Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ψάχνω να αγοράσω ένα υγρομετρο με καλή ακρίβεια. Βρήκα κάποιο φθηνό ηλεκτρονικό μαζί με θερμόμετρο στο οποίο γράφουν ότι Ακρίβεια θερμόμετρου 1% και ακριβεια υγρομετρου 5%. Αυτο πως μεταφράζεται; Ότι για παράδειγμα στο υγρομετρο αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55% η 47.5% με 52.5%.
Mpiftekis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55% Αυτό. Να ξέρεις ότι τα καλύτερα υγρόμετρα έχουν το πολύ ±2%RH αλλά θέλουν και ένα πολύμετρο/καταγραφικό να διαβάζει την έξοδο. Πχ
Joshua21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ψάχνω να αγοράσω ένα υγρομετρο με καλή ακρίβεια. Βρήκα κάποιο φθηνό ηλεκτρονικό μαζί με θερμόμετρο στο οποίο γράφουν ότι Ακρίβεια θερμόμετρου 1% και ακριβεια υγρομετρου 5%. Αυτο πως μεταφράζεται; Ότι για παράδειγμα στο υγρομετρο αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55% η 47.5% με 52.5%. Μεταφράζεται ως συν πλην 5%.
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ψάχνω να πάρω ένα καλό υγρομετρο. Γιατί το παλιό που έχω με δείκτη φαίνεται σχεδόν ακίνητο και δύσκολα μεταβάλλεται. Ο μεν αφυγραντηρας σε δωμάτιο που το παλιό υγρομετρο έδειχνε 49%, μου εμφάνιζε 81%.
alamogordo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Αυτό. μαλιστα , το 5% του 50% ειναι = + / -2,5, οχι + / - 5% Να ξέρεις ότι τα καλύτερα υγρόμετρα έχουν το πολύ ±2%RH αλλά θέλουν και ένα πολύμετρο/καταγραφικό να διαβάζει την έξοδο. Πχ Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από alamogordo
Haldol Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Επίσης, πέρα απ' την ακρίβεια, υπάρχει και η επαναληψιμότητα. Π.χ. ένα όργανο ακριβείας 5% αν μετρήσει (διαδοχικά) τη μία φορά 50%, την άλλη 52%, την άλλη 47,5%... ε δε το λες και πολύ σωστό. Οπότε ξεκίνα από το τι απαιτήσεις έχει η εφαρμογή σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Haldol είπε Επίσης, πέρα απ' την ακρίβεια, υπάρχει και η επαναληψιμότητα. Π.χ. ένα όργανο ακριβείας 5% αν μετρήσει (διαδοχικά) τη μία φορά 50%, την άλλη 52%, την άλλη 47,5%... ε δε το λες και πολύ σωστό. Οπότε ξεκίνα από το τι απαιτήσεις έχει η εφαρμογή σου. Το υγρομετρο το θέλω για να μετράω την υγρασια των δωματίων και αν βρίσκεται πάνω από ένα οριο που έχω θέσει μεταφέρω και ανάβω τον αφυγραντηρα γιατί έχουμε θέματα με την υγρασια και μερικές φορές προβλήματα στην αναπνοή. Αλλά αν μιλάμε για απόκλιση +/- 5% κατ απόλυτη τιμή για κάθε τιμή υγρασίας, δηλαδή: Ευρος = Ένδειξη οργάνου +/- 5% Τότε είναι αρκετή για εμένα πχ 65% άρα από 60 ως 70, 50% από 45 ως 55. Αν όμως το 5% είναι τυπικό σφάλμα κατά ποσοστό, δηλαδή: Εύρος=(1.00 +/- 0.05)Χένδειξη οργανο Τότε είναι ανεκτό εύρος για εμένα.
filipN Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Χρειάζεσαι το Best Seller και η τιμή του σου επιτρέπει να πάρεις περισσότερα από ένα (έχω 5 ένα σε κάθε δωμάτιο). https://www.skroutz.gr/c/2929/thermometra-ygrasiometra-horou/m/15053/Xiaomi/f/827291/ygrasiometro.html?o=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF Και αν δεις διαφορά από τον αφυγραντήρα, θα είναι μικρή και κατά 90% το ακριβέστερο θα είναι το Xiaomi Monitor 2. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, filipN είπε Χρειάζεσαι το Best Seller και η τιμή του σου επιτρέπει να πάρεις περισσότερα από ένα (έχω 5 ένα σε κάθε δωμάτιο). https://www.skroutz.gr/c/2929/thermometra-ygrasiometra-horou/m/15053/Xiaomi/f/827291/ygrasiometro.html?o=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF Και αν δεις διαφορά από τον αφυγραντήρα, θα είναι μικρή και κατά 90% το ακριβέστερο θα είναι το Xiaomi Monitor 2. Αν είναι αληθινά τα στοιχεία που αναφέρουν, τότε μιλάμε για εκπληκτική ακρίβεια και πολύ φθηνή τιμή. Υποδειγματικο VFM προϊόν.
AristidisZ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το υγρομετρο το θέλω για να μετράω την υγρασια των δωματίων και αν βρίσκεται πάνω από ένα οριο που έχω θέσει μεταφέρω και ανάβω τον αφυγραντηρα γιατί έχουμε θέματα με την υγρασια και μερικές φορές προβλήματα στην αναπνοή. Αλλά αν μιλάμε για απόκλιση +/- 5% κατ απόλυτη τιμή για κάθε τιμή υγρασίας, δηλαδή: Ευρος = Ένδειξη οργάνου +/- 5% Τότε είναι αρκετή για εμένα πχ 65% άρα από 60 ως 70, 50% από 45 ως 55. Αν όμως το 5% είναι τυπικό σφάλμα κατά ποσοστό, δηλαδή: Εύρος=(1.00 +/- 0.05)Χένδειξη οργανο Τότε είναι ανεκτό εύρος για εμένα. Ναι αλλά δεν πολύ έχει νόημα αυτό που λες Δηλαδή αν έχεις 73% υγρασία στον χώρο και το όργανο σου δείξει 71% θα βάλεις τον αφυγραντηρα, ενώ αν σου δείξει 69% δεν θα τον βάλεις ; και μετά όταν φτάσει 55-58%, τι θα κανεις, θα τον βγάλεις από την πρίζα και θα περιμένεις να πάει 71% για να τον ξαναβάλεις ;
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ναι αλλά δεν πολύ έχει νόημα αυτό που λες Δηλαδή αν έχεις 73% υγρασία στον χώρο και το όργανο σου δείξει 71% θα βάλεις τον αφυγραντηρα, ενώ αν σου δείξει 69% δεν θα τον βάλεις ; και μετά όταν φτάσει 55-58%, τι θα κανεις, θα τον βγάλεις από την πρίζα και θα περιμένεις να πάει 71% για να τον ξαναβάλεις ; Αν είναι πάνω από 60% η αν νιώσω ότι έχουμε υγρασία τον θέτω σε λειτουργία, όσο δουλεύει βασίζομαι στο υγρομετρο του αφυγραντηρα, τον κλείνω είτε άμα φτάσει το 50% είτε μετά από λίγη ώρα μέχρι το σημείο που δεν μπορεί να ρίξει παρακάτω την υγρασια διότι συμβαίνει και αυτό. Όμως επειδή δεν μου ειναι εύκολο να μεταφέρω το μηχάνημα από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μετράω, για αυτό θέλω το υγρομετρο για να βλέπω σε 2-3 σημεία τι γίνεται και με βάση την ένδειξη τους κρίνω αν θα φέρω τον αφυγραντηρα για να τον αναψω.
AristidisZ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αν είναι πάνω από 60% η αν νιώσω ότι έχουμε υγρασία τον θέτω σε λειτουργία, όσο δουλεύει βασίζομαι στο υγρομετρο του αφυγραντηρα, τον κλείνω είτε άμα φτάσει το 50% είτε μετά από λίγη ώρα μέχρι το σημείο που δεν μπορεί να ρίξει παρακάτω την υγρασια διότι συμβαίνει και αυτό. Όμως επειδή δεν μου ειναι εύκολο να μεταφέρω το μηχάνημα από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μετράω, για αυτό θέλω το υγρομετρο για να βλέπω σε 2-3 σημεία τι γίνεται και με βάση την ένδειξη τους κρίνω αν θα φέρω τον αφυγραντηρα για να τον αναψω. Ρε συ, εκτός αν μένεις σε κανα παλάτι, πάνω κάτω ίδια υγρασία έχεις παντού στο σπίτι (ειδικά με ανοιχτές πόρτες)
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ρε συ, εκτός αν μένεις σε κανα παλάτι, πάνω κάτω ίδια υγρασία έχεις παντού στο σπίτι (ειδικά με ανοιχτές πόρτες) Υπάρχουν αποκλίσεις, πχ στο υπνοδωμάτιο 65% το μεσημέρι ενώ στο σαλόνι 81%. Έχω το πρόβλημα ότι κρατάει συνέχεια τα παράθυρα ανοιχτά η μάνα μου και όποτε ο καιρός και ο αέρας έχει υγρασία μπαίνει μέσα στο σπίτι και μετά υπάρχει άσχημη μυρωδιά σε ορισμένα δωμάτια που είχαμε παλιά προβλήματα στις οροφές, για το θέμα κάναμε υγρομόνωση αλλά τώρα έχω το πρόβλημα με τα παράθυρα. Ο όροφος είναι 180τμ και 4μ ύψος.
Mpiftekis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, alamogordo είπε Εμ, όχι... Δεν πάει έτσι η ακρίβεια των οργάνων. Όταν λέει ο κατασκευαστής 5%, εννοεί ±5%, όχι ±2,5%. 11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αν είναι αληθινά τα στοιχεία που αναφέρουν, τότε μιλάμε για εκπληκτική ακρίβεια και πολύ φθηνή τιμή. Υποδειγματικο VFM προϊόν. Έχω την εντύπωση ότι απλά αναφέρεται στην ανάλυση του οργάνου κι όχι στην ακρίβεια. Σκεφτείτε ότι διαπιστευμένα εργαστήρια με πολύ καλύτερα όργανα μέτρησης υγρασίας έχουν αβεβαιότητα >1,5%RH. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Οκ, ευχαριστώ. Θα σκεφτώ και θα αποφασίσω τι θα πάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα