Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι σε αναζητηςη εστίας με γκάζι (βουτάνιο) το οποίο θα χρησιμοποιειται καθημερινά για ψήσιμο ελληνικού καφέ σε πάγκο κουζίνας σπιτιού.
Θα την ήθελα όμως και σε περίπτωση μαγειρέματος να μπορει να με εξυπηρετήσει στο camping.
Πχ για τηγανιτές πατάτες, λουκάνικα, ομελέτα, κεφτεδάκια, καλαμαράκια, ψάρια κτλ

Ζαχαρώνω την el Greco original ή primal αλλά δεν ξερω αν με την 450γρ φιάλη του και ισχύ 1500watt (Κατανάλωση υγραερίου: 108γρ./ώρα ) θα με καλύψει.

σκεφτομαι μηπως πρέπει να παω σε μεγαλύτερη, πχ coral gas με 5000γρ φιάλη, ισχύς 2000watt και κατανάλωση 145γρ./ώρα.... αλλα δεν ξέρω αν θα με βολέψει στην κουζίνα;;;

στα σουπερ μαρκετ κυκλοφορούν τα παρακατω...

με φιάλη 190-240γρ (1,0-2,5€) :

CAMPINGAZ BLEUET G206 (φιάλη 190gr - ισχυ 1250w - κατανάλωση ?? gr/h) - 18,5€

CORAL GAS MINI (φιάλη 190gr - ισχυ 1700w - κατανάλωση 133 gr/h - εγγυηση 2χρ) - 16,50€

CAMPER GAS SIMPLE (φιάλη 190gr - ισχυ 970w - κατανάλωση 72 gr/h)

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ CLASSIC (φιάλη 240gr - ισχυ 1100w - κατανάλωση 80 gr/h) - 26€

με φιάλη 450-500γρ (4-6,5€) :

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ORIGINAL (φιάλη 450gr - ισχυ 1500w - κατανάλωση 108 ?? gr/h) - 34€

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ PRIMAL (φιάλη 450gr - ισχυ 1500w - κατανάλωση 108 gr/h) - 23€

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ COFFEE STOVE (φιάλη 450gr - ισχυ 1500w - κατανάλωση 108 gr/h) - 28€

CAMPER GAS 500 DELUX (φιάλη 500gr - ισχυ 450w - κατανάλωση 80 gr/h) - 20,50€

με φιάλη 5000γρ (47€ ή γεμ. 25€) :

CORAL GAS GO GAS SMART GRILL (φιάλη 5000gr - ισχυη 2000w - κατανάλωση 145 gr/h) - 100€

εσεις τι εμπειρία εχετε;;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από batman_gardiki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω αγορασμένες και την ελ γκρέκο και την camper gas 500, από άποψη κόστους φιαλιδίου θα έπαιρνα τη 2η. Αν θα έπαιρνα κάποια από τις 2 σε κάμπινγκ, μόνο σε περίπτωση που ήθελα να ψήσω καφέ ή να ζεστάνω νερό.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο ο καφές σου εγώ θα πήγαινα στο κλασσικό το μικρό το καμινέτο με φιάλη 190γρ.

Για κάμπινγκ ή για καμιά διακοπή ρεύματος ή για κανένα ψήσιμο στη βεράντα εγώ αγόρασα μια καρένα όπως π,χ αυτή

την οποία τη βιδώνω σε 3κιλη ή 2κιλη φιάλη ανάλογα τις ημέρες που θέλω να την κάνω χρήση για μαγείρεμα. Όλα μαζί μου είχαν βγεί περίπου στα 50€, ίσως να λέω και πολλά.

(κόστος αλλαγής 3κιλης από 6€ μέχρι 9€ ανάλογα από που θα την αγοράσεις. Τιμή για 2κιλη δε θυμάμαι, γιατί μου είχε μείνει μία φασολάδα στη μέση και έτρεχα να αγοράσω άλλη και δε ξαναγόρασα 😅)

Επεξ/σία από Gogo-36
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, batman_gardiki είπε
  • Κατανάλωση: 252 g/h
  • Ισχύς: 3,530 kW

😲😲 έχει τετοια ισχυ;;

η ισχυς στα γκαζακια ειναι σχετικη. και αυτο εχει να κανει οτι αντιθετα με τις μεγαλες εστιες υγραεριου, δεν εχουν σταθερη ροη. οσο ανοιγεις την βαλβιδα τοσο γκαζι δινει. ενω στις εστιες ειναι σταθερη ροη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cabdik είπε

η ισχυς στα γκαζακια ειναι σχετικη. και αυτο εχει να κανει οτι αντιθετα με τις μεγαλες εστιες υγραεριου, δεν εχουν σταθερη ροη. οσο ανοιγεις την βαλβιδα τοσο γκαζι δινει. ενω στις εστιες ειναι σταθερη ροη. 

και στις μεγαλες αλλα και στις μικρες εστιες υγραερίου μιλαμε για μέγιστη ισχυ. για ποση ισχυ μπορεί να πιάσει με την βαλβίδα τέρμα ανοιχτή. δεν παίζει ρόλο αν ειναι μεγάλη η μικρή η εστία . σταθερή ροή θεωρώ έχουν όλες ανάλογα με το ποσο ανοιχτή εχεις την βαλβίδα.

τέλος πάντων , νομιζω οτι για καθημερινή χρήση ψησιματος καφέ στον πάγκο της κουζίνας και σπάνια για μαγείρεμα θα με βολέψει ή o Camper Gaz Delux 500 Piezo (με πολύ καλά σχόλια και βαθμ.skroutz 4.7/37 ) ή ο Campingaz El Greco Coffee Stove (βαθμ.skroutz 4/19)

CAMPER GAS 500 DELUX (φιάλη 500gr - ισχυ 450w - κατανάλωση 80 gr/h) - 20,50€ .... με προβληματίζει όμως αν θα το χρειαστώ για μαγειρεμα

CAMPINGAZ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ COFFEE STOVE (φιάλη 450gr - ισχυ 1500w - κατανάλωση 108 gr/h) - 28€

Επεξ/σία από batman_gardiki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, batman_gardiki είπε

και στις μεγαλες αλλα και στις μικρες εστιες υγραερίου μιλαμε για μέγιστη ισχυ. για ποση ισχυ μπορεί να πιάσει με την βαλβίδα τέρμα ανοιχτή. δεν παίζει ρόλο αν ειναι μεγάλη η μικρή η εστία . σταθερή ροή θεωρώ έχουν όλες ανάλογα με το ποσο ανοιχτή εχεις την βαλβίδα.

Σωστα, για μεγιστη ισχυς αναφερονται. 

ομως να ξερεις οτι σαφεστατα και παιζει ρολο και το μεγεθος του "ματιου"..! δεν περιμενω απο ενα "ματι" διαμετρου 2-3εκ, να αποδωσει το ιδιο με ενα "ματι" 10-14εκ...!  

εγω προσφατα πηρα (οχι για μενα, αλλα εγω το εψαξα και αγορασα...) αυτο https://www.skroutz.gr/s/20682768/Camper-Gaz-MK90-Piezo-Εστία-Υγραερίου-με-Αυτόματη-Ανάφλεξη-για-Φιάλη-190gr.html , απλα για καφε στην κουζινα...! 

αν θες και για κανα μικρομαγειρεμα-ζεσταμα, σαφως και θα κοιταξεις μεγαλυτερο, και οχι 190γρ..!  ετσι θα εχεις περισσοτερη ανεση..!

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...