Apoithaki Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 10 hours ago, agnostos13 said: Έχουμε εντυπώσεις από όσους αγόρασαν κάποιο από τα συστήματα; Τι σας άρεσε και τι όχι... Κοίτα το πήρα με την προσφορά μαζί με 3 επαφές. Για την ώρα δεν έχω κάποιο παράπονο, πάντα με τη λογική ότι ξέρω τι αγόρασα. Άμεσες ειδοποιήσεις, εύχρηστη εφαρμογή στο κινητό, δυνατή ενσωματωμένη σειρήνα. Το setup είναι αστείο. Για τη χρήση που το ήθελα είναι οκ, ότι περιμένεις σε αναλογία με την τιμή του. Κάτι αρνητικό δεν έχω βρει για την ώρα. 6
agnostos13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανείς αν ο συναγερμός υποστηρίζει silent alarm (να σου στείλει ειδοποίηση πχ σε περίπτωση SOS, πλημμύρας κλπ χωρίς να χτυπήσει η σειρήνα) παράλληλα με τη συμβατική λειτουργία (όχι να κλείσεις πλήρως τον ήχο από τη σειρήνα δηλαδή); Επίσης έχει καταφέρει κάποιος να τον βάλει σε αυτοματισμό με IFTT; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από agnostos13
t-shock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τον έστησα στο σπίτι τον LTE-400. Πολύ καλός και ευχρηστος. Μια ερώτηση μόνο. Ταιριάζουν όλα τα αξεσουάρ που είναι στα 433mhz ή πρέπει να πάρουμε μόνο μάρκα chuango? Έχω βάλει στο μάτι και αισθητήρες για τα παράθυρα από το aliexpress, αλλά το μονο που γράφουν ειναι για την συχνότητα
agnostos13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως επειδή πήρε ένας φίλος τον lte-400 κάναμε αυτές τις μέρες κάποιες δοκιμές. Να σημειωθεί οτι παρότι ο κατασκευαστής αναφέρει οτι εντοπίζει πιθανές παρεμβολές στη συχνότητα κάναμε το τεστ που είχαν γράψει κάποια παιδιά στο θέμα των συναγερμών (να αφαιρεθεί η μπαταρία από κάποιο αισθητήρα-χωρίς να πειραχτεί το tamper-ενώ ο συναγερμός είναι οπλισμένος, για να δούμε αν θα το εντοπίσει και πότε). Αποτέλεσμα είναι οτι ποτέ δεν κατάλαβε ο συναγερμός την απώλεια του αισθητήρα που σημαίνει οτι σε περίπτωση παρεμβολής με κάποιο τρόπο (πχ jammer) ο διαρρήκτης μπορεί να τις παρακάμψει εύκολα χωρίς ο συναγερμός να ειδοποιήσει. Επίσης τρόπος να ειδοποιήσεις τις επαφές χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός (πχ σε περίπτωση απειλής ή ανάγκης) δεν είδαμε να υπάρχει. Θα μου πεις σε αυτά τα λεφτά τι περίμενες... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από agnostos13 1
sphinxgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Πάντως επειδή πήρε ένας φίλος τον lte-400 κάναμε αυτές τις μέρες κάποιες δοκιμές. Να σημειωθεί οτι παρότι ο κατασκευαστής αναφέρει οτι εντοπίζει πιθανές παρεμβολές στη συχνότητα κάναμε το τεστ που είχαν γράψει κάποια παιδιά στο θέμα των συναγερμών (να αφαιρεθεί η μπαταρία από κάποιο αισθητήρα-χωρίς να πειραχτεί το tamper-ενώ ο συναγερμός είναι οπλισμένος, για να δούμε αν θα το εντοπίσει και πότε). Αποτέλεσμα είναι οτι ποτέ δεν κατάλαβε ο συναγερμός την απώλεια του αισθητήρα που σημαίνει οτι σε περίπτωση παρεμβολής με κάποιο τρόπο (πχ jammer) ο διαρρήκτης μπορεί να τις παρακάμψει εύκολα χωρίς ο συναγερμός να ειδοποιήσει. Επίσης τρόπος να ειδοποιήσεις τις επαφές χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός (πχ σε περίπτωση απειλής ή ανάγκης) δεν είδαμε να υπάρχει. Θα μου πεις σε αυτά τα λεφτά τι περίμενες... Το jammer ισχύει σε όλους τους ασύρματους. Είναι γνωστό. Εφόσον επιλέγεις ασύρματο, το δέχεσαι. Επίσης το να αφαιρέσεις την μπαταρία του αισθητήρα χωρίς να ενεργοποιήσεις το tamper του, πως θα γίνει? Αφού δεν έχεις πρόσβαση στο tamper του. Τέλος ακόμα κ αν έβγαζες την μπαταρία, χωρίς να ενεργοποιήσεις το tamper, πως θα ενημερωνοταν ο συναγερμός αφού δεν έχει μπαταρία?! Αυτό γίνεται σε όλους τους ασύρματους συναγερμούς. Εφόσον επιλέγεις ασύρματο, το ξέρεις. Εναλλακτικα τραβάς καλώδια σε όλο το σπίτι κ βάζεις παντού ενσύρματους αισθητήρες. Οπότε το τρέχον θέμα δεν είναι ασύρματος vs ενσύρματος. Είναι αν οι Chuango κάνουν αυτά που υπόσχονται κ αν έχουν μειονέκτηματα σε σχέση με άλλους ασύρματους συναγερμούς της αγοράς. 3
agnostos13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το jammer ισχύει σε όλους τους ασύρματους. Είναι γνωστό. Εφόσον επιλέγεις ασύρματο, το δέχεσαι. Επίσης το να αφαιρέσεις την μπαταρία του αισθητήρα χωρίς να ενεργοποιήσεις το tamper του, πως θα γίνει? Αφού δεν έχεις πρόσβαση στο tamper του. Τέλος ακόμα κ αν έβγαζες την μπαταρία, χωρίς να ενεργοποιήσεις το tamper, πως θα ενημερωνοταν ο συναγερμός αφού δεν έχει μπαταρία?! Αυτό γίνεται σε όλους τους ασύρματους συναγερμούς. Εφόσον επιλέγεις ασύρματο, το ξέρεις. Εναλλακτικα τραβάς καλώδια σε όλο το σπίτι κ βάζεις παντού ενσύρματους αισθητήρες. Οπότε το τρέχον θέμα δεν είναι ασύρματος vs ενσύρματος. Είναι αν οι Chuango κάνουν αυτά που υπόσχονται κ αν έχουν μειονέκτηματα σε σχέση με άλλους ασύρματους συναγερμούς της αγοράς. Η παρεμβολή με jammer είναι το αδύνατο σημείο των ασύρματων (και υποτίθεται όλοι οι σοβαροί κατασκευαστές αναπτύσουν διαδικασίες που το αντιμετωπίζουν). Η αφαίρεση της μπαταρίας του αισθητήρα χωρίς την ενεργοποιήση του tamper ήταν απλά για να προσομοιώσουνε την πιθανή παρεμβολή. Ένας συναγερμός που υποτίθεται έχει σύστημα κατά των παρεμβολών (όπως αναφέρει οτι έχει και ο LTE-400) θα έπρεπε να κάνει έλεγχο των αισθητήρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ ανά 1, 2, 5, 10 λεπτά) και εφόσον κάποιος αισθητήρας είναι offline (λόγω παρεμβολής ή καταστροφής) να ειδοποιεί. Όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν γίνεται αυτό. Δεν ξέρω αν έτυχε σε ελαττωματικό κομμάτι ο φίλος... Πάντως σε άλλους ασύρματους (πχ Ajax) υπάρχει αυτή η λειτουργία κανονικά. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από agnostos13
pulsargtir Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Λίγο παλιό βίντεο αλλά δείχνει ότι δουλεύει η προστασία του έναντι του jammer το μοντέλο του συναγερμού g5 Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από pulsargtir
pulsargtir Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, t-shock είπε Μόλις τον έστησα στο σπίτι τον LTE-400. Πολύ καλός και ευχρηστος. Μια ερώτηση μόνο. Ταιριάζουν όλα τα αξεσουάρ που είναι στα 433mhz ή πρέπει να πάρουμε μόνο μάρκα chuango? Έχω βάλει στο μάτι και αισθητήρες για τα παράθυρα από το aliexpress, αλλά το μονο που γράφουν ειναι για την συχνότητα Πήρα μια σειρήνα εξωτερική από banggood 433mhz και δεν δούλευε σωστά δλδ.στην όπλιση (arm) χτυπούσε συνέχεια μόνο στην λειτουργία Home μου έδειχνε ότι δούλευε σωστά αλλά και εκεί αν είχα παραβίαση δεν χτυπούσε το μόνο που έκανε στην όπλιση και αφόπλιση να έχω ηχητικό και οπτικό σήμα τίποτε άλλο δοκίμασα και μια άλλη πάλι τα ίδια, οπότε κατέληξα σε μια chuango ws 280 και ησύχασα! 1
Doubt Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Πάλι στην ίδια τιμή. https://www.e-shop.gr/chuango-ov-300-smart-wifi-alarm-system-p-PER.994184 1
anonymGR Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα , Αξίζει σαν σύνολο ? Αν πάει κάποιος να παραβιάσει κάποια πόρτα παράθυρο θα βαρέσει ? Επίσης το hub είναι σειρήνα ? Αυτό το βάζουμε κάπου ψηλά να φανταστώ ?
Vasilis_Marousi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 έχω τον Συναγερμό με 4 επαφές εξωτερική σειρήνα και το smoke detector απλά είναι απίστευτο, το μόνο που χρειάζεται είναι μπαταρία, όταν πέφτει το ρεύμα να κρατάει το HUB ενεργό. 1
stathis97 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 3/3/2023 στις 2:07 ΜΜ, anonymGR είπε Καλησπέρα , Αξίζει σαν σύνολο ? Αν πάει κάποιος να παραβιάσει κάποια πόρτα παράθυρο θα βαρέσει ? Επίσης το hub είναι σειρήνα ? Αυτό το βάζουμε κάπου ψηλά να φανταστώ ? Ναι αξίζει,για τα €€ του σούπερ. Ναι είναι εσωτερική σειρήνα,όχι απαραίτητα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2023 από stathis97
modechristo_13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας , για τον https://www.e-shop.gr/chuango-ov-300-smart-wifi-alarm-system-p-PER.994184 αν θέλω να χρησιμοποιήσω τα tags https://www.e-shop.gr/chuango-tag-26-rfid-tag-2-pcs-in-1-box-p-PER.993904 θα πρέπει να αγοράσω αυτό https://www.e-shop.gr/chuango-kp-700-wireless-rfid-keypad-for-alarm-systems-p-PER.992235 ??
anonymGR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, modechristo_13 είπε Καλησπέρα σας , για τον https://www.e-shop.gr/chuango-ov-300-smart-wifi-alarm-system-p-PER.994184 αν θέλω να χρησιμοποιήσω τα tags https://www.e-shop.gr/chuango-tag-26-rfid-tag-2-pcs-in-1-box-p-PER.993904 θα πρέπει να αγοράσω αυτό https://www.e-shop.gr/chuango-kp-700-wireless-rfid-keypad-for-alarm-systems-p-PER.992235 ?? Ναι. Στις 4/3/2023 στις 5:36 ΜΜ, stathis97 είπε Ναι αξίζει,για τα €€ του σούπερ. Ναι είναι εσωτερική σειρήνα,όχι απαραίτητα. Αν μπει κάποιος όμως , δεν μπορεί να το πάρει και να το πετάξει, σπάσει κτλ ?
kaklikos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, anonymGR είπε Ναι. Αν μπει κάποιος όμως , δεν μπορεί να το πάρει και να το πετάξει, σπάσει κτλ ? Κανονικά τα hub/πινακες συναγερμών θα πρεπει να τοποθετείται σε σημείο με δύσκολη προσβαση όπως και τα καταγραφικά. Ενα ψηλο σημείο είναι μια λυση. Και να το παρει και να το σπασει η σειρηνα η εξωτερικη δεν θα σταματησει να χτυπαει καθώς δεν θα παρει εντολη για να σταματήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις