shrewdness Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Θα ξεκινήσω να δουλεύω για εταιρία του εξωτερικού με μπλοκάκι. Έχω υπολογίσει ότι από τα χρήματα που θα μου δίνουν θα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ (διά 1.24), εισφορές 136€/μήνα και φορολογία εισοδήματος ~20%. Πηγή: https://gross2net.dalianis.gr/. Έτσι είναι ή ξεχνάω κάτι; Το ερώτημά μου είναι: τι έξοδα μπορώ να βάζω ώστε να παίρνω πίσω μέρος του ΦΠΑ; Πχ ενοίκιο, λογαριασμοί, σ/μ;
AristidisZ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, shrewdness είπε Έτσι είναι ή ξεχνάω κάτι Όπως φαίνεται έχεις ξεχάσει να μιλήσεις με λογιστή 4 1
vagos789 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Πρεπει να βρεις εναν λογιστη οπωσδηποτε γιατι υπαρχουν θεματα αποφυγης διπλης φορολογιας,εισοδημα απο το εξωτερικο και φορολογησης τους κτλ Μπορει το εισοδημα που θα εχεις να ειναι μικρο και γι αυτο να προσπαθεις να αποφυγεις να κανεις χρηση λογιστη αλλα αν η εφορια απο ατυχια αποφασισει να σε βαλει στο στοχαστρο η ζημια θα ειναι πολλαπλασια
kostas314 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) αν ειναι ενδοκοινοτικη συναλλαγη αλλαζει καπως το πραγμα για αρχη πηγαινε σε λογιστη να σου πει 2 3 πραγματα. εντος 3 μηνου παντως θα πρεπει να σηκωσεις τη συμβαση σου στην εφορια. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από kostas314
shrewdness Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Όπως φαίνεται έχεις ξεχάσει να μιλήσεις με λογιστή Έχω μιλήσει ρε παιδιά με ένα γνωστό μου. Οποιοσδήποτε λογιστής δε θα ξέρει;
AristidisZ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, shrewdness είπε Έχω μιλήσει ρε παιδιά με ένα γνωστό μου. Οποιοσδήποτε λογιστής δε θα ξέρει; και δε σου είπε τι μπορείς να περνάς ως έξοδα σε ατομική επιχείρηση ; δε σου είπε ότι το ενοίκιο δεν έχει ΦΠΑ ; 1
shrewdness Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε και δε σου είπε τι μπορείς να περνάς ως έξοδα σε ατομική επιχείρηση ; δε σου είπε ότι το ενοίκιο δεν έχει ΦΠΑ ; Δε μου τα έχει πει αναλυτικά. Δεν έχω κάνει ακόμα έναρξη επιχείρησης. Απλά ρωτάω αν ξέρει κανείς. Θα συμβουλευτώ λογιστή για τη διαδικασία. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από shrewdness
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Αν περνάγαν τα έξοδα σμ και οτε δεη, δεν θα πλήρωνε κανείς τιποτα στην εφορεία, ασε που θα περνάμε και επιστροφές καθε μηνα😁
paylidis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν περνάγαν τα έξοδα σμ και οτε δεη, δεν θα πλήρωνε κανείς τιποτα στην εφορεία, ασε που θα περνάμε και επιστροφές καθε μηνα😁 Εάν έχεις εταιρεία υπό προϋποθέσεις περνάνε.
AristidisZ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν περνάγαν τα έξοδα σμ και οτε δεη, δεν θα πλήρωνε κανείς τιποτα στην εφορεία, ασε που θα περνάμε και επιστροφές καθε μηνα😁 Εάν έχεις κανονική έδρα (και όχι το σπίτι σου, όπως κατά 99.9% είναι η περίπτωση του TS), προφανώς και είναι έξοδα της επιχείρησης το ενοίκιο, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ... Το sm είναι λίγο γκρίζα ζώνη, αν πάρεις pampers προφανώς δεν είναι έξοδο της επιχείρησης, αν πάρεις όμως π.χ. Nescafe, ζάχαρη, κωλόχαρτο κτλ., είναι πράγματα που χρησιμοποιείς στο γραφείο σου, άρα μια χαρά περνάνε ως έξοδα Απλά εκεί σηκώνει κουβέντα η συχνότητα αγορών και οι ποσότητες
thanasis00 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Να σημειώσω ότι από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ περνάει μόνο ο ΦΠΑ και πιο συγκεκριμένα ένα μικρό ποσοστό του, όχι ολόκληρος. Οπότε ειδικά για να κερδίσεις από τον ΦΠΑ θα είναι πολύ μικρό το ποσό...
Skrobo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Να σημειώσω ότι από τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ περνάει μόνο ο ΦΠΑ και πιο συγκεκριμένα ένα μικρό ποσοστό του, όχι ολόκληρος. Οπότε ειδικά για να κερδίσεις από τον ΦΠΑ θα είναι πολύ μικρό το ποσό... Παει ποσοστιαια, ανάλογα με το ποσο % του σπιτιού σου έχεις δηλώσει σαν έδρα. Αντιστοιχα και στις επιχειρήσεις, αν εναν χώρο τον μοιράζονται 2 εταιρίες 50-50, η καθε μια εχει έξοδα ενοικίου το μισό απο οτι γράφει το συμβόλαιο.
marioshrist Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 ΦΠΑ ειναι πολυ πιθανο να μην πληρωνεις αναλογα με την εδρα της εταιριας αφου ειναι εξωτερικου 1
shrewdness Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, marioshrist είπε ΦΠΑ ειναι πολυ πιθανο να μην πληρωνεις αναλογα με την εδρα της εταιριας αφου ειναι εξωτερικου Μπορείς να μου εξηγήσεις υπό ποιες προϋποθέσεις; Η εταιρία είναι εξωτερικού.
marioshrist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/9/2022 στις 3:20 ΜΜ, shrewdness είπε Μπορείς να μου εξηγήσεις υπό ποιες προϋποθέσεις; Η εταιρία είναι εξωτερικού. Στην δική μου περίπτωση που η εταιρία είναι στις ΗΠΑ ισχύει απαλλαγή από αυτό το άρθρο: περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ΦΠΑ. Το ΦΠΑ Φορολογείται στον τόπο εγκατάστασης του υποκείμενου λήπτη των υπηρεσιών (Τρίτη χώρα). Για ΕΕ δεν ξέρω τι ισχύει καθώς αυτό θεωρείται ενδοκοινοτική συναλλαγή και δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο. Πάντως σίγουρα χρειάζεσαι κάποιον λογιστή να τα αναλάβει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα