Ukforthemoment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Πραγματικά μερικοί πρέπει να κάνουν ένα reality check. Και αφού δεν τους χωράει η Ελλάδα που δίνει πιο πολλά στον ντελιβερά, ο υπόλοιπος κόσμος είναι εκεί έξω και τους περιμένει να τον κατακτήσουν. Θα μετρηθουν πτυχία ,γνώσεις,εμπειρία. 3 1
panatha1369 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πραγματικά μερικοί πρέπει να κάνουν ένα reality check. Και αφού δεν τους χωράει η Ελλάδα που δίνει πιο πολλά στον ντελιβερά, ο υπόλοιπος κόσμος είναι εκεί έξω και τους περιμένει να τον κατακτήσουν. Θα μετρηθουν πτυχία ,γνώσεις,εμπειρία. Μιλας εκ του ασφαλους ομως..Δεν ειναι η ελλαδα αγγλια εως προς τα οικονομικα..
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, panatha1369 είπε Μιλας εκ του ασφαλους ομως..Δεν ειναι η ελλαδα αγγλια εως προς τα οικονομικα.. Καθόλου.Εγω ως ανιδικευτος πήγα Αγγλία. Και φυσικά δεν είναι μόνο η Αγγλία ,τόσες άλλες χώρες υπάρχουν . Αν όπως και εγώ δεν είσαι ευχαριστημένος με την δουλειά στην Ελλάδα ψάξου για εξωτερικό.
bilya Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, panatha1369 είπε Το προβλημα μου ειναι οτι οπως ειπαν και τα παιδια εδω δεν γινετε καποιος με γνωσεις να παιρνει τα ιδια με καποιον που το μονο που τον ενοιαζε ηταν η καλοπεραση..αυτο γινετε μονο στη χωρα μας.. Συγνώμη που θα σε ρίξω απο το συννεφάκι που ζεις αλλά μόνο στην Ελλάδα θεωρούν οτι οποίος έχει πάρει ενα πτυχίο θα πρέπει να παίρνει κ παραπάνω λεφτά για κάποιο λογο. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να διαβάσεις κ η κακια κοινωνία δεν σου χρωστά τπτ. 1
panatha1369 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bilya είπε Συγνώμη που θα σε ρίξω απο το συννεφάκι που ζεις αλλά μόνο στην Ελλάδα θεωρούν οτι οποίος έχει πάρει ενα πτυχίο θα πρέπει να παίρνει κ παραπάνω λεφτά για κάποιο λογο. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να διαβάσεις κ η κακια κοινωνία δεν σου χρωστά τπτ. Δεν μιλησα για πτυχιο..αυτο το ξερω.μιλησα για μια δουλεια που τη κανει οποιοσδηποτε σε συγκριση με μια δουλεια που θελει και γνωσεις και εμπειρια..μην μου πεις οτι για να γινεις πωλητης η ντελιβερη θελει γνωσεις..αυτη το φαινομενο ειναι ελληνικο..και ο ταξιτζης βγαζει πιο πολλα λεφτα..Δεν λεω για το ποιος βγαζει πιο πολλα λεφτα αλλα οτι μας κοροιδευει η κοινωνια...Δουλεια χωρις εξεληξη να πληρωνει καλυτερα απο μια δουλεια που δεν ξερουν να τη κανουν ολοι..Γι αυτο εαν δεις ερευνες ειμαστε απο τους τελευταιους σε οτι αφορα τη παιδεια στην ΕΕ...γιατι εδω σου λενε πηγαινε μεχρι λυκειο και μετα γινε ντελιβερυ να βγαζεις λεφτα..ποσους νεους με ηλικια εως 26-27 ξερεις που κοιτανε μονο το παρον??Ντελιβερυ πωλητης σερβιτοροι κτλ και μετα τους φταιει η καθε κυβερνηση?Που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως θα πανε στα κλαμπ-μπουζουκια..Μην τα μηδενιζουμαι ολα.. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από panatha1369 1
vasilllis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Δεν μιλησα για πτυχιο..αυτο το ξερω.μιλησα για μια δουλεια που τη κανει οποιοσδηποτε σε συγκριση με μια δουλεια που θελει και γνωσεις και εμπειρια..μην μου πεις οτι για να γινεις πωλητης η ντελιβερη θελει γνωσιες..αυτη το φαινομενο ειναι ελληνικο..και ο ταξιτζης βγαζει πιο πολλα λεφτα..Δεν λεω για το ποιος βγαζει πιο πολλα λεφτα αλλα οτι μας κοροιδευει η κοινωνια...Δουλεια χωρις εξιλιξη να πληρωνει καλυτερα απο μια δουλεια που δεν ξερουν να τη κανουν ολοι..Γι αυτο εαν δεις ερευνες ειμαστε απο τους τελευταιους σε οτι αφορα τη παιδεια στην ΕΕ...γιατι εδψ σου λενε πηγαινε μεχρι λυκειο και μετα γινε ντελιβερυ να βγαζεις λεφτα..ποσους νεους με ηλικια εως 26-27 ξερεις που κοιτανε μονο το παρον??Ντελιβερυ πωλητης σερβιτοροι κτλ και μετα τουε φταιει η καθε κυβερνηση?Που το μονο που τους ενβδιαφερει ειναι πως θα πανε στα κλαμπ-μπουζουκια..Μην τα μηδενιζουμαι ολα.. Tα μηδενισαμε ,απο την στιγμη που τους φαινεται φυσιολογικό αυτο.
neo80 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Καθόλου.Εγω ως ανιδικευτος πήγα Αγγλία. Και φυσικά δεν είναι μόνο η Αγγλία ,τόσες άλλες χώρες υπάρχουν . Αν όπως και εγώ δεν είσαι ευχαριστημένος με την δουλειά στην Ελλάδα ψάξου για εξωτερικό. Ναι αλλά σε εκμεταλλεύονται στο έπακρο ειδικά στην Αγγλία, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να γίνεται η δουλειά τους. Τα ξέρω απο γνωστό που μιλάμε τακτικά όταν έρχεται στην Ελλάδα. Τα μαλλιά του άσπρισαν απο το άγχος και απέκτησε και πίεση που δεν είχε πριν φύγει απο Ελλάδα. Οπως είπα ξανά στον TS δούλεψε στο εξωτερικό απέκτησε εμπειρία και μετά δούλεψε σαν freelance με έδρα το εξωτερικό γιατί εδώ το έχουν τερματίσει. Όσο για τα πτυχία παιδιά τα κολλέγια να είναι καλά
hln3 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, panatha1369 είπε Δεν μιλησα για πτυχιο..αυτο το ξερω.μιλησα για μια δουλεια που τη κανει οποιοσδηποτε σε συγκριση με μια δουλεια που θελει και γνωσεις και εμπειρια..μην μου πεις οτι για να γινεις πωλητης η ντελιβερη θελει γνωσεις..αυτη το φαινομενο ειναι ελληνικο..και ο ταξιτζης βγαζει πιο πολλα λεφτα..Δεν λεω για το ποιος βγαζει πιο πολλα λεφτα αλλα οτι μας κοροιδευει η κοινωνια...Δουλεια χωρις εξεληξη να πληρωνει καλυτερα απο μια δουλεια που δεν ξερουν να τη κανουν ολοι..Γι αυτο εαν δεις ερευνες ειμαστε απο τους τελευταιους σε οτι αφορα τη παιδεια στην ΕΕ...γιατι εδω σου λενε πηγαινε μεχρι λυκειο και μετα γινε ντελιβερυ να βγαζεις λεφτα..ποσους νεους με ηλικια εως 26-27 ξερεις που κοιτανε μονο το παρον??Ντελιβερυ πωλητης σερβιτοροι κτλ και μετα τους φταιει η καθε κυβερνηση?Που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως θα πανε στα κλαμπ-μπουζουκια..Μην τα μηδενιζουμαι ολα.. In 2019, 43.1% of adults aged 30-34 had attained tertiary education, above the EU-27 average of 40.3% Άρα λάθος ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω στην εκπαίδευση μετά το λύκειο, το αντίθετο είμαστε πάνω από τον μέσο όρο. Και αυτό εξηγεί κατά ένα μέρος γιατί οι αμοιβές για τις σχετικές θέσεις είναι χαμηλές - μεγάλη παραγωγή πτυχιούχων, σε μια αγορά που δεν μπορεί να τους απορροφήσει. 2
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Εγω θα εστιασω και σε ενα αλλο θεμα. Την κακη συνηθεια να συγκρινουμε τη ζωη μας με την ζωη των αλλων, ειτε μεσω των λεκτικων αναφορων ειτε μεσω του παραμορφωτικου φακου των μεσων κοινωνικης δικτυωσης. Αυτο ειναι πηγη μιζεριας και δυστυχιας. Ο φιλος θα πρεπει να δει τους στοχους του, που θελει να ειναι μισθολογικα και εργασιακα και να παρει τις αναλογες αποφασεις. Επειδη ζω Λονδινο θα σας πω ενα παραδειγμα. Πολλοι εχουν κομπλεξ και ντρεπονται να πουνε οτι ζουν σε ενα δωματιο σε σπιτι με συγκατοικους οταν πανε Ελλαδα λενε παραμυθια για μια χλιδατη ζωη με ενα μισθο πολλων χιλιαδων λιρων. Οποτε μην δινετε μεγαλη βαση στο τι λενε οι αλλοι. 3
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, panatha1369 είπε Δεν μιλησα για πτυχιο..αυτο το ξερω.μιλησα για μια δουλεια που τη κανει οποιοσδηποτε σε συγκριση με μια δουλεια που θελει και γνωσεις και εμπειρια.. Υπάρχει ένα στοιχείο που αποτελεί μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό και ονομάζεται soft skills (εσείς με τόσους ξένους όρους που χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις σας, θεωρώ βέβαιο ότι το γνωρίζετε). Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείτε την αξία του, τόσο το καλύτερο για εσάς και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Συνεπώς, πώς είστε σε θέση να κρίνετε τι απαιτεί μια δουλειά πωλητή ή deliver-ά, όταν ο ίδιος δεν είστε ο εργοδότης (για να έχετε άποψη από πρώτο χέρι) ; Οι πωλήσεις και το μπουρμπουάρ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, άλλο αν εμείς με τα πολλά πτυχία, θέλουμε να το εκμηδενίσουμε, επειδή μας τη δίνει αυτό το status quo. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Εγω θα εστιασω και σε ενα αλλο θεμα. Την κακη συνηθεια να συγκρινουμε τη ζωη μας με την ζωη των αλλων, ειτε μεσω των λεκτικων αναφορων ειτε μεσω του παραμορφωτικου φακου των μεσων κοινωνικης δικτυωσης. Αυτο ειναι πηγη μιζεριας και δυστυχιας. Ο φιλος θα πρεπει να δει τους στοχους του, που θελει να ειναι μισθολογικα και εργασιακα και να παρει τις αναλογες αποφασεις. Επειδη ζω Λονδινο θα σας πω ενα παραδειγμα. Πολλοι εχουν κομπλεξ και ντρεπονται να πουνε οτι ζουν σε ενα δωματιο σε σπιτι με συγκατοικους οταν πανε Ελλαδα λενε παραμυθια για μια χλιδατη ζωη με ενα μισθο πολλων χιλιαδων λιρων. Οποτε μην δινετε μεγαλη βαση στο τι λενε οι αλλοι. καλά σιγά το νεο. Δεν αποτελεί και ειδηση-βόμβα, ολοι ξερουμε οτι στην Αγγλια υπάρχει συγκατοίκηση στο θέμα της ενοικίασης. Απλα παντα η απορια μου ηταν η εξης. Γιατι να μη πηγαινε καποιος Γερμανια που εχει καλυτερο μισθο και πιο φτηνο κοστος ζωης και πηγαινε Αγγλια. Τελος παντων
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε καλά σιγά το νεο. Δεν αποτελεί και ειδηση-βόμβα, ολοι ξερουμε οτι στην Αγγλια υπάρχει συγκατοίκηση στο θέμα της ενοικίασης. Απλα παντα η απορια μου ηταν η εξης. Γιατι να μη πηγαινε καποιος Γερμανια που εχει καλυτερο μισθο και πιο φτηνο κοστος ζωης και πηγαινε Αγγλια. Τελος παντων Βασικα σχεδον σε ολες τις πρωτευουσες ειναι πολυ δυσκολο να μεινεις μονος, ειδικα αν κανεις δουλεια χαμηλης ειδικευσης η εισαι στην αρχη της καριερας σου. Το point ειναι οτι ο παππας παει συννεφο οποτε αν δινεις βαση θα σε παρει απο κατω. Αγγλια πηγαιναν, κοπηκε λογω μπρεξιτ, λογω γλωσσας κυριως. Και για καποιο λογο μαζευονταν και ολοι Λονδινο.
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Βασικα σχεδον σε ολες τις πρωτευουσες ειναι πολυ δυσκολο να μεινεις μονος, ειδικα αν κανεις δουλεια χαμηλης ειδικευσης η εισαι στην αρχη της καριερας σου. Το point ειναι οτι ο παππας παει συννεφο οποτε αν δινεις βαση θα σε παρει απο κατω. Αγγλια πηγαιναν, κοπηκε λογω μπρεξιτ, λογω γλωσσας κυριως. Και για καποιο λογο μαζευονταν και ολοι Λονδινο. ε δεν θα ξεκινησει καποιος απο το Λονδινο. Θα ξεκινησει απο το Μπριστολ, το Μπαθ και σιγα σιγα οταν ανεβει θα παει και Λονδινο
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε καλά σιγά το νεο. Δεν αποτελεί και ειδηση-βόμβα, ολοι ξερουμε οτι στην Αγγλια υπάρχει συγκατοίκηση στο θέμα της ενοικίασης. Απλα παντα η απορια μου ηταν η εξης. Γιατι να μη πηγαινε καποιος Γερμανια που εχει καλυτερο μισθο και πιο φτηνο κοστος ζωης και πηγαινε Αγγλια. Τελος παντων Πχ προσωπικά πήγα Αγγλία γιατί ξέρω αγγλικά .Γερμανία έχω συγγενείς αλλά χωρίς γλώσσα δεν εξελίσσεσαι 3
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πχ προσωπικά πήγα Αγγλία γιατί ξέρω αγγλικά .Γερμανία έχω συγγενείς αλλά χωρίς γλώσσα δεν εξελίσσεσαι ε καλα αυτο ισχυει παντου με τη γλωσσα. Και στην αγγλια αν πας και δεν ξερεις αγγλικα, χαθηκες οπως και Ολλανδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα