Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να αγοράσω ένα υγρομετρο με καλή ακρίβεια. 

Βρήκα κάποιο φθηνό ηλεκτρονικό μαζί με θερμόμετρο στο οποίο γράφουν ότι 

Ακρίβεια θερμόμετρου 1% και ακριβεια υγρομετρου 5%.

Αυτο πως μεταφράζεται; Ότι για παράδειγμα στο υγρομετρο αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55% η 47.5% με 52.5%.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55%

Αυτό.

Να ξέρεις ότι τα καλύτερα υγρόμετρα έχουν το πολύ ±2%RH αλλά θέλουν και ένα πολύμετρο/καταγραφικό να διαβάζει την έξοδο. Πχ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ψάχνω να αγοράσω ένα υγρομετρο με καλή ακρίβεια. 

Βρήκα κάποιο φθηνό ηλεκτρονικό μαζί με θερμόμετρο στο οποίο γράφουν ότι 

Ακρίβεια θερμόμετρου 1% και ακριβεια υγρομετρου 5%.

Αυτο πως μεταφράζεται; Ότι για παράδειγμα στο υγρομετρο αν λέει μια τιμή 50% RH σημαίνει ότι θα έχουμε εύρος από 45 ως 55% η 47.5% με 52.5%.

Μεταφράζεται ως συν πλην 5%.

Δημοσ.

Ψάχνω να πάρω ένα καλό υγρομετρο. Γιατί το παλιό που έχω με δείκτη φαίνεται σχεδόν ακίνητο και δύσκολα μεταβάλλεται. Ο μεν αφυγραντηρας σε δωμάτιο που το παλιό υγρομετρο έδειχνε 49%, μου εμφάνιζε 81%. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Αυτό.

μαλιστα , το 5% του 50% ειναι = + / -2,5, οχι + / - 5%

Να ξέρεις ότι τα καλύτερα υγρόμετρα έχουν το πολύ ±2%RH αλλά θέλουν και ένα πολύμετρο/καταγραφικό να διαβάζει την έξοδο. Πχ

Επεξ/σία από alamogordo
Δημοσ.

Επίσης, πέρα απ' την ακρίβεια, υπάρχει και η επαναληψιμότητα. Π.χ. ένα όργανο ακριβείας 5% αν μετρήσει (διαδοχικά) τη μία φορά 50%, την άλλη 52%, την άλλη 47,5%... ε δε το λες και πολύ σωστό. Οπότε ξεκίνα από το τι απαιτήσεις έχει η εφαρμογή σου.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Haldol είπε

Επίσης, πέρα απ' την ακρίβεια, υπάρχει και η επαναληψιμότητα. Π.χ. ένα όργανο ακριβείας 5% αν μετρήσει (διαδοχικά) τη μία φορά 50%, την άλλη 52%, την άλλη 47,5%... ε δε το λες και πολύ σωστό. Οπότε ξεκίνα από το τι απαιτήσεις έχει η εφαρμογή σου.

Το υγρομετρο το θέλω για να μετράω την υγρασια των δωματίων και αν βρίσκεται πάνω από ένα οριο που έχω θέσει μεταφέρω και ανάβω τον αφυγραντηρα γιατί έχουμε θέματα με την υγρασια και μερικές φορές προβλήματα στην αναπνοή.

Αλλά αν μιλάμε για απόκλιση +/- 5% κατ απόλυτη τιμή για κάθε τιμή υγρασίας, δηλαδή:

Ευρος = Ένδειξη οργάνου +/- 5%

Τότε είναι αρκετή για εμένα πχ 65% άρα από 60 ως 70, 50% από 45 ως 55.

Αν όμως το 5% είναι τυπικό σφάλμα κατά ποσοστό, δηλαδή:

Εύρος=(1.00 +/- 0.05)Χένδειξη οργανο

Τότε είναι ανεκτό εύρος για εμένα. 

Δημοσ.

Χρειάζεσαι το Best Seller και η τιμή του σου επιτρέπει να πάρεις περισσότερα από ένα (έχω 5 ένα σε κάθε δωμάτιο).

https://www.skroutz.gr/c/2929/thermometra-ygrasiometra-horou/m/15053/Xiaomi/f/827291/ygrasiometro.html?o=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF

Και αν δεις διαφορά από τον αφυγραντήρα, θα είναι μικρή και κατά 90% το ακριβέστερο θα είναι το Xiaomi Monitor 2.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, filipN είπε

Χρειάζεσαι το Best Seller και η τιμή του σου επιτρέπει να πάρεις περισσότερα από ένα (έχω 5 ένα σε κάθε δωμάτιο).

https://www.skroutz.gr/c/2929/thermometra-ygrasiometra-horou/m/15053/Xiaomi/f/827291/ygrasiometro.html?o=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF

Και αν δεις διαφορά από τον αφυγραντήρα, θα είναι μικρή και κατά 90% το ακριβέστερο θα είναι το Xiaomi Monitor 2.

Αν είναι αληθινά τα στοιχεία που αναφέρουν, τότε μιλάμε για εκπληκτική ακρίβεια και πολύ φθηνή τιμή. Υποδειγματικο VFM προϊόν. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το υγρομετρο το θέλω για να μετράω την υγρασια των δωματίων και αν βρίσκεται πάνω από ένα οριο που έχω θέσει μεταφέρω και ανάβω τον αφυγραντηρα γιατί έχουμε θέματα με την υγρασια και μερικές φορές προβλήματα στην αναπνοή.

Αλλά αν μιλάμε για απόκλιση +/- 5% κατ απόλυτη τιμή για κάθε τιμή υγρασίας, δηλαδή:

Ευρος = Ένδειξη οργάνου +/- 5%

Τότε είναι αρκετή για εμένα πχ 65% άρα από 60 ως 70, 50% από 45 ως 55.

Αν όμως το 5% είναι τυπικό σφάλμα κατά ποσοστό, δηλαδή:

Εύρος=(1.00 +/- 0.05)Χένδειξη οργανο

Τότε είναι ανεκτό εύρος για εμένα. 

Ναι αλλά δεν πολύ έχει νόημα αυτό που λες 

Δηλαδή αν έχεις 73% υγρασία στον χώρο και το όργανο σου δείξει 71% θα βάλεις τον αφυγραντηρα, ενώ αν σου δείξει 69% δεν θα τον βάλεις ;

και μετά όταν φτάσει 55-58%, τι θα κανεις, θα τον βγάλεις από την πρίζα και θα περιμένεις να πάει 71% για να τον ξαναβάλεις ;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ναι αλλά δεν πολύ έχει νόημα αυτό που λες 

Δηλαδή αν έχεις 73% υγρασία στον χώρο και το όργανο σου δείξει 71% θα βάλεις τον αφυγραντηρα, ενώ αν σου δείξει 69% δεν θα τον βάλεις ;

και μετά όταν φτάσει 55-58%, τι θα κανεις, θα τον βγάλεις από την πρίζα και θα περιμένεις να πάει 71% για να τον ξαναβάλεις ;

Αν είναι πάνω από 60% η αν νιώσω ότι έχουμε υγρασία τον θέτω σε λειτουργία, όσο δουλεύει βασίζομαι στο υγρομετρο του αφυγραντηρα, τον κλείνω είτε άμα φτάσει το 50% είτε μετά από λίγη ώρα μέχρι το σημείο που δεν μπορεί να ρίξει παρακάτω την υγρασια διότι συμβαίνει και αυτό. 

Όμως επειδή δεν μου ειναι εύκολο να μεταφέρω το μηχάνημα από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μετράω, για αυτό θέλω το υγρομετρο για να βλέπω σε 2-3 σημεία τι γίνεται και με βάση την ένδειξη τους κρίνω αν θα φέρω τον αφυγραντηρα για να τον αναψω. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν είναι πάνω από 60% η αν νιώσω ότι έχουμε υγρασία τον θέτω σε λειτουργία, όσο δουλεύει βασίζομαι στο υγρομετρο του αφυγραντηρα, τον κλείνω είτε άμα φτάσει το 50% είτε μετά από λίγη ώρα μέχρι το σημείο που δεν μπορεί να ρίξει παρακάτω την υγρασια διότι συμβαίνει και αυτό. 

Όμως επειδή δεν μου ειναι εύκολο να μεταφέρω το μηχάνημα από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μετράω, για αυτό θέλω το υγρομετρο για να βλέπω σε 2-3 σημεία τι γίνεται και με βάση την ένδειξη τους κρίνω αν θα φέρω τον αφυγραντηρα για να τον αναψω. 

Ρε συ, εκτός αν μένεις σε κανα παλάτι, πάνω κάτω ίδια υγρασία έχεις παντού στο σπίτι (ειδικά με ανοιχτές πόρτες)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ρε συ, εκτός αν μένεις σε κανα παλάτι, πάνω κάτω ίδια υγρασία έχεις παντού στο σπίτι (ειδικά με ανοιχτές πόρτες)

Υπάρχουν αποκλίσεις, πχ στο υπνοδωμάτιο 65% το μεσημέρι ενώ στο σαλόνι 81%. 

Έχω το πρόβλημα ότι κρατάει συνέχεια τα παράθυρα ανοιχτά η μάνα μου και όποτε ο καιρός και ο αέρας έχει υγρασία μπαίνει μέσα στο σπίτι και μετά υπάρχει άσχημη μυρωδιά σε ορισμένα δωμάτια που είχαμε παλιά προβλήματα στις οροφές, για το θέμα κάναμε υγρομόνωση αλλά τώρα έχω το πρόβλημα με τα παράθυρα. Ο όροφος είναι 180τμ και 4μ ύψος. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, alamogordo είπε

Εμ, όχι... Δεν πάει έτσι η ακρίβεια των οργάνων. Όταν λέει ο κατασκευαστής 5%, εννοεί ±5%, όχι ±2,5%.

11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αν είναι αληθινά τα στοιχεία που αναφέρουν, τότε μιλάμε για εκπληκτική ακρίβεια και πολύ φθηνή τιμή. Υποδειγματικο VFM προϊόν. 

Έχω την εντύπωση ότι απλά αναφέρεται στην ανάλυση του οργάνου κι όχι στην ακρίβεια. Σκεφτείτε ότι διαπιστευμένα εργαστήρια με πολύ καλύτερα όργανα μέτρησης υγρασίας έχουν αβεβαιότητα >1,5%RH.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...