Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διπλωμα αυτοκινήτου και σκεφτόμουν είτε να πάω μέχρι 125 είτε απεριόριστο. (Ποιο το κόστος;)

Θα έχω να δώσω μέχρι 3κ για το σκούτερ. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα 20χλμ δουλειά και πίσω Αθήνα. 

Επίσης μια στο τόσο είτε από εθνική είτε από παραλιακό μέχρι Σαρωνίδα για βόλτα.

Να πω εδώ ότι είμαι 120κ και 188εκ.

Σε πρώτη φάση κοίταζα τα 125 της sym k honda.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logo15 είπε

Έχω διπλωμα αυτοκινήτου και σκεφτόμουν είτε να πάω μέχρι 125 είτε απεριόριστο. (Ποιο το κόστος;)

Θα έχω να δώσω μέχρι 3κ για το σκούτερ. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα 20χλμ δουλειά και πίσω Αθήνα. 

Επίσης μια στο τόσο είτε από εθνική είτε από παραλιακό μέχρι Σαρωνίδα για βόλτα.

Να πω εδώ ότι είμαι 120κ και 188εκ.

Σε πρώτη φάση κοίταζα τα 125 της sym k honda.

Απο 150cc και πανω θα πας στα σιγουρα...Ειναι λιγα αυτα που λες..

Δημοσ.

Για Αθήνα εγώ πήρα τιμές 200€ για 125 με τα 5 μαθήματα κανονικά όχι εικονικά που κάνουν οι περισσότεροι και 400€ για απεριόριστο.

Αν εξαιρέσεις την ταλαιπωρία για όλη την διαδικασία δε συμφέρει το 125 σε περιορίζει πολύ ειδικά κιόλας εφόσον είσαι ψηλός και βαρύς.

Δημοσ.

είσαι βαρύς και ψιλός (αντε το ψιλος παει και ερχεται δεν είσαι κανα τέρας αλλά τα κιλα ειναι κιλα ) 300cc να υπαρχει καποια παθητική ασφάλεια παραπάνω

Δημοσ.

Οδήγησα χτες δικαβαλο το vision και μας πήγε οκ...

Καταλαβαίνω όμως τι λέτε. Απλά μετά αν πάω σε μεγαλύτερο, χάνω τον λόγο αγοράς και χρήσης του σκούτερ.

Όπως και να έχει. Αν κατάλαβα καλά οι τιμές είναι 200ε για 125 και γύρω στα 400ε για απεριόριστο. Το απεριόριστο φαντάζομαι δίνω κανονικά εξετάσεις όπως πριν 10+ χρόνια που έδωσα για αυτοκίνητο;

Σκουτερακια στο μπάτζετ μου υπάρχουν;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, logo15 είπε

Όπως και να έχει. Αν κατάλαβα καλά οι τιμές είναι 200ε για 125 και γύρω στα 400ε για απεριόριστο. Το απεριόριστο φαντάζομαι δίνω κανονικά εξετάσεις όπως πριν 10+ χρόνια που έδωσα για αυτοκίνητο;

Ναι κανονικά με τη διαφορά ότι η θεωρία είναι αστεία.

Δημοσ.

Εαν πας σε μεταχειρισμενο εχεις επιλογες σε 150αρια,ισως κ με καθε επιφυλαξη σε 125cc, εαν θες να πας σε πιο καινουργιο πας απο 200cc κ πανω και να δεις να εχει θεση αναβατη χαμηλα π.χ. https://www.motostop.gr/moto/sym-joyride-200i-evo-2016-scooter/14462

Οταν μιλαω για μεταχειρισμενα μιλαμε για καρμπυρατερ 125-150αρια που εχουν λιγο κουραγιο παραπανω π.χ. https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/324405900-kymco-grand-dink-125(ειχα ενα τετοιο φοιτητης για κανα χρονο,μετα πηρα διχρονακι,2 ατομα με εμενα να ειμαι κοντα σε εσενα σε βαρος κ υψος μας πηγαινε αερας 15 χλμ για μπανιο κ δεν εκανε κιχ,απλη συντηρηση κ χλμ φουλ)

Οχι οτι οποιοδηποτε 125 δεν θα σε παει αλλα τα πιο καινουργια injection ειναι λιγο πιο υποτονικα σε σχεση με τα παλιοτερα που ηταν χωρις καταλυτες,με καρμπυρατερ κλπ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logo15 είπε

Χόντα λέει τα κλέβουν εύκολα;

Άμα σου το βάλουν στο μάτι και το έχεις εκτεθειμένο έξω, δεν παίζει κανένα ρόλο η μάρκα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

Παλιά πηγαίναμε τρικάβαλο με τα 50c παπάκια και τώρα δεν σας κάνουν ούτε τα 125;

Ε ρε μνημόνια που θέλετε...

Παλιά είχαμε και χάρους με 4 πόρτες και 60 μουλάρια που για να προσπεράσουμε κάναμε τάμα στην Παναγία. Τι σημαίνει αυτό;

Ο άνθρωπος είναι 1.88 και 120 κιλά και θέλει να πάρει 125αρι σκούτερ. Ας το πάρει αλλά εδώ θα είμαστε όταν θα ανοίξει νέο θέμα ψάχνοντας μεγαλύτερο.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimakos00 είπε

Παλιά πηγαίναμε τρικάβαλο με τα 50c παπάκια και τώρα δεν σας κάνουν ούτε τα 125;

Ε ρε μνημόνια που θέλετε...

ε και εγώ πριν 4-5 χρόνια με ένα 200άρι του 98 γυρνούσα όλη τη βόρεια ελλάδα δικάβαλος και φορτωμένος. Ενας γνωστός εκανε το θεσσαλονίκη-αθηνα-ικαρία-αθηνα-θεσσαλονίκη με ένα παπί φορτωμένος και κάτι τύποι στο youtube κάνανε το γαργαλιανοι-αλεξανδρουπολη δικάβαλοι με ένα chully. Tι έχει να λεει όμως? Ότι με χαλάει τώρα που πηγαίνω με το 500αρι kle πιο άνετα παντού? Όλα πηγαίνουν παντού και άμα είσαι και πιο πιτσιρικάς και έχεις όρεξη και κουράγια κάνεις τα πάντα. Το θέμα είναι πως αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που θες λίγο πιο άνετα και ασφαλώς να μην το κάνεις επειδή γίνεται και αλλιώς?

Ο άλλος ειναι 120 κιλά. Αν γίνεται να αποφύγει την ταλαιπώρια ας το κάνει. Αν έχει το μπατζετ ας την αποφύγει.

Δημοσ.

Ποια ταλαιπωρία μωρέ τα 120 κιλά με τα 125 κυβικά;

Τέρμα υπερβόλες σε αυτό το forum πια, όπως οι άλλοι που γράφουν ότι κάτω από 200 άλογα αυτοκίνητο δεν υπάρχει νόημα να πάρεις πλέον, κι ας κυκλοφορεί ο άλλος κατά 90% σε αστικό ιστό.

Δημοσ.

6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ποια ταλαιπωρία μωρέ τα 120 κιλά με τα 125 κυβικά;

Τέρμα υπερβόλες σε αυτό το forum πια, όπως οι άλλοι που γράφουν ότι κάτω από 200 άλογα αυτοκίνητο δεν υπάρχει νόημα να πάρεις πλέον, κι ας κυκλοφορεί ο άλλος κατά 90% σε αστικό ιστό.

Είναι όντως ταλαιπωρία ένα μηχανάκι 10 ίππων δεν είναι και πολύ ευχάριστο με το βάρος..Πόσο μάλλον αν ο άνθρωπος θέλει να πάρει και δικαβαλο.

Αν δεν σε περιορίζει το διπλωμα κοίτα 150 κυβικά η st200 (167 πραγματικά cc)

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν όντως 300αρι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...