sanji_kun Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Τελευταία, είχα προβλήματα με το internet και το τηλέφωνο. Έφερα έναν τεχνικό του ΟΤΕ και μετά από κάποιες μετρήσεις που έκανε, μου είπε ότι έχει πρόβλημα το εξωτερικό utp μου και θέλει αλλαγή. Επίσης, μου είπε το καλώδιο, να έρθει μονοκόμματα από τον πίνακα κάτω μέχρι το σπίτι. Κάλεσα έναν ηλεκτρολόγο να έρθει, αλλά επειδή δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εξειδικευμένος σ αυτό, τί καλωδίωση να του πώ να κάνει; Μένω στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας κι αυτή τη στιγμή έχω μόνο μια ενεργή γραμμή τηλεφώνου στο χόλ όπου βρίσκετε και το ρούτερ
aGka8l Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Αν και έχουν περάσει μέρες , ενα καλώδιο UTP cat 5e καλής μάρκας αρκεί , Αν θες μπορείς να βάλεις και cat6 αλλα πάντα να είναι καλής μάρκας ,εχει πχ ο καυκας οικονομικό panduit με καπου 0.7€ το μέτρο.
sphinxgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Όπως τα είπε κ ο απο πάνω. Με λίγες γνώσεις το κάνεις κ μόνος σου. Ουσιαστικά τραβάς ένα καλώδιο απο την εισαγωγή που ειναι όλα τα καλώδια στην είσοδο της πολυκατοικίας, προς το διαμέρισμα σου, όπου και κάνεις τερματισμό σε μια εξωτερική πρίζα δικτύου. Το δύσκολο ειναι να τραβήξεις το καλώδιο (που αυτό γίνεται εξωτερικά, απο φωταγωγό κλπ)
sanji_kun Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Στις 6/10/2022 στις 3:12 ΜΜ, aGka8l είπε Αν και έχουν περάσει μέρες , ενα καλώδιο UTP cat 5e καλής μάρκας αρκεί , Αν θες μπορείς να βάλεις και cat6 αλλα πάντα να είναι καλής μάρκας ,εχει πχ ο καυκας οικονομικό panduit με καπου 0.7€ το μέτρο. Εσωτερικά όμως τι γίνετε; Τι πρέπει να κάνω για να έχω μια σωστή καλωδίωση; Χρειάζομαι και δεύτερη γραμμή εκτός από τη κεντρική;
sphinxgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, sanji_kun είπε Εσωτερικά όμως τι γίνετε; Τι πρέπει να κάνω για να έχω μια σωστή καλωδίωση; Χρειάζομαι και δεύτερη γραμμή εκτός από τη κεντρική; Που εσωτερικα? Με το Utp μπορείς να τραβήξεις μελλοντικά έως και 4 γραμμές.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, sanji_kun είπε Εσωτερικά όμως τι γίνετε; Τι πρέπει να κάνω για να έχω μια σωστή καλωδίωση; Χρειάζομαι και δεύτερη γραμμή εκτός από τη κεντρική; Δεν σας απασχολεί. Το βασικό είναι να εξασφαλίσετε σε πρώτη φάση, καλή ποιότητα σήματος από τον κατανεμητή μέχρι στην κεντρική πρίζα του διαμερίσματος. Από εκεί και πέρα ή δουλεύετε ασύρματα (wifi) ή τραβάτε από το router καλώδιο/α utp, μέχρι εκεί που θέλετε. Όλα αυτά σε σχέση με το internet. Σε σχέση με την τηλεφωνία, τα πράγματα είναι πιο απλά : είτε συνδέετε μια ασύρματη τηλεφωνική συσκευή στο router είτε ακολουθείτε τη συνδεσμολογία που έχει πολλάκις αναφερθεί εδώ (οδηγός cyta), προκειμένου να έχετε συσκευές και σε άλλα σημεία του σπιτιού. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα