SpaceMarine13 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Είχα ένα παλιό desktop το οποίο έδωσα στον πατέρα μου. Δούλευε απροβλημάτιστα για χρονια χωρίς το παραμικρό κόλλημα ή επανεκκίνηση αλλά σήμερα που προσπάθησε να το ανοίξει η οθόνη δεν έβγαζε εικόνα, ποντίκι, πληκτρολόγιο και wifi αντάπτορας είχαν τα λαμπάκια σβηστά ενώ τα ανεμιστηράκια και οι σκληροί δούλευαν κανονικά. Ήχοι σφάλματος απο μητρική δεν ακούγονται. Δεν μπαίνει ούτε στο BIOS. 1) Έβγαλα όλα τα ντιμάκια, τα καθάρισα, φύσηξα τις θύρες για σκόνες και τα δοκίμασα ένα-ένα σε διαφορετικές θύρες μήπως υπάρχει πρόβλημα με τη RAM. 2) Άλλαξα θύρα τη κάρτα γραφικών. 3) Έτρεξα τον υπολογιστή με σκέτη τη GPU + GPU και μόνο τον ssd των windows. 4) Έβγαλα για μερικά λεπτά τη CMOS μπαταρία. 5) Αποσυναρμολόγησα εντελώς τον υπολογιστή και τον συναρμολόγησα ξανά απο το μηδέν. Δοκίμασα μέχρι και άλλο επεξεργαστή. 6) Δοκίμασα άλλο καλώδιο, καθώς και σύνδεση στη τηλεόραση. 7) Χρησιμοποίησα μέχρι και ένα Psu tester της Thermaltake που έχω και έβγαλε όλες τις τάσεις κομπλέ (δε ξέρω βέβαια αν δουλεύει σωστά όταν τραβάει ενέργεια το pc) Τίποτα δεν έχει βοηθήσει. Προφανώς το θέμα είναι ανάμεσα σε PSU, GPU, Motherboard, RAM. Μήπως γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει περαιτέρω? Ρωτώ γιατί το pc είναι παλιό, ΑΜ3+ μητρικές δεν υπάρχουν (καινούριες) στο εμπόριο και προσπαθώ να αποφύγω την αγορά νεου Pc. Αν είναι μητρική πάω πακέτο με επεξεργαστή και ram, αν ειναι τροφοδοτικό τη γλιτώνω με 1 κομμάτι. 😄 Το σύστημα είναι: FX-6300, Gigabyte Geforce 1050Ti 4GB, Gigabyte 970A-DS3P, 8GB RAM, PSU XFX 600W. Μητρική και τροφοδοτικό αγοράστηκαν περίπου το 2015. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από SpaceMarine13
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, SpaceMarine13 είπε Έβγαλα για μερικά λεπτά τη CMOS μπαταρία. Αυτός ο τρόπος δεν επιτυγχάνει πάντοτε το clear cmos. Αν θες δοκίμασε με αυτόν τον τρόπο: α.) Βάζοντας κόντρα στη μεταλλική ασφαλιούλα της, σηκώνεις την μπαταρία με το νύχι και την αφαιρείς. β.) Επιβεβαιώνεις ότι το τροφοδοτικό είναι συνδεδεμένο στην μπρίζα/πολύμπριζο και ο διακόπτης που έχει στην πλάτη του βρίσκεται στην θέση (Ι). γ.) Εντοπίζεις (οπτικά ή με τη βοήθεια του σχεδιαγράμματος της μητρικής σου) τα δύο χάλκινα ελάσματα (πινάκια) που φέρουν τα σύμβολα CLR_CMOS ή RTC. Βρίσκονται κοντά στην μπαταρία. δ.) Παίρνεις το κατσαβίδι σου και κρατώντας το με σταθερό χέρι, γεφυρώνεις με τη μύτη του κατσαβισιού τα δύο αυτά ελάσματα (πινάκια). Τα κρατάς ενωμένα με το κατσαβίδι 5 ή 10 δευτερόλεπτα. Ενώνοντας τα δύο αυτά πινάκια αφήνουμε ένα ελάχιστο ρεύμα να περάσει που καθαρίζει τυχόν προβληματικές ρυθμίσεις της μητρικής. ε.) Το clear cmos έχει γίνει. Ξανακουμπώνεις τη μπαταρία πάνω στη μητρική με τη σωστή φορά (η επίπεδη πλευρά με τα γράμματα να κοιτάζει προς τα εσένα) και είσαι έτοιμος να ανάψεις. Στη θέση σου, εμένα αυτό θα ήταν το επόμενό μου βήμα. Έπειτα θα δοκίμαζα να ανάψω το μηχάνημα με μία ραμ μονάχα, τοποθετημένη στο slot που βρίσκεται μακρύτερα από τη CPU. 1
nickol-us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Εκτός του σωστού clear cmos(προσωπικά βγάζω μπαταρία, κλείνω τροφοδοσία και πατάω το power για μερικά sec) που πολλές φορές γίνεται εσφαλμένα Δεν δοκίμασες άλλο τροφοδοτικό Δε δοκίμασες άλλη κάρτα. Το psu tester νομίζω είναι αναξιόπιστο, η κάρτα αν έχει πρόβλημα σε καμία θύρα δε θα παίξει. Οπότε τίποτα από τα παραπάνω δεν έχεις αποκλείσει κατάτη γνώμη μου 2
triplex1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Ο fx δολοφόνησε την μητρικη απο το πολυ oc
SpaceMarine13 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εκτός του σωστού clear cmos(προσωπικά βγάζω μπαταρία, κλείνω τροφοδοσία και πατάω το power για μερικά sec) που πολλές φορές γίνεται εσφαλμένα Δεν δοκίμασες άλλο τροφοδοτικό Δε δοκίμασες άλλη κάρτα. Το psu tester νομίζω είναι αναξιόπιστο, η κάρτα αν έχει πρόβλημα σε καμία θύρα δε θα παίξει. Οπότε τίποτα από τα παραπάνω δεν έχεις αποκλείσει κατάτη γνώμη μου Δοκίμασα μια αρχαία x1600 xt που είχα, απλά για να με βγάλει μέχρι το bios αλλά ούτε αυτή έβγαζε εικόνα. Άλλο τροφοδοτικό δεν έχω να δοκιμάσω. Πάντως δε καταλαβαίνω πως η gpu μπορεί να ευθύνεται για τα σβηστά λαμπάκια σε πληκτρολόγιο κτλ 34 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αυτός ο τρόπος δεν επιτυγχάνει πάντοτε το clear cmos. Αν θες δοκίμασε με αυτόν τον τρόπο: α.) Βάζοντας κόντρα στη μεταλλική ασφαλιούλα της, σηκώνεις την μπαταρία με το νύχι και την αφαιρείς. β.) Επιβεβαιώνεις ότι το τροφοδοτικό είναι συνδεδεμένο στην μπρίζα/πολύμπριζο και ο διακόπτης που έχει στην πλάτη του βρίσκεται στην θέση (Ι). γ.) Εντοπίζεις (οπτικά ή με τη βοήθεια του σχεδιαγράμματος της μητρικής σου) τα δύο χάλκινα ελάσματα (πινάκια) που φέρουν τα σύμβολα CLR_CMOS ή RTC. Βρίσκονται κοντά στην μπαταρία. δ.) Παίρνεις το κατσαβίδι σου και κρατώντας το με σταθερό χέρι, γεφυρώνεις με τη μύτη του κατσαβισιού τα δύο αυτά ελάσματα (πινάκια). Τα κρατάς ενωμένα με το κατσαβίδι 5 ή 10 δευτερόλεπτα. Ενώνοντας τα δύο αυτά πινάκια αφήνουμε ένα ελάχιστο ρεύμα να περάσει που καθαρίζει τυχόν προβληματικές ρυθμίσεις της μητρικής. ε.) Το clear cmos έχει γίνει. Ξανακουμπώνεις τη μπαταρία πάνω στη μητρική με τη σωστή φορά (η επίπεδη πλευρά με τα γράμματα να κοιτάζει προς τα εσένα) και είσαι έτοιμος να ανάψεις. Στη θέση σου, εμένα αυτό θα ήταν το επόμενό μου βήμα. Έπειτα θα δοκίμαζα να ανάψω το μηχάνημα με μία ραμ μονάχα, τοποθετημένη στο slot που βρίσκεται μακρύτερα από τη CPU. Θα το δοκιμάσω φίλε και θα επανέλθω. Με 1 ραμ έχω δοκιμάσει, σε όλα τα σλοτ 27 λεπτά πριν, nickol-us είπε 16 λεπτά πριν, triplex1 είπε Ο fx δολοφόνησε την μητρικη απο το πολυ oc Δεν έχει γίνει ποτέ oc Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από SpaceMarine13
Dark_Nightfall Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, SpaceMarine13 είπε Δοκίμασα μια αρχαία x1600 xt που είχα, απλά για να με βγάλει μέχρι το bios αλλά ούτε αυτή έβγαζε εικόνα. Άλλο τροφοδοτικό δεν έχω να δοκιμάσω. Πάντως δε καταλαβαίνω πως η gpu μπορεί να ευθύνεται για τα σβηστά λαμπάκια σε πληκτρολόγιο κτλ Θα το δοκιμάσω φίλε και θα επανέλθω. Με 1 ραμ έχω δοκιμάσει, σε όλα τα σλοτ Δεν έχει γίνει ποτέ oc Off m/b
