optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, privateer είπε Εννοειται καλυτερη ειναι η S95B. Η qdoled ειναι το μελλον στην oled technolgy. H woled της lg θα καταληξει να ειναι η φθηνη επιλογη στις Oleds. Επισης με samsung tv και samsung soundbar ενεργοποεις και το q symphony. Και εγω ετσι το εχω. Tι εννοειται ειναι καλυτερη? Τηλεοραση που την αγοραζεις για τα μαυρα της και αυτη τα δειχνει γκριζα?? Ε οχι τωρα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα..
alexzorb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Tι εννοειται ειναι καλυτερη? Τηλεοραση που την αγοραζεις για τα μαυρα της και αυτη τα δειχνει γκριζα?? Ε οχι τωρα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα.. Σε ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο λώγο του φίλτρου της samsung για τις γώνιες θέασης (ακόμα καλύτρες και απ τις κλασικές oled) ναι θα έχεις πιο γκρίζα μαύρα σε σχέση με την lg . Αλλά αν είσαι στο κυνήγι για τη καλύτερη εμπειρία θέασης που τα μαύρα σιγουρα παίζουν καταλυτικό ρόλο σίγουρα θα έχεις φροντίσει να να έχεις έστω μια τυπική ρύθμιση για το περιβάλλον φως. Αν εκ φύσεως δεν μπορείς να κάνεις κάτι και βλέπεις σε πολύ φωτεινό περιβαλλόν τότε δεν πας σε oled γενικά γίατι θα σου φαίνεται σκοτεινή, πας στην πιο φωτεινή led που μπορείς να βρείς.
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, alexzorb είπε Σε ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο λώγο του φίλτρου της samsung για τις γώνιες θέασης (ακόμα καλύτρες και απ τις κλασικές oled) ναι θα έχεις πιο γκρίζα μαύρα σε σχέση με την lg . Αλλά αν είσαι στο κυνήγι για τη καλύτερη εμπειρία θέασης που τα μαύρα σιγουρα παίζουν καταλυτικό ρόλο σίγουρα θα έχεις φροντίσει να να έχεις έστω μια τυπική ρύθμιση για το περιβάλλον φως. Αν εκ φύσεως δεν μπορείς να κάνεις κάτι και βλέπεις σε πολύ φωτεινό περιβαλλόν τότε δεν πας σε oled γενικά γίατι θα σου φαίνεται σκοτεινή, πας στην πιο φωτεινή led που μπορείς να βρείς. Kοιτα φιλε μου εαν ειναι να εχω το δωματιο μου σκοτεινο συνεχεια για να απολαυσω μια ταινια αυτο δεν ειναι και η καλυτερη λυση. Και εισαι λαθος οταν λες οτι εαν εχεις δωματιο που διαχεεται απο φως δεν πας σε Oled. Σκοτεινη θα φανει σε καποιον τον πρωτο καιρο που αλλαξε απο led σε oled. Για καποιον που εχει συνηθισει και εχει μπει η Oled στο σπιτι του εδω και χρονια δεν θα εχει προβλημα. Τωρα που σου γραφω ειμαι μπροστα στην oled μου και μπαινει ο ηλιος απο την μπαλκονοπορτα μεσα στο δωματιο.. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από optimus prime
privateer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 2 hours ago, optimus prime said: Tι εννοειται ειναι καλυτερη? Τηλεοραση που την αγοραζεις για τα μαυρα της και αυτη τα δειχνει γκριζα?? Ε οχι τωρα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα.. την εχεις δει απο κοντα την τηλεοραση γιατι εγω την εχω και σου λεω δεν ισχυει αυτο που λες. Μιλαμε για περιπτωση να χτυπαει το φως ακριβως πανω στην τηλεοραση και παλι ειναι υπερβολικο να πεις γκριζο. Πραγματικα ειναι ασημαντο να στηριχτει καποιος σε αυτο για να μην παρει την S95B. Επισης εχει καλυτερο antiglare λογω του φιλτρου. Τεσπα εμενα ολα αυτα μου φαινονται λιγο δικαιολογιες απο ατομα που εχουν επενδυσει σε WOLED και προσπαθουν να υποβιβασουν την QDOLED ωστε να δικαιολογησουν την αγορα τους. Τα reviews και τα βραβεια βεβαια δειχνουν οτι η A95K και η S95B ειναι οι καλυτερες τηλεορασεις αυτη την στιγμη. Αν εχεις το Budget τις αγοραζεις. Οποιος θελει να διαβασει για τα θετικα και τα αρνητικα της μπορει να μπει εδω (καμια τηλεοραση δεν ειναι τελεια ουτε και αλλιως) https://www.avsforum.com/threads/samsung-4k-s95b-qd-oled-owners-thread-no-price-talk.3240720/page-182 1
alexzorb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, optimus prime είπε Kοιτα φιλε μου εαν ειναι να εχω το δωματιο μου σκοτεινο συνεχεια για να απολαυσω μια ταινια αυτο δεν ειναι και η καλυτερη λυση. Και εισαι λαθος οταν λες οτι εαν εχεις δωματιο που διαχεεται απο φως δεν πας σε Oled. Σκοτεινη θα φανει σε καποιον τον πρωτο καιρο που αλλαξε απο led σε oled. Για καποιον που εχει συνηθισει και εχει μπει η Oled στο σπιτι του εδω και χρονια δεν θα εχει προβλημα. Τωρα που σου γραφω ειμαι μπροστα στην oled μου και μπαινει ο ηλιος απο την μπαλκονοπορτα μεσα στο δωματιο.. Για να εχέις την καλύτερη δυνατή κινηματογραφική εμπειρία (γι αυτό άλλωστε θα δώσεις τα χρήματα να πας σε oled) θες σκοτεινό χώρο . Οι ταινίες σχεδιαάζονται να προβάλλονται για τετοιους χώρους. Αν θες να απολαύσεις όπως λες μια ταινία στο 100% που μπορει να σου δώσει η oled ναι είναι η μόνη λύση. Είναι απαραίτητο ? Όχι. Μπορεις να δείς ταινία σε φωτεινό δώματιο με oled? Nαι . Αν μπορείς να ευχαριστιθεις τη oled με το φως που εχείς τώρα απ τη μπαλκονόπορτα θα ευχαριστηθείς και μια oled της samsung τότε. Αν έχεις έχεις ένας πολύ φωτεινό δωμάτιο είναι επίσης γενικώς γνώστο και αποδεκτό ότι η καλύτερη επίλογή είναι μια πολύ φωτεινή τηλεόραση και αυτό αναγκαστικά θα το βρεις στις led. 1
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, alexzorb είπε Για να εχέις την καλύτερη δυνατή κινηματογραφική εμπειρία (γι αυτό άλλωστε θα δώσεις τα χρήματα να πας σε oled) θες σκοτεινό χώρο . Οι ταινίες σχεδιαάζονται να προβάλλονται για τετοιους χώρους. Αν θες να απολαύσεις όπως λες μια ταινία στο 100% που μπορει να σου δώσει η oled ναι είναι η μόνη λύση. Είναι απαραίτητο ? Όχι. Μπορεις να δείς ταινία σε φωτεινό δώματιο με oled? Nαι . Αν μπορείς να ευχαριστιθεις τη oled με το φως που εχείς τώρα απ τη μπαλκονόπορτα θα ευχαριστηθείς και μια oled της samsung τότε. Αν έχεις έχεις ένας πολύ φωτεινό δωμάτιο είναι επίσης γενικώς γνώστο και αποδεκτό ότι η καλύτερη επίλογή είναι μια πολύ φωτεινή τηλεόραση και αυτό αναγκαστικά θα το βρεις στις led. Aυτο τωρα που μου γραφεις ειναι για τους ελιτιστες οι οποιοι ειναι μια μικρη μειονοτητα. Ο μεσος Γιωργος που θα την βαλει σπιτι του και θα κατσει η γυναικουλα του να βαλει μια σειρα δεν θα περιμενει ποτε θα ερθει το βραδι και να εχει το δωματιο σε πληρη συσκοτιση για την δει.. Και πως θα την ευχαριστηθεις δεν μου λες που θα γριζαρει? Γιατι αυτο δεν χρειαζεται να εισαι και ειδικος για να το παρατηρησεις.. Και εγω σου λεω οτι στο εξοχικο μου εχω δυο OLED σε ενα δωματιο 70 τετραγωνικων το οποιο εχει 2 μπαλκονοπορτες και 2 μεγαλα παραθυρα και οποιος εχει κατσει εκει να δει ταινια μερα μεσημερι δεν εχει κανει παραπονο... Να με ρωτησουν ποια ειναι γιατι τους αρεσε ναι,παραπονο ποτε!!! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από optimus prime
alexzorb Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 O μέσος Γιώργος θα ενθουσιαστεί και με lg και με samsung. To προβλημα του γκριζαρίαμτος γίνεται εμφανές σε συνθήκες με έντονο φως. Τώρα στο πόσο έντονο φως αυτο θα είναι ενοχλητικό προβλημα δεν μπορώ να στο πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι απο τα σχόλια που έχω διαβάσει η συντριπτική πλειοψηφία των χρήστων που από lg oled πήγαν σε samsung oled είναι ότι δεν αντιμετώπησαν εnόχληση από γκριζάρισμα. Τι μπορουμε να συμπρεράνουμε από αυτό ότι σε συνηθισμένες συνθήκες και η samsung είναι οκ.
Shyn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Ρε παιδια για την S95B μιλατε? Εχει παρει 10ρι στο Contrast και Black uniformity https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95b-oled
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Shyn είπε Ρε παιδια για την S95B μιλατε? Εχει παρει 10ρι στο Contrast και Black uniformity https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95b-oled Για διαβασε το verdict τους στα cons να δεις τι λεει ξανα. Το black uniformity και το contrast δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα raised blacks. Μα καμια ομως.. 1 ώρα πριν, alexzorb είπε O μέσος Γιώργος θα ενθουσιαστεί και με lg και με samsung. To προβλημα του γκριζαρίαμτος γίνεται εμφανές σε συνθήκες με έντονο φως. Τώρα στο πόσο έντονο φως αυτο θα είναι ενοχλητικό προβλημα δεν μπορώ να στο πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι απο τα σχόλια που έχω διαβάσει η συντριπτική πλειοψηφία των χρήστων που από lg oled πήγαν σε samsung oled είναι ότι δεν αντιμετώπησαν εnόχληση από γκριζάρισμα. Τι μπορουμε να συμπρεράνουμε από αυτό ότι σε συνηθισμένες συνθήκες και η samsung είναι οκ. Προσπαθεις απο την αρχη να μου αποδειξεις οτι ενα απο τα σημαντικοτερα σφαλματα σε μια τηλεοραση ειναι κατι το φυσιολογικο.. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από optimus prime
Shyn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @optimus prime Οκ τωρα καταλαβα τι εννοεις. Απο την αλλη λιγο πολυ ολες οι OLED δεν εχουν τα δικα τους θεματακια σε ambient light ? Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από Shyn
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Shyn είπε @optimus prime Οκ τωρα καταλαβα τι εννοεις. Απο την αλλη λιγο πολυ ολες οι OLED δεν εχουν θεματακια σε ambient light ? Xαιρομαι που το καταλαβες γιατι αυτο μας κανει και πιο ευσυνείδητους καταναλωτες.. Οχι ολες οι OLED μην μπερδευεσαι,το συγκεκριμενο προβλημα το εχουν μονο οι QD-OLEDS.
Shyn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, optimus prime είπε Xαιρομαι που το καταλαβες γιατι αυτο μας κανει και πιο ευσυνείδητους καταναλωτες.. Οχι ολες οι OLED μην μπερδευεσαι,το συγκεκριμενο προβλημα το εχουν μονο οι QD-OLEDS. Δεν προλαβα να κανω edit. Εννοουσα λιγο πολυ ολες εχουν τα "δικα τους" θεματακια σε ambient light. Πχ η δικια μου θεωρω πως δεν εχει αρκετη φωτεινοτητα σε δωματιο με αρκετο φως Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από Shyn
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Shyn είπε Δεν προλαβα να κανω edit. Εννοουσα λιγο πολυ ολες εχουν τα "δικα τους" θεματακια σε ambient light. Πχ η δικια μου θεωρω πως δεν εχει αρκετη φωτεινοτητα σε δωματιο με αρκετο φως Ενταξει ναι γουστα ειναι αυτα.. Οπως επισης και ολες οι OLED που εχουν glossy πανελ οταν τις χτυπα εντονο φως κανουν αντανακλαση αλλα εδω μιλαμε οτι το μαυρο γινεται γκρι.. Δεν ειναι κατι το οποιο λες αντε τωρα δεν βαριεσαι οπως παραδειγμα το colour banding που εχουν σχεδον ολες τους σε εναν βαθμο. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από optimus prime
Shyn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, optimus prime είπε Ενταξει ναι γουστα ειναι αυτα.. Οπως επισης και ολες οι OLED που εχουν glossy πανελ οταν τις χτυπα εντονο φως κανουν αντανακλαση αλλα εδω μιλαμε οτι το μαυρο γινεται γκρι.. Δεν ειναι κατι το οποιο λες αντε τωρα δεν βαριεσαι οπως παραδειγμα το colour banding που εχουν σχεδον ολες τους σε εναν βαθμο. Παντως απ'οτι βλεπω η A95K εχει παρομοιο προβλημα. Και μιλαμε για την καλυτερη 4Κ τηλεοραση του 2022, που εχει ιδιο πανελ με την S95B. https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1659335391 Δυστυχως μεχρι στιγμης δεν υπαρχει τελεια OLED. Κατι κερδιζεις κατι χανεις. Θεωρω παντως πως οι QDOLED εχουν πολλα να προσφερουν και σιγουρα βοηθαει για τον ανταγωνισμο. Περιμενω να δω την απαντηση της LG με την microlens mla array woled τεχνολογια! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από Shyn
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Shyn είπε Παντως απ'οτι βλεπω η A95K εχει παρομοιο προβλημα. Και μιλαμε για την καλυτερη 4Κ τηλεοραση του 2022, που εχει ιδιο πανελ με την S95B. https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1659335391 Δυστυχως μεχρι στιγμης δεν υπαρχει τελεια OLED. Κατι κερδιζεις κατι χανεις. Θεωρω παντως πως οι QDOLED εχουν πολλα να προσφερουν και σιγουρα βοηθαει για τον ανταγωνισμο. Περιμενω να δω την απαντηση της LG με την microlens mla array woled τεχνολογια! Mπορει στις επομενες γενιες να το φτιαξουν το πανελ αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα εγω τοσα λεφτα για να παρω QD-OLED δεν τα δινω. Ο κυριος λογος που καποιος αγοραζει μια OLED ειναι για τα μαυρα της,εαν ειναι να γινονται γκρι τοτε αστα να πανε.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα