Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτραπέζιος υπολογιστή με μητρική msi H110M PRO-VH, 4 ΜΒ μνήμη, επεξεργαστή Ιντελ G4400, DVD-ROM, 240GB  SSD και 1TB HDD για αποθήκη, μου έχει βγάλει την ψυχή απο προχθές το απόγευμα.

Αρχικά κρασάρησε την ώρα που κλωνοποιούσα τον SSD δίσκο για να βάλω ένα μεγαλύτερο. Διαπίστωσα ότι και οι δυο παλιοί δίσκοι έγιναν απροσπέλαστοι με κατεστραμμένα partitions.  Έφαγα ενα απόγευμα να κάνω διδακτορικό στην ανάκτηση τους, πράγμα που το κατάφερα. Πήρα ότι αρχεια χρειάζομαι σε  backup και ξεκίνησα τον υπολογιστή.

Διαπίστωση πρώτη: Συνεχόμενα reboot υπολογιστή όταν εκκινεί σε λειτουργικο (αρχικός SSD) σκέφτηκα ότι θα έκανα μισή δουλειά και οτι υπάρχουν χτυπημένα αρχεία. Έβαλα τον δεύτερο SSD, ξεκίνησα καθαρή εγκατάσταση win10 αλλά μια από τα ίδια. Δοκίμασα live cd  linux, τα ίδια.

Διαπίστωση δεύτερη: αν μπω στο στο BIOS και μείνω μια μέρα εκεί δεν ανεβάζει θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας δουλεύει, δεν υπερθερμαίνετε κανένα εξάρτημα, δεν κρασσάρει και όλα καλά.

Το τροφοδοτικό είναι μοντουλαρ και έχω αλλάξει ότι καλώδια πάνε σε δίσκους και DVD-ROM. Έχει διπλά βύσματα τροφοδοσίας επεξεργαστή, τα δοκίμασα και άλλαξα κι αυτά. Στο τέλος δοκίμασα το τροφοδοτικό με μια παλιά μητρική από τον καιρό εκείνο και δούλεψε μια χαρά. Αποσύνδεσα ότι άλλο συνδέεται πάνω στην μητρική, όπως ανεμιστήρες κουτιού, usb, άλλαξα την θέση του DIMM RAΜ αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Έκανα και αναβάθμιση του  BIOS χωρίς κάτι να αλλάξει στην συμπεριφορά του. Άπαντες οι δίσκοι, μετά την ανάκτηση, μπήκαν σε άλλο μηχάνημα και ελέγθηκαν για ιούς.

Η μητρική έχει κάποια LED για debugging, ανάβουν κανονικά και τα τρια (CPU, DRAM, VGA) στο μπουτάρισμα αλλά όταν κρασσάρει ανάβει στιγμιαία το  LED της CPU. Παρόλα αυτά δεν είμαι πεισμένος ότι δείχνει σωστά το πρόβλημα.

Μου έχει περάσει απο το μυαλό οτι φταίει η RAΜ αλλά το σκέφτομαι να πάω να πάρω ένα άλλο DIMM RAΜ (με 35 ευρώ). Επίσης επεξεργαστές 1151 δεν κυκλοφορούν στα χαμηλά στρώματα τιμής, οπότε το παλεύω...

Εσείς τι λέτε, έχετε ξαναδεί τέτοια συμπτώματα;

Δημοσ.

Μα τι μου μοιάζει μα τι μου μοιάζει. Φίλε για δοκίμασε αν έχεις άλλη cpu γιατί είχα παρόμοιο πρόβλημα αν διαβάσεις ποιο κάτω στην ενότητα που εισαιθα καταλάβεις.

Δημοσ.

Βρήκα ένα γνωστό που μπορεί να με δανείσει μια cpu που κουμπώνει πάνω στην μητρική μου ώστε να κάνω δοκιμές.

Μιας και δεν μπορώ να ξεκινήσω κανένα λειτουργικό, όπως τα win ή linux και αφού δοκίμασα και αναβάθμισα το BIOS με DOS bootdisk, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο dos  για να τεστάρω την μητρική και τον επεξεργαστή. 

Δημοσ.
Στις 2/10/2022 στις 9:27 ΜΜ, navigatoras είπε

αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο dos  για να τεστάρω την μητρική και τον επεξεργαστή. 

Δοκιμάστε αν θέλετε τις ram να δείτε τι γίνεται: https://www.memtest86.com/download.htm

Δημοσ.

Δουλεύει πλέον...αλλά πως έγινε..........δεν το κατάλαβα!

Έβαλα πάνω ένα σέλερον (δανεικό) και δούλεψε κανονικά στην αρχή, μετά από πέντε λεπτά έκανε τα ίδια με τον προηγούμενο.

Κάποια στιγμή δεν μπουτάριζε καθόλου. Ο ανεμιστήρας έκανε κλικ κλικ και σταματούσε. Ξανά υποψιάζομαι το τροφοδοτικό 

Έφερα ένα παμπάλαιο no name τροφοδοτικό, το έβαλα απάνω και ως δια μαγείας δούλεψε. Αλλάζω τον επεξεργαστή πάλι με τον δικό μου.

Συνέχιζε να είναι ΟΚ με το παμπάλαιο τροφοδοτικό οπότε πήγα στο Πλαίσιο και πήρα ένα δικό τους φτηνιάρικο και το έβαλα πάνω.

Ξανά τα ίδια, δεν μπουτάρει, όταν μπουτάρει κρασσάρει κ.ο.κ.

Πάω πίσω στο Πλαίσιο για αλλαγή, ίσως με κάτι καλύτερο. Τσεκάρουν το τροφοδοτικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά μου το αλλάζουν με ένα άλλο, δικής τους φίρμας πάλι αλλά διαφορετική σειρά.

Από χθες που το έβαλα πάνω δουλεύει μια χαρά, το έχω σταματήσει και ξεκινήσει πάνω από 100 φορές, το έχω στρεσάρει, το έχω πουσάρει απο το  BIOS αλλά δεν κρασσάρει.

Τώρα μόλις τελειώσα με τις δοκιμές-μετρησεις του ΖΑΛΜΑΝ τροφοδοτικού που έβγαλα, όλα τα ρευματα στο 24πινο, στα 4πινα, 6πινα είναι στο σωστό βολτάζ και λέω να μην το πετάξω στα σκουπίδια.

Αν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει πέστε και σε μένα!

Δημοσ.

Τα  βολτ μπορεί να είναι σωστά , αλλά το τροφοδοτικό να μην μπορεί να δώσει  Αμπερ.

Πρεπει να το τσεκάρεις με φορτίο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...