listener Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Samsung S95B review από Vincent Teoh https://www.youtube.com/watch?v=VpDBAZ0vNuo Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από listener
alexzorb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Και μια side by side σύγκρηση σε φωτεινό δομάτιο . Έτσι κι αλλιώς γι αυτό γίνεται όλη η κουβέντα. https://www.youtube.com/watch?v=tMqN7GP9-ZM
mtifosi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Η qd oled σε ότι συγκριτικό και αν κοιτάξεις είναι ανώτερη από την LG woled .Μόνο που στα χρώματα έχεις ποια σωστή φωτεινότητα φτάνει . Ο μοναδικός λόγος για LG oled ποια είναι η τιμή και κυριως στην 48 και 42. 1
listener Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 "Καλύτερη τηλεόραση του 2022" σε τυφλό τεστ. https://www.youtube.com/watch?v=RzjQH_4dbSo 1
Skywalker333 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχουμε εδω που μενω ενα πολυ καλο high end καταστημα που εχει ειδικο χωρο που μπορεις να δοκιμασεις οτι τηλεοραση θελεις (καλιμπραρισμενες ηδη) σε home cinema setting και οχι τρελα φωτα καταστηματος, αλλα κ με την επιλογη για direct light απο εξωτερικο εντονο φωτισμο. Επειδη εχω δουλεψει μαζι τους στο παρελθον για AV equipment & για πελατες, με εξυπηρέτησαν να κανω τον χαβα μου να δοκιμασω μερικα setups με τηλεορασεις αλλα και διαφορετικα ηχεια γιατι θα κανω upgrade τωρα συντομα. Αφήνοντας τον ηχο στην ακρη μιας κ δε κολλάει σε αυτη τη κουβεντα, περασα καμια ωρα δοκιμαζοντας LG C2, LG G2 και S95B με διαφορετικα presets (movie, gaming etc) και φωτισμο (εντονο εσωτερικο, ανοιχτα παραθυρα, κλειστα ολα, dimmed lighting). Δεν εβαλα την sony a95k γιατι συγκριτικα με τις αλλες (στις τιμες που εχουμε τωρα UK), ειναι πολυ ακριβότερη κ εκτος budget μου. Χωρις προφανως να εχω εργαλεία για να συγκρίνω τις μικρολεπτομέριες, θα πω οτι σε γενικες γραμμές, η C2 ειναι 1-2 σκαλια πιο κατω απο τις G2 και S95B. O φωτισμός της ειναι ευδιάκριτα χαμηλότερος και έχανες αρκετές από τις μικροσκοπικές λεπτομέριες, ενώ τα χρώματα είχαν αυτο ελαφρυ γαλαζιο φιλτρο που βλέπεις στα περισσότερα OLED panels, σε σχέση με την S95B που τα χρώματα ειναι πολυ πιο κοντα στα LED panels. Το ελαφρύ γκριζαρισμα του πανελ στην S95B ηταν ξεκάθαρο, δε το συζητάω και ειναι σίγουρο και σημαντικο μειονέκτημα, οπότε μετά παει η κουβέντα στο αν προτιμάς καθαρότερα χρώματα και περισσότερη λεπτομέρεια (λογο του καλυτερου φωτισμου) ή προτιμάς καλύτερο μαύρο. Νομιζω ειδα κ περισσότερο blur/artifacts σε κινηση στην S95B, που ισως ειναι πιο εντονο σε video games/αθλητικα αποτι ταινιες. Με αυτά και με εκείνα πάντως, κατέληξα οτι η καλύτερη επιλογή ειναι η G2. Eχει πολυ καλύτερη φωτεινότητα και χρώματα από την C2 και την φέρνει πιο κοντα στην S95B, ψαλιδίζοντας αρκετα το μεγαλο ατου της S95B (δεν την φτάνει ομως, το βλέπεις ευκολα). Αλλά σε αντίθεση με την S95B, το μαυρο της ειναι αψογο αλλά και υποστηρίζει Dolby Vision ενώ η Samsung για κάποιο βλακώδη λόγο δεν υποστηρίζει. Αυτά, σε συνδυασμό με το οτι η S95B ειναι πολύ πολυ φρέσκια τεχνολογία και υπάρχει μεγάλο ρίσκο να βγει καποιο πρόβλημα στο μέλλον, με οδήγησαν στο οτι η καλύτερη επιλογή για εμένα ειναι η LG G2. Τα 2 "μειονεκτηματα" που με εκνευρίζουν με την G2 είναι: δεν εχει 3.5mm jack. με εξοργίζει οταν δεν το εχουν σα επιλογη τετοιες συσκευες καθως υπάρχουν ακομα πολλοι που το χρειαζονται για τον α ή β λόγο. αναγκαστικα θα παρω convertor 3.5mm to optical. 20-25ευρω κανει, δεν ειναι προβλημα, απλα ειναι αλλη μια ενοχληση και καλωδια. ερχεται διχως stand αλλα με wall mount bracket. ετσι οπως ειναι το setup μου, το wall mount δεν ειναι εφικτο οποτε δυστυχως πρεπει να παρω το stand τους, που ειναι αλλο ενα 100λιρο... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Skywalker333 3
Shyn Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Skywalker333 Με pink tinting / unniformity εχεις καποιο προβλημα ? Edit: Παντως και στο video που ανεβασε ο @alexzorb στο 6:09 εαν παρατηρησει καποιος τον ουρανο, υπαρχουν περισσοτερες λεπτομερειες στην S95B. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Shyn
Skywalker333 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Shyn είπε @Skywalker333 Με pink tinting / unniformity εχεις καποιο προβλημα ? Edit: Παντως και στο video που ανεβασε ο @alexzorb στο 6:09 εαν παρατηρησει καποιος τον ουρανο, υπαρχουν περισσοτερες λεπτομερειες στην S95B. κοιτα τα ειδα μονο μια ωρα οποτε δεν μπορουσα να κανω τρομερη αναλυση, ηταν πιο πολυ προσωπικο test με μερικα 4k video που ειχα ετοιμασει και φερει για να δω πως μου φαινεται στο ματι. pink tinting δε προσεξα σε καμια. Αλλα αποσο ξερω, pink tinting αν δεις, θα το δεις κυριως σε πολυ λευκες εικονες αλλα και κυριως οταν βλεπεις την οθονη υπο γωνια και οχι απο μπροστα. βλεπεις κ απο μπροστα αλλα αποσο εχω καταλαβει ειναι πολυ μικροτερο το αποτελεσμα. Το βιντεο που εβαλε ο φιλτατος alexzorb συγκρινει την S95B (μοντελο 2022) με την LG G1 (2021), οχι την LG G2 (2022). Mε την G2 η διαφορα ειναι αρκετα μικροτερη. Επισης, το βιντεο ειναι με τα launch settings της S95B και οχι το θερινο update που εριξε λιγο το luminance (εικαζεται στα forums οτι ισως ειχαν προβληματα με καμενα panels, burn in κλπ και αναγκαστηκαν να το κανουν, αλλα δεν υπαρχει ξεκαθαρη επισημη εξήγηση). Γενικα παντως, ολα αυτα ειναι ψυρισματα. Αν καποιος ειναι πχ 7-8 χρονια με μια LED, ακομα και μια τρομερα καλη παλια LED, σε οποια κ να παει απο αυτες τις 3, το σοκ της αναβαθμισης στην ποιοτητα θα ειναι τεραστιο. Ολες ειναι τρομερες οθονες και οποια κ να παρει κανεις, θα την ευχαριστηθει Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Skywalker333 3
ladis91 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! Γενικά, μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο...χαχαχα Να πω εδώ, πως εγώ θέλω φουλ σκοτάδι στην ταινία(καθόλου φυσικό φως) αλλά θα βάλω ledοταινίες πίσω από την τηλεόραση. Πραγματικά όμως, μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο
optimus prime Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Skywalker333 είπε Εχουμε εδω που μενω ενα πολυ καλο high end καταστημα που εχει ειδικο χωρο που μπορεις να δοκιμασεις οτι τηλεοραση θελεις (καλιμπραρισμενες ηδη) σε home cinema setting και οχι τρελα φωτα καταστηματος, αλλα κ με την επιλογη για direct light απο εξωτερικο εντονο φωτισμο. Επειδη εχω δουλεψει μαζι τους στο παρελθον για AV equipment & για πελατες, με εξυπηρέτησαν να κανω τον χαβα μου να δοκιμασω μερικα setups με τηλεορασεις αλλα και διαφορετικα ηχεια γιατι θα κανω upgrade τωρα συντομα. Αφήνοντας τον ηχο στην ακρη μιας κ δε κολλάει σε αυτη τη κουβεντα, περασα καμια ωρα δοκιμαζοντας LG C2, LG G2 και S95B με διαφορετικα presets (movie, gaming etc) και φωτισμο (εντονο εσωτερικο, ανοιχτα παραθυρα, κλειστα ολα, dimmed lighting). Δεν εβαλα την sony a95k γιατι συγκριτικα με τις αλλες (στις τιμες που εχουμε τωρα UK), ειναι πολυ ακριβότερη κ εκτος budget μου. Χωρις προφανως να εχω εργαλεία για να συγκρίνω τις μικρολεπτομέριες, θα πω οτι σε γενικες γραμμές, η C2 ειναι 1-2 σκαλια πιο κατω απο τις G2 και S95B. O φωτισμός της ειναι ευδιάκριτα χαμηλότερος και έχανες αρκετές από τις μικροσκοπικές λεπτομέριες, ενώ τα χρώματα είχαν αυτο ελαφρυ γαλαζιο φιλτρο που βλέπεις στα περισσότερα OLED panels, σε σχέση με την S95B που τα χρώματα ειναι πολυ πιο κοντα στα LED panels. Το ελαφρύ γκριζαρισμα του πανελ στην S95B ηταν ξεκάθαρο, δε το συζητάω και ειναι σίγουρο και σημαντικο μειονέκτημα, οπότε μετά παει η κουβέντα στο αν προτιμάς καθαρότερα χρώματα και περισσότερη λεπτομέρεια (λογο του καλυτερου φωτισμου) ή προτιμάς καλύτερο μαύρο. Νομιζω ειδα κ περισσότερο blur/artifacts σε κινηση στην S95B, που ισως ειναι πιο εντονο σε video games/αθλητικα αποτι ταινιες. Με αυτά και με εκείνα πάντως, κατέληξα οτι η καλύτερη επιλογή ειναι η G2. Eχει πολυ καλύτερη φωτεινότητα και χρώματα από την C2 και την φέρνει πιο κοντα στην S95B, ψαλιδίζοντας αρκετα το μεγαλο ατου της S95B (δεν την φτάνει ομως, το βλέπεις ευκολα). Αλλά σε αντίθεση με την S95B, το μαυρο της ειναι αψογο αλλά και υποστηρίζει Dolby Vision ενώ η Samsung για κάποιο βλακώδη λόγο δεν υποστηρίζει. Αυτά, σε συνδυασμό με το οτι η S95B ειναι πολύ πολυ φρέσκια τεχνολογία και υπάρχει μεγάλο ρίσκο να βγει καποιο πρόβλημα στο μέλλον, με οδήγησαν στο οτι η καλύτερη επιλογή για εμένα ειναι η LG G2. Τα 2 "μειονεκτηματα" που με εκνευρίζουν με την G2 είναι: δεν εχει 3.5mm jack. με εξοργίζει οταν δεν το εχουν σα επιλογη τετοιες συσκευες καθως υπάρχουν ακομα πολλοι που το χρειαζονται για τον α ή β λόγο. αναγκαστικα θα παρω convertor 3.5mm to optical. 20-25ευρω κανει, δεν ειναι προβλημα, απλα ειναι αλλη μια ενοχληση και καλωδια. ερχεται διχως stand αλλα με wall mount bracket. ετσι οπως ειναι το setup μου, το wall mount δεν ειναι εφικτο οποτε δυστυχως πρεπει να παρω το stand τους, που ειναι αλλο ενα 100λιρο... Ευχαριστω που μοιραστηκες την εμπειρια σου τοσο αναλυτικα.. Εγω πλεον ''νιπτω τας χειρας μου''..
ladis91 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, optimus prime είπε Ευχαριστω που μοιραστηκες την εμπειρια σου τοσο αναλυτικα.. Εγω πλεον ''νιπτω τας χειρας μου''.. Final verdict;
optimus prime Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ladis91 είπε Final verdict; Η αποφαση ειναι δικη σου,δεν μπορω να σου πω εγω τι να αγορασεις. Εχουν γραφτει χρησιμες πληροφοριες μεχρι τωρα για να μπορεσεις να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από optimus prime
HALF EVIL Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Ας αλλάξει κάποιος τον τίτλο σε QD OLED γιατί μπερδεύει
NoiSy MaN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Στις 3/10/2022 στις 11:52 ΠΜ, ladis91 είπε Final verdict; Δεν ξέρω αν έχει ποσταριστεί ήδη, αλλά δες κι αυτό: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c2-oled-vs-samsung-s95b-oled/31229/32382?usage=1&threshold=0.01
ladis91 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Στις 5/10/2022 στις 4:07 ΠΜ, NoiSy MaN είπε Δεν ξέρω αν έχει ποσταριστεί ήδη, αλλά δες κι αυτό: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c2-oled-vs-samsung-s95b-oled/31229/32382?usage=1&threshold=0.01 Καλημέρα, ναι το έχω δει το συγκεκριμένο. Ήταν βασικά ο λόγος αυτού του άρθρου, καθώς ήταν αυτό που με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο καθώς είναι κατασταλάξει στην C2
NoiSy MaN Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, ladis91 είπε Καλημέρα, ναι το έχω δει το συγκεκριμένο. Ήταν βασικά ο λόγος αυτού του άρθρου, καθώς ήταν αυτό που με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο καθώς είναι κατασταλάξει στην C2 Έτσι όπως το βλέπω και αν το κόστος δεν είναι θέμα, φαίνεται να κερδίζει καθαρά η Samsung με μόνο μειονέκτημα την έλλειψη dolby vision, που προσωπικά θα το θυσίαζα δεδομένου του ότι είναι μπροστά σε όλα τα άλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα