camel555 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι οι ανεμιστήρες κατά το gaming δουλεύουν στο full, κάνοντας ήχο ελικοπτέρου... Μετά από συμβουλή φίλου εδώ, ξεκίνησα να παρατηρώ θερμοκρασίες κλπ κατά το gaming. Φορτώνω λοιπόν το Insurgency - Sandstorm και πριν καλά-καλά μπω στο menu να πειράξω settings (resolution κλπ), παρατηρώ ότι η κάρτα χρησιμοποιείται στο 99%, οι ανεμιστήρες είναι στις 3000rpm και η θερμοκρασία junction στους 79C.... Τον υψηλό θόρυβο τον παρατηρώ στο νέο pc που έφτιαξα, στον παλιό δεν είχα τέτοιο θέμα (i7 9700k, Asus z390 e-gaming, 16 gb ram, Amd 5700, Aerocool Aero 1000). Από το παλιό pc κράτησα μόνο την Amd Radeon 5700 (i7 12700, 32gb ram, Asus TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4, CoolerMaster Mastercase H500P Mesh ARGB). Τι μπορεί να φταίει; Να προβώ σε αλλαγή πάστας και thermal pads; Sorry για την φωτό, δεν μπόρεσα να την φέρω στα "ίσια". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Phaethonas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είναι ψηλές οι θερμοκρασίες που δείχνεις. Μήπως έχεις θέμα με το fan curve; Τι πρόγραμμά χρησιμοποιείς; Μήπως έχεις και afterburner και adrenalin; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το fan curve δεν το έχω πειράξει καθόλου. Δεν χρησιμοποιώ κάτι άλλο πέρα από το adrenalin. Εάν δεν είχα το θόρυβο από τους ανεμιστήρες, δεν θα το κοίταγα καθόλου. Θεώρησα ότι δουλεύουν στο full διότι είναι υψηλές οι θερμοκρασίες... Αλλά εάν δεν είναι υψηλές οι θερμοκρασίες (79C με το που ανοίγω παιχνίδι), τι οδηγεί τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στο full; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Phaethonas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δοκίμασε να αφήσεις στο αυτόματο το fan tuninig να δεις αν αλλάζει συμπεριφορά. Μετά δοκίμασε με δική σου καμπύλη. Μη φοβάσαι για την RX 5700 θερμοκρασίες junction 100C είναι μέσα στα όρια. Update σε drivers έχεις κάνει; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν λες αυτόματο, εννοείς να επιλέξω το default αντί για το custom; Έχω αναβαθμίσει τους drivers, ναι. Σε ευχαριστώ. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από camel555 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Καλο ειναι φιλε μου να διαγραψεις τελειως το adrenalin και να κατεβασεις msi afterburner,οτι θεματα ειχα με θερμοκρασιες και crash, ηταν λογο του adrenalin(rx 6700xt) Απο τοτε που το διεγραψα σταματησαν κ τα προβληματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Phaethonas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Λύση Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Είδες βελτίωση; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, Morosis είπε Καλο ειναι φιλε μου να διαγραψεις τελειως το adrenalin και να κατεβασεις msi afterburner,οτι θεματα ειχα με θερμοκρασιες και crash, ηταν λογο του adrenalin(rx 6700xt) Απο τοτε που το διεγραψα σταματησαν κ τα προβληματα Εννοείς να διαγράψω τους drivers; το afterburner είναι για overlocking της κάρτας; Δεν την έχω πειράξει. 1 ώρα πριν, Phaethonas είπε Είδες βελτίωση; Το έβαλα στο default και έχει μεγάλη βελτίωση! Πλέον στο ίδιο σημείο του παιχνιδιού, είμαι στις 1500rpm και 80C ! Ηρέμησαν τα αυτιά μου😆 Σε ευχαριστώ πολύ!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, camel555 είπε Εννοείς να διαγράψω τους drivers; το afterburner είναι για overlocking της κάρτας; Δεν την έχω πειράξει. Το έβαλα στο default και έχει μεγάλη βελτίωση! Πλέον στο ίδιο σημείο του παιχνιδιού, είμαι στις 1500rpm και 80C ! Ηρέμησαν τα αυτιά μου😆 Σε ευχαριστώ πολύ!! Κανε uinstall to adrenalin τελειως μαζι με τους driver,κατεβασε το παλι κ οταν το ανοιξεις, να πατησεις μονο install drivers only(οχι full install) και θα κατεβουν μονο οι απαραιτητοι drivers. Το msi afterburner ειναι κ για oc αλλα και για fan curve της gpu,ειναι οτι καλυτερο χωρις bugs 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα