spectaculator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 28/9/2022 στις 11:21 ΠΜ, alxnt είπε Δεν το ανάγκασε κανένας. Επιπλέον όταν εσύ έτρωγες το χρόνο στο να σπουδάσεις κάτι, οι ντιλιβεραδες μάλλον τον έτρωγαν στις βόλτες κτλ συν οτι δεν έχουν και κανένα τρομερό άγχος στη δουλειά που κάνουν ενώ όταν είσαι σε μια επιχείρηση system engineer το στομάχι σου πάει περίπατο από το στρες αρκετά συχνά. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Παράτα τα τότε και γίνε τότε ντιλιβεράς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αδικία. Ότι δίνεις παίρνεις. Και για να το δεις από την άλλη, σαν system engineer απολαμβάνεις την σταθερότητα στην ασφάλεια και την ασφάλιση που σου παρέχει η εταιρεία όπου δουλεύεις ενώ σαν ντιλιβεράς δεν έχεις τίποτα. 1
dkstopo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 η διαφορά σου με αυτούς είναι ότι μετά από 10 χρόνια αυτοί θα παίρνουν τα ίδια ενω εσύ μπορείς 40 60 ή 120Κ το χρόνο, καλή τύχη 1 1
alxnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, spectaculator είπε Παράτα τα τότε και γίνε τότε ντιλιβεράς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αδικία. Ότι δίνεις παίρνεις. Και για να το δεις από την άλλη, σαν system engineer απολαμβάνεις την σταθερότητα στην ασφάλεια και την ασφάλιση που σου παρέχει η εταιρεία όπου δουλεύεις ενώ σαν ντιλιβεράς δεν έχεις τίποτα. Δηλαδή το να δίνεις σουβλάκια είναι το ίδιο με το να στήνεις υποδομή.. Οκ Πάω και τα παίρνω μόνος μου αμα είναι να βάζω σε κίνδυνο τον άνθρωπο. 2
spectaculator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, alxnt είπε Δηλαδή το να δίνεις σουβλάκια είναι το ίδιο με το να στήνεις υποδομή.. Οκ Πάω και τα παίρνω μόνος μου αμα είναι να βάζω σε κίνδυνο τον άνθρωπο. Δουλειά το ένα, δουλειά και το άλλο! Αν στραβώνεις παράτα τα και γίνε ντιλιβεράς. Κι εγώ έχω γνωστό ιδιοκτήτη μανάβικου που βγάζει περισσότερα από μένα κι έχει βγάλει μόνο δημοτικό. Δεν είναι αδικία, άδραξε την ευκαιρία και κάτι πέτυχε! Ειδικά έξω τα παραδείγματα με μικροεπιχειρήσεις ειδικά από μετανάστες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που πέτυχαν είναι πάμπολλες. Αδικία; Δεν νομίζω! Ευκαιρία, ναι! Σε κάθε περίπτωση κάνεις την επιλογή σου και γεύεσαι τ' αποτελέσματά της. Μην λέμε ότι να ναι! 4
alxnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, spectaculator είπε Δουλειά το ένα, δουλειά και το άλλο! Αν στραβώνεις παράτα τα και γίνε ντιλιβεράς. Κι εγώ έχω γνωστό ιδιοκτήτη μανάβικου που βγάζει περισσότερα από μένα κι έχει βγάλει μόνο δημοτικό. Δεν είναι αδικία, άδραξε την ευκαιρία και κάτι πέτυχε! Ειδικά έξω τα παραδείγματα με μικροεπιχειρήσεις ειδικά από μετανάστες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που πέτυχαν είναι πάμπολλες. Αδικία; Δεν νομίζω! Ευκαιρία, ναι! Σε κάθε περίπτωση κάνεις την επιλογή σου και γεύεσαι τ' αποτελέσματά της. Μην λέμε ότι να ναι! 1ον Μιλάμε για μισθωτούς. 2ον ας παίρνει κι ο γιατρός τότε όσα παίρνει κι ο ντιλιβερας αφού δουλειά το ενα, δουλειά και το άλλο.
Macosj Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 25/9/2022 στις 5:52 ΜΜ, panatha1369 είπε Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω.. Και ο άλλος που άνοιξε μια επιχείρηση βγάζει 10000 τον μήνα, χωρίς καν να δουλεύει. Ο καπιταλισμός δεν αμοιβει με βάση όσα παράγεις. Εσένα σου φταίει ο ντελιβερας που δουλεύει, αλλά όχι ο από πάνω. Αυτό λέγεται αναρχοκαπιταλισμός 1
Black Demis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρή δουλειά στον τομέα που ζητάς 2. Και η δύο φίλοι σου παίρνουν και λίγα μπορώ να πω (στην μια περίπτωση βιάζεσαι σωματικά στην δεύτερη σε βιάζουν ψιχολογικα) 3. Μην τους ζηλεύεις 4. Πάνε εξωτερικό κάτι θα βρεις αν η γνώσεις σου αξίζουν
spectaculator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, alxnt είπε 1ον Μιλάμε για μισθωτούς. 2ον ας παίρνει κι ο γιατρός τότε όσα παίρνει κι ο ντιλιβερας αφού δουλειά το ενα, δουλειά και το άλλο. Ας παίρνει ο καθένας όσα μπορεί. Δικαίωμα του ενός, δικαίωμα και του άλλου. Οι παραλληλισμοί που κάνεις είναι άνευ ουσίας! 1
zx1234r Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 System Engineer δεν σημαίνει προγραμματιστής. Αν κάνεις apply σε τέτοιες θέσεις, λογικό να δυσκολεύεσαι να βρεις. Θέλεις θέση προγραμματιστή και πλέον οι θέσεις είναι πολύ πιο συγκεκριμένες πάνω στην εξειδίκευση. Δηλαδή .net, java κτλ. 1
alxnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Ας παίρνει ο καθένας όσα μπορεί. Δικαίωμα του ενός, δικαίωμα και του άλλου. Οι παραλληλισμοί που κάνεις είναι άνευ ουσίας! Μα το όλο θέμα είναι η μισθολογική αδικία μεταξύ εργασιακών κλάδων. Πώς είναι άνευ ουσίας;
spectaculator Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, alxnt είπε Μα το όλο θέμα είναι η μισθολογική αδικία μεταξύ εργασιακών κλάδων. Πώς είναι άνευ ουσίας; Είναι η πραγματικότητα. Αν το βλέπεις διαφορετικά είναι δικό σου λάθος. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι μισθολογική αδικία και γι' αυτό ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε κάποια ρυθμιστική αρχή γι' αυτά.
filipN Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, alxnt είπε Μα το όλο θέμα είναι η μισθολογική αδικία μεταξύ εργασιακών κλάδων. Πώς είναι άνευ ουσίας; Τότε ψάξε σε ένα αξιόπιστο λεξικό την έννοια της αδικίας. Γιατί η «αδικία» προϋποθέτει «ενέργεια ή συμπεριφορά που παραβιάζει το θεσμικό ή φυσικό δίκαιο» ή είναι «αντίθετη προς το δίκαιο από ηθική άποψη». 1
primeragt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, alxnt είπε Μα το όλο θέμα είναι η μισθολογική αδικία μεταξύ εργασιακών κλάδων. Πώς είναι άνευ ουσίας; Μα δεν υπάρχει ρε φίλε μισθολογική αδικία μεταξύ κλάδων. Να έλεγες μεταξύ ίδιων θέσεων να έλεγα ναι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα επάγγελμα καθαρά και μόνο με το τι κάνει. Έχω δύο φίλους που δουλεύουν στη bic ο ένας είναι υπεύθυνος παραγωγής και παίρνει κάπου στα 1200 και τρέχει όλη μέρα και ο άλλος είναι ηλεκτρολόγος βάρδιας και παίρνει κάπου 1500+σκ και δουλεύει μια με δύο βδομάδες το μήνα ανάλογα τη βάρδια (κοινός τρέχει μόνο πρωί) τις άλλες ξύνετε. Ο καθένας πληρώνεται ανάλογα τη ζήτηση καθε κλάδου. Τα πτυχία δεν παίζουν ρόλο. Τράβα πες το σε φιλολόγους και φυσικομαθηματικους που έχει πήξει ο τόπος και υπάρχουν πάρα πολλοί με μικρότερη ζήτηση από ότι προσφορά ότι πληρώνονται λίγα γιατί έχουν πτυχία. 2
kostasbm Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 έχω καταλάβει ότι είναι κάποια παιδιά που έχουν πάρει γεύση από εξωτερικο ενώ άλλοι μιλάνε από πληροφορίες και μαρτυρίες γνωστων δεν ειναι ρόδινα για πτυχιούχους και μη στο εξωτερικο .......και κει υπάρχουν τετοια σπάνια θα σε ρωτήσει ένας στην Αυστραλια τι δουλειά κανείς...αλλά θα σε ρωτήσει αν δουλεύεις,αυτο θεωρούν σημαντικο εκτός και αν πρόκειται για προξενίο (Έλληνες,Ιταλοι,Ισπανοι κ.λ) έχουμε μια νοοτροπία και κατηγοροποιουμε τον άλλον βάσει της δουλειάς του και μετά με το ποσά λεφτά βγαζει έχω πτυχίο νομικής έλεγε ένα γνωστός και όλοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό,...δούλευε ο άλλος σε βενζινάδικο ψιλογελαγαν τώρα το ένα πτυχίο μοιάζει κάτι συνιθισμενο το πτυχίο εδώ κοστίζει πολύ φτηνά σε σχέση με πολλές χώρες που δε πάει ο αλλος πανεπιστήμιο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει,τουλαχιστον σε αυτό έχουμε ένα πρωτείο,το κακό είναι ότι δεν μπορεί η αγορά μας να απορροφήσει όλους τους πτυχιούχους και συνεχώς παράγονται περισσότεροι (η Ιρλανδία Πχ τα καταφέρνει) όχι ότι είναι κακό αλλά τι θα γινουν ολοι? Μόλις τώρα, alxnt είπε Μα το όλο θέμα είναι η μισθολογική αδικία μεταξύ εργασιακών κλάδων. Πώς είναι άνευ ουσίας; όταν ένας ειναι ελεύθερος επαγγελματίας(γιατρός η δικηγόρος η πολιτικός μηχανικός ) δεν υπάρχει μισθολογιο ...ελεύθερη αγορά είναι όσο θέλουν ζητάνε αν δουλεύουν στην ίδια εταιρεία ο δικηγόρος ο μηχανικός ο υπάλληλος τότε να μιλάμε για μισθολογικη αδικια αν ο υπάλληλος πχ παίρνει τα ίδια με το δικηγόρο και πάλι μεταξύ εταιρειών υπάρχουν διάφορες μισθολογικές αλλά η κάθε μια έχει τη δίκη της πολιτική.... για ιδιωτικό τομέα μιλάμε
zanskou Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 παιδια αδικια ειναι δύο άνθρωποι που εργάζονται στην ιδια εταιρεία, ιδιες ώρες και με ιδιο αντικειμενο να αμοιβονται διαφορετικά. δεν ειναι κατι δυσνόητο. ολα τα άλλα ειναι στην υποκειμενική κρίση του καθενός και κυρίως στην αντίληψη ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει αλλά όχι ο εαυτός μας. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα