maparios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα παιδιά με αφορμή μια πρόσφατη αλλαγή που έγινε στην εταιρεία που εργάζομαι, έβαλαν ένα δίκτυο WiFi στο οποίο έχουμε πρόσβαση μόνο 8 εργαζόμενοι καθώς και ο manager αλλα προφανώς και το τμήμα IT. η απορία μου είναι η εξής: πόσο εύκολο είναι να αποκτήσει πρόσβαση κάποιος με γνώσεις στη συσκευή μου; δηλαδή να διαβάσει πχ τα δεδομένα από viber messenger κλπ είτε να δει τα τοπικά αποθηκευμένα δεδομένα της συσκευής μου; Δε με ενδιαφέρει να μάθω το πως για κακο σκοπό θέλω απλά να προστατευτω Προφανώς και δε μιλάω για το trafficking, δηλαδή τις σελίδες που επισκέπτομαι αυτές ας τις βλέπουν δεν έχω θέμα Σε περίπτωση που βάλω vpn θα έχω κάποια περισσότερη προστασία; Έχω συσκευή Android. Ευχαριστώ
Gogotsa Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 H εμπειρια μου εχει δειξει, οτι οταν αρχιζουν τετοιες σκεψεις σε καποια εταιρεια, συνηθως στο τελος καποιος απολυεται.
filip123go Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, maparios είπε πόσο εύκολο είναι να αποκτήσει πρόσβαση κάποιος με γνώσεις στη συσκευή μου; Καθόλου εύκολο. Ειδικά χωρίς να κατεβάσεις εσύ κάτι (η να σου έχουν βάλει κάτι στο κινητό, εαν είναι εταιρικό). Για τις σελίδες πρέπει να κάνεις ssl strip η man in the middle attack και αυτά με αμφίβολα αποτελέσματα (μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιθέσεις που να μην της ξέρω). Το end to end encryption που έχει το viber (και νομίζω και το messenger) δεν έχουν σπασει ακόμα.
gorge18 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Αν το pc το παρεχει η εταιρια ειναι πολυ ευκολο. Αν ειναι δικο σου, δεν ειναι ευκολο. Απλα πραγματα.
maparios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, gorge18 είπε Αν το pc το παρεχει η εταιρια ειναι πολυ ευκολο. Αν ειναι δικο σου, δεν ειναι ευκολο. Απλα πραγματα. Χρισημιποιω κινητό Android, δικό μου όχι της εταιρείας. 8 ώρες πριν, Gogotsa είπε H εμπειρια μου εχει δειξει, οτι οταν αρχιζουν τετοιες σκεψεις σε καποια εταιρεια, συνηθως στο τελος καποιος απολυεται. Είναι κακο που έχω αμφιβολίες αναφορικά με την ιδιωτικότητα μου;
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, maparios είπε Χρισημιποιω κινητό Android, δικό μου όχι της εταιρείας. Είναι κακο που έχω αμφιβολίες αναφορικά με την ιδιωτικότητα μου; Nα μπαίνεις με δικά σου δεδομένα. 2
Gogotsa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, maparios είπε Χρισημιποιω κινητό Android, δικό μου όχι της εταιρείας. Είναι κακο που έχω αμφιβολίες αναφορικά με την ιδιωτικότητα μου; Απο τη στιγμη που εισαι σε εταιρεια και σερφαρεις απο το δικτυο της, παυεις να εχεις και ιδωτικοτητα αυτοματως. Να χρησιμοποιεις data μονο οπως ειπε ο φιλος απο πανω. Εγω στην εταιρεια τους παρακολουθω ολους και σε ολα, κατοπιν εντολης που εχω απο τον υψηλα ισταμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα