stevepap Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Γειά χαρά παιδιά. Θέλω να αλλάξω στην κάρτα μου τα thermal pads+ paste αλλά έχω το εξής " πρόβλημα". Έχω καταλήξει στην εταιρεία Gelid solution μιας και είδα σε πολλά reviews ότι είναι ότι καλύτερο για gpu lower temps. Το θέμα είναι ότι στην αγορά υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι. 1) gelid gp extreme 2) gelid gp ultimate... Ξέρει κανείς τι παίζει μεταξύ τους και αν υπάρχουν διαφορές?? Ευχαριστώ.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, stevepap είπε Θέλω να αλλάξω στην κάρτα μου τα thermal pads+ paste αλλά έχω το εξής " πρόβλημα". Το πρόβλημά σου είναι ότι η συντήρηση μιας κάρτας γραφικών είναι πιο πολύπλοκη από όσο νομίζεις. Αλλιώς δε θα ρωτούσες αυτά που ρωτάς. Οι πιθανότητες να την οδηγήσεις σε βλάβη συντομότερα μετά από πειραματικού επιπέδου συντήρηση, είναι μεγαλύτερες από το να μην την ανοίξεις καθόλου (που και αυτό κακό είναι αν έχει πρόβλημα ψύξης η κάρτα). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει ένας universal οδηγός συντήρησης κάρτας γραφικών, ούτε στα αγγλικά. Στηρίζω το diy, μόνο να κερδίσω έχω από πιο ενημερωμένο κοινό σε ζητήματα hardware Η/Υ, αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει και μια διαχωριστική γραμμή στο σε ποια θέματα μπορώ να καθοδηγήσω χωρίς ο χρήστης να δημιουργήσει ο ίδιος βλάβη που τώρα δεν υπάρχει. Ζητήματα ψύξης σε κάρτες γραφικών και laptop είναι πολύπλοκα και για αυτό βάζω σε αυτό το σημείο αυτή τη διαχωριστική γραμμή. Δεν γράφεις καν ποια κάρτα θα γίνει το πειραματόζωο. Αν στόχος σου είναι να μάθεις από τα λάθη σου, προχωράς. Αν στόχος σου είναι να κάνεις τη δουλειά σου, βρες κάποιον άλλο να την κάνει.
stevepap Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Το πρόβλημά σου είναι ότι η συντήρηση μιας κάρτας γραφικών είναι πιο πολύπλοκη από όσο νομίζεις. Αλλιώς δε θα ρωτούσες αυτά που ρωτάς. Οι πιθανότητες να την οδηγήσεις σε βλάβη συντομότερα μετά από πειραματικού επιπέδου συντήρηση, είναι μεγαλύτερες από το να μην την ανοίξεις καθόλου (που και αυτό κακό είναι αν έχει πρόβλημα ψύξης η κάρτα). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει ένας universal οδηγός συντήρησης κάρτας γραφικών, ούτε στα αγγλικά. Στηρίζω το diy, μόνο να κερδίσω έχω από πιο ενημερωμένο κοινό σε ζητήματα hardware Η/Υ, αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει και μια διαχωριστική γραμμή στο σε ποια θέματα μπορώ να καθοδηγήσω χωρίς ο χρήστης να δημιουργήσει ο ίδιος βλάβη που τώρα δεν υπάρχει. Ζητήματα ψύξης σε κάρτες γραφικών και laptop είναι πολύπλοκα και για αυτό βάζω σε αυτό το σημείο αυτή τη διαχωριστική γραμμή. Δεν γράφεις καν ποια κάρτα θα γίνει το πειραματόζωο. Αν στόχος σου είναι να μάθεις από τα λάθη σου, προχωράς. Αν στόχος σου είναι να κάνεις τη δουλειά σου, βρες κάποιον άλλο να την κάνει. Σωστά όλα αυτά που λες για κάποιον όμως που δεν έχει γνώση να το κάνει. Αλλά η ερώτησή μου στο φόρουμ ήταν συγκεκριμένη. Αυτό που δεν ξέρω είναι οι διαφορές μεταξύ των 2 τύπων pads που ανέφερα. Αυτό ρώτησα. Επίσης το ποια "πειραματόζωο" κάρτα έχω όπως είπες, τι σχέση έχει για το αν θα βάλω την σειρά extreme ή ultimate που ρωτάω 🤔🤔 ??? Πόσα mm thermal pad βάση κατασκευής ( vrm - memory - back plate κλπ ) πάει και αυτό το γνωρίζω. Δεν μπορούμε να βάζουμε ότι νούμερο θέλουμε όπως για παράδειγμα κάνουν διάφοροι τεχνικοί και σου λένε μετά " μια χαρά είναι". Όχι, ότι λέει ο κατασκευαστής πάντα κατά την γνώμη μου. Αν παίζει τόσο ρόλο όμως για εσένα έχω την asus strix 3080 ... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από stevepap
TR-909 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Σύμφωνα με το κατασκευαστή η διαφορά είναι στο thermal conductivity (θερμική αγωγιμότητα - πόσο καλά μετάφέρει τη θερμότητα) όπου το ultimate είναι 15 W/mK και το extreme 12. Οπότε το ultimate είναι καλύτερο. Να προσέξεις το πάχος των pads - αν πχ βάλεις πιο παχύ μπορεί να μη κουμπώνει σωστά η ψύκτρα και να έχεις χειρότερο αποτέλεσμα. @PC_Science_Lefkada δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το περιγράφεις. 2
stevepap Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, TR-909 είπε Σύμφωνα με το κατασκευαστή η διαφορά είναι στο thermal conductivity (θερμική αγωγιμότητα - πόσο καλά μετάφέρει τη θερμότητα) όπου το ultimate είναι 15 W/mK και το extreme 12. Οπότε το ultimate είναι καλύτερο. Να προσέξεις το πάχος των pads - αν πχ βάλεις πιο παχύ μπορεί να μη κουμπώνει σωστά η ψύκτρα και να έχεις χειρότερο αποτέλεσμα. @PC_Science_Lefkada δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το περιγράφεις. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Αυτή την απάντηση ήθελα. Και τα mm των pads έχω μιλήσει με asus και ξέρω ακριβώς τα νούμερα που χρειάζονται. Όσο αφορά τον φίλο μας από επάνω που του απάντησες και εσύ και εννοείται με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει στη " ΝΑΣΑ " για να αλλάξεις μια παστούλα και thernal pads σε μία κάρτα - vrm mobo - cpu την σήμερον ημέρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα