Προς το περιεχόμενο

Γλώσσα προγραμματισμού για mobile/windows software development

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Επισκέπτης,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε windows που αργότερα θα μεταφερθεί και σε android. Σε ποιά γλώσσα προγραμματισμού μου πρωτίνται να το φτιάξω? Οι γλώσσες που γνωρίζω είναι python, C,C++,C#. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, George_Mantasas είπε

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε windows που αργότερα θα μεταφερθεί και σε android. Σε ποιά γλώσσα προγραμματισμού μου πρωτίνται να το φτιάξω? Οι γλώσσες που γνωρίζω είναι python, C,C++,C#. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Χωρίς να είμαι πληρης γνώστης του θέματος, πιστεύω πως η Java είναι ιδανική και για τα δυο.

• Moderators
Δημοσ.

AFAIK Kotlin για Android, Swift για iOS. Το να το γράψεις μια φορά και να παίζει παντού δε νομίζω να πολυπαίζει.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kercyn είπε

AFAIK Kotlin για Android, Swift για iOS. Το να το γράψεις μια φορά και να παίζει παντού δε νομίζω να πολυπαίζει.

Αυτό θέλω να αποφύγω... Να το γράψω από δύο φορές.

25 λεπτά πριν, bilakos26 είπε

Χωρίς να είμαι πληρης γνώστης του θέματος, πιστεύω πως η Java είναι ιδανική και για τα δυο.

θα το ψάξω

• Moderators
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, George_Mantasas είπε

Αυτό θέλω να αποφύγω... Να το γράψω από δύο φορές.

Φτιάξε το στο web τότε. Μπορείς να κοιτάξεις και το Xamarin, αλλά από παλαιότερες συζητήσεις εδώ έχω την εντύπωση ότι δεν πολυδουλεύει κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον καλύτερα να ξεκινήσεις με το τι θες ..δλδ τι απαιτήσεις έχεις απο την εφαρμογή ...1 πρόχειρο mockup ...κτλ

Λογικά εγώ θα επέλεγα C# ...ναι για Xamarin αλλά πρώτα δες τι μπορείς να φτιάξεις και αν σε καλύπτει προχωράς.

Έτσι θα είσαι σε 1 μόνο πλατφόρμα και μόνο στο GUI θα πρέπει να κάνεις αλλαγές.

https://www.altexsoft.com/blog/mobile/13-apps-made-with-xamarin-cross-platform-development-in-practice/

• Thanks 1
  • Λύση
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, masteripper είπε

Μάλλον καλύτερα να ξεκινήσεις με το τι θες ..δλδ τι απαιτήσεις έχεις απο την εφαρμογή ...1 πρόχειρο mockup ...κτλ

Λογικά εγώ θα επέλεγα C# ...ναι για Xamarin αλλά πρώτα δες τι μπορείς να φτιάξεις και αν σε καλύπτει προχωράς.

Έτσι θα είσαι σε 1 μόνο πλατφόρμα και μόνο στο GUI θα πρέπει να κάνεις αλλαγές.

https://www.altexsoft.com/blog/mobile/13-apps-made-with-xamarin-cross-platform-development-in-practice/

Αυτό θα κάνω.. Ευχαριστώ πολυ!

16 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Φτιάξε το στο web τότε. Μπορείς να κοιτάξεις και το Xamarin, αλλά από παλαιότερες συζητήσεις εδώ έχω την εντύπωση ότι δεν πολυδουλεύει κιόλας.

Ευχαριστώ πολυ φιλε μου!

Δημοσ.

Καλύτερα να φτιάξεις web app. Δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις κάτι να παίζει και σε Windows και σε Android/iOS. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις Android εφαρμογή και να την τρέξεις στα Windows μέσω της υποστήριξης για apk που προστέθηκε τελευταία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MrRush είπε

Καλύτερα να φτιάξεις web app. Δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις κάτι να παίζει και σε Windows και σε Android/iOS. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις Android εφαρμογή και να την τρέξεις στα Windows μέσω της υποστήριξης για apk που προστέθηκε τελευταία.

Και αυτο ειναι μια καλη λυση 

Δημοσ.

.Net Maui αν γνωρίζεις xaml-c#.  Είναι η μετεξέλιξη της Xamarin Forms. Μια χαρά λειτουργεί η Xamarin Forms. Έχω ασχοληθεί γύρω στα δύο χρόνια (περιστασιακά) με xamarin forms.  Έριξα μια ματιά την προηγούμενη βδομάδα στη maui. Λειτουργική μου φάνηκε.

Κοινό UI, κοινός κώδικας χωρίς ιδιαίτερο κόπο για windows, android, ios. Υποστηρίζονται επιπλέον macos, tizen.

Visual Studio 2022 από την έκδοση 17.3 και πάνω.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, marios28 είπε

.Net Maui αν γνωρίζεις xaml-c#.  Είναι η μετεξέλιξη της Xamarin Forms. Μια χαρά λειτουργεί η Xamarin Forms. Έχω ασχοληθεί γύρω στα δύο χρόνια (περιστασιακά) με xamarin forms.  Έριξα μια ματιά την προηγούμενη βδομάδα στη maui. Λειτουργική μου φάνηκε.

Κοινό UI, κοινός κώδικας χωρίς ιδιαίτερο κόπο για windows, android, ios. Υποστηρίζονται επιπλέον macos, tizen.

Visual Studio 2022 από την έκδοση 17.3 και πάνω.

Δεν γνωριζω αλλα μου ειναι ευκολο να μαθω. Σε ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Embarcadero Delphi 
με εναν κωδικα σε C++ εχεις  windows 64/windows 32/ linux 64, IOS64,  Android32/android64 , MACOS64
ενας κωδικας για ολα αυτα τα λειτουργικα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Flutter δες εδώ: https://www.raywenderlich.com/25237210-building-a-drawing-app-in-flutter

Αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί hardware όπως COM πόρτες τότε μάλλον δεν θα σου κάνει, αλλά επειδή όλα αυτά βελτιώνονται ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις, με τις τρέχουσες εκδόσεις! Η Dart πίσω από το Flutter έχει βελτιωθεί αρκετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...