ElisavetKat Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω κουραστεί με τους ελίτ ιδιοκτήτες ζώων που περηφανεύονται αγοράζοντας τα ακριβότερα για τα ζώα τους για παράδειγμα οι γάτες, πραγματικά ειδικά οι ιδιοκτήτες γατών πέφτουν να σε φάνε αν πεις πως δεν τους δίνεις Royal Canin. Έχω συγγενή που έχει γάτα που τρέφεται με Friskies όλη της τη ζωή και έχει περάσει τα 10 και είχα μια φίλη που έκανε ειδικές παραγγελίες την τροφή, πανάκριβες, και πέθανε στα 5. Η άλλη βλακεία που διαβάζω είναι πως θα ήταν καλύτερα αυτά τα ζωάκια να είναι στον δρόμο και να τρώνε από σκουπίδια! Το να δίνεις στέγη, τροφή και ιατρική φροντίδα σε ένα ζωάκι δεν θα συγκριθεί ποτέ με το να είναι άστεγο και να τρώει από τα σκουπίδια. Δεν καταλαβαίνω αυτές τις προσβολές αν δεν αγοράζεις τα πιο ακριβά πράγματα. Και το ότι αγοράζεις κάτι είναι σημαντικό και αρκετό. Δεν γίνεται όλοι να έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουμε συνέχεια Royal Canin είτε για γάτα είτε για σκύλο, ούτε γίνεται όλοι να μπορούμε να πληρώνουμε τα πιο ακριβά πράγματα, παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο και δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε κάποιον ή να τον αποκαλούμε άχρηστο και ανίκανο επειδή ας πούμε παίρνει Friskies για μια γατούλα. Όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να πάρουμε τα καλύτερα και τα πιο ακριβά, αυτό όμως δεν είναι πραγματικότητα (πέρα από το γεγονός ότι η Royal Canin έχει επίσης ακατάλληλα πράγματα και έχει φάει τρελή διαφήμιση και sponsoring). Ειλικρινά θέλω να τους ρωτήσω μερικές φορές τι ταιζουν τα παιδιά τους και να τους προσβάλλω αν δεν τα ταιζουν βιολογικά τρόφιμα, αν δεν βλέπουν κάθε ετικέτα των τροφίμων που καταναλώνουν τα παιδιά τους, αν τους δίνουν με πολλά συντηρητικά και αν δεν τους παίρνουν τις πιο ακριβές εταιρίες κλπ. Όλοι θέλουμε το καλύτερο, όλοι αγαπάμε τα ζωάκια. Αλλά το ότι δεν μπορείς να πάρεις ακριβή τροφή δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχεις σκύλο ή γάτα. Η άλλη βλακεία είναι ότι έχω ακούσει άτομα να ισχυρίζονται ότι το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι σαν να έχεις παιδί και να είσαι γονιός. Δεν ξέρω καν πώς ταυτίζουν το να γίνεις γονιός και να μεγαλώσεις ένα παιδάκι με το να έχεις ένα ζωάκι σπίτι. Ας βλέπουμε την προσπάθεια του καθένα μας και όχι να κρίνουμε με βάση τα λεφτά, μια φορά στη ζωή μας.
SabotazNic Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Τα πες, τα βγαλες. 50 ευρώ για τους ψυχολόγους του ινσομνια. *εμάς τα μαλ@κισμενα τρώνε μόνο gourmet σε υγρή, και ξηρά τις ακριβές του σούπερ. Happy cat δεν τους άρεσε. 9 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε Η άλλη βλακεία είναι ότι έχω ακούσει άτομα να ισχυρίζονται ότι το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι σαν να έχεις παιδί και να είσαι γονιός. Δεν ξέρω καν πώς ταυτίζουν το να γίνεις γονιός και να μεγαλώσεις ένα παιδάκι με το να έχεις ένα ζωάκι σπίτι. Κανείς δεν συγκρίνει το κατοικίδιο με το παιδί αυτό κάθε καθαυτό. Αλλά τις ευθύνες που έχεις απέναντι τους. Παίρνεις κατοικίδιο ή κάνεις παιδί μόνο αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, αλλιώς μετά ανοίγεις θέμα στο ινσομνια λέγοντας ότι δεν έχεις να πληρώσεις τα ιατρικά έξοδα του κατοικιδίου (πρόσφατο παράδειγμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις