Th3Unforgiven Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, από την εμπειρία σας, είναι δυνατόν σε ένα σπίτι 35-40τμ, υπό την προυπόθεση να μην χρειάζεται υδραυλικά/ηλεκτρολογικά κτλπ να μαζευτούμε 3-4 φιλαράκια και να στρωθούμε να κάνουμε ανακαίνιση μόνοι μας; Όταν λέω ανακαίνιση εννοώ βασικά πράγματα ώστε να γίνει το σπίτι βιώσιμο. Πχ : άδειασέ το, καθάρισμα, άλλαξε μια πόρτα, κατέβασε τα ντουλάπια της κουζίνας βάψτα και ξαναβάλτα, ρίξε ένα βάψιμο στο σπίτι, βάλε καμιά λεκάνη κάνα νιπτήρα στο μπάνιο, τρίψε πατώματα να ανανεωθούν, καινούρια κουφώματα ίσως(?) και άλλα παρόμοια πράγματα.
nickol-us Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Φυσικά και είναι δυνατόν...υπό προϋποθέσεις. Σε όλες τις δουλειές, πρέπει να υπάρχει μια α γνώση και κάποια εργαλεία. Όσο εύκολο ακούγεται το να ξεκρεμάσεις τα ντουλάπια, τόσο δύσκολο γίνεται αν δεν γνωρίζεις του τρόπους στήριξης κοκ. Το youtube στις μέρες μας βοηθάει αρκετά, με προσοχή πάντα και σύνεση, καθώς δεν πρόκειται να γίνεις εξπέρ μέσω yt videos. Πρέπει να μπορείς να φιλτράρεις την πληροφορία, ωστόσο μπορεί να σου ανοίξει τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις. Εν κατακλείδι η απάντηση στην ερώτησή σου: Ναι μεν, αλλά... 1
basilis_k6 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 πολυ γενικη ερωτηση. αν εστω ενας ξερει απο αυτα και πιάνουν τα χερια σας γινετε. τα ντουλαπια βεβαια δεν βαφονται εκτος αν ειναι παλια ξυλινα.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, Th3Unforgiven είπε Καλησπέρα, από την εμπειρία σας, είναι δυνατόν σε ένα σπίτι 35-40τμ, υπό την προυπόθεση να μην χρειάζεται υδραυλικά/ηλεκτρολογικά κτλπ να μαζευτούμε 3-4 φιλαράκια και να στρωθούμε να κάνουμε ανακαίνιση μόνοι μας; Όταν λέω ανακαίνιση εννοώ βασικά πράγματα ώστε να γίνει το σπίτι βιώσιμο. Πχ : άδειασέ το, καθάρισμα, άλλαξε μια πόρτα, κατέβασε τα ντουλάπια της κουζίνας βάψτα και ξαναβάλτα, ρίξε ένα βάψιμο στο σπίτι, βάλε καμιά λεκάνη κάνα νιπτήρα στο μπάνιο, τρίψε πατώματα να ανανεωθούν, καινούρια κουφώματα ίσως(?) και άλλα παρόμοια πράγματα. Τι επαγγέλλονται τα φιλαράκια;Αν είναι άσχετοι με το αντικείμενο,δεν ξέρουν να αλλάξουν ούτε λάμπα ,τοτε δεν γίνεται.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Αν υπάρχει όρεξη, το έχεις και άπειρο χρόνο γίνεται.
fredd0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Υπαρχουν ανθρωποι που χτιζουν σπιτι απο τα θεμελια μονοι τους, φυσικα ειναι εφικτο να κανεις μια επιφανειακη ανακαινηση χωρις μαστορες. Οσο περισσοτερα κανεις τοσο περισσοτερα θα εργαλεια θα χρειαστεις, ψαχνε οδηγειες στο youtube και μη φοβασαι να ρωτας, σε ολα υπαρχει καποιο κολπο που σου κανει τι ζωη ευκολοτερη
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Κι εγώ πιστεύω ότι γίνεται. Για ντουλάπια αντί να βάψεις τα παλιά δες μήπως πάρεις έτοιμα καινούργια, βρίσκεις αρκετά φτηνά.
AristidisZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ρε σείς, κανα βάψιμο και κανα τρίψιμο οκ, αλλά κουφώματα και είδη υγιεινής ;;; εδω μάστορες και τα κάνουν σκατα, σκέψου να είσαι άσχετος με το αντικείμενο… 2
CONAN_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Φυσικα και γίνεται , με τις προυποθέσεις που αναφέρθησαν ήδη. Γλιτώνεις πολλά λεφτα αν το κάνεις μόνος σου. Σου μιλαώ εκ πειρας..