SpaceMarine13 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Off m/b Και εγώ αυτό νομίζω φίλε, δυστυχώς
Dark_Nightfall Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, SpaceMarine13 είπε Και εγώ αυτό νομίζω φίλε, δυστυχώς Στο λέω γιατί μου έχουν τύχει πολλές μητρικής της Gigabyte 970 με no post. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, SpaceMarine13 είπε δε καταλαβαίνω πως η gpu μπορεί να ευθύνεται για τα σβηστά λαμπάκια σε πληκτρολόγιο κτλ Αν το σύστημα δεν κάνει post, λαμπάκια δεν ανάβουν. 4 ώρες πριν, SpaceMarine13 είπε 3) Έτρεξα τον υπολογιστή με σκέτη τη GPU + GPU και μόνο τον ssd των windows. Οι ραμ ήταν αποσυνδεδεμένες; 1
Amiga1200 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Φίλε μου, λογικά η μητρική μας άφησε χρόνους......😒😒 Μητρική καινούρια, πολύ δύσκολο να βρεις...
SpaceMarine13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν το σύστημα δεν κάνει post, λαμπάκια δεν ανάβουν. Οι ραμ ήταν αποσυνδεδεμένες; Δοκίμασα και με ραμ και χωρίς ραμ μπας και ξεμπλοκαρει, ξέρω γω αλλά τίποτα. 12 λεπτά πριν, Amiga1200 είπε Φίλε μου, λογικά η μητρική μας άφησε χρόνους......😒😒 Μητρική καινούρια, πολύ δύσκολο να βρεις... Για καινούρια ούτε λόγος, καλύτερα να του πάρω ένα φτηνό πακέτο 1200 socket με 200 ευρω. Μάλλον θα ψάξω για μεταχειρισμένη στο φόρουμ αλλά πρέπει πρώτα με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσω ότι είναι 100% μητρικη Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από SpaceMarine13
Amiga1200 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, SpaceMarine13 είπε Δοκίμασα και με ραμ και χωρίς ραμ μπας και ξεμπλοκαρει, ξέρω γω αλλά τίποτα. Για καινούρια ούτε λόγος, καλύτερα να του πάρω ένα φτηνό πακέτο 1200 socket με 200 ευρω. Μάλλον θα ψάξω για μεταχειρισμένη στο φόρουμ αλλά πρέπει πρώτα με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσω ότι είναι 100% μητρικη Εαν έψαξες όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει κάτι άλλο….Εκτώς μετά εαν χάλασε το power button του κουτιού σου!😳😳
SpaceMarine13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Amiga1200 είπε Εαν έψαξες όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει κάτι άλλο….Εκτώς μετά εαν χάλασε το power button του κουτιού σου!😳😳 Δεν έχω επιβεβαιώσει ακομα ότι δεν ευθύνεται το τροφοδοτικό για την όλη κατάσταση. Επίσης έχω αποκλείσει την gpu με την υπόθεση ότι μια πανάρχαια x1600 xt που είχα αποθηκευμένη και δοκίμασα λειτουργεί σωστά. Πριν 5-6 χρόνια που τη δοκίμασα για άλλο θεμα δούλευε. 😂 Να προσθέσω ότι δεν ακούει και το κουμπί επανεκκίνησης... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από SpaceMarine13
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/9/2022 στις 10:42 ΠΜ, SpaceMarine13 είπε Να προσθέσω ότι δεν ακούει και το κουμπί επανεκκίνησης... Αποσύνδεση και τα δύο και δοκιμή εκκίνησης από τα πινάκια με κατσαβίδι. 2
SpaceMarine13 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αποσύνδεση και τα δύο και δοκιμή εκκίνησης από τα πινάκια με κατσαβίδι. Το δοκίμασα φίλε αλλά ούτε σήμα βγάζει πάλι, ούτε η επανεκκίνηση δουλεύει. Απλά ανάβει και μένει εκεί... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα