chrismoute Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 14/11/2022 στις 3:10 ΠΜ, pulsargtir είπε Λίγο παλιό βίντεο αλλά δείχνει ότι δουλεύει η προστασία του έναντι του jammer το μοντέλο του συναγερμού g5 Φίλε μου , με ξάφνιασες ! Είπα και εγώ μήπως έχω χάσει επεισόδια .... και βελτιωθήκαν οι γκαζοτενεκέδες απότομα ... Αυτό που δείχνεις στο youtube , δεν λέει οτι ο γκαζοτενεκές των 50 ευρώ έχει προστασία αντι jammer , μην τρελαθούμε ! Δείχνει , οτι άν αγοράσεις έναν ενσύρματο εξωτερικό ανιχνευτή μπλοκαρίσματος ασύρματων συναγερμών ( όπως το μοντελάκι που έχει πάνω αριστερά στο video , https://www.tualarmasincuotas.es/detector-de-inhibidores-de-frecuencia.html , αξίας 130 ευρώ !!!! ) μπορείς να προσθέσεις αυτή τη δυνατότητα ανίχνευσης στον συναγερμό σου ! Όταν ανάψει κόκκινο ο ανιχνευτής αριστερά , αρχίζει να βαρά η ενσύρματη ζώνη του chuango . Όταν σταματήσουν οι παρεμβολές , σβήνει το κόκκινο λαμπάκι του εξωτερικού ανιχνευτή... , και σταματάει η σειρήνα . Αυτη η ενσύρματη προσθήκη σε εναν της πλάκας ασύρματο συναγερμό δεν λύνει άλλα προβλήματα ( πχ πολύ ανασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας ) Οσο για το πείραμα με την επαφή και το ταμπερ , ο σκοπός του πειράματος , ( καθ ότι είμαι αυτός που το ανέδειξε στο insomnia ... ) είναι για να αποδείξει στους καχύποπτους οτι η επαφή δεν είναι αμφίδρομη , δηλαδή απλά στέλνει ... Οι καλές ασύρματες (αμφίδρομες) επαφές στέλνουν στον συναγερμό και αυτός απαντάει οτι άκουσε ανά τακτά διαστήματα ( ακόμα και κάθε μερικά δευτερόλεπτα ) έτσι ώστε ο συναγερμός να έχει συνεχώς εποπτεία των περιφερειακών του ... Ενημερωτικά , οι επαφές του chuango είναι σαν τους σένσορες από τα ασύρματα θερμόμετρα του lidl και τα τηλεκοντρόλ από τα παιχνίδια του jumbo , δηλαδή απλά στέλνουν στην πιο θορυβώδη μπάντα των 434.192 Mhz Λεπτομέρειες εδώ https://www.tualarmasincuotas.es/detector-de-inhibidores-de-frecuencia.html https://github.com/merbanan/rtl_433/blob/master/src/devices/chuango.c Με βάση το τελευταίο μπορείς να φτιάξεις και μια συσκευή και να βλέπεις πότε έρχεται και πότε φεύγει ο chuango γείτονας σου, πότε πάει για ύπνο και να σιγουρευτείς αν είσαι κλέφτης ποιες ώρες λείπει κλπ !!! Πιθανότατα και να απενεργοποιείς τον συναγερμό του για πλάκα ή να παίζεις με την σειρήνα του ! Αν μπορεί κάποιος από Αθήνα να μου διαθέσει ένα σέτ για μερικές μέρες ... θα ήθελα να πειραματιστώ λίγο ... Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2023 από chrismoute 3
Doubt Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Στην ίδια τιμή ξανά. https://www.e-shop.gr/chuango-ov-300-smart-wifi-alarm-system-p-PER.994184
modechristo_13 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Παιδιά αξίζει έστω για πενιχρη ασφάλεια σε σχέση πχ με μια απλή ip camera?
Doubt Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, modechristo_13 είπε Παιδιά αξίζει έστω για πενιχρη ασφάλεια σε σχέση πχ με μια απλή ip camera? Εγώ έχω και κάμερα που λες, δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι απόλυτα σίγουρος πως το σπίτι είναι απαραβίαστο και ασφαλές. Εξαρτάται και τι προστατεύεις, αν έχεις μέσα χρηματοκιβώτια, μετρητά, χρυσαφικά και ξέρω γω τι, δεν θα κοιτάξεις καν τον κινεζοσυναγερμό των 47 ευρώ.
agnostos13 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, modechristo_13 είπε Παιδιά αξίζει έστω για πενιχρη ασφάλεια σε σχέση πχ με μια απλή ip camera? Προσωπικά μεταξύ των δύο θα προτιμούσα μια αξιόπιστη κάμερα με ειδοποιήσεις. Κατά τα λοιπά είτε πας στη μία επιλογή είτε στην άλλη επειδή δεν είναι 100% αξιόπιστο σύστημα (πχ αν μπλοκάρει το wifi ή το app δεν θα λάβεις σημαντική ειδοποίηση) θα πρότεινα κάμερα σε συνδυασμό με σύστημα συναγερμού πολλαπλών είδοποιήσεων (wifi/lan/gsm) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (ιδανικά πιστοποιημένο τουλάχιστον με grade 2). Φυσικά αν δείχνεις προκλητικά οτι έχεις αντικείμενα αξίας μέσα στο σπίτι θα προσπαθήσουν να μπουν ότι και να βάλεις. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από agnostos13
chrismoute Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Στις 12/3/2023 στις 10:29 ΠΜ, chrismoute είπε Ενημερωτικά , οι επαφές του chuango είναι σαν τους σένσορες από τα ασύρματα θερμόμετρα του lidl και τα τηλεκοντρόλ από τα παιχνίδια του jumbo , δηλαδή απλά στέλνουν στην πιο θορυβώδη μπάντα των 434.192 Mhz Λεπτομέρειες εδώ https://www.tualarmasincuotas.es/detector-de-inhibidores-de-frecuencia.html https://github.com/merbanan/rtl_433/blob/master/src/devices/chuango.c Με βάση το τελευταίο μπορείς να φτιάξεις και μια συσκευή και να βλέπεις πότε έρχεται και πότε φεύγει ο chuango γείτονας σου, πότε πάει για ύπνο και να σιγουρευτείς αν είσαι κλέφτης ποιες ώρες λείπει κλπ !!! Πιθανότατα και να απενεργοποιείς τον συναγερμό του για πλάκα ή να παίζεις με την σειρήνα του ! Αν μπορεί κάποιος από Αθήνα να μου διαθέσει ένα σέτ για μερικές μέρες ... θα ήθελα να πειραματιστώ λίγο ... Η προσφορά μου ισχύει ... ζητείται κάτοχος chuango , κάτοικος Αθηνών με ανησυχίες για τον συναγερμό του ! Θέλω να δω αν μπορεί κάνεις να ξεκλειδώνει ( εύκολα ) τον chuango του γείτονα !
harris78 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) https://www.chuango.com/AboutUs/ https://www.chuango.com/partner/ Η κεντρική τους σελίδα για να κρίνει ο καθένας μόνος του. Θα ξαναπώ στο εξοχικό έχω Chuango χωρίς πρόβλημα. Στο σπίτι μου Ajax. Και οι 2 ασύρματοι. Και οι 2 μαζί με κάμερες και φυσικά πόρτες ασφαλείας. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από harris78
taris Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε δύο διαφορετικές "εγκαταστάσεις" με OV-300 της chuango έχω δει τα εξής χαριτωμένα. Στην μια η ασύρματη (εσωτερικού χώρου) σειρήνα WS-105, κανονικά paired με το ov-300, να γίνεται disarm ΜΟΝΟ από το τηλεκοντρόλ και όχι από την εφαρμογή. Ό,τι κι αν δοκιμάσαμε. Οπότε αν λείπεις από το σπίτι δεν μπορείς να κάνεις disarm την ασύρματη σειρήνα, θα τσιρίζει πόσα λεπτά "προβλέπεται" μέχρι να τελειώσει, ενοχλώντας γείτονες. Στην άλλη εγκατάσταση (ίδιος συναγερμός, ίδιο panel, ίδιες οδηγίες ακολουθήσαμε!) η ΙΔΙΑ εσωτερικού χώρου σειρήνα ws-105 γινόταν disarm και σταματούσε να τσιρίζει κανονικότατα, και από το app και από την εφαρμογή. Όχι όμως η ασύρματη σειρήνα εξωτερικού χώρου, που δεν γινόταν disarm από τίποτα. Ούτε από το τηλεκοντρόλ ούτε από το app, απλά σήκωνε όλο το δρόμο στο πόδι για πέντε λεπτά κάθε φορά που ενεργοποιούνταν ο συναγερμός. 2/2 προβληματικοί με δικές τους, της ίδιας μάρκες, συμβατές εξωτερικές σειρήνες. Δεν μπορώ να πω ότι θα τον πρότεινα, εκτός αν κανείς αρκείται στη σειρήνα του πάνελ (αυτή δούλευε όπως πρέπει και στις δυο περιπτωσεις). Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από taris 1
FoZzZ Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Ξέρει κανείς αν θα δουλεύουν οι παγιδες από digoo hosa?
modechristo_13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, taris είπε Σε δύο διαφορετικές "εγκαταστάσεις" με OV-300 της chuango έχω δει τα εξής χαριτωμένα. Στην μια η ασύρματη (εσωτερικού χώρου) σειρήνα WS-105, κανονικά paired με το ov-300, να γίνεται disarm ΜΟΝΟ από το τηλεκοντρόλ και όχι από την εφαρμογή. Ό,τι κι αν δοκιμάσαμε. Οπότε αν λείπεις από το σπίτι δεν μπορείς να κάνεις disarm την ασύρματη σειρήνα, θα τσιρίζει πόσα λεπτά "προβλέπεται" μέχρι να τελειώσει, ενοχλώντας γείτονες. Στην άλλη εγκατάσταση (ίδιος συναγερμός, ίδιο panel, ίδιες οδηγίες ακολουθήσαμε!) η ΙΔΙΑ εσωτερικού χώρου σειρήνα ws-105 γινόταν disarm και σταματούσε να τσιρίζει κανονικότατα, και από το app και από την εφαρμογή. Όχι όμως η ασύρματη σειρήνα εξωτερικού χώρου, που δεν γινόταν disarm από τίποτα. Ούτε από το τηλεκοντρόλ ούτε από το app, απλά σήκωνε όλο το δρόμο στο πόδι για πέντε λεπτά κάθε φορά που ενεργοποιούνταν ο συναγερμός. 2/2 προβληματικοί με δικές τους, της ίδιας μάρκες, συμβατές εξωτερικές σειρήνες. Δεν μπορώ να πω ότι θα τον πρότεινα, εκτός αν κανείς αρκείται στη σειρήνα του πάνελ (αυτή δούλευε όπως πρέπει και στις δυο περιπτωσεις). Την σειρήνα του πάνελ πως θα την χαρακτήριζες σε ένταση?
tvkal Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Εγω τη σειρηνα του 400 που έχω ακούσει είναι απλά επαρκής μόνο για το χώρο του ιδίου του σπιτιού. Με κλειστή πόρτα δύσκολα ακούγεται στο απέναντι σπίτι.
modechristo_13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Παιδιά καλησπέρα , σε κάποια σχόλια στο e-shop , αναφέρει κάποιος ότι μπορεί να αυξηθεί η ένταση της σειρήνας από τα advanced settings , Εγώ δεν βρήκα κάτι τέτοιο για την βασική σειρήνα . Εκτός και αν εννοεί την έξτρα σειρήνα που μπορεί να πάρει κάποιος. Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Doubt Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 58 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε μπορεί να αυξηθεί η ένταση της σειρήνας από τα advanced settings Πατάς πάνω στο όνομα της συσκευής, μετά στο χάμπουργκερ μενού πάνω δεξιά και θα το βρεις.
modechristo_13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Doubt είπε Πατάς πάνω στο όνομα της συσκευής, μετά στο χάμπουργκερ μενού πάνω δεξιά και θα το βρεις. Ευχαριστώ πολύ. Το βρήκα τελικά με ψάξιμο. Αν ξέρεις για 2 συμπεριφορές. 1) οι μπαταρίες είναι σε περίπτωση διακοπής πχ να συνεχίσει να χτυπάει?? 2) σε περίπτωση διακοπής στέλνει ειδοποιήση 3 ερώτηση bonus. Υπάρχει κάποια καλή διπλής όψης να κολλήσει η παγίδα?? Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά δεν μου φαίνεται σόι αυτή που έχει.
pulsargtir Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 42 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε Ευχαριστώ πολύ. Το βρήκα τελικά με ψάξιμο. Αν ξέρεις για 2 συμπεριφορές. 1) οι μπαταρίες είναι σε περίπτωση διακοπής πχ να συνεχίσει να χτυπάει?? 2) σε περίπτωση διακοπής στέλνει ειδοποιήση 3 ερώτηση bonus. Υπάρχει κάποια καλή διπλής όψης να κολλήσει η παγίδα?? Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά δεν μου φαίνεται σόι αυτή που έχει. 1.Ναι 2.Ναι 3.Καθάρισε την επιφάνεια με οινόπνευμα και κόλλησε τις επαφές και αν μπορείς βάλε πίεση στις επαφές για κάνα δυο λεπτά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις