Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας

Πριν δύο ήμερες έκανα μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου και πηρα τα παρακάτω :

AMD CPU Ryzen 5 5600
Gigabyte Motherboard B550M DS3H
Turbo-X Erebus II Midi Tower https://www.plaisio.gr/turbo-x-erebus-ii-midi-tower_3240029
Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz DDR4

Την πρωτη ημερα λειτουργιας του διαπιστωσα ότι ο επεξεργαστης ανεβαζει αρκετα θερμοκρασια , δηλαδη σε gaming επιανε 88c με ενω σε απλο browsing και spotify ανοικτο , επιανε 60c+ .

αποφασισα προσωρινα να βαλω eco mode στα bios και να ριξω λιγο την ταχυτητα του επεξεργαστη . πλεον η θερμοκρασια σε gaming ειναι 70+ και σε απλη εργασια 50-60 .

τι μπορω να κανω ομως για να λυσω το προβλημα? να του αλλαξω ψυκτρα?να βαλω κανεναν ανεμιστηρα παραπανω στο κουτι?Δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει το σημειο που βρισκεται ο υπολογιστης ειναι απο τα ποιο ζεστα σημεια του σπιτιου(ασχετα με το γεγονος οτι βγαζει και αυτος θερμοτητα)

ευχαριστώ!

Δημοσ.

1. Προσθήκη exhaust fan (τουλάχιστον 1 πίσω, προαιρετικά +1 πάνω να βγάζουν)
2.Ξανα-mountαρεις τα μπροστινά fans να είναι ΠΙΣΩ απο το μεταλλικό πλαίσιο του κουτιού . Μπας και τραβήξουν έστω λίγο αέρα μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Η εργοστασιακή ψύκτρα δεν τραβάει πολύ δυστυχώς, και σε συνδυασμό με το κακό airflow που έχουν αυτού του τύπου τα κουτιά παίρνεις αυτά τα αποτελέσματα.

Θα συμφωνήσω με τον john πάνω για τα μπροστινά fans, θα βελτιωθεί κάπως το airflow. Eπίσης δες αν μπορείς να πειράξεις την καμπύλη τους ώστε στους 70-75C να πιάνουν max ταχύτητα ενώ σε χαμηλές θερμοκρασίες να γυρνάνε αργά για λιγότερο θόρυβο.

Για τα exhaust, κατά τη γνώμη μου δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, το θέμα είναι πόσος φρέσκος αέρας μπαίνει στο κουτί. Ένα exhaust πίσω είναι αρκετό, ώστε να κατευθύνεται πιο σωστά το ρεύμα.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν, σίγουρα δεν έκανες την καλύτερη επιλογή σε κουτί (εκτός αν τα πήρες έτοιμα).

Αφήνεις τα 2 fans να βάζουν και το ένα το βάζεις για exhaust πίσω ώστε να έχεις και θετική πίεση στο κουτί

Το κύριο εφόσον μιλάμε για θερμοκρασίες cpu είναι φυσικά η ψύκτρα.

Αυτή την εποχή στα 16€ δεν είναι για να το σκέφτεσαι ιδιαίτερα

https://www.skroutz.gr/s/32985633/CoolerMaster-Hyper-212-Spectrum-V2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x-1200-AM4-με-RGB-Φωτισμό.html

με μια σχετικά οικονομική mx-4 νομίζω θα δεις τεράστιες διαφορές

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...