spysoumi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, έχω nova fiber 100 με voip τηλεφωνία όπως όλοι. Μπορώ με κάποια συσκευή να προσθέσω δεύτερο αριθμό sip από π.χ. intertelecom που διαθέτω;; Αναγκαστικά η συσκευή θα κουμπώνει με τηλεφωνικό καλώδιο στο modem για τον nova αριθμό, οκ ως εδώ, μετά την sip γραμμή πως την κουμπώνω;; Τι συσκευή χρειάζομαι(εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα βέβαια) για να κάνω την δουλειά μου;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Κάποιο Gigaset IP, για παράδειγμα το A690IP. Άλλη επιλογή ένα μεταχειρισμένο Fritz Router. Πληροφοριακά, VoIP και SIP είναι το ίδιο πράγμα. Η τηλεφωνία του παρόχου σου είναι SIP και την παίρνεις αναλογική από αντίστοιχη θύρα του Router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, jkoukos είπε Κάποιο Gigaset IP, για παράδειγμα το A690IP. Άλλη επιλογή ένα μεταχειρισμένο Fritz Router. Πληροφοριακά, VoIP και SIP είναι το ίδιο πράγμα. Η τηλεφωνία του παρόχου σου είναι SIP και την παίρνεις αναλογική από αντίστοιχη θύρα του Router. Καλησπέρα, και ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω στην διάθεσή μου ένα fritzbox 7581 και ένα fritzfon c6.... Πως μπορώ με αυτόν τον εξοπλισμό να κάνω αυτό που λέω;;(ή δεν μπορώ;) Άρα για να συνοψίσω, έχω sip από nova και έχω και ένα ip από intertelecom, επίσης έχω το ZTE moden της nova και τα Fritz που ανέφερα, μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο "νούμερα" με τον προαναφερθέν εξοπλισμό με μία τηλεφωνική συσκευη;;;;; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από spysoumi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπορεις (πιστευω) να περασεις το νουμερο της Intertelecom στο ρουτερ ZTE της Nova (για να μη μπλεκεις με 2 συσκευες ρουτερ) με τις καταλληλες ρυθμισεις, και κανοντας Login παντα με τους κωδικους username: forthnet password: F0rth@c$n3t# για να φανουν ολες οι ρυθμισεις. Στειλε και screenshot ωστε να σε καθοδηγησουμε οσο μπορουμε. Θα χρειαστεις αναγκαστικα 2η τηλεφωνικη συσκευη. Registration Server:sip.intertelecom.gr SIP Port:5060 Outbound proxy server:sip.intertelecom.gr Account name:SIP username ή Γεωγραφικός αριθμός Password:SIP password ή Password γεωγραφικού αριθμού Display name/number:SIP username ή Γεωγραφικός αριθμός Συνοπτικα αυτες οι ρυθμισεις πρεπει να περαστουν στο router. Πρεπει αν δεν κανω λαθος να περασεις και την αντιστοιχη ρυθμιση στο πεδιο Internet_VDSL (ετσι νομιζω το ονομαζει στο μενου) στο μενου Internet->WAN. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από geoavlonitis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, spysoumi είπε Έχω στην διάθεσή μου ένα fritzbox 7581 και ένα fritzfon c6.... Πως μπορώ με αυτόν τον εξοπλισμό να κάνω αυτό που λέω;;(ή δεν μπορώ;) Το 7581 δεν δέχεται στην είσοδο PSTN τηλεφωνία, όποτε δεν γίνεται. Βρίσκεις μεταχειρισμένα (σε αντίστροφη σειρά παλαιότητας και κόστους) 7590, 7490, 7390, 7360, 7340, 7330, 7272 και 7270 (όχι v1), τα οποία έχουν δυνατότητα εισερχόμενη PSTN τηλεφωνία από την συσκευή της Nova, SIP Server ώστε να συνδεθεί κάποια IP τηλεφωνική συσκευή (ενσύρματα ή ασύρματα) και DECT βάση για το Fon C6. 3 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Μπορεις (πιστευω) να περασεις το νουμερο της Intertelecom στο ρουτερ ZTE της Nova (για να μη μπλεκεις με 2 συσκευες ρουτερ) με τις καταλληλες ρυθμισεις, Δεν γνωρίζω τι ισχύει σε Nova (ποτέ δεν είχα σύνδεση σε αυτήν) και τις συσκευές που δίνει, αλλά στους άλλους 3 παρόχους δεν παίζει αυτό το σενάριο ακόμη και αν γνωρίζουμε τον κωδικό του χρήστη root, καθώς έχουν αφαιρεθεί εντελώς οι σχετικές ρυθμίσεις και δουλεύει αποκλειστικά η δική τους υπηρεσία τηλεφωνίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Το 7581 δεν δέχεται στην είσοδο PSTN τηλεφωνία, όποτε δεν γίνεται. Βρίσκεις μεταχειρισμένα (σε αντίστροφη σειρά παλαιότητας και κόστους) 7590, 7490, 7390, 7360, 7340, 7330, 7272 και 7270 (όχι v1), τα οποία έχουν δυνατότητα εισερχόμενη PSTN τηλεφωνία από την συσκευή της Nova, SIP Server ώστε να συνδεθεί κάποια IP τηλεφωνική συσκευή (ενσύρματα ή ασύρματα) και DECT βάση για το Fon C6. Δλδ μόνο με ένα π.χ. 7530 θα κάνω δουλειά;;; Θα έχω δύο γραμμές σε μία τηλεφωνική συσκευή(το c6);;; Θεωρώ πως δεν γίνεται, ακόμα κι έτσι θέλει δύο τηλεφωνικές συσκευές.... Μήπως τελικά η μόνη λύση είναι να κρατήσω το ΖΤΕ και να πάρω ένα νέο ασύρματο τύπου A690IP όπως προ είπες;;; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από spysoumi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 To 7530 και αυτό δεν δέχεται PSTN τηλεφωνία και γι' αυτό δεν το ανέφερα. Κάνουν μόνον όσα έχω γράψει. Όχι δεν χρειάζονται 2 τηλεφωνικές συσκευές. Τα Fritz είναι μικρά τηλεφωνικά κέντρα και μπορείς να ρυθμίσεις μία τηλεφωνική συσκευή να απαντά σε όσες γραμμές έχεις ρυθμίσει σε αυτά. Η απλούστερη λύση είναι το A690IP, που θα πάρει την τηλεφωνία από το ΖΤΕ και παράλληλα θα δουλέψει σε αυτό άλλη σύνδεση (π.χ. Intertelecom). Δεν έχει βέβαια τις ευκολίες και δυνατότητες των Fritz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, jkoukos είπε To 7530 και αυτό δεν δέχεται PSTN τηλεφωνία και γι' αυτό δεν το ανέφερα. Κάνουν μόνον όσα έχω γράψει. Όχι δεν χρειάζονται 2 τηλεφωνικές συσκευές. Τα Fritz είναι μικρά τηλεφωνικά κέντρα και μπορείς να ρυθμίσεις μία τηλεφωνική συσκευή να απαντά σε όσες γραμμές έχεις ρυθμίσει σε αυτά. Η απλούστερη λύση είναι το A690IP, που θα πάρει την τηλεφωνία από το ΖΤΕ και παράλληλα θα δουλέψει σε αυτό άλλη σύνδεση (π.χ. Intertelecom). Δεν έχει βέβαια τις ευκολίες και δυνατότητες των Fritz. Έχεις δίκαιο, έκανα λάθος, έστω το 7590 που είναι οκ, όταν το συνδέσω με τους κωδικούς της nova(γιατι νομίζω δεν παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις)(θα μου τους δώσουν οεο;;;;;;;) τότε αυτόματα θα εμφανιστεί και ο αριθμός της nova στο fritz ή πρέπει να ζητήσω κάτι από την εταιρία(πέραν του user name και pass της γραμμής ίντερνετ);;; Γιατ της intertelecom ξέρω γιατί τον είχα απο πριν και τον είχα περασμένο στο box... Ευχαριστώ για την υπομονή σου και τις πληροφορίες. Τώρα μαθαίνω αυτά τα κόλπα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, spysoumi είπε Έχεις δίκαιο, έκανα λάθος, έστω το 7590 που είναι οκ, όταν το συνδέσω με τους κωδικούς της nova(γιατι νομίζω δεν παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις)(θα μου τους δώσουν οεο;;;;;;;) τότε αυτόματα θα εμφανιστεί και ο αριθμός της nova στο fritz ή πρέπει να ζητήσω κάτι από την εταιρία(πέραν του user name και pass της γραμμής ίντερνετ);;; Γιατ της intertelecom ξέρω γιατί τον είχα απο πριν και τον είχα περασμένο στο box... Ευχαριστώ για την υπομονή σου και τις πληροφορίες. Τώρα μαθαίνω αυτά τα κόλπα.. Κάτι δεν κατάλαβες σωστά, η νοβα δεν πρόκειται να σου σώσει κωδικούς, το fritz θα το βάλεις μετά το μοντεμ της νοβα και θα διαχειρίζεται απλά την τηλεφωνία που θα παίρνει απο το zte Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Αν διαθέτεις το χρηματικό ποσό και θέλεις να αποκτήσεις το 7590, τότε μπορεί να δουλέψει ως κύριο Router για όλα. Ωστόσο υποχρεωτικά θα έχεις το ΖΤΕ για να συνδεθεί καταρχήν η τηλεφωνία (δουλεύει μόνον σε συσκευές της εταιρείας) και θα την μεταφέρεις στο Fritz που θα αναλάβει στη συνέχεια την λειτουργία της. Το ΖΤΕ θα μπει σε bridge mode ώστε να δουλεύει μόνον ως modem και την σύνδεση θα την κάνει το 7590. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, chios είπε Κάτι δεν κατάλαβες σωστά, η νοβα δεν πρόκειται να σου σώσει κωδικούς, το fritz θα το βάλεις μετά το μοντεμ της νοβα και θα διαχειρίζεται απλά την τηλεφωνία που θα παίρνει απο το zte Εμ αυτό θέλω να αποφύγω. Δεν μ' αρέσει και ούτε θέλω να έχω 17 συσκευές για να έχω τηλ και ίντερνετ, στα θέλω μου βέβαια. 42 λεπτά πριν, jkoukos είπε Αν διαθέτεις το χρηματικό ποσό και θέλεις να αποκτήσεις το 7590, τότε μπορεί να δουλέψει ως κύριο Router για όλα. Ωστόσο υποχρεωτικά θα έχεις το ΖΤΕ για να συνδεθεί καταρχήν η τηλεφωνία (δουλεύει μόνον σε συσκευές της εταιρείας) και θα την μεταφέρεις στο Fritz που θα αναλάβει στη συνέχεια την λειτουργία της. Το ΖΤΕ θα μπει σε bridge mode ώστε να δουλεύει μόνον ως modem και την σύνδεση θα την κάνει το 7590. Το χρήμα, εάν γίνει η δουλειά μου, το διαθέτω αλλά εφόσον πρέπει να είναι συνδεμένο οπωσδήποτε το "μαμά" modem δεν έχει νόημα να πάρω κάποιο άλλο Fritz. Άρα καταλήγουμε πάλι στο A690IP....Υπάρχει κάποιο παραπλήσιο σε λευκό χρώμα(τι να κάνω;;; γυναίκες!) Γενικά δεν μπορώ να βρω κάποιο άλλο που να γράφει στα specs ότι παίρνει και sip-αναλογικό(rj11) και voip... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.skroutz.gr/s/24357954/Grandstream-HT813-VoIP-Gateway-με-1-FXS-και-2-Ethernet.html Κάτι τέτοιο νομίζω σου κάνει, να το επιβεβαιώσει και ο @jkoukos γιατί απέχω αρκετά χρόνια από το άθλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Γίνεται αλλά μπλέκει πάλι με επιπλέον συσκευές και πολυπλοκότητα. Απλούστερη λύση είναι το A690P. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spysoumi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα φίλοι μου. Αυτή είναι η γραμμή και το voip που δεν μπορώ να πειράξω τπτ εννοίται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Τα γνωρίζουμε αυτά και σου έχουμε αναφέρει τις επιλογές που έχεις. Από εκεί και πέρα είναι δική σου απόφαση πως θα προχωρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα