Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Κόκολόκο είπε

Γεια χαρά σε όλους 

Έστω ό,τι έχω μια επιχειρηματική ιδέα. Ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ? Υπο ποιές προυποθέσεις υλοποιώ αυτή την ιδέα? Ποια είναι τα στάνταρτ απαιτούμενα; 

Είσαι στο κατάλληλο μέρος, μας την λες, εμείς την αναλύουμε και μέτα από 1.500 διαφορετικές απόψεις ΕΣΥ αποφασίζεις.

Δημοσ.

Είχα κι εγώ κάποτε μία ιδέα αλλά δεν ήταν βιώσιμη.

Ξέρετε πως υπάρχει η εταιρεία "Vans" που βγάζει παπούτσια;

Η ιδέα μου ήταν να φτιάξω μια εταιρεία "Shoes" που θα έβγαζε φορτηγάκια μεταφορών.

Τζίφος.

🙄

Σοβαρά πάντως OP, πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα τον εαυτό σου δύο πράγματα:

1) Είναι η ιδέα μου κάτι το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί ήδη στην αγορά;

2) Αν ναι, είναι ένα προϊόν / υπηρεσία για το οποίο οι καταναλωτές θα είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν στην τιμή που σκοπεύω να το διαθέσω;

Για το δεύτερο θα χρειαστεί να πληρώσεις μία εταιρεία να σου κάνει market research και να σου δώσει την απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ασχετο, αλλα με αφορμη το username του TS, εκανα ενα σωρο σεναρια, το ενα πιο γελοιο απο το αλλο, και γελαγα σαν μ*λακας μονος μου για κανα 5λεπτο.
Απλα ηθελα να το μοιραστω με την ομηγυρις.

Ξεκινα και ο Τανιμανιδης το Dragons' Den σε λιγο καιρος παντως. Ταμαμ ειναι. Αιτησεις στο site του Αντεννα. Βεβαια εκει θελουν απτα πραγματα, οχι αερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Κόκολόκο είπε

Γεια χαρά σε όλους 

Έστω ό,τι έχω μια επιχειρηματική ιδέα. Ποια είναι τα βήματα που ακολουθώ? Υπο ποιές προυποθέσεις υλοποιώ αυτή την ιδέα? Ποια είναι τα στάνταρτ απαιτούμενα; 

Σίγουρα είναι αρκετά αυτά που πρέπει να κάνεις. Υπάρχουν και οι σύμβουλοι ανάπτυξης επιχειρήσεων που μπορούν να σου χαράξουν ολόκληρο το business plan. Προφανώς αλλάζει από το αν ειναι υπηρεσία ή προϊόν και αλλάζει από το αν θα κάνεις παραγωγή ή μεταποίηση. 

Σαφώς κάθε επένδυση πρέπει να απαντάει χοντρικά στο εξής.

Είναι κάτι που θα πουλήσει ή είναι μαλακία ιδέα; Αν πιστεύεις δηλαδή ότι δεν πρέπει να δημιουργήσεις την ανάγκη ώστε να προωθήσεις το προϊόν είσαι κομπλέ.

Η διαφορά ανάμεσα σε παραγωγή ή μεταποίηση προϊόντος και μιας υπηρεσίας είναι κυρίως στη δημιουργία καναλιών διανομής. Το νούμερο ένα πρόβλημα δεν είναι να παράξεις αλλά τι θα το κάνεις και πως/που θα το προωθήσεις/πουλήσεις. 

Στα πολύ χοντρικά, σίγουρα μια σωστή κοστολόγηση όλων των σημείων, από αγορά παγίων, κόστος μονάδας, πόσο πρέπει να πουλήσεις για να είσαι κομπλέ κτλ. Αν θες να δεις πως υπολογίζονται ανά μονάδα διάβασε cost accounting από managerial accounting.

Τώρα αν αφορά υπηρεσία και θες μόνο ένα PC άλλο θέμα αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Narayan είπε

Είχα κι εγώ κάποτε μία ιδέα αλλά δεν ήταν βιώσιμη.

Ξέρετε πως υπάρχει η εταιρεία "Vans" που βγάζει παπούτσια;

Η ιδέα μου ήταν να φτιάξω μια εταιρεία "Shoes" που θα έβγαζε φορτηγάκια μεταφορών.

Ειχα κι εγω μια παρομοια ιδεα καποτε, ειχα σκεφτει οτι αν ανοιγα μαρμαραδικο θα το ονομαζα "ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΠΙΠΛΙΔΗΣ". Αλλα τελικα δεν ανοιξα ποτε μαρμαραδικο και μαλλον ουτε προκειται. Οποτε αν τη θελει καποιος την ιδεα τη δινω free of charge. 

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα, αλλά στο the profit ενα ριαλιτι με επιχειρήσεις ενα βημα πριν το θάνατο ο τύπος αυτός που τους βοηθάει τους συμβουλεύει να έχουν υπολογίσει απο πριν όλα τα κόστη και τα ρίσκα. Φαντάζομαι θα θέλει κάποια σχέδια; Να συγκρίνεις τιμές προμηθευτών; Να δεις τι ζήτηση έχει αυτό που προσφέρεις; Κάποιες βασικές οικονομικές γνώσεις; Ήρθα εδώ κυρίως για να δω τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...