Mitsakos_Mavr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το 2007 ειχα τον E6600 με Asus μητρικη ,4gb ram και 8800GTX και επειδη δουλευα σε μαγαζι που εκανε ανταλλαγες/πωλησεις μεταχειρισμενων ειχα δωσει το κουτι(Soprano) κομπλε 600€. Οποτε χωρις να θυμαμαι τις τιμες του 2008 τα βρίσκω λιγα τα 850€ για καινουρια και νεοτερα parts. Bεβαια μιλαμε πριν 15 χρονια. Προσωπικά θυμάμαι τις τιμές και είχαν πέσει τότε κ το είχα βρει ευκαιρία να το φτιάξω σε CPU κ GPU τα είχα πάρει 220 και 250 αντίστοιχα και ήταν τα πιο ακριβά, τροφοδοτικό είχε κανά 60€αρι, μητρική 120-130€, ram 80€ περιπου 2 στικ των 2gb, κουτί δεν έδινα σημασία έπαιρνα midi tower με 50-60€, και ο σκληρός είχε κανά 60€αρι και αυτός. Πάντως και στον κουμπάρο μου τότε με 8600gt και e5200 νομίζω κ 4gb ram χωρίς οθόνες κλπ μας είχε βγει 1.5 χρόνο νωρίτερα 650€. Το σίγουρο είναι ότι και 900€ να έβγαινε το σύστημα πάλι ειχες high end μηχάνημα με αυτά τα χρήματα. και τώρα δεν φτάνουν ούτε να δώσεις στο παιδί σου να πάει σχολείο.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Mitsakos_Mavr είπε Προσωπικά θυμάμαι τις τιμές και είχαν πέσει τότε κ το είχα βρει ευκαιρία να το φτιάξω σε CPU κ GPU τα είχα πάρει 220 και 250 αντίστοιχα και ήταν τα πιο ακριβά, τροφοδοτικό είχε κανά 60€αρι, μητρική 120-130€, ram 80€ περιπου 2 στικ των 2gb, κουτί δεν έδινα σημασία έπαιρνα midi tower με 50-60€, και ο σκληρός είχε κανά 60€αρι και αυτός. Πάντως και στον κουμπάρο μου τότε με 8600gt και e5200 νομίζω κ 4gb ram χωρίς οθόνες κλπ μας είχε βγει 1.5 χρόνο νωρίτερα 650€. Το σίγουρο είναι ότι και 900€ να έβγαινε το σύστημα πάλι ειχες high end μηχάνημα με αυτά τα χρήματα. και τώρα δεν φτάνουν ούτε να δώσεις στο παιδί σου να πάει σχολείο. Mηπως θυμασαι ποσο ειχε το σουβλακι(1,50?),η βενζινη(1,40?),τα τσιγαρα(2,80?) κτλ Oλα εχουν ακριβυνει απο τοτε, δεν ακριβυναν ξαφνικα μονο οι GPU ενω οι μισθοι εχουν μεινει οι ιδιοι ισως και μικροτεροι. Τοτε στο τελος του μηνα σκεφτοσουν τι θα κανεις αυτα που περισεψαν γιατι αυριο πληρωνεσαι παλι, ενω τωρα ψαχνεις να δεις ποτε θα ξαναπληρωθεις γιατι σου εχουν τελειωσει στις 10 μερες. Αν εξαιρεσουμε τους επαγγελματιες που συνηθως κινουνται σε αλλες πλατφορμες, η mainstream κατηγορια για τους περισσοτερους ειναι ενα hobby. Στα hobby τα σκας οταν εχεις λυσει ολα τα υπολοιπα προβληματα(οικονομικα). Ολα τα hobby ειναι ακριβα ειδικα οταν θες να εισαι στην αιχμη της τεχνολογιας και θες να παιξεις με τα κορυφαια μοντελα και οχι απλα να κανεις τη "δουλεια" σου(το hobby σου). YΓ Τοτε εσυ λες οτι αγοραζες random midi tower με 50-60€, εγω στο επομενο build μετα τον Ε6600 και το Thermaltake Soprano, πηγα σε Thermatake Xaser 3 Aluminium που ειχε τοτε κανενα 200-250€ Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Mitsakos_Mavr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Mηπως θυμασαι ποσο ειχε το σουβλακι(1,50?),η βενζινη(1,40?),τα τσιγαρα(2,80?) κτλ Oλα εχουν ακριβυνει απο τοτε, δεν ακριβυναν ξαφνικα μονο οι GPU ενω οι μισθοι εχουν μεινει οι ιδιοι ισως και μικροτεροι. Τοτε στο τελος του μηνα σκεφτοσουν τι θα κανεις αυτα που περισεψαν γιατι αυριο πληρωνεσαι παλι, ενω τωρα ψαχνεις να δεις ποτε θα ξαναπληρωθεις γιατι σου εχουν τελειωσει στις 10 μερες. Αν εξαιρεσουμε τους επαγγελματιες που συνηθως κινουνται σε αλλες πλατφορμες, η mainstream κατηγορια για τους περισσοτερους ειναι ενα hobby. Στα hobby τα σκας οταν εχεις λυσει ολα τα υπολοιπα προβληματα(οικονομικα). Ολα τα hobby ειναι ακριβα ειδικα οταν θες να εισαι στην αιχμη της τεχνολογιας και θες να παιξεις με τα κορυφαια μοντελα και οχι απλα να κανεις τη "δουλεια" σου(το hobby σου). YΓ Τοτε εσυ λες οτι αγοραζες random midi tower με 50-60€, εγω στο επομενο build μετα τον Ε6600 και το Thermaltake Soprano, πηγα σε Thermatake Xaser 3 Aluminium που ειχε τοτε κανενα 200-250€ βενζίνη την έχω προλάβει και 80 λεπτά.. 20€ κ έκανες άσκοπες βόλτες μια εβδομάδα! Τυχαίνει να έχω φτιάξει πολλά pc για μένα κ για φίλους, λόγω επαγγέλματος ήμουν και μέσα στα πράγματα για αυτό θυμάμαι μην νομίζεις + ότι κρατάω αποδείξεις 😛! Εγώ πιστεύω ότι απλά το pc δεν ήταν τόσο της μόδας (δεν υπήρχε διαφήμιση) + ότι όλοι πήγαιναν για την κονσόλα αφού το ίντερνετ τότε εξελισσόταν και δεν είχε ζήτηση το pc! Η κάθε κατηγορία είχε τα δικά της ενώ πλέον τα πάντα βγαίνουν για τα πάντα. Εντάξει αλλά με τις gpu το ξεφτίλισαν! Είπαμε μεγάλη ζήτηση μικρή παραγωγή αλλά όχι να φτάνουν οι τιμές τους όσο κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Κάποιος το ανέφερε ότι φταίμε και εμείς που ότι βγάζουν πάμε και το αγοράζουμε λες και τη δουλειά δεν την κάνουμε κ χωρίς αυτό.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Mitsakos_Mavr είπε βενζίνη την έχω προλάβει και 80 λεπτά.. 20€ κ έκανες άσκοπες βόλτες μια εβδομάδα! Τυχαίνει να έχω φτιάξει πολλά pc για μένα κ για φίλους, λόγω επαγγέλματος ήμουν και μέσα στα πράγματα για αυτό θυμάμαι μην νομίζεις + ότι κρατάω αποδείξεις 😛! Εγώ πιστεύω ότι απλά το pc δεν ήταν τόσο της μόδας (δεν υπήρχε διαφήμιση) + ότι όλοι πήγαιναν για την κονσόλα αφού το ίντερνετ τότε εξελισσόταν και δεν είχε ζήτηση το pc! Η κάθε κατηγορία είχε τα δικά της ενώ πλέον τα πάντα βγαίνουν για τα πάντα. Εντάξει αλλά με τις gpu το ξεφτίλισαν! Είπαμε μεγάλη ζήτηση μικρή παραγωγή αλλά όχι να φτάνουν οι τιμές τους όσο κάνει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Κάποιος το ανέφερε ότι φταίμε και εμείς που ότι βγάζουν πάμε και το αγοράζουμε λες και τη δουλειά δεν την κάνουμε κ χωρίς αυτό. To pc μια χαρα ηταν στη μοδα,απλα τοτε δεν νοιαζονταν για το τι θα βαλουν και δεν κατεληγες να πληρωνες χαιλικια. Τοτε εκαναν custom builds μονο αυτοι που ηταν της δουλειας. Οι περισσοτεροι αγοραζαν ΟΕΜ η "προσφορες" καταστηματων με builds που εβγαζαν τα καταστηματα. Τωρα υπαρχει κοσμος που θα διαλεξει ακομα και τη μαρκα στις βιδες και σου λεει τις πηρα 20€ αλλα ειναι "ΧΧΧ". Εκει λοιπον πατησαν εδω και χρονια και πληρωνουμε υπερτιμημενες μαρκες και μοντελα για το θεαθηναι. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Millennium Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 "Οι βελτιώσεις στις επιδόσεις των RTX 4000 είναι πολύ μικρότερες χωρίς DLSS" https://gr.pcmag.com/graphics-cards-1/41290/oi-beltioseis-stis-epidoseis-ton-rtx-4000-einai-polu-mikroteres-khoris-dlss 1
dmans1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Αναμενόμενο (λόγω μεγέθους) το stand. Και κάτι για το στυλ γραφής. Θα ήταν οκ αν ο γραφών απευθύνονταν στην παρέα του, είναι απαράδεκτο ώς κείμενο δημοσίου λόγου. 1
Mitsakos_Mavr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε To pc μια χαρα ηταν στη μοδα,απλα τοτε δεν νοιαζονταν για το τι θα βαλουν και δεν κατεληγες να πληρωνες χαιλικια. Τοτε εκαναν custom builds μονο αυτοι που ηταν της δουλειας. Οι περισσοτεροι αγοραζαν ΟΕΜ η "προσφορες" καταστηματων με builds που εβγαζαν τα καταστηματα. Τωρα υπαρχει κοσμος που θα διαλεξει ακομα και τη μαρκα στις βιδες και σου λεει τις πηρα 20€ αλλα ειναι "ΧΧΧ". Εκει λοιπον πατησαν εδω και χρονια και πληρωνουμε υπερτιμημενες μαρκες και μοντελα για το θεαθηναι. Δεν θα συμφωνήσω γιατί πολλοί τότε την ανάγκη του gaming τους την κάλυπτε η κονσόλα. Η αγορά και η ζήτηση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή ενός προϊόντος. Αυτά τα χαιλίλια που λες αν δεν τα αγοράσει κανείς και πάνε άκλαφτα θα δεις πως πέφτουν οι τιμές πάλι. Πέρνανε ΟΕΜ γιατί δεν ξέρανε να φτιάχνουν τώρα το διαδίκτυο έχει γεμίσει από τύπους που σου λένε τι να πάρεις! Πουλάς το νεφρό σου παίρνεις το τυρί και πας να αγοράσεις το pc των ονείρων σου. Θα συμφωνήσω για τις υπερτιμημένες μάρκες βλέπε (Corsair) αλλά αυτό γίνεται γιατί ρίχνουν χρήματα στη διαφήμιση και αυτοί που τα προμοτάρουν δεν γύρισε κανείς να πει ότι δεν αξίζει! Το καταλαβαίνεις όταν το έχεις αγοράσει ήδη κ βλέπεις τι μαλακία αγόρασες.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Mitsakos_Mavr είπε Δεν θα συμφωνήσω γιατί πολλοί τότε την ανάγκη του gaming τους την κάλυπτε η κονσόλα. Η αγορά και η ζήτηση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή ενός προϊόντος. Αυτά τα χαιλίλια που λες αν δεν τα αγοράσει κανείς και πάνε άκλαφτα θα δεις πως πέφτουν οι τιμές πάλι. Πέρνανε ΟΕΜ γιατί δεν ξέρανε να φτιάχνουν τώρα το διαδίκτυο έχει γεμίσει από τύπους που σου λένε τι να πάρεις! Πουλάς το νεφρό σου παίρνεις το τυρί και πας να αγοράσεις το pc των ονείρων σου. Θα συμφωνήσω για τις υπερτιμημένες μάρκες βλέπε (Corsair) αλλά αυτό γίνεται γιατί ρίχνουν χρήματα στη διαφήμιση και αυτοί που τα προμοτάρουν δεν γύρισε κανείς να πει ότι δεν αξίζει! Το καταλαβαίνεις όταν το έχεις αγοράσει ήδη κ βλέπεις τι μαλακία αγόρασες. Εγω μιας και δεν ειχα ποτε κονσολα μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι το pc gaming τοτε ανθιζε πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα. World of Warcraft, Lineage 2, Diablo 2, Counter Strike ειναι μονο λιγοι απο τους τιτλους που τοτε ειχαν εκατομμυρια Online players(oχι registered/sales, οnline at the same time). Ποιος τιτλος τοτε εκανε εκατομμυρια πωλησεις σε κονσολα, γιατι για να παιζουν ταυτοχρονα το βρισκω απιθανο να ξεπερνουν εστω και το 1 εκατομμυριο οταν τα παραπανω μετρουσαν 10+ εκατομμυρια online players. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Nathanael Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ποσα watt καιει? αν σε περιπτωση καταφερουμε να το παρουμε ή οχι!
Mitsakos_Mavr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 4:01 ΜΜ, BlurayMoviesGreece είπε Εγω μιας και δεν ειχα ποτε κονσολα μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι το pc gaming τοτε ανθιζε πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα. World of Warcraft, Lineage 2, Diablo 2, Counter Strike ειναι μονο λιγοι απο τους τιτλους που τοτε ειχαν εκατομμυρια Online players(oχι registered/sales, οnline at the same time). Ποιος τιτλος τοτε εκανε εκατομμυρια πωλησεις σε κονσολα, γιατι για να παιζουν ταυτοχρονα το βρισκω απιθανο να ξεπερνουν εστω και το 1 εκατομμυριο οταν τα παραπανω μετρουσαν 10+ εκατομμυρια online players. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν και εγω pc gamer ημουν αλλά όπως και να το κανουμε η κονσόλα ήταν πιο φτηνή, και όλα τα πιτσιρίκια τότε επαιζαν σε playstation! Γιατί όλα αυτά που είπες εκτός του diablo ήθελαν ιντερνετ και τοτε δεν ηταν φτηνό. Πλεον ολα τα σημερινα πιτσιρικια εχουν pc έτσι η ζητηση έχει γινει ακομη μεγαλύτερη. Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες απλα η ζητηση πλεον ειναι διπλασια + το mining + ολα τα υπόλοιπα και οι τιμες πηγαν στον θεο
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Mitsakos_Mavr είπε Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν και εγω pc gamer ημουν αλλά όπως και να το κανουμε η κονσόλα ήταν πιο φτηνή, και όλα τα πιτσιρίκια τότε επαιζαν σε playstation! Γιατί όλα αυτά που είπες εκτός του diablo ήθελαν ιντερνετ και τοτε δεν ηταν φτηνό. Πλεον ολα τα σημερινα πιτσιρικια εχουν pc έτσι η ζητηση έχει γινει ακομη μεγαλύτερη. Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες απλα η ζητηση πλεον ειναι διπλασια + το mining + ολα τα υπόλοιπα και οι τιμες πηγαν στον θεο Oντως δεν ειχαν ολοι Internet αλλα μη ξεχνας οτι εκεινη τη περιοδο ειχε γεμισει ολη η Ελλαδα με Internet cafe που πληρωνες 1€ την ωρα ή 10€ για 15 ωρες ή ακομα και 24h pass. Αυτοι που δεν ειχαν Internet παιζανε Red Alert 2, Dune Emperor, Command and Conquer Generals,Age of Empires 2-3,Warcraft 3,Diablo 2 κτλ. Αυτοι που ειχαν Ιnternet επαιζαν σπιτι και απο τα Internet cafe ολα τα online και τα offline για τη παρεα. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
zx1234r Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 25/9/2022 στις 8:01 ΜΜ, alex84 είπε Εντάξει θα το πω και ας φάω ban. Τι ειρωνεία είναι αυτή θεματογραφε? Μήπως να σοβαρευτεις λίγο? Σε forum με χίλιαδες επισκέπτες γράφεις δεν μιλάς με φιλαράκια. Έχει ξαναγίνει πολλές φορές. Γιατί να φας ban? Την άποψη σου λες. Δεν βρίζεις ή υποτιμάς κανέναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα