Προς το περιεχόμενο

iOS και χάος στο file system του

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από CheOnWeb,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω σώσει κάποια pdf αρχεία μέσα στο κινητό μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη διάταξη των φακέλων του για να μπορέσω να τα μετακινήσω εκεί που θέλω. Θα προσπαθήσω να περιγράψω τι έχω κάνει...
Με το app "Documents" έχω σώσει στο "MyFiles" κάποια pdf αρχεία που θέλω να μετακινήσω στον φάκελο "Files" που φαινεται πως υπάρχει όταν το βέπω μέσα από το app.  Αλλά αν κ τα επιλέξω κ μετά κάνω Move, δεν βλέπω τον φάκελο "Files" :-("

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Στην default εφαρμογή "Αρχεία" μπορείς να δεις τον φάκελο "Files";

Αν όχι, μήπως δεν σου επιτρέπει την μεταφορά στον συγκεκεριμένο φάκελο που θέλεις.

Δημοσ.
22 hours ago, zoranb said:

Έχω σώσει κάποια pdf αρχεία μέσα στο κινητό μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη διάταξη των φακέλων του για να μπορέσω να τα μετακινήσω εκεί που θέλω. Θα προσπαθήσω να περιγράψω τι έχω κάνει...
Με το app "Documents" έχω σώσει στο "MyFiles" κάποια pdf αρχεία που θέλω να μετακινήσω στον φάκελο "Files" που φαινεται πως υπάρχει όταν το βέπω μέσα από το app.  Αλλά αν κ τα επιλέξω κ μετά κάνω Move, δεν βλέπω τον φάκελο "Files" :-("

Αν κατάλαβα καλά:

Έχεις κάποια αρχεία στην εφαρμογή Documents της Readdle.
Θέλεις να μεταφέρεις τα αρχεία στα Files του IOS (αυτός είναι ο φάκελος Files που βλέπεις στην εφαρμογή).

Απ' ό,τι βλέπω με το Move ή με Drag and Drop δεν σου επιτρέπει (δεν ξέρω αν είναι περιορισμός της free version ή του ίδιου του iOS) αλλά αν επιλέξεις τα αρχεία και μετά πας κάτω δεξιά στο more και επιλέξεις share μπορείς να κάνεις "save to files".
Επίσης μπορείς να πας στο Files app (όχι μέσα απ' το Documents app) να βρεις το Folder του Documents app και να κάνεις copy τα αρχεία που θες απ' το Share menu και μετά Paste μέσα στα Files ή σε κάποιο Folder μέσα στα Files.
Νομίζω ότι ο πρώτος τρόπος είναι πιο εύκολος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πραγματικά "ιδιαίτερο" το κατ' ευφημισμό σύστημα αρχείων του iOS mobile. Και μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται έξτρα εφαρμογή για να βλέπεις το photo albums και να μεταφέρεις αρχεία από και προς αυτό, τα λέει όλα. Συν το καταπληκτικό που όταν εισάγεις γωτογραφίες τους αλλάζει όνομα γιατί...  έτσι γουστάρει η apple! 😵🤣

Επεξ/σία από cacau
Δημοσ.
31 minutes ago, cacau said:

Και μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται έξτρα εφαρμογή για να βλέπεις το photo albums και να μεταφέρεις αρχεία από και προς αυτό, τα λέει όλα.

Τι εννοείς;

31 minutes ago, cacau said:

Συν το καταπληκτικό που όταν εισάγεις φωτογραφίες τους αλλάζει όνομα γιατί...  έτσι γουστάρει η apple! 😵🤣

Δεν βλέπω να συμβαίνει αυτό. Μήπως μπερδεύεις το "Title" με το "filename"?

Δημοσ.

Εννοώ ότι όταν είμαι στο files, δεν έχω πρόσβαση στο photo albums. Μόνο όταν μπαίνω από το Documents by Readle. Εκτός κι αν μπορώ να το ενεργοποιήσω από κάπου και δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα, είμαι newbee στο iPad...

• Λύση
Δημοσ.
5 hours ago, cacau said:

Εννοώ ότι όταν είμαι στο files, δεν έχω πρόσβαση στο photo albums. Μόνο όταν μπαίνω από το Documents by Readle. Εκτός κι αν μπορώ να το ενεργοποιήσω από κάπου και δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα, είμαι newbee στο iPad...

Ναι, οι φωτογραφίες είναι ειδική κατηγορία "files" αλλά μέσα απ' το Photos app μπορείς να κάνεις share μια (ή περισσότερες) φώτο σε άλλα apps, όπως κι από άλλα apps να κάνεις "save to photos". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...