Προς το περιεχόμενο

Powerline για ιντερνετ απο το κατω σπιτι (που ειναι το ρουτερ), στο πανω

SabotazNic
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από SabotazNic,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφορα το ιδιο σπιτι, απλα το ρουτερ ειναι μακρια απο την σαλονοκουζινα που μερικες φορες καθονται με λαπτοπ για νετφλιξ κτλ. Πιανει 1-2 γραμμες σημα και ελεγα να το βελτιωσω αυτο.

Αρχικα, στο δωματιο εχω μονο μια πριζα. Δεν εχει θεμα να συνδεσω το Powerline και εκει το πολυπριζο και οτι εχω (pc, ps5, tv κτλ), σωστα? Τι προτεινετε? Εχω 50vdsl με το zte 1600

Βασικα θελω πανω να εχω δυνατοτητες ασυρματου ιντερνετ. Δεν ξερω ποια πρεπει να δω

Οποτε βλεπω κατι τετοιο?

https://www.skroutz.gr/s/15416104/TP-LINK-TL-WPA4226KIT-v4-Powerline-Διπλό-για-Ασύρματη-Σύνδεση-Wi-Fi-4-με-Passthrough-Πρίζα-και-2-Θύρες-Ethernet.html#reviews

edit: συμπληρωματικη απορια. Βρηκα οτι την μοναδα με το passthrough πρεπει να συνδεθει απευθειας σε τοιχο (και λογικο). Την 2η (που εχει το wifi), υπαρχει προβλημα αν συνδεθει σε πολυπριζο μιας και δεν υπαρχει αλλη πριζα?

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα, λογω παλιοτητας σπιτιου (δεν ξερω αν το powerline θα τα καταφερει), λεω να παω στο deco m4 v2 

ελπιζω 10 μετρα και περιπου 2 τοιχοι να ειναι οκ για να συνδεθουν μεταξυ τους 

Με πρασινο η θεση του ρουτερ, μωβ εκει που θα βαλω το 2ο mesh, γαλαζιο 5 σκαλοπατια, κοκκινο πορτες.

unknown.png

Επεξ/σία από SabotazNic

Πάρε καλύτερα το 3πλο κιτ. Συμφέρει περισσότερο η αγορά του. Αν δεις ότι δεν καλύπτεσαι με τα 2 και θέλεις να πάρεις ένα μόνο του, θα βγει αρκετά παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Πάρε καλύτερα το 3πλο κιτ. Συμφέρει περισσότερο η αγορά του. Αν δεις ότι δεν καλύπτεσαι με τα 2 και θέλεις να πάρεις ένα μόνο του, θα βγει αρκετά παραπάνω.

Πηρα το 2πλο ηδη, το περιμενω αυριο. Αν δεν μεινω ευχαριστημενος με το wifi, θα τραβηξω μεταξυ τους ethernet

Επεξ/σία από SabotazNic

Να πω για καποιον που το σκεφτει μελλοντικα, καλυφθηκα και με το παραπανω. Εχω σχεδον ιδια ταχυτητα πανω. Μαλλον θα κλεισω και το wifi του router. 

• Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

@poulinos Γενικα προτεινεται να κλεισω το wifi του ρουτερ και να δουλευω μονο το wifi των deco?

Από την ώρα που έχω συνδέσει το deco με ethernet από το ρουτερ, επιλέγω το 2ο?

Screenshot_20221013-222738_Deco.jpg

Στην πρώτη περίπτωση το deco δημιουργεί δικό του δίκτυο και έχεις περισσότερες επιλογές για ρυθμίσεις (μπορεί να σου δημιουργήσει πορόβλημα με double nat  σε κάποιες συσκευές). Η 2η περίπτωση είναι πιο απλή (plug and play θα έλεγα).

On 13/10/2022 at 22:24, SabotazNic said:

@poulinos Γενικα προτεινεται να κλεισω το wifi του ρουτερ και να δουλευω μονο το wifi των deco?

Από την ώρα που έχω συνδέσει το deco με ethernet από το ρουτερ, επιλέγω το 2ο?

Screenshot_20221013-222738_Deco.jpg

για να παιξει το Mesh σωστα  και σε ολο το δικτυο ναι κανονικα πρεπει να κλεισεις το wifi απο το ρουτερ και να αφησεις μονο των deco ωστε να ειναι ολα το ιδιο.αν το αφησεις ανοιχτο και συνδεθεις στο wifi του router δεν θα εχεις τα πλεονεκτηματα του mesh. επισης για να μην εχεις double nat Προτεινεται να τα βαλεις ως access points. θα ειναι πιο απλο το setup και ολα θα γινονται στο Router με εξαιρεση το wifi. αν το βαλεις ως ρουτερ θα πρεπε να εχεις το adsl/vdsl modem router ως bridge για να μην εχεις 2 nat και μετα μπορει να μην παιζει η voip τηλεφωνια. οποτε μπλεκεις.εφοσον τα θες για το wifi κομματι μονο ,τοτε καντα ως access point.

το οτι τα συνδεσες με καλωδιο ειναι ασχετα με το ποιο operating mode θα διαλεξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

για να παιξει το Mesh σωστα  και σε ολο το δικτυο ναι κανονικα πρεπει να κλεισεις το wifi απο το ρουτερ και να αφησεις μονο των deco ωστε να ειναι ολα το ιδιο.αν το αφησεις ανοιχτο και συνδεθεις στο wifi του router δεν θα εχεις τα πλεονεκτηματα του mesh. επισης για να μην εχεις double nat Προτεινεται να τα βαλεις ως access points. θα ειναι πιο απλο το setup και ολα θα γινονται στο Router με εξαιρεση το wifi. αν το βαλεις ως ρουτερ θα πρεπε να εχεις το adsl/vdsl modem router ως bridge για να μην εχεις 2 nat και μετα μπορει να μην παιζει η voip τηλεφωνια. οποτε μπλεκεις.εφοσον τα θες για το wifi κομματι μονο ,τοτε καντα ως access point.

το οτι τα συνδεσες με καλωδιο ειναι ασχετα με το ποιο operating mode θα διαλεξεις.

Ναι τελικά τα γύρισα σε ap. Bridge δεν βρήκα πως μπαίνει το ZTE, αλλά όπως και να έχει θέλω να δουλεύει και ως router μιας και έχω ps5/pc ενσύρματα. 

Για το καλώδιο, απλά το αναφέρει στο ap mode την εξήγηση..

Εν τω μεταξύ μιας και έκλεισα το WiFi από το ρουτερ, είπα να τσεκάρω και τα ερρορ (αν θυμάσαι με το θέμα που είχα). Ακόμα ανεβαίνουν σε τυχαίες στιγμές κατά 100αδες και θέλει restart. Θα πάρω τηλ από εβδομάδα, δεν παλεύεται αυτό

Επεξ/σία από SabotazNic

Το 1ο deco το συνδέεις στο ρουτερ με το καλώδιο. Το 2ο είτε το συνδέεις ασύρματα είτε ενσύρματα με το 1ο deco. Εννοείτε ο καλύτερος τρόπος είναι ο ενσύρματος (χρησιμοποιεί το καλώδιο για την επικοινωνία μεταξύ των δύο deco (backhaul)) , απλά δεν είναι πάντα ο εφικτός. 

On 15/10/2022 at 15:32, SabotazNic said:

Ναι τελικά τα γύρισα σε ap. Bridge δεν βρήκα πως μπαίνει το ZTE, αλλά όπως και να έχει θέλω να δουλεύει και ως router μιας και έχω ps5/pc ενσύρματα. 

Για το καλώδιο, απλά το αναφέρει στο ap mode την εξήγηση..

Εν τω μεταξύ μιας και έκλεισα το WiFi από το ρουτερ, είπα να τσεκάρω και τα ερρορ (αν θυμάσαι με το θέμα που είχα). Ακόμα ανεβαίνουν σε τυχαίες στιγμές κατά 100αδες και θέλει restart. Θα πάρω τηλ από εβδομάδα, δεν παλεύεται αυτό

αλλιως  πρεπει να βαλεις switch πανω στο πρωτο deco. αλλα ναι δεν εχει νοημα.καλυτερα access point να το εχεις. δεν θυμαμαι τι errors ειχες.αν ηταν στην γραμμη δεν θα αλλαξει κατι επειδη εκλεισες το wifi.

γενικως μπορεις να εχεις το πρωτο deco με ethernet και τα αλλα ασυρματα αλλα μπορεις και ολα να ειναι με καλωδιο  για καλυτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...