nickol-us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, bebius είπε Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Αντί του 12600K δε μπορούμε να βάλουμε τον 12600Κf; Ναι φυσικά αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος σε αυτό το κατάστημα. Όταν πρόκειται για κατάστημα με συναρμολόγηση είναι δύσκολο να βρούμε όλα τα πράγματα. Ακόμη καλύτερο ίσως θα ήταν και ο 12700f(δεν υπάρχει διαθέσιμος ούτε αυτός) στα λεφτά του 12600k Αν υπάρχει όρεξη και τεχνικός, ίσως βρούμε καλύτερες επιλογές από σκρουτζ/bestprice και να γίνει η συναρμολόγηση σε δεύτερο στάδιο. Τα λεφτά θα έρθουν περίπου μια η άλλη με την "ταλαιπωρία" της αναμονής και τον μεταφορικών όμως θα διαλέξεις ανάμεσα από μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Ναι φυσικά αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος σε αυτό το κατάστημα. Όταν πρόκειται για κατάστημα με συναρμολόγηση είναι δύσκολο να βρούμε όλα τα πράγματα. Ακόμη καλύτερο ίσως θα ήταν και ο 12700f(δεν υπάρχει διαθέσιμος ούτε αυτός) στα λεφτά του 12600k Αν υπάρχει όρεξη και τεχνικός, ίσως βρούμε καλύτερες επιλογές από σκρουτζ/bestprice και να γίνει η συναρμολόγηση σε δεύτερο στάδιο. Τα λεφτά θα έρθουν περίπου μια η άλλη με την "ταλαιπωρία" της αναμονής και τον μεταφορικών όμως θα διαλέξεις ανάμεσα από μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων Kαλησπέρα, δεν υπάρχει όρεξη και χρόνος για στήσιμο. Θα πάω με τα καταστήματα που στήνουν, για ένα πανομοιότυπο σύστημα σαν αυτό που έδειξες με κάποιο από αυτά τα CPUs. Κάρτα θα βάλω την gaming, και αν δε πάει καλά θα πάρουμε την Α4000 και την άλλη θα τη χρησιμοποιήσουμε αλλού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, bebius είπε Kαλησπέρα, δεν υπάρχει όρεξη και χρόνος για στήσιμο. Θα πάω με τα καταστήματα που στήνουν, για ένα πανομοιότυπο σύστημα σαν αυτό που έδειξες με κάποιο από αυτά τα CPUs. Κάρτα θα βάλω την gaming, και αν δε πάει καλά θα πάρουμε την Α4000 και την άλλη θα τη χρησιμοποιήσουμε αλλού. Εφόσον έχεις χρόνο και πας για το μέγιστο καλύτερο deal Αναφορά σε κείμενο Μαγαζιά που συναρμολογούν Kavatza, cosmodata, msystems, mgmanager, plaisio,e-shop επίσης με επιφύλαξη και απ'οσα λένε οι συμφορουμίτες foxstore, e-gate, quickshop, dexter Υπάρχουν τρόποι μείωσης του κόστος, πηγαίνοντας σε "χειρότερο" τροφοδοτικό, οικονομικότερο κουτί, m-atx b660 μητρική, pcie3 nvme. Αν δεις κάποιο μαγαζί που σε εξυπηρετεί και θες βοήθεια στη συμπλήρωση κομματιών, εδώ είμαστε Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Θα ήθελα μια πρόταση για κάτι οικονομικότερο σε κουτί και σε μητρική αλλά όχι mini. O δίσκος και το τροφοδοτικό είναι μπόμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Για το kavatza υποθέτω... Μητρική εφόσον μιλάμε για atx, θα έθετα τις παρακάτω 2 επιλογές https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/mitrikes-kartes/asus/asus-prime-h670-plus-d4-motherboard-atx-με-intel-1700-socket-detail https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-H670-PLUS-D4/techspec/ https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/mitrikes-kartes/gigabyte/gigabyte-b660-gaming-x-ddr4-rev-1-0-motherboard-atx-με-intel-1700-socket-detail https://www.gigabyte.com/Motherboard/B660-GAMING-X-DDR4-rev-10/sp#sp Για κουτί δεν παίζουν σοβαρές εναλλακτικές. Σε low budget, έχοντας πάντα υπόψιν το καλό airflow, με πλαστικό πλαϊνό, χωρίς psu shroud και κάπως εξωγήινη εμφάνιση https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/koutia-i-y/sharkoon/sharkoon-vg7-w-rgb-4044951026869-k211613-detail στα + οτι έρχεται με όλα τα fan (2f/1b) Αν πάμε πάλι για οικονομικό, χωρίς να κοιτάμε το airflow https://www.kavatza.gr/kolink/kolink-stronghold-black-gekl-034-k212164-detail budget, στιβαρό κουτί. Ρίξε και μια ματιά μήπως μου ξεφεύγει κάτι. https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/koutia-i-y/by,product_price/dirAsc?keyword= Κάτι κλειστά base 500 στα 85 ούτε καν, δεν ξέρω μήπως αξίζει τα λεφτά του το https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/koutia-i-y/sharkoon/sharkoon-pure-steel-rgb-4044951026616-K211616-detail 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε δεν ξέρω μήπως αξίζει τα λεφτά του το https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/koutia-i-y/sharkoon/sharkoon-pure-steel-rgb-4044951026616-K211616-detail Το συγκεκριμένο είναι κλειστό εμπρός αλλά έχει καλό airflow, λόγο του κάτω μέρους. Αρκεί βέβαια να μην πας και βάλεις καμιά φλοκάτη και φράξεις τα πάντα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, Είμαστε έτοιμοι για παραγγελία και έχω δυο ερωτήσεις. Ο 12600 σκέτος είναι οκ; Με την stock ψύκτρα θα την παλέψει; Έχει μείνει μόνο η άσπρη esport DUO και δε μου αρέσει πολύ. Ίσως να βάζαμε μια άλλη στα ίδια λεφτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bebius είπε Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, Είμαστε έτοιμοι για παραγγελία και έχω δυο ερωτήσεις. Ο 12600 σκέτος είναι οκ; Με την stock ψύκτρα θα την παλέψει; Έχει μείνει μόνο η άσπρη esport DUO και δε μου αρέσει πολύ. Ίσως να βάζαμε μια άλλη στα ίδια λεφτά; Ο σκέτος 12600 δεν έχει καμία σχέση με τον 12600k. O k έχει μεγαλύτερο single core αλλά και περισσότερους(e-core) πυρήνες. Αν μιλάμε ακόμη για καβάτζα βλέπω έχει διαθέσιμη την μαύρη/κόκκινη https://www.kavatza.gr/i-y-anavathmisi/psyktres-epeksergaston/arctic/arctic-freezer-34-esports-duο-red-detail μετά ανεβαίνεις 15-20 ευρώ για εφάμιλλες επιδόσεις Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Εστάλθη! Άλλαξα την ψύκτρα για λιγότερο θόρυβο, νομίζω θα κάνει κυριλλέ δουλεία η Dark Rock 4. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, bebius είπε Εστάλθη! Άλλαξα την ψύκτρα για λιγότερο θόρυβο, νομίζω θα κάνει κυριλλέ δουλεία η Dark Rock 4. Περιμένουμε παραλλαβή και εντυπώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα και πάλι, Μόλις διαπίστωσα ότι η ψύκτρα θέλει mounting kit που θα μπορώ να ζητήσω από την Be Quiet αφού παραλάβω το PC. Επειδή βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε δουλεία, σκέφτομαι να ακυρώσω την ψύκτρα και να πάρω μια άλλη που να παίζει με socket 1700 out of the box. Ποια προτείνετε σε αυτά τα λεφτά; Θα την πάρω από άλλο μαγαζί αν χρειαστεί. Edit: Μία άλλη λύση είναι να πάρω τον 12600 που πιστεύω θα μας καλύψει και να τον έχω για αρχή τουλάχιστον με το stock cooler. Edit2: Από τον Απρίλιο διαβάζω ότι η Be Quiet περιλαμβάνει στα κουτιά το bracket για lga1700, θα το ξεκαθαρίσω με το μαγαζί. Edit3: Από το kavatza δε μπορούν να ξέρουν τι θα τους έρθει, οπότε θα το δούμε τελευταία στιγμή. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από bebius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, bebius είπε Kαλησπέρα και πάλι, Μόλις διαπίστωσα ότι η ψύκτρα θέλει mounting kit που θα μπορώ να ζητήσω από την Be Quiet αφού παραλάβω το PC. Επειδή βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε δουλεία, σκέφτομαι να ακυρώσω την ψύκτρα και να πάρω μια άλλη που να παίζει με socket 1700 out of the box. Ποια προτείνετε σε αυτά τα λεφτά; Θα την πάρω από άλλο μαγαζί αν χρειαστεί. Σε πήραν από το κατάστημα και στο είπαν; Δεν έχουν κάτι άλλο να προτείνουν; Τι εννοείς όταν λες να παίζει Out of the box για 1700; Υποτίθεται οτι και για την Dark Rock 4 παίζει σε 1700, προφανώς έχουν παλιό στοκ (προ κυκλοφορίας του 1700) και γι'αυτό δε περιλαμβάνει τα brackets, αυτό όμως μπορεί να το πάθεις με οποιαδήποτε ψύκτρα πετύχεις σε παλαιό στοκ. Νομίζω (όχι με απόλυτη σιγουριά) πως δεν υπάρχει ψύκτρα που να κυκλοφόρησε μετά τη κυκλοφορία του 1700 ώστε να περιλαμβάνει το κιτ 1700 από day one. Απο αυτές που έχει το καβάτζα, έχει σε πολύ καλή τιμή (αλλά πιο ακριβά) την κορυφαία Noctua (NH-D15) Brown και μετά για πιο οικονομική την arctic-freezer-34-esports-duο-red Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στα χαρακτηριστικά του προϊόντος στο μαγαζί δε αναφέρεται το 1700 στα υποστηριζόμενα socket (λογικά ξέμεινε έτσι η καταχώρηση από παλιότερα). Γι' αυτό και ζήτησα κάτι που να ταιριάζει out of the box. Στη συνέχεια το έψαξα και είδα ότι από τον Απρίλιο τα στέλνει η εταιρεία με τα σωστά brackets κομπλέ, και ελπίζω έτσι να είναι και το κουτί που θα παραλάβει το kavatza για την παραγγελία μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Επειδή είχα επικοινωνήσει με καταστήματα για το συγκεκριμένο θέμα (έψαχνα κομμάτια για τον υπολογιστή φίλου), αυτοί που μου είπαν ότι μπορούν να φέρουν bracket 1700 είναι από το drele. Για πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα για το θέμα αυτό. Εγώ κοιτούσα για NZXT, αλλά μπορεί να έχουν την δυνατότητα να το κανονίσουν και για άλλες ψύκτρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Έχουμε παραλάβει και λειτουργούμε το pc εδώ και 10 μέρες αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω εντυπώσεις λόγω φόρτου εργασίας. Λοιπόν καταρχάς το Solidworks παίζει άψογα με την 3060 ti, πολύ smooth viewport και μηδέν κολλήματα. Βέβαια δεν έχουμε τίποτα πολύ πολύπλοκα μοντέλα. Θα τεσταριστεί σε δυσκολότερες καταστάσεις μελλοντικά. Το κουτί φοβερό και μου άρεσε που έχει τα fans καρφωμένα σε δικό του controller και ελέγχεις με διακόπτη την ταχύτητά τους. Γενικά αθόρυβο και γρήγορο σύστημα, είμαι φουλ ικανοποιημένος με την Dark Rock 4 η οποία τελικά υποστήριζε τους Intel 12xxx out of the box. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν και ειδικά τον @nickol-us. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα