Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως τα κινητά έχουν μεγαλώσει για χάρη της μεγάλης οθόνης και έγιναν παντόφλες,έτσι και οι υπολογιστές πρέπει να μεγαλώσουν για χάρη των GPU καρτών και των οθονών...

Εδω εισαι!3059813-poster-p-1-the-brutal-beauty-of-the-earliest-super-computers.webp.177f6923975532fba61ada416d4d46f1.webp

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προσεχώς θα builtαρουμε υπολογιστή , σε δύο κουτιά. Ένα για τα γνωστά " εντόσθια" ( μητρική - ram- τροφοδοτικό -ssd , m2 κλπ) και το άλλο για την κάρτα γραφικών. Δυοροφο pc που λέτε. Αν μάλιστα θελήσουμε διπλή κάρτα γραφικών, πάμε για τριοροφο και βλέπουμε. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimagas99 είπε

Προσεχώς θα builtαρουμε υπολογιστή , σε δύο κουτιά. Ένα για τα γνωστά " εντόσθια" ( μητρική - ram- τροφοδοτικό -ssd , m2 κλπ) και το άλλο για την κάρτα γραφικών. Δυοροφο pc που λέτε. Αν μάλιστα θελήσουμε διπλή κάρτα γραφικών, πάμε για τριοροφο και βλέπουμε. 

Αυτο υπάρχει ήδη και λέγεται rack, χωρίζεται σε ύψος, 1U, 2U, 4U κλπ. 

https://en.wikipedia.org/wiki/19-inch_rack

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

source: trust me bro

Δεν είναι trust me bro υπάρχουν θεματάκια.Έχουν λύση βέβαια αν και μερικές λύσεις περιλαμβάνουν ρίσκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akmakas είπε

Όπως τα κινητά έχουν μεγαλώσει για χάρη της μεγάλης οθόνης και έγιναν παντόφλες,έτσι και οι υπολογιστές πρέπει να μεγαλώσουν για χάρη των GPU καρτών και των οθονών...

Εδω εισαι!3059813-poster-p-1-the-brutal-beauty-of-the-earliest-super-computers.webp.177f6923975532fba61ada416d4d46f1.webp

Θυμήθηκα τις κάρτες της silicon graphics, ήταν κάθε μεγάλο συρτάρι και gpu node, που το κάθε node έκανε ξεχωριστή δουλειά και σε μέγεθος ήταν σχεδόν διπλάσιο από μια atx mainboard. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αυτο δεν υπαρχει καπου γραμμένο. το bracket μπορει να σηκωσει τοσο. δεν νομιζω η καρτα να ειναι οντως 5 κιλα. ουτε 3 δεν πρεπει να ειναι. 

Νομίζω στο βίντεο του gamers nexus σε κάποια φάση άκουσα για 3.5 κιλά.Είπε και για το bracket ότι σηκώνει 5 κιλά.

Δεν ξέρω βέβαια και αυτός στο χαβαλέ έκανε ας πούμε review οπότε υπάρχει μια δόση υπερβολής ίσως.

Δημοσ.

Πράγματι ο όγκος και το βάρος είναι υπερβολικά αλλά και η ποιότητα του αρθρογράφου δεν πάει πίσω. Αντι να επικεντρώσει σε πληροφορίες για να ενημερωθούμε , το έκανε Αννιτα live το θέμα με τους καφενιακού τύπου χαρακτηρισμούς.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Αρχίζω να πιστεύω πως υλοποιήσεις σαν τις Seahawks με ΑΙΟ θα είναι το ιδανικότερο σενάριο... Πολύ πιο λεπτές αφού λείπει όλη η μεταλλική κατασκευή για ψύξη (λιγότερο ογκοδεις και πιο ελαφριές) και ταυτόχρονα έχει υδροψηξη οπότε θεωρητικά καλύτερες θερμοκρασίες. Βέβαια θα έχουν και τιμές κοντά στα 3κ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πόσο ρεύμα θα καίει είπαμε? Θα ξεπουληθούμε στη ΔΕΗ για λίγες ώρες παιχνιδιού?

Επεξ/σία από trelos_
Δημοσ.
12 ώρες πριν, alex84 είπε

Εντάξει θα το πω και ας φάω ban.

Τι ειρωνεία είναι αυτή θεματογραφε? Μήπως να σοβαρευτεις λίγο? Σε forum με χίλιαδες επισκέπτες γράφεις δεν μιλάς με φιλαράκια.

Έχει ξαναγίνει πολλές φορές.

σιγα ρε φιλε, youtube δεν βλέπεις του μεγάλους youtubers που κράζουν για αυτα τα θέματα την nvidia απο το πρωί μέχρι το βράδυ, με μύρια των μυρίων views?

Σύνελθε λίγο, στέλεχος της nvidia είσαι και θύχτηκες?

• Confused 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Plebas86 είπε

σιγα ρε φιλε, youtube δεν βλέπεις του μεγάλους youtubers που κράζουν για αυτα τα θέματα την nvidia απο το πρωί μέχρι το βράδυ, με μύρια των μυρίων views?

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεσαι τόσο εσύ, όσο και όσοι ακόμα στις προηγούμενες σελίδες. Συμφωνώ ότι δεν είστε αρχισυντάκτες ή κειμενογράφοι, αλλά είναι πολύ πιο απλό από αυτό το επίπεδο. Ο κύριος Καλογεράκης δεν σχολιάζει στο προσωπικό του Blog, ούτε (θα έπρεπε να) γράφει άρθρο γνώμης. Μεταφέρει μια είδηση, για λογαριασμό ενός τρίτου μέσου και οφείλει να το κάνει αμερόληπτα, παρουσιάζοντας όλες τις πλευρές. Είναι για πολλοστή φορά χαμηλό το επίπεδο, όπως εύστοχα έγραψε ένας πριν αναφερόμενος σε κάτι άρθρα με google translate, και σίγουρα δεν μπαίνει σε δημοσιογραφικό πορτφόλιο.

• Like 5
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, trelos_ είπε

Και πόσο ρεύμα θα καίει είπαμε? Θα ξεπουληθούμε στη ΔΕΗ για λίγες ώρες παιχνιδιού?

450W. Θα ξεπουληθείς μόνο αν κοπεί η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση και θα ξεπουληθείς και χωρίς να έχεις δυνατή κάρτα γραφικών, μόνο η κουζίνα ή το θερμοσίφωνο θα είναι υπεραρκετά.

Ενδεικτικά, αν ένα PC με 4090 των 450W καίει συνολικά 700W, με 3 ώρες παιχνιδιού την ημέρα έχουμε:

700W = 2.1 KWh(3 ώρες τη μέρα) * 365 = 766,5 * 0.16(Όσο είναι με την επιδότηση το κόστος της kWh) = 122,64 ευρώ το χρόνο ή αλλιώς 10 ευρώ περίπου το μήνα, κλαιν μαιν.

• Like 5
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Plebas86 είπε

Όχι φίλε μου δεν είμαι στέλεχος καμίας εταιρείας.Μελος είμαι εδώ και δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια ποστ όχι από άλλα μέλη που πιθανόν εκείνοι να είναι ''στελεχη'' εταιριών , αλλά από άτομα της διαχείρισης που συστηματικά κάνουν ακριβώς αυτό που έχω περιγράψει στο αρχικό μου ποστ.

Αν θέλω να δω τα σχόλια του yt οπως λες θα μπω στο yt.

Για να σχολιάζω αρνητικά σημαίνει πως κατά την γνώμη μου το site το οποίο επισκεπτόμαστε καθημερινά έχει ''ξεπεσει'' όταν υπάρχουν τέτοια θέματα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...