Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα_Καλησπερα...

Υπαρχουν καποιοι σε αυτο το χομπυ που τους αρεσει το πολυ μεγαλο ζουμ...

Εχω στην κατοχη μου εναν φακο nikon 70-200mm και επισης εναν 70 - 300mm. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα της παρακατω μηχανης ή στον φακο 600mm sigma για την dslr μου. Υπαρχει λοιπον καποιος που εχει ηδη την p1000 να μας πει την εμπειρια του; 
Μπορουμε να συζητησουμε για αρχη τι θα προτιμουσατε εσεις; 

Ευχαριστω. 

Καπου εδω...

Επεξ/σία από Lshow
  • Like 1
Δημοσ.

Την έχω δοκιμάσει (την P900 βασικά, αλλά ίδια γεύση). Είναι καλή μεν, αλλά πρέπει και οι συνθήκες να είναι πολύ κατάλληλες για να πάρεις καθαρό αποτέλεσμα όσο αυξάνεται η απόσταση.

Δεν ξέρω ποια DSLR έχεις αλλά αν έχεις κάποια crop, με τον 600άρη φακό θα έχεις πολύ κοντά στα 1000mm. Και λόγω σένσορα θα  φτάσεις πάλι με κροπάρισμα του κάδρου να πάρεις την ίδια εικόνα, και ίσως καθαρότερη. Αν έχεις full frame, στα 600mm θα είσαι πεντακάθαρος και θα κροπάρεις με άνεση.

Επίσης μην πολυδίνεις βάση στα 2000mm αντιστοιχο που δίνουν. Οντως είναι τόσο, αλλά αν το φτάσεις εκει, κάθε χιλιοστό κίνησης θα χάνει μέτρα απο τον στόχο σου. Εκτός και αν βγάζεις κάτι στατικό με τρίποδο. Αλλά εκει πάλι γυρνάμε στο πρώτο που σου έγραψα, πως θα πρέπει να ευνοούν και οι κλιματικές συνθηκες για να μην έχεις διαθλάσεις και θολούρα. Οπότε τα αξιοποιήσιμα mm για καθαρή φώτο είναι αρκετά κάτω 

Έχε επίσης υπόψιν πως αν χαλάσει ο μηχανισμός ή κάποιο άλλο σημείο του φακού ή της μηχανής, μιλάμε για ακριβή βλάβη που μπορεί να μην συμφέρει, ενώ αν πάρεις τον 600άρη για DSLR μεθαύριο αν αλλάξεις μηχανη συνεχίζεις να τον έχεις. Ή αν θέλει σέρβις, και φτηνότερο θα είναι, αλλά και χωρίς μηχανή δεν θα μείνεις.

Απο την άλλη, αν θέλεις όλα σε ένα, σε μια μηχανή με πολλά features που δεν θα σε σταματήσει σε καμία περίπτωση να βγάλεις καλή φώτο ακόμη και μακρυνά σε καλές συνθήκες, χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς 3-4 διαφορετικούς φακούς ή να πλησιάζεις απλησίαστα ζώα, θεωρώ πως είναι απο τις καλύτερες

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lshow είπε

Καλησπερα_Καλησπερα...

Εχω στην κατοχη μου εναν φακο nikon 70-200mm και επισης εναν 70 - 300mm. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα της παρακατω μηχανης ή στον φακο 600mm sigma για την dslr μου. Υπαρχει λοιπον καποιος που εχει ηδη την p1000 να μας πει την εμπειρια του; 

Ευχαριστω. 

Καπου εδω...

Σε μιά τέτοια περίπτωση αυτό που θα έκανα θα ήταν να νοικιάσω μία τέτοια ώστε να έχω άμεση εκτίμηση έστω και μικρής διάρκειας . Τα χρήματα είναι αρκετά , η μηχανή απολύτως εξειδικευμένη , ενώ η μεταπώληση θα έχει ακόμη πιο περιορισμένο ενδιαφέρον .

Ναι , στο ανώτερο άκρο πρέπει να υπάρχουν καλές συνθήκες στην ατμόσφαιρα .    

Η συμπίεση που προσφέρει στο κάδρο είναι για μένα αρκετά απαιτητική , δείχνει ενδιαφέρουσα αλλά συνήθως την εξαντλούν σε απλές λήψεις από μεγάλη απόσταση .

Θα την έβλεπα σαν δεύτερη μηχανή , όχι μία και μοναδική , όχι απαραίτητα την συγκεκριμένη και για να είμαι απολύτως ειλικρινής ούτε καν θα την σκεφτόμουν .

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, babisskg είπε

Σε μιά τέτοια περίπτωση αυτό που θα έκανα θα ήταν να νοικιάσω μία τέτοια ώστε να έχω άμεση εκτίμηση έστω και μικρής διάρκειας .

Υπάρχει στην Ελλάδα τέτοια υπηρεσία;

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα, Καλημερα...

Με καλυψατε και οι δυο φιλοι και ευχαριστω.
Το γνωριζω οτι σε μεγαλες συνθηκες δεν θα παρω και τις ομορφοτερες φωτογραφιες. Ισως με πολυ θολουρα και θορυβο. 
Επομενη σκεψη οπως εγραψα και παραπανω o φακος Sigma 150-600mm DG HSM OS Nikon.
Η μηχανη μου ειναι η D3300. Ναι, σκεφτομαι και αλλαγη σωματος σε ff χωρις να αναβαθμισω τους φακους. Οι φακοι μου ειναι 70-200mm, 18-55mm,35mm 70-300mm. 
Δεν θα ελεγα οχι σε μια αλλαγη σωματος αρκει να μπορω να τους χρησιμοποιησω. Δεν με ενδιαφερει το video. Ισως θα ηθελα να γινεται μεταφορα μιας - δυο φωτογραφιων αμεσα στο κινητο μου με ασυρματο τροπο ( ετσι και αλλιως μετα αντιγραφονται σε δισκους ) Ναι, θα ηθελα επισης να βλεπω στον υπολογιστη οτι ερχεται στο σκοπευτρο ή στην οθονη. Με την 3300 παντα ειναι πιο φωτεινες απο αυτες που βλεπω τελικα στην οθονη...

Εδω κατω δεν υπαρχει η δυνατοτητα να νοικιασω φακο ή μηχανη. Επισης οταν προχωρησει η αγορα δεν θελω σε καμια περιπτωση μεταχειρισμενα και αν μπορει να γινει η αγορα απο τα γνωστα ηλεκτρονικα πολυκαταστηματα που βρισκονται στην Ελλαδα.

Αγαπημενα ειδη ειναι ΄΄ Τοπιου, Ζωα σε φυσικο περιβαλλον ( γι αυτο και η αγαπη στο ζουμ) Macro ( Υπαρχει φιλτρο γι αυτο ) , φωτογραφια δρομου.

Ελπιζω να με βοηθησετε να παρω την σοφοτερη αποφαση.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lshow είπε

Καλησπερα_Καλησπερα...

Ευχαριστω. 

Καπου εδω...

Η λύση για μένα , αφού χρησιμοποιώ μεγάλα εστιακά μήκη είναι η χρήση mft σώματος , αδιάφορο ποιό , μαζί με με μία φτηναδούρα αντάπτορα συν έναν manual 400αρη , αν και χρησιμοποιώ και Nikon φακούς , όπου από χέρι θα έχω το επί 2 crop του αισθητήρα , οπότε ένας 400αρης γίνεται 800αρης . Φυσικά κάποιος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα manual της υπόθεσης , ενώ δεν θα έχει τα μειονεκτήματα του μικρού αισθητήρα μιάς ΠΟΛΥ μεγάλης bridge .

sketch-1660466469705.jpg

3 λεπτά πριν, Lshow είπε

Καλημερα, Καλημερα...

Το γνωριζω οτι σε μεγαλες συνθηκες δεν θα παρω και τις ομορφοτερες φωτογραφιες. Ισως με πολυ θολουρα και θορυβο. 
Η μηχανη μου ειναι η D3300. Ναι, σκεφτομαι και αλλαγη σωματος σε ff χωρις να αναβαθμισω τους φακους. Οι φακοι μου ειναι 70-200mm, 18-55mm,35mm 70-300mm. 
Δεν θα ελεγα οχι σε μια αλλαγη σωματος αρκει να μπορω να τους χρησιμοποιησω. Δεν με ενδιαφερει το video. Ισως θα ηθελα να γινεται μεταφορα μιας - δυο φωτογραφιων αμεσα στο κινητο μου με ασυρματο τροπο ( ετσι και αλλιως μετα αντιγραφονται σε δισκους ) Ναι, θα ηθελα επισης να βλεπω στον υπολογιστη οτι ερχεται στο σκοπευτρο ή στην οθονη. Με την 3300 παντα ειναι πιο φωτεινες απο αυτες που βλεπω τελικα στην οθονη...

Εδω κατω δεν υπαρχει η δυνατοτητα να νοικιασω φακο ή μηχανη. Επισης οταν προχωρησει η αγορα δεν θελω σε καμια περιπτωση μεταχειρισμενα και αν μπορει να γινει η αγορα απο τα γνωστα ηλεκτρονικα πολυκαταστηματα που βρισκονται στην Ελλαδα.

Αγαπημενα ειδη ειναι ΄΄ Τοπιου, Ζωα σε φυσικο περιβαλλον ( γι αυτο και η αγαπη στο ζουμ) Macro ( Υπαρχει φιλτρο γι αυτο ) , φωτογραφια δρομου.

sketch-1661664902887.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως να πηγαινα σε mirrorless αλλα δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να βαλω εξτρα ανταπτορα για να δεχθει τους φακους που υπαρχουν ηδη.
Επισης σε περιπτωση που ΑΝ αποφασισω να παρω εναν φακο Mirrorless ( και ξερουμε ολοι οτι σε αυτο το χομπυ θελουμε συνεχως αναβαθμισεις ) το κοστος θα ειναι μεγαλο. 

Υγ΄΄ Εχω μεινει αρκετο καιρο με τον ιδιο εξοπλισμο και χρειαζομαι κατι καινουργιο για να μου δωσει ωθηση...

Επεξ/σία από Lshow
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lshow είπε

Καλημερα, Καλημερα...

Μικρή σημείωση , το σώμα που έχεις είναι μιά χαρά , όμως μην βλέπεις έναν μεγάλο τηλεφακό δεσμευτικά μόνο για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων ........ κάνει κι' άλλα πράγματα αρκεί να καλύπτεις εσύ την ενδιάμεση απόσταση .

Φυσικά δεν μιλάω για το φεγγάρι , όπου δεν γίνεται να πάς εσύ μέχρι τα μισά , ούτε για χρήση wildlife φωτογραφίας , όπου πρέπει να μείνεις απαρατήρητος μέχρις ότου βρεθεί η ευκαιρία .

sketch-1621797961061.jpg

2 λεπτά πριν, Lshow είπε

Ισως να πηγαινα σε mirrorless αλλα δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να βαλω εξτρα ανταπτορα για να δεχθει τους φακους που υπαρχουν ηδη.
Επισης σε περιπτωση που ΑΝ αποφασισω να παρω εναν φακο Mirrorless ( και ξερουμε ολοι οτι σε αυτο το χομπυ θελουμε συνεχως αναβαθμισεις ) το κοστος θα ειναι μεγαλο. 

Υγ΄΄ Εχω μεινει αρκετο καιρο με τον ιδιο εξοπλισμο και χρειαζομαι κατι καινουργιο για να μου δωσει ωθηση...

Φακούς θες , αν και μία μικρή Olympus mft δεν θα κοστίσει παραπάνω από 60 ευρώ με τα μεταφορικά συν κάνα 15αρι ο αντάπτορας .

• Like 1
Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση δεν το σκεφτομαι ετσι μιας και οι δυο φακοι που υπαρχουν ηδη ( 200mm και 300mm ) μου εχουν χαρισει πολυ ομορφες φωτογραφιες. 
Οπως και εγραψα θελω κατι καινουργιο για να παρω ισως ενα ΄΄κλικ΄΄ καλυτερο απο αυτα που εχω ή εστω ενα διαφορετικο...
Τωρα δεν ξερω αν θα ειμαι ενταξει με ενα καινουργιο σωμα σε FF, με εναν 600mm ή τελικα με μια καινουργια μηχανη compact με το μεγαλο ζουμ που θα μου προσφερει ( παρατηρηση πουλιων, macro, φωτογραφιες δρομου ) αυτο με σκαλωνει στην αποφαση. Αν μπορουσα θα τα εκανα και τα 3 ταυτοχρονα...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lshow είπε

Σε καμια περιπτωση δεν το σκεφτομαι ετσι μιας και οι δυο φακοι που υπαρχουν ηδη ( 200mm και 300mm ) μου εχουν χαρισει πολυ ομορφες φωτογραφιες. 
Οπως και εγραψα θελω κατι καινουργιο για να παρω ισως ενα ΄΄κλικ΄΄ καλυτερο απο αυτα που εχω ή εστω ενα διαφορετικο...
Τωρα δεν ξερω αν θα ειμαι ενταξει με ενα καινουργιο σωμα σε FF, με εναν 600mm ή τελικα με μια καινουργια μηχανη compact με το μεγαλο ζουμ που θα μου προσφερει ( παρατηρηση πουλιων, macro, φωτογραφιες δρομου ) αυτο με σκαλωνει στην αποφαση. Αν μπορουσα θα τα εκανα και τα 3 ταυτοχρονα...

Αύριο θα έχω χρόνο για περισσότερα , θα δω ξανά και τους φακούς που έχεις , το σώμα μιά χαρά είναι .

• Like 1
Δημοσ.

Τελεια...Περιμενω λοιπον απο εσας και τους υπολοιπους συμφορουμιτες/τισσες ολες τις σημαντικες πληροφοριες για την σωστη αποφαση ! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ, D3300 ε;

Το ΣΚ που μας πέρασε είχα μια D3300 για δοκιμή. Θα διαφωνήσω εδω με τον Μπάμπη. Εξειδικευμένες χρήσεις όπως ζώα και πουλιά σε μεγάλα μήκη, θέλουν και τον ανάλογο εξοπλισμό. Η D3300 είναι entry level. Πολύ καλή μεν για αυτό που είναι, αλλα και πολύ basic.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσεις να πάρεις φώτο ζώων στο επίπεδο που θέλεις. Οκ είναι μια καλή μηχανή γενικής χρήσης, ιδανική ίσως για κάποιον αρχάριο να μάθει φωτογραφία, αλλά προσωπικά την θεωρώ παρωχημένη για πιο εξειδικευμένη χρήση. Το autofocus βρίσκεται 10 χρόνια πριν, τα σημεία focus είναι ελάχιστα και πρέπει να προχωράς συνεχώς σε recomposing αφού λοκαρεις θέμα, δεν έχει σταθεροποίηση στο σώμα (κάτι που θα σε ζορίσει στα μεγάλα μήκη) και γενικά δεν είναι μηχανή που προσωπικά εγώ θα επένδυα να της αγοράσω έναν 600αρη φακό. Επίσης απο αυτοματισμούς έχει ελάχιστους. Για να πάρω φώτο περισσότερο εξειδικευμένες απο τις καθημερινής χρήσης, έμπαινα μενού, πατούσα συνδυασμούς πλήκτρων, έπαιρνα φώτο. Ξανά έχανε τη ρύθμιση οπότε στην επόμενη φώτο έπρεπε να κάνω ξανά τα ίδια.

Αν έχεις σκοπό αργότερα να ανέβεις στο ίδιο σύστημα σε κάποια high end μηχανή ναι, πάρε τον 600αρη. Αλλιώς δεν ξέρω κατα πόσο θα σε καλύψει σε αυτά που θες.

Δωσε και μια ακόμη πληροφορία. Οι φακοί σου είναι FF;

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, highpriest είπε

Χμμ, D3300 ε;

Αν έχεις σκοπό αργότερα να ανέβεις στο ίδιο σύστημα σε κάποια high end μηχανή ναι, πάρε τον 600αρη. Αλλιώς δεν ξέρω κατα πόσο θα σε καλύψει σε αυτά που θες.

Οποτε ποια μηχανη θα προτεινες για να κανω αντικατασταση και να περασω στο επομενο βημα;

Ναι, Την ειχα παρει αρκετα χρονια πριν, Ναι, μου εχει χαρισε ομορφες στιγμες και απλα τωρα θελω να παω σε κατι παραπανω. Αν ξεχασουμε τον 600 σε ποιο σωμα θα ηταν καλυτερα να ανεβω και να εκμεταλλευτω και το υπαρχον σετ απο τους φακους;

Επεξ/σία από Lshow
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lshow είπε

Οποτε μια μηχανη θα προτεινες για να κανω αντικατασταση και να περασω στο επομενο βημα;

Ναι, Την ειχα παρει αρκετα χρονια πριν, Ναι, μου εχει χαρισε ομορφες στιγμες και απλα τωρα θελω να παω σε κατι παραπανω. Αν ξεχασουμε τον 600 σε ποιο σωμα θα ηταν καλυτερα να ανεβω και να εκμεταλλευτω και το υπαρχον σετ απο τους φακους;

Οι φακοί σου είναι FF; Τι μοντούρα έχουν; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...