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ρε σείς, κανα βάψιμο και κανα τρίψιμο οκ, αλλά κουφώματα και είδη υγιεινής ;;; εδω μάστορες και τα κάνουν σκατα, σκέψου να είσαι άσχετος με το αντικείμενο… Δεν είναι δύσκολα αυτά. Έχω βάλει πολλές λεκάνες κτλ. Για μένα τα δύσκολα είναι όσα θέλουν δύναμη η ύψος. Πχ να βάλεις ηλιακό μόνος σου η να φτιάξεις στέγη, να βάψεις έξω το σπίτι ,τσιμετοκονιες κτλ Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από ΠάρηςΓ
dimitris_sal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο σπίτι μου έκανα ανακαίνιση το 2010. Πέρασα υδραυλικά και άλλαξα είδη υγιεινής (βασικά φώναξα υδραυλικό αλλα μου έκανε μαλακίες και ζήταγε πολλά λεφτά οπότε τα έκανα μόνος μου), αλλαξα και επέκτεινα τα ηλεκτρολογικά, έριξα τοίχο (με βοήθεια φίλων),έχτισα τοίχο,σοβάτισα,στόκαρα,έβαψα ολο το σπίτι εσωτερικά,άλλαξα εσωτερικές πόρτες,έβαλα γυψοσανίδες γύρω απο το τζάκι (οχι απλή κατασκευή αλλα με γωνίες,εσοχές κλπ),έβαλα γυψοσανίδα στην οροφή (με την βοήθεια του κουμπάρου λόγω βάρους και ύψους),έχτισα αποθήκη (με σοβατίσματα ηλεκτρολογικά κλπ κλπ),άλλαξα κουφώματα με την βοήθεια του πεθερού μου οπου είναι η δουλειά του (μάλλον για να είμαστε σωστοί τα έβαλε εκείνος με την βοήθεια μου). Απο τότε έβαψα ολο το σπίτι εξωτερικά (2όροφη μονοκατοικία) πριν 3 χρόνια και έφτιαξα με τσιμεντοσανίδες χώρο για να βάζω τα ξύλα για την ξυλόσομπα και το επόμενο καλοκαίρι σκοπεύω να ξαναβάψω το σπίτι (εσωτερικά). Συν πολλές άλλες μικρότερες δουλειές που προκύπτουν σε ενα σπίτι. Που θέλω να καταλήξω...ολα γίνονται αρκεί να θέλεις και να πιάνουν τα χέρια σου (στην ανάγκη τα χέρια εκπαιδεύονται να "πιάνουν") ΥΓ.Ξέχασα οτι εχω βάλει και πλακάκια σε εξωτερική σκάλα! Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από dimitris_sal 1
NikosKallithea Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, Th3Unforgiven είπε Καλησπέρα, από την εμπειρία σας, είναι δυνατόν σε ένα σπίτι 35-40τμ, υπό την προυπόθεση να μην χρειάζεται υδραυλικά/ηλεκτρολογικά κτλπ να μαζευτούμε 3-4 φιλαράκια και να στρωθούμε να κάνουμε ανακαίνιση μόνοι μας; Όταν λέω ανακαίνιση εννοώ βασικά πράγματα ώστε να γίνει το σπίτι βιώσιμο. Πχ : άδειασέ το, καθάρισμα, άλλαξε μια πόρτα, κατέβασε τα ντουλάπια της κουζίνας βάψτα και ξαναβάλτα, ρίξε ένα βάψιμο στο σπίτι, βάλε καμιά λεκάνη κάνα νιπτήρα στο μπάνιο, τρίψε πατώματα να ανανεωθούν, καινούρια κουφώματα ίσως(?) και άλλα παρόμοια πράγματα. Οχι δεν ειναι δυνατον, ακομα και αν πουμε οτι τα καταφέρνετε, που το αποκλείω, δεν εχετε τα εργαλεία
Th3Unforgiven Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ τους πάντες για τις απαντήσεις σας. Οι περισσότερες ειναι θετικες και επιβεβαιώνουν αυτά που σκεφτόμουν και ο ίδιος. Μέσα στην ομάδα θα έχουμε και έναν αρχιτέκτονα φίλο στα τελειώματα, δεν ξέρω κατά πόσο η συμβολή του θα είναι game-changing καθώς δεν θα βγούν σχέδια μόνο χέρια χρειαζόμαστε για να γίνουν οι δουλειές παρέα με μπύρες. Στη χειρότερη θα είναι μια εμπειρία που θα χουμε να θυμόμαστε. win-win το βλέπω Ευπρόσδεκτα και όποια τιπς μπορεί να διαθέτει ο καθένας στο τι να προσέξουμε 15 ώρες πριν, dimitris_sal είπε Στο σπίτι μου έκανα ανακαίνιση το 2010. Πέρασα υδραυλικά και άλλαξα είδη υγιεινής (βασικά φώναξα υδραυλικό αλλα μου έκανε μαλακίες και ζήταγε πολλά λεφτά οπότε τα έκανα μόνος μου), αλλαξα και επέκτεινα τα ηλεκτρολογικά, έριξα τοίχο (με βοήθεια φίλων),έχτισα τοίχο,σοβάτισα,στόκαρα,έβαψα ολο το σπίτι εσωτερικά,άλλαξα εσωτερικές πόρτες,έβαλα γυψοσανίδες γύρω απο το τζάκι (οχι απλή κατασκευή αλλα με γωνίες,εσοχές κλπ),έβαλα γυψοσανίδα στην οροφή (με την βοήθεια του κουμπάρου λόγω βάρους και ύψους),έχτισα αποθήκη (με σοβατίσματα ηλεκτρολογικά κλπ κλπ),άλλαξα κουφώματα με την βοήθεια του πεθερού μου οπου είναι η δουλειά του (μάλλον για να είμαστε σωστοί τα έβαλε εκείνος με την βοήθεια μου). Απο τότε έβαψα ολο το σπίτι εξωτερικά (2όροφη μονοκατοικία) πριν 3 χρόνια και έφτιαξα με τσιμεντοσανίδες χώρο για να βάζω τα ξύλα για την ξυλόσομπα και το επόμενο καλοκαίρι σκοπεύω να ξαναβάψω το σπίτι (εσωτερικά). Συν πολλές άλλες μικρότερες δουλειές που προκύπτουν σε ενα σπίτι. Που θέλω να καταλήξω...ολα γίνονται αρκεί να θέλεις και να πιάνουν τα χέρια σου (στην ανάγκη τα χέρια εκπαιδεύονται να "πιάνουν") ΥΓ.Ξέχασα οτι εχω βάλει και πλακάκια σε εξωτερική σκάλα! Φίλε δημήτρη θεωρείς δηλαδή την τοποθέτηση τους στο μπάνιο με μια Χ προετοιμασία πιθανό σενάριο;
ewssonaht Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι μόνο γίνεται, αλλά πιθανόν θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα και από "επαγγελματίες" αφού εσύ θα το πονάς, θα το ψάξεις και θα το προσέξεις. Χρόνο να έχεις μόνο και υπομονή. Από προσωπική εμπειρία πολλές φορές οι "μαστόροι" και οι "επαγγελματίες" (τα "" επίτηδες) είναι πολύ μέτριοι, και στο εργασιακό ήθος, αλλά και στο αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο, υπάρχουν λόγοι για αυτό. Φυσικά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Οπότε εάν έχεις χρόνο προχωράς. Τα εργαλεία είναι ένα θέμα, αλλά υπάρχουν φτηνές λύσεις και ακόμα και η αγορά τους θα έρθει φτηνότερα από το να έπαιρνες κάποιον. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από ewssonaht
Mpiftekis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Th3Unforgiven είπε Όταν λέω ανακαίνιση εννοώ βασικά πράγματα ώστε να γίνει το σπίτι βιώσιμο. Πχ : άδειασέ το, καθάρισμα, άλλαξε μια πόρτα, κατέβασε τα ντουλάπια της κουζίνας βάψτα και ξαναβάλτα, ρίξε ένα βάψιμο στο σπίτι, βάλε καμιά λεκάνη κάνα νιπτήρα στο μπάνιο, τρίψε πατώματα να ανανεωθούν, καινούρια κουφώματα ίσως(?) και άλλα παρόμοια πράγματα. Όλα αυτά που λες γίνονται εκτός από τα "τρίψε πατώματα να ανανεωθούν, καινούρια κουφώματα ίσως(?)". Αν δεν έχεις ειδικό εργαλείο για τα πατώματα, θα σας βγει ο κ@λ@ς. Καινούρια κουφώματα δεν μπορείς να τα φτιάξεις εσύ κι εγώ... θέλουν τον αλουμινά τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα