Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν δεν ξέρω γιατί στην ελλάδα δεν βρήσκω τα συγκεκριμένα αλαντικά στην γερμανία ειναι πολύ πιο δύσκολο να βρώ τα μάπα (ακόμη και στα lidl της γερμανίας) παρά τα κανονικά που ειναι άφθονα... 

Ψάχνω για πεπερόνι που όταν ψήνεται ειναι σκληρό απο έξω και μαλακό απο μέσα κόκκινο και βγάζει λίγο λάδι και έχει την χαρακτιριστική γεύση πχ σαν αυτό 

image.png.81c22600a508f7808da433ac1bfff7c4.png ή Εύκολη πίτσα πεπερόνι σε 10' | imommy

Στην ελλάδα βρίσκω μόνο κάτι που το λένε πεπερόνι αλλά όταν ψήνεται ειναι μοιάζει σαν βρασμένο και έχει γεύση ζαμπόν ..  πχ 

image.png.b37b5b9abb4f488c7947e9a180df7afa.png🤢



Και μπέικον θέλω να τηγανίσω μπέικον με αυγά και αντί να γίνουν τραγανά απο έξω και μαλακά απο μέσα σαν πανσετάκια δηλαδή κάπως έτσι  

How to Cook Bacon on the Stovetop | Kitchn

How to Make a Perfect Bacon and Eggs Breakfast


Είναι λαπαδιάρικα κάπως έτσι (και έβαλα μαστοριά για να γίνουν έτσι έκανα όλα τα κόλπα για να γίνουν τραγανά πχ να ξεκινήσω πρώτα με λιγό νερό κτλ δηλαδή αλλιώς αν απλά τα βάλεις σε καυτό τηγάνι κατευθείαν γίνονται ακόμη χειρότερα)  

6HHuZW4.jpg


Και αυτό γιατί στην ελλάδα απότι καταλαβαίνω πουλάνε "σαλαμοποιημένο" μπέικον δηλαδή όχι φρέσκα κομμάτια αλλά προβρασμένα και μετά (ανάλογα την μάρκα) αφού τα βράσουν τα καπνίζουν.... 



Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σαρώσει τα σούπερ και γενικά δεν πάω τακτικά σε σούπερ εγώ προσωπικά μήπως ξέρετε καμιά αλυσίδα στην ελλάδα (και μάρκα προϊόντος αν θυμάστε) που να ειναι αληθινό μπέικον και πεπερόνι;  

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.

πεπερονι το χα ψαξει, το μονο αξιοπρεπες εκτος επαγγελματικων ειναι αυτο

Αυτο της Θρακης Γευσεις ειναι βραστο και καθολου πικαντικο.

Για μπεικον δοκιμασε χασαπη, εγω βεβαια προτιμω το back (πολυ λιγοτερο λιπαρο) και βρισκω ωραιο καπνιστο στον χασαπη μου

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

πεπερονι το χα ψαξει, το μονο αξιοπρεπες εκτος επαγγελματικων ειναι αυτο

Αυτο της Θρακης Γευσεις ειναι βραστο και καθολου πικαντικο.

Για μπεικον δοκιμασε χασαπη, εγω βεβαια προτιμω το back (πολυ λιγοτερο λιπαρο) και βρισκω ωραιο καπνιστο στον χασαπη μου

Θα το ψάξω επειδή δεν ειμαι αθήνα και μάλλον δεν θα στέλνει αυτό στο link ξέρεις αν πουλιέται και σε αλυσίδες σουπερμάρκετ; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Θα το ψάξω επειδή δεν ειμαι αθήνα και μάλλον δεν θα στέλνει αυτό στο link ξέρεις αν πουλιέται και σε αλυσίδες σουπερμάρκετ; 

το εφερνε ο Θανοπουλος παλια, αλλου πουθενα δε το χω δει. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Θα το ψάξω επειδή δεν ειμαι αθήνα και μάλλον δεν θα στέλνει αυτό στο link ξέρεις αν πουλιέται και σε αλυσίδες σουπερμάρκετ; 

Αν βρεις Tulip μπέικον δοκίμασε το.

Και δοκίμασε να βάλεις βούτυρο αντί για λάδι.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν βρεις Tulip μπέικον δοκίμασε το.

Και δοκίμασε να βάλεις βούτυρο αντί για λάδι.

Καλό φράξιμο αρτηριών δηλαδή. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

το σωστο το μπεικον το προστυχο θελει κρυο τηγανι, καθολου εξτρα λιπος. Βγαινει τραγανο

Xoντρή φέτα να καταλάβεις ότι έφαγες μπέικον και χόρτασες, όχι να σου ανοίξει απλά η όρεξη. 😄

3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Καλό φράξιμο αρτηριών δηλαδή. :lol:

👍

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lyda94 είπε

Για πεπερονι δοκίμασε τον αβακιαν στον Πειραιά. Μπορεί να έχει και μπέικον, δεν το ξέρω.

Χέσε μέσα δεν ειμαι αθήνα :P Αυτό δηλαδή που στην ελλάδα το πεπερόνι και το μπέικον ειναι ντελικατέσεν δεν μπορώ να το καταλάβω... απλά καθημερινά υλικά ειναι έλεος και με τα goody's έχω θέμα εδώ και δεκαετίες (αν και έχει λιγα χρόνια τελευταία φορά που έφαγα οπότε μπορεί να άλλαξε) δηλαδή πχ στο golden που λέει ότι έχει μπέικον βάζουν αυτό το σιχαμερό στρόγγυλο σαλάμι... δεν ειναι μπέικον αυτό παίδες sorry  

όποιος εκδημοκρατίσει μπέικον και πεπερόνι στην ελλάδα νομίζω θα βγάλει καλά φράγκα δεν ειναι και θέμα τιμής στο κάτω κάτω δεν ειναι πανάκριβα έξω οπότε γιατί να ειναι ακριβά εδώ;  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Χέσε μέσα δεν ειμαι αθήνα :P Αυτό δηλαδή που στην ελλάδα το πεπερόνι και το μπέικον ειναι ντελικατέσεν δεν μπορώ να το καταλάβω... απλά καθημερινά υλικά ειναι έλεος και με τα goody's έχω θέμα εδώ και δεκαετίες (αν και έχει λιγα χρόνια τελευταία φορά που έφαγα οπότε μπορεί να άλλαξε) δηλαδή πχ στο golden που λέει ότι έχει μπέικον βάζουν αυτό το σιχαμερό στρόγγυλο σαλάμι... δεν ειναι μπέικον αυτό παίδες sorry  

όποιος εκδημοκρατίσει μπέικον και πεπερόνι στην ελλάδα νομίζω θα βγάλει καλά φράγκα δεν ειναι και θέμα τιμής στο κάτω κάτω δεν ειναι πανάκριβα έξω οπότε γιατί να ειναι ακριβά εδώ;  

Αχ, δεν πρόσεξα που είπες πιο πάνω ότι δεν  είσαι Αθήνα, σόρρυ!

Στο θέμα αλλαντικών συμφωνώ πάντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...