Προς το περιεχόμενο

Windows 7 (updates fix + mediacreationtool fix)

PC_Science_Lefkada
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από alexisnik19911,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο σύντομοι και απλοί οδηγοί για δύο θέματα υποστήριξης που συνάντησα σε Windows 7.

Α.) O πρώτος οδηγός έχει να κάνει με πρόβλημα του Windows update να μην εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα updates, αλλά να τα δίνει με το σταγονόμετρο σπασμένα σε μικρά updates κάθε 72+ ώρες. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται ως εξής:

Α1.) Δημιουργούμε σημείο επαναφοράς ή είδωλο συστήματος του δίσκου που περιέχει την εγκατάσταση των WIndows 7.

Α2.) Κατεβάζουμε το bypassESU-v9-AIO και αποσυμπιέζουμε τα περιεχόμενα του .zip αρχείου.

Α3.) Εγκαθιστούμε το KB4550738, το οποίο βρίσκεται εντός του φακέλου 01.KB4550738. Για 64μπιτη εγκατάσταση τρέχουμε το windows6.1-kb4550738-x64_5d74d1035b6700c74ffa3b9a789d5d36e2bec497.msu, για 32μπιτη εγκατάσταση το windows6.1-kb4550738-x86_5afa448172c7380ebfc17ad5b85723fdd5954986.msu .

Α4.) Ελέγχουμε εάν έχουν ήδη εγκατασταθεί τα παρακάτω updates από installed updates ή κατεβάζοντας τα και δοκιμάζοντας τα:

- KB4490628: Servicing stack update, March 2019
- KB4474419: SHA-2 code signing support update, September 2019
- KB4555449 (May 2020) ή μεταγενέστερο: Extended Servicing Stack Update
- KB4575903: ESU Licensing Preparation Package
- KB3138612: Updated Windows Update Client (αν αντί για το KB3138612, έχουμε το KB3172605, το KB4534314 ή το KB4539602 είμαστε εντάξει και πάμε παρακάτω).

Α5.) Εντός του φακέλου 02.ByPassESU-v9, κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο LiveOS-Setup.cmd και επιλέγουμε "εκτέλεση ως διαχειριστής". Πιέζουμε το πλήκτρο "1" στο πληκτρολόγιο μας και αφού περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις, με exit+enter κλείνουμε το CMD.

Α6.) Εντός του φακέλου 03.KB4538483, τρέχουμε το αντίστοιχο .msu για 64 ή 32 bit εγκατάσταση.

Α7.) Το πρόβλημα έχει λυθεί. Κάνουμε windows update κανονικά πλέον.

Β.) Ο δεύτερος οδηγός έχει να κάνει με πρόβλημα που θα μπορούσε να εμφανίζεται σε εγκαταστάσεις Windows 7 να τρέξουν το mediacreationtool της microsoft πετώντας error code 0x80072F8F - 0x20000, αντίστοιχο με αυτό που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

w7-mct-err-1.png.4ccdfe7853ee0c12acb7261e4eebf6ad.png

Το παραπάνω σφάλμα οφείλεται στο ότι τα TLS 1.1 και TLS 1.2 είναι απενεργοποιημένα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα ενεργοποιήσουμε μέσω αλλαγών στην registry.

Β1.) Σιγουρευόμαστε ότι το σύστημα μας είναι πλήρως ενημερωμένο. Εάν είναι ανάγκη ακολουθούμε τα βήματα Α1 έως Α7, του προηγούμενου οδηγού.

Β2.) Προληπτικά κάνουμε back-up όλες τις ρυθμίσεις της registry του συστήματος μας. Win+R: regedit, enter. Αριστερό κλικ επάνω σε Computer, προκειμένου να επιλεγεί όλη η registry και πηγαίνουμε αρχείο->εξαγωγή. Την αποθηκεύουμε σε όποια θέση και με όποιο τίτλο μας βολεύει.

B3.) Κατεβάζουμε το enable_tls.reg  και το τρέχουμε με διπλό κλικ. Θα ζητήσει επιβεβαίωση, επιλέγουμε ναι.

Β4.) Κατεβάζουμε το kb3140245: Για 64bit εγκατάσταση, για 32bit εγκατάσταση.

Β5.) Αφού κάνουμε επανεκκίνηση, μπορούμε πλέον να τρέξουμε το mediacreationtool χωρίς πρόβλημα:

w7mct_fix.jpg.139e3ba7cd57f8dc5fdb88e6f3afe69b.jpg

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Διόρθωση τυπογραφικών
  • Like 3
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση

γλυτωνεις ολα αυτα κατεβαζοντας, το Simplix Pack 7 το μετανομαζεις σε UpdatePack7R2--++.exe και το τρεχεις.εχει ολα τα updates ακομα και τα ESU.το ανανεωνουν καθε μηνα.οποτε μπορεις καθε μηνα να κατεβαζεις την νεοτερη εκδοση και να την τρεχεις ωστε να μην μπλεκεις με το bypass tool.

επισης το bypass tool βρισκεται στην εκδοση 11 πλεον. μπορει να το κατεβασεις απο το φορουμ του MDL (θελει account) 

• Like 3

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εχω ενα παλιο υπολογιστη με τα 7 αλλα σταματησα τα updates γιατι απο ενα σημειο και μετα κρασαραν τα windows και επανερχονταν στην προηγουμενη κατασταση.

1 ώρα πριν, petran79 είπε

εχω ενα παλιο υπολογιστη με τα 7 αλλα σταματησα τα updates γιατι απο ενα σημειο και μετα κρασαραν τα windows και επανερχονταν στην προηγουμενη κατασταση.

Αν δεν έχεις θέματα με προγράμματα που δεν εγκαθίστανται ή πετάνε σφάλματα και δε δουλεύουν σωστά, άστα έτσι τα windows σου. Δεν λύνονται πάντα εύκολα αυτά τα θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2022 στις 9:10 ΜΜ, petran79 είπε

κατι αλλο ειναι .με την καμια δεν φταινε τα updates.

Επεξ/σία από alexisnik19911
  • Like 1

Στις 15/10/2022 στις 5:25 ΜΜ, alexisnik19911 είπε

κατι αλλο ειναι .με την καμια δεν φταινε τα updates.

συγκεκριμένο update φταίει αλλά δεν μπορώ να πειραματιζομαι με όλα στη λίστα και για αυτό τα σταμάτησα. μικρό το όφελος έτσι και αλλιώς 

1 ώρα πριν, petran79 είπε

συγκεκριμένο update φταίει αλλά δεν μπορώ να πειραματιζομαι με όλα στη λίστα και για αυτό τα σταμάτησα. μικρό το όφελος έτσι και αλλιώς 

εγω δλδ που σε μηχανημα εχω ολα τα updates + των ESU γτ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα? κατι αλλο ειναι που θελει διερεύνηση.οσο για το οφελος των updates η απαντηση ειναι προφανης αλλα οκ ο καθενας εχει την αποψη του.

2 ώρες πριν, alexisnik19911 είπε

εγω δλδ που σε μηχανημα εχω ολα τα updates + των ESU γτ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα? κατι αλλο ειναι που θελει διερεύνηση.οσο για το οφελος των updates η απαντηση ειναι προφανης αλλα οκ ο καθενας εχει την αποψη του.

Φανταζομαι δεν εισαι απειρος χρηστης για να κανεις τετοια ερωτηση με τα updates. Διαφορετικο μηχανημα και hardware το καθενα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες καλησπέρα, ποστάρω εδώ για κάθε ενδιαφερόμενο, τα πακέτα ISO των Windows 7 στις τελικές εκδόσεις τους, ΑΙΟ (All-InOne) που έχω κρατήσει από τότε που βγήκαν και τα ανέβασα σε cloud storage.

Δουλεύουν μία χαρά μέχρι σήμερα, που τα εγκαθιστώ σε παλιά PC.

Windows 7 AIO el-GR x86 x64 SP1

DOWNLOAD

Windows 7 AIO en-US  x86 x64 SP1

DOWNLOAD

Windows 7/R2 Full Update Pack Including  ESU (v.2002)

DOWNLOAD

Windows 7 Security x86 x64 (v.2022)

DOWNLOAD

Kαλή εγκατάσταση..😊👍

Επεξ/σία από xristosb
  • Like 1
  • Thanks 1

Στις 19/10/2022 στις 6:50 ΜΜ, petran79 είπε

Φανταζομαι δεν εισαι απειρος χρηστης για να κανεις τετοια ερωτηση με τα updates. Διαφορετικο μηχανημα και hardware το καθενα.

μου κανει εντυπωση γτ ειναι security updates τεσπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...