε 1) Μπαίνουν τα fan του κουτιού στον controller της υδρόψυξης ή το αντίστροφο; 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε 1) με μικρή επιφύλαξη, τα βάζεις όλα σε hub και συγχρονίζουν από τη μητρική Δυστυχως οχι, η corsair χρησιμοποιει δικο της connector για τα rgb. Πηγαινε σε καποια corsair aio 1 ώρα πριν, utchihasassuke είπε Τί γίνεται με τις RAM; Θα τις εντοπισει το ique, εισαι οκ εδω. Για κανεναν λογο μην βαλεις το armory crate. Ειναι οτι πιο σαπιο app. 1 ώρα πριν, utchihasassuke είπε 2) Μια χαρα εταιρειες ειναι asrock και zotac. Παιρνεις οτι θελεις. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από SabotazNic
dpolal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, utchihasassuke είπε 2) Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο hardware, πιο φτηνό ή λίγο πιο ακριβό που θα ταιριάζει καλύτερα στο "White Build" ; είδα Asrock μητρικές με πιο ωραίες, λευκές παθητικές ψήκτρες από την Asus , αλλά δεν την πολυεμπιστεύομαι σαν μάρκα. Είδα λευκή VGA αλλά ή ήταν Zotak (που δεν εμπιστεύομαι σαν μάρκα) ή ήταν πολύ πιο ακριβή. Παίζει κάνα mod που να μην χαλάει η εγγύηση (ξέρω γω σαν μαγνητικές λουρίδες λευκές να "ντύσουν" την vga;) Δες τις Gigabyte τα μοντέλα Vision https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/m/229/Gigabyte/f/1100662/1200.html?keyphrase=vision&o=gigabyte+vision&order_by=pricevat&order_dir=asc https://www.skroutz.gr/s/29830868/Gigabyte-GeForce-RTX-3070-Ti-8GB-GDDR6X-Vision-OC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-2-DisplayPort-GVN307TVO-00-G.html https://www.skroutz.gr/s/29876044/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-GDDR6-Vision-OC-rev-2-0-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-2-DisplayPort-GV-N306TVISION-OC-8GD.html Ναί, είναι όλα ακριβά, το ξέρω. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από dpolal
johnpopexi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Πιο λευκές ψύκτρες μόνο η gigabyte vision D έχει. Με την prime που διάλεξες ή την asrock steel legend, γυρνάς το theme σε silver-white και ταιριάζει καλύτερα πιο δυνατή aio απο την illusion -> ML360P με ίδια τιμή. Μετά μένει να πλαισιώσεις με fans( 30-40€ τριάδα a-rgb , tt , arctic). Το 4000D έρχεται με 2 μαύρα μόνο. Για την σύνδεση μην αγχώνεσαι. Η μητρική έχει 2 Argb slots . Daisy chain τους +3 στο 1 slot. Μέσω controller, pump+aio fan(s) στο άλλο slot. Έλεγχος με software της mobo. GPU δεν έχεις επιλογές. Διαλέγεις μεταξύ zotac και gigabyte vision. 1
utchihasassuke Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, johnpopexi είπε Πιο λευκές ψύκτρες μόνο η gigabyte vision D έχει. Με την prime που διάλεξες ή την asrock steel legend, γυρνάς το theme σε silver-white και ταιριάζει καλύτερα πιο δυνατή aio απο την illusion -> ML360P με ίδια τιμή. Μετά μένει να πλαισιώσεις με fans( 30-40€ τριάδα a-rgb , tt , arctic). Το 4000D έρχεται με 2 μαύρα μόνο. Για την σύνδεση μην αγχώνεσαι. Η μητρική έχει 2 Argb slots . Daisy chain τους +3 στο 1 slot. Μέσω controller, pump+aio fan(s) στο άλλο slot. Έλεγχος με software της mobo. GPU δεν έχεις επιλογές. Διαλέγεις μεταξύ zotac και gigabyte vision. Τέλεια, ένας φίλος έκανε σχόλιο να μην μπλέξω με το app της Asus, το εχω σε ενα gaming laptop asus και φαινεται πολυ βαρύ και clanky. Έχω τρόπο να τα κάνω όλα Link σε software πχ της corsair ;
johnpopexi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, utchihasassuke είπε Τέλεια, ένας φίλος έκανε σχόλιο να μην μπλέξω με το app της Asus, το εχω σε ενα gaming laptop asus και φαινεται πολυ βαρύ και clanky. Έχω τρόπο να τα κάνω όλα Link σε software πχ της corsair ; Signal RGB Edit: Παράλειψη , με την ml360p επειδή μπαίνει μόνο μπροστά , θυσιάζεις φωτισμό γιατί δεν παίρνει όλους τους fans σε push/pull configuration το κουτί. Θα έβαζες δηλαδή τους 3 ενιαίους μπροστά και πίσω απο τον rad άλλους 2 . Οπότε +2fans πέρα τις 3αδας και ψάξιμο για μακρόστενες βίδες ώστε να τους περάσεις. Πιο όμορφο είναι 240mm ψυγείο και πάνω. Εδώ ή θες +1 fan πέρα απο την 3αδα ή δε θα βάλεις κανένα πίσω. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από johnpopexi 1
radiohead Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Γιατί δεν κοιτάς lian LI lancool Ii mesh που έρχεται με 3 argb ανεμιστηρες; Στο Corsair πρέπει να αγοράσεις έξτρα και θα κοστίσει πολύ παραπάνω. Και η υδρόψυξη της lian li είναι πολύ καλή. Παίζει και αυτό https://lian-li.com/product/uni-hub-sl-controller/ https://lian-li.com/l-connect3/
radiohead Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Κι αυτό σε ας πούμε νορμάλ τιμή αν υπολογίσεις ότι δε θα πληρώσεις μεταφορικό https://www.e-shop.gr/case-coolermaster-masterbox-td500-mesh-white-argb-p-PER.586652 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα