Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να προχωρησω  σε εξωτερικη μονωση του σπιτιου, βρηκα σε γνωστο μου τιμη στα 30ευρω/τετραγωνικο. Ειμαι επαρχια, το σπιτι ειναι μονοκατοικια, ειναι  135 τετραγωνικα, εχει κουφωματα αλουμινιου καινουργια με διπλα τζαμια κτλ, εχει μονωση στην σκεπη και σκεφτομαι να προχωρησω και σε μονωση των τοιχων. Η θερμανση γινετε με πετρελαιο. 

Το ερωτημα ειναι το εξης, επειδη δεν ειμαι σε καποιο προγραμμα ολο το κοστος θα το βαλω απο την τσεπη μου,  το συνολικο κοστος θα ειναι γυρα στα 4μιση χιλιαρικα, αξιζει στην περιπτωση  μου να το προχωρησω? Θα ειναι ασθητη η διαφορα καταναλωσης πετρελαιου η τα 4μιση χιλιαρικα θα γινουν αποσβεση σε καμια 10ετια πχ.

Οποιαδηποτε γνωμη/βοηθεια παραπανω απο καλοδεχουμενη.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

μακροπροθεσμα αξιζει, και σε οικονομια και σε θερμικη ανεση. Τωρα ποτε θα κανεις αποσβεση, εξαρταται, τι μονωση θα βαλεις, τι καταναλωνεις κοκ. Μη περιμενεις πχ να πας απο 5,000 λτ πετρελαιο στα 200, αλλα αφου θα περιοριστουν οι απωλειες τοτε σιγουρα θα εχεις οικονομια στο καυσιμο. Ποσο ακριβως, πρεπει να το δει μηχανολογος να σου πει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, fredd0 είπε

μακροπροθεσμα αξιζει, και σε οικονομια και σε θερμικη ανεση. Τωρα ποτε θα κανεις αποσβεση, εξαρταται, τι μονωση θα βαλεις, τι καταναλωνεις κοκ. Μη περιμενεις πχ να πας απο 5,000 λτ πετρελαιο στα 200, αλλα αφου θα περιοριστουν οι απωλειες τοτε σιγουρα θα εχεις οικονομια στο καυσιμο. Ποσο ακριβως, πρεπει να το δει μηχανολογος να σου πει

Εαν εχεις προσωπικη εμπειρια τι διαφορα περιπου να περιμενω να δω? Τα τελευτα χρονια καιω κοντα στα  ~3,000 λιτρα πετρελαιο τον χειμωνα, εαν δουλευω τον θερμοσταστη στις ιδιες θερμοκρασιες με πριν τι διοφορα χοντρικα να περιμενω στην καταναλωση? Μιλαμε για ενα νουμερα χοντρικα νωστε να εχω ενα μπουσουλα για το τι μπορει να περιμενω

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

μικρό μου φαίνεται το ποσό για επιφάνεια σπιτιού 135τμ στους εξωτερικούς τοίχους 

Με 30/τμ χονδρικά τόσο δεν θα βγει;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Με 30/τμ χονδρικά τόσο δεν θα βγει;

χμμ

30€/τμ επί την επιφάνεια των τοίχων, οχι της ταράτσας νομίζω. Άλλη χρέωση στα 2.80, άλλη στα 3.20 κ ανάλογα την κατασκευή και τα ανοίγματα φίλε μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

χμμ

30€/τμ επί την επιφάνεια των τοίχων, οχι της ταράτσας νομίζω. Άλλη χρέωση στα 2.80, άλλη στα 3.20 κ ανάλογα την κατασκευή και τα ανοίγματα φίλε μου. 

Αναφέρω στο αρχικό ποστ ότι στην οροφή έχω ήδη μόνωση. Η τιμη αυτή είναι για τους τοίχους.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα οπως το λες θα εχεις περιμετρικες επιφανειες περιπου 130-140 τμ, το ποσο που λες οντως βγαινει με 30/τμ, εχω ακουσει και με 25 στην επαρχία. Το παν δεν ειναι να κανεις απλα μια θερμοπροσοψη αλλα να κανεις σωστη θερμοπροσοχη καθως απο υλικο σε υλικό υπαρχει τεραστια διαφορά...

εχω δει απλη θερμοπροσοψη με φελιζολ απλο 5 ποντους παχος και μου δινει την αισθηση οτι δε κανει τιποτα απολυτως... εχω δει ομως κ 3 ποντους γραφιτουχα η οποια διατηρει σε σπιτι στην επαρχια μονιμως θερμοκρασία >18 το χειμωνα ακομα και χωρις καλοριφερ

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Το σωστό είναι να βγάλεις ενεργειακό πιστοποιητικό με προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε μηχανικό. Εκεί θα σου πει πόσο θα κερδίσεις απο κάθε παρέμβαση κ τι ενεργειακής κλάσης θα γίνει το σπίτι σου και θα ξέρεις να βάλεις σωστές προτεραιότητες.

Επίσης τα 30€ το τετραγωνικό δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Το σημαντικότερο ρόλο παίζει ο μάστορας που θα κάνει τις δουλειές. Αν είναι μάπα ο μάστορας και δημιουργήσει παντού θερμογέφυρες, μόνο προβλήματα θα έχει μελλοντικά. 

Επίσης αν υπάρχει ανερχόμενη υγρασία στους τοίχους, δεν μπορείς να κάνεις θερμοπρόσοψη. 

Τέλος τα τετραγωνικά των τοίχων είναι περίπου 138 μείον τα ανοίγματα (παράθυρα / πόρτες) . Κάπου 100-110m2.  

Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση και σκέφτομαι να την κάνω και 'γω. Προσωπικά εφόσον μείνω σ' αυτό το σπίτι 20,30,40 χρόνια δε θα μ' ενδιέφερε και πολύ η απόσβεση καθώς είναι μια επένδυση που θα μείνει. Απλώς καλό είναι να το ξέρεις έτσι για να είσαι και οικονομοτεχνικά οκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...