Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

14 λεπτά πριν, alex84 είπε

Όχι φίλε μου δεν είμαι στέλεχος καμίας εταιρείας.Μελος είμαι εδώ και δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια ποστ όχι από άλλα μέλη που πιθανόν εκείνοι να είναι ''στελεχη'' εταιριών , αλλά από άτομα της διαχείρισης που συστηματικά κάνουν ακριβώς αυτό που έχω περιγράψει στο αρχικό μου ποστ.

Αν θέλω να δω τα σχόλια του yt οπως λες θα μπω στο yt.

Για να σχολιάζω αρνητικά σημαίνει πως κατά την γνώμη μου το site το οποίο επισκεπτόμαστε καθημερινά έχει ''ξεπεσει'' όταν υπάρχουν τέτοια θέματα.

Εγώ πάντως δεν θεωρώ οτι πρέπει απλά να αναλωνόμαστε μόνο στα spces κλπ των καινούριων τεχνολογιών χωρίς να βλέπουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο, π.χ τιμή, προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν απο τις νεες τεχνολογίες (μέγεθος στην συγκεκριμένη περίπτωση) κλπ...

Τώρα οκ και λίγο χιούμορ δεν νομίζω οτι κάνει κακό σε όλο αυτό

Επεξ/σία από Plebas86
  • Thanks 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Plebas86 είπε

οκ και λίγο χιούμορ δεν νομίζω οτι κάνει κακό

Λίγο ίσως , υπερβολικό όμως γεμάτο με καφενειακού επιπέδου χαρακτηρισμούς όμως κάποιους μας ενοχλεί.

Εδώ δεν συζητάμε αν πράγματι έχει τα συγκεκριμένα ελαττώματα η κάρτα , πράγματι τα έχει!

Τέτοιες υλοποιήσεις & προδιαγραφές είναι υπερβολικές ακόμη και για τους ενθουσιώδεις gamers και δεν μπορώ προσωπικά να καταλάβω που απευθύνονται. Ισως αρχίζει η όλη ιστρορία με τις κάρτες γραφικών και μοιάζει με τις επιδείξεις μόδας όπου οι σχεδιαστές επιδικνύουν κάτι εξτριμ μοντέλα και ρούχα που τελικά κανένας δεν αγοράζει πέρα από συγκεκριμένους που έχουν ειδικό λόγο. Τελος πάντων , ίσως τελικά το ταβάνι γίνει η 4080 ή 4070 για τους ενθουσιώδεις gamers που θα είναι ποιο "γήινες" από όλες τις απόψεις.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποτίθεται πως η τάση στους υπολογιστές είναι η σμίκρυνση. Γνώτες του hardware έχουν πει πως οι Full ATX και οι "πύργοι" σύντομα θα εξαφανιστούν και οι desktop υπολογιστές θα έχουν πολύ μικρό μέγεθος, φιλοξενώντας Mini & Micro ATX. Επίσης πως οι καταναλώσεις του hardware θα μειωθεί, αποσκοπώντας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ιδιαίτερα μικρή κατανάλωση (ειδικά τώρα επιτακτική ανάγκη). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, κάποιοι τραβούν το δικό τους δρόμο σε CPU και GPU που σε συνδυασμό, θα έχουν καταναλώσεις ηλεκτρικού φούρνου. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές καρτών γραφικών βάζουν τερατώδη συστήματα ψύξης ακόμα και σε GPU με μικρές απαιτήσεις σε Watt. Αλλά πολλές φορές το marketing κάθεται στο σβέρκο των μηχανικών, αφού ξέρουν ότι πολλοί χρήστες αγοράζουν hardware, όχι κοιτώντας specs και τις ανάγκες τους, αλλά παρορμητικά για το "μεγάλο" και με πολλά φωτάκια. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε προϊόν, έχει το κοινό του, που θα το πληρώσει όσο όσο για να το αποκτήσει (η Nvidia το ξέρει). Πιστεύει κανείς πως οι πολυαναμενόμενες 4090 θα μείνουν απούλητες?

Επεξ/σία από CyanBlue
Δημοσ.
Έχουν καταντήσει μεγαλύτερες από τις μητρικές.πρεπει να αλλάξει το πρότυπο itx.πλεον δε βολεύει, δυσκολεύει όλο και πιο πολύ η διάταξη.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CyanBlue είπε

Υποτίθεται πως η τάση στους υπολογιστές είναι η σμίκρυνση. Γνώτες του hardware έχουν πει πως οι Full ATX και οι "πύργοι" σύντομα θα εξαφανιστούν και οι desktop υπολογιστές θα έχουν πολύ μικρό μέγεθος, φιλοξενώντας Mini & Micro ATX. Επίσης πως οι καταναλώσεις του hardware θα μειωθεί, αποσκοπώντας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ιδιαίτερα μικρή κατανάλωση (ειδικά τώρα επιτακτική ανάγκη). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, κάποιοι τραβούν το δικό τους δρόμο σε CPU και GPU που σε συνδυασμό, θα έχουν καταναλώσεις ηλεκτρικού φούρνου. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές καρτών γραφικών βάζουν τερατώδη συστήματα ψύξης ακόμα και σε GPU με μικρές απαιτήσεις σε Watt. Αλλά πολλές φορές το marketing κάθεται στο σβέρκο των μηχανικών, αφού ξέρουν ότι πολλοί χρήστες αγοράζουν hardware, όχι κοιτώντας specs και τις ανάγκες τους, αλλά παρορμητικά για το "μεγάλο" και με πολλά φωτάκια. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε προϊόν, έχει το κοινό του, που θα το πληρώσει όσο όσο για να το αποκτήσει (η Nvidia το ξέρει). Πιστεύει κανείς πως οι πολυαναμενόμενες 4090 θα μείνουν απούλητες?

Αυτο που περιγραφεις ειναι η ταση καποιων builders που βαρεθηκαν τα Full ATX cases και τα τελευταια χρονια χτιζουν ΙΤΧ builds.
Κατα τα αλλα οι εταιριες ποτε δεν κινηθηκαν στη σμικρυνση του build αντιθετως κοντευουν να καταργησουν το micro-Atx φτιαχνοντας ελαχιστες και με μετρια χαρακτηριστικα.
Σε καθε γενια m/b βγαζουν 1x ITX ,2x micro -ATX  και καμια 10αρια ATX και φυσικα ολες οι καλες μητρικες ειναι οι ATX.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, jimagas99 είπε

Προσεχώς θα builtαρουμε υπολογιστή , σε δύο κουτιά. Ένα για τα γνωστά " εντόσθια" ( μητρική - ram- τροφοδοτικό -ssd , m2 κλπ) και το άλλο για την κάρτα γραφικών. Δυοροφο pc που λέτε. Αν μάλιστα θελήσουμε διπλή κάρτα γραφικών, πάμε για τριοροφο και βλέπουμε. 

Ο αδελφός μου είχε μία Amiga 1200. Είχαμε πάρει ειδικό IDE καλώδιο για Amiga (μισό μέτρο) το οποίο έφευγε από το κουτί της, πήγαινε σε ένα ανοιχτό mini PC tower κουτί, το οποίο μέσα είχε CD & σκληρό δίσκο. Και η τροφοδοσία γινόταν από ΑΤ τροδοφοδικό που δεν χρειάζεται σύνδεση με μητρική ή αντάπτορα για να ανοίξει. 🤣

Αυτό περιέγραψες μόλις τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιεστε οι περισσότεροι . Με πιο τρόπο δείξατε στην nvindia και τι κάθε nvindia, ότι θέλετε μικρότερους υπολογιστές με μικρότερη κατανάλωση. Αμφιβάλλω όσοι κράζουν αν είχαν ποτέ σχολιάσει θετικά κάποια υλοποίηση υπολογιστή με μικρό μέγεθος ή κατανάλωση. 

Το δρόμο στους κατασκευαστές, το δείχνουν οι καταναλωτές με τις προτιμήσεις τους. Εκτός και μιλάμε για πρόβατα που αγοράζουν ότι τους πουλάνε. Οπότε λουστείτε την τώρα την rx4090 και αφήστε τα δράματα, λες και είστε ηθοποιοί που προσφέρετε θέαμα. 

Όσο για το θεματογραφο και τον κάθε youtuber δουλειά του είναι να προσφέρει θέαμα σε διαδικτυακή μορφή. Θα κριθεί από το κοινό από τις εισπράξεις. Με το να διαμαρτυρεστε δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να προσφέρετε περισσότερες εισπράξεις. 

Από εμένα ignore αυτό το τοπικ. Θα προσπαθήσω να μην ξανασχολιασω,αν και θίχτηκαν θέματα όπως κτίσιμο υπολογιστή κτλ. που έχω και εκεί γνώμη αλλά θα την κρατήσω για μια άλλη στιγμή. 

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί δεν ενσωματώνουν μέσα στην κάρτα γραφικών μια μητρική και ενα επεξεργαστή να ξεμπερδευουμαι. Θα κουμπωνουμε το hdmi και ενα thunderbolt για ολα τα περιφερειακα και τέλος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, alex84 είπε

Εντάξει θα το πω και ας φάω ban.

Τι ειρωνεία είναι αυτή θεματογραφε? Μήπως να σοβαρευτεις λίγο? Σε forum με χίλιαδες επισκέπτες γράφεις δεν μιλάς με φιλαράκια.

Έχει ξαναγίνει πολλές φορές.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτά τα σχόλια γράφονται απο γνήσια χαζομάρα, ή είναι τρολιές. Η αρθρογραφία παντού και πάντα περιέχει το προσωπικό ύφος, την υποκειμενική άποψη και το χιουμορ (ή την ελλειψη του) του αρθρογράφου. Και δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους. Κανείς δεν σας ανάγκασε να το διαβάσετε, ούτε να συμφωνήσετε. 

Στο θέμα μας τώρα, είναι εντελώς ανόητη αυτή η αντιπαράθεση για το μέγεθος της κορυφαίας υλοποιησης μιας gpu. Μαλωνετε λες και αποφασισαν να βγαζουν ολες τις gpu σε αυτο το μεγεθος, ή λες και ανήκετε σε αυτούς που προκειται να δώσουν 3000 ευρώ για την top of the line κάρτα. Η μηπως νομιζετε οτι αυτοι που ξοδευουν 10.000 ευρώ για ενα PC εχουν προβλημα με την κατανάλωση της ή έχουν μινι itx μητρική και κλεινει ολα τα slots? Ημαρτον δηλαδη. 

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...