Προς το περιεχόμενο

LG Oled C2 vs Samsung Qled S95B -- 65"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε 2 TVs. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποια τηλεόραση θεωρείται καλύτερη. (Εάν υπάρχει αντιπρόταση, θα την άκουγα με μεγάλη χαρά :D ) 
*Ηχοσύστημα ξεχιστό θα μπει επίσης, δεν έχω καταλήξει σε ποιο - οπότε ήχος δε μετράει.

Απόσταση θέασης: ~2.7μ
Γωνία θέασης: Max 30 μοίρες
Τύπος: 80% ταινίες, 20% PS5
Χώρος: Αρκετά σκοτεινός με LED πίσω από την τηλεόραση(θα τοποθετηθεί μετά την αγορά)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εγω εχω την c2 αλλα οχι αυτην με την ψυκτρα θα σου πω οτι ειναι η καλυτερη που εχει βγαλει μεχρι τωρα η LG.

Μιλαω απο προσωπικη εμπειρια εχοντας 5 διαφορετικα μοντελα της απο το 2017 και μετα(εκτος της c1).

Ποτε δεν μου κινησαν την περιεργεια οι QDLEDS..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Επειδη εγω εχω την c2 αλλα οχι αυτην με την ψυκτρα θα σου πω οτι ειναι η καλυτερη που εχει βγαλει μεχρι τωρα η LG.

Μιλαω απο προσωπικη εμπειρια εχοντας 5 διαφορετικα μοντελα της απο το 2017 και μετα(εκτος της c1).

Ποτε δεν μου κινησαν την περιεργεια οι QLED..

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εδώ και 1 μήνα, είχα κατασταλάξει στην C2 ως ότι πιο υπέροχο υπάρχει. Είδα όμως διάφορα side-by-side και μπερδεύτηκα πολύ, καθώς είδα τρομερά χρώματα στην Samsung(πχ. 

)

Πιθανός να έχουν πειράξει άπειρα τα χρώματα κτλ. για να προμοτάρουν τη σαμσουνγκ απο την  lg, αλλά πραγματικά με δίχασε άπειρα.

*ποιο μοντέλο της c2 είναι αυτή με την ψύκτρα?

• Confused 1
Δημοσ.

Tις ειδες σε καποιο μαγαζι φιλε μου η σε βιντεο?

Απο τις 55 ιντσες και πανω εχουν την ψυκτρα,δλδ εχουν πιο φωτεινη εικονα και υψηλοτερο hdr peak brightness.. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Tις ειδες σε καποιο μαγαζι φιλε μου η σε βιντεο?

Απο τις 55 ιντσες και πανω εχουν την ψυκτρα,δλδ εχουν πιο φωτεινη εικονα και υψηλοτερο hdr peak brightness.. 

Αυτό είναι το επόμενο βήμα, το να πάω σε μαγαζί. Ήθελα να βρω άλλη μια τοπ τηλεόραση για να τη συγκρίνω με την C2. Ααα κατάλαβα, εγώ για την 65αρα ενδιαφέρομαι, οπότε θα την έχει...

Παραθέτω απλά και αυτό το H2H rating που βρήκα.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c2-oled-vs-samsung-s95b-oled/31229/32382?usage=1&threshold=0.10

Φυσικά, είμαι φουλ προς LG απλα θέλω να δω πως έχω κάνει την κατάλληλη επιλογή(σίγουρα μένει να πάω σε ένα κατάστημα να τις δω από κοντά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εχει την ψυκτρα,απο το μαγαζι δεν θα εχεις ρεαλιστικη εντυπωση γιατι αυτοι τις βαζουν συνηθως σε vivid mode οπου τα χρωματα ειναι πιο κορεσμενα και τις κανει να φαινονται πιο φανταζι..

Τωρα για τα λεφτα που κανουν εγω προσωπικα δεν θα ξοδευα ενα τετοιο ποσο για να παρω μια tv που δεν ειναι OLED.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ναι εχει την ψυκτρα,απο το μαγαζι δεν θα εχεις ρεαλιστικη εντυπωση γιατι αυτοι τις βαζουν συνηθως σε vivid mode οπου τα χρωματα ειναι πιο κορεσμενα και τις κανει να φαινονται πιο φανταζι..

Τωρα για τα λεφτα που κανουν εγω προσωπικα δεν θα ξοδευα ενα τετοιο ποσο για να παρω μια tv που δεν ειναι OLED.

Ναι, κατάλαβα. Γενικά πάντως είδα πως έχουν ίδια τιμή στο περίπου. Πάντως ότι review βλέπω, δείχνει πως η Samsung με τα τελευταία update και με το QD panel το έχει πάει αλλού και αυτό με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eτσι λενε,εγω δεν ειχα την ευκαιρια να την δω ακομα..

Εχει ενα μειονεκτημα ομως και αυτο ειναι οτι οταν στο δωματιο εχεις φως,ειτε τεχνητο ειτε φυσικο τοτε το μαυρο σε αυτα τα πανελ γκριζαρει..

Δεδομενου οτι θες που και που να παιζεις και κανα παιχνιδι στην LG θα εχεις πολυ καλυτερη εμπειρια απο οτι στην Samsung..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Eτσι λενε,εγω δεν ειχα την ευκαιρια να την δω ακομα..

Εχει ενα μειονεκτημα ομως και αυτο ειναι οτι οταν στο δωματιο εχεις φως,ειτε τεχνητο ειτε φυσικο τοτε το μαυρο σε αυτα τα πανελ γκριζαρει..

Δεδομενου οτι θες που και που να παιζεις και κανα παιχνιδι στην LG θα εχεις πολυ καλυτερη εμπειρια απο οτι στην Samsung..

Ενδιαφέρον αυτό...άλλωστε θα έχω το σύστημα της Govee με back LED φωτισμό, άρα σχετικά αρκετό τεχνητό φως... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ladis91 είπε

Ενδιαφέρον αυτό...άλλωστε θα έχω το σύστημα της Govee με back LED φωτισμό, άρα σχετικά αρκετό τεχνητό φως... 

Σε αυτο το βιντεο θα το δεις καλυτερα,μπορει να μην ειναι τηλεοραση αλλα φαινεται αυτο που περιγραφω..

Δημοσ.

Για να μην υπάρχει συγχυση και η LG και το συγκεκριμένο μοντέλο της samsung είναι oled. H Lg είναι woled, η samsung είναι qd olded. Η samsung είναι πιο φωτεινή (ήταν ακόμα πιο φωτεινή αλλά έριξαν φωτεινότητα μέτα από update) και με  καλύτερα χρώματα λόγο φιλτρου quantom dot. Το μειονέκτημα της samsung είναι ότι στα περισότερα preset εικόνας δείνει περισότερο brightness απο αυτό που πρεπεί σύμφωαν με τα στάνταρ κάνοντας τεχνητά ακόμα πιο φωτεινή και μη σωστη την εικόνα. Αυτό με λίγο ψάξιμο διορθώνεται.

Στην ουσία η smasung έχει κάλυτερα χρώματα και φωτεινότητα ειδικά για hdr.

H lg έχει dolby vision που είναι πιο διαδεδομένο σε ταινίες σειρές για hdr. θελει λίγοτερη ψαξιμο στις ρυθμισεις και έχεις λίγο καλυτερη εμπειρία στο gaming

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Σε αυτο το βιντεο θα το δεις καλυτερα,μπορει να μην ειναι τηλεοραση αλλα φαινεται αυτο που περιγραφω..

Αρκετά ενδιαφέρον. Δεν έχω εμβαθύνει τόσο. Φυσικά, θα περιμένω την BF όπου θα δω τότε μήπως έχουν λάβει κάποιο νέο update που αλλάζει τα δεδομένα. Θα κολλήσω λέω και ένα Samsung Q900 soundsystem(ή κάπως έτσι γράφεται, δε θυμάμαι) χαχα!!

όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Ελπίζω να έχω κατασταλάξει σε 2 μήνες από τώρα!!

6 λεπτά πριν, alexzorb είπε

Για να μην υπάρχει συγχυση και η LG και το συγκεκριμένο μοντέλο της samsung είναι oled. H Lg είναι woled, η samsung είναι qd olded. Η samsung είναι πιο φωτεινή (ήταν ακόμα πιο φωτεινή αλλά έριξαν φωτεινότητα μέτα από update) και με  καλύτερα χρώματα λόγο φιλτρου quantom dot. Το μειονέκτημα της samsung είναι ότι στα περισότερα preset εικόνας δείνει περισότερο brightness απο αυτό που πρεπεί σύμφωαν με τα στάνταρ κάνοντας τεχνητά ακόμα πιο φωτεινή και μη σωστη την εικόνα. Αυτό με λίγο ψάξιμο διορθώνεται.

Στην ουσία η smasung έχει κάλυτερα χρώματα και φωτεινότητα ειδικά για hdr.

H lg έχει dolby vision που είναι πιο διαδεδομένο σε ταινίες σειρές για hdr. θελει λίγοτερη ψαξιμο στις ρυθμισεις και έχεις λίγο καλυτερη εμπειρία στο gaming

Ναι, το διάβασα κι εγώ αυτό για το update της Sammy. Από εκεί και πέρα, κυρίως με ενδιαφέρουν ταινίες/ σειρές στο 80% τους και ένα 20% στο PS5 που έχω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ladis91 είπε

Αρκετά ενδιαφέρον. Δεν έχω εμβαθύνει τόσο. Φυσικά, θα περιμένω την BF όπου θα δω τότε μήπως έχουν λάβει κάποιο νέο update που αλλάζει τα δεδομένα. Θα κολλήσω λέω και ένα Samsung Q900 soundsystem(ή κάπως έτσι γράφεται, δε θυμάμαι) χαχα!!

όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Ελπίζω να έχω κατασταλάξει σε 2 μήνες από τώρα!!

Αυτο το φαινομενο δεν διορθωνεται με update εχε υποψην σου,εχει να κανει με το πως αυτοι κατασκευαζουν το πανελ.

Δημοσ.

Εννοειται καλυτερη ειναι η S95B. Η qdoled ειναι το μελλον στην oled technolgy. H woled της lg θα καταληξει να ειναι η φθηνη επιλογη στις Oleds.

Επισης με samsung tv και samsung soundbar ενεργοποεις και το q symphony. Και εγω ετσι το εχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η S95B συγκρίνεται με την LG G2. Εννοείται ότι η Samsung έχει νεότερη/καλύτερη τεχνολογία αλλά μιλάμε για την πρώτη γενιά των QDOLED με ότι συνεπάγεται για τους early adopters.

Επίσης πολλά από τα reviews για την S95B ειναι με τα παλαιότερα firmwares όπου στα highlights η φωτεινότητα έφτανε τα 1500 nits. Στα νεότερα firmwares το όριο ειναι περίπου 1000 nits καθώς υπήρξαν φαινόμενα με υψηλές θερμοκρασίες και burn in (?).

Επεξ/σία από Shyn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...