Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πραγματικότητα είναι μία: μετά ελαχίστων εξαιρέσεων, οι εξειδικευμένοι στην Ελλάδα - ακόμα και σε «καλούς» διεθνώς κλάδους - βγάζουν πολύ λίγα για το δεδομένο κόπο που απαιτείται για να φτάσει κανείς στην εξειδίκευση που απαιτείται για το εκάστοτε job description. Και σίγουρα, εργάζονται σε πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και αγοραστική δύναμη, από τις ίδιες θέσεις διεθνώς (και βάζω και το πρώην ανατολικό μπλοκ μέσα σε αυτό). Βλ. αποδοχές/κόστος ζωής, κλπ.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν αρχίσει και έρχονται hubs διεθνών τεχνολογικών εταιρειών στη χώρα, όχι γιατί μάς αγαπήσανε ξαφνικά.

• Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, panatha1369 είπε

Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind  ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications  και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να  βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω..

Ή έμεινες πολύ στάσιμος κατά τα χρόνια της εμπειρίας σου ή δεν ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου. 

Πολύ εύκολα αυτά τα χρήματα που αναφέρεις για κάποιον engineer με 2-3  χρόνια εμπειρία. 

Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind  ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications  και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να  βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω..

Ή έμεινες πολύ στάσιμος κατά τα χρόνια της εμπειρίας σου ή δεν ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου. 

Πολύ εύκολα αυτά τα χρήματα που αναφέρεις για κάποιον engineer με 2-3  χρόνια εμπειρία. 

Δημοσ.

Λεγε και εσυ οτι βγαζεις 2000 .......... οπως καταλαβες αλλο το λεγε και αλλο το πραγματικο!

Δημοσ.

Μισθολογική αδικία θα ήταν οι ανόμοιες απολαβές ανάμεσα σε δύο εργαζομένους με τον ίδιο τίτλο εργασίας, ίδια καθήκοντα και όμοια έτη προϋπηρεσίας. 

Εσύ συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. 

• Like 8
Δημοσ.
Στις 25/9/2022 στις 9:37 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Ο υδραυλικος, ο ηλεκτρολογος δεν ειναι ανθρωποι χωρις μορφωση, απλα σπουδασαν μια τεχνη , την οποια εφαρμοζουν, παραγουν εργο και βγαζουν το μισθο τους, οσο και αν ειναι αυτος. Πχ ο ηλεκτρολογος μου, εχει τοσες δουλειες καθημερινα, που δεν προλαβαινει να σηκωσει τα τηλεφωνα. Αυτο σημαινει οτι το κυνηγαει και ΝΑΙ βγαζει πολυ περισοτερα απο εναν πτυχιουχο με μεταπτυχιακα, αλλα δεν μπορει κανεις να του πει τιποτα γιατι σπουδασε μια τεχνη την οποια εφαρμοζει.

Για το διανομεα θα συμφωνησω, και εδω ειναι που η χωρα μας βγαινει οφσαιντ. Ειμαστε απο τις λιγες χωρες στο κοσμο που δεν εχουμε μισθολογικη διαφορα πτυχιουχου-μη πτυχιουχου. Αν πας στο Εξωτερικο σε χωρες οπως η Γερμανια, η Ολλανδια, ΕΛβετια, Αγγλια κλπ, αλλο μισθο παιρνει ενας πτυχιουχος με μαστερ, αλλο ενας πτυχιουχος σκετο και αλλο ενας μη πτυχιουχος. Εδω μπανανια

Ως ελευθερος επαγγελματιας χρεωνει οσο θέλει. ως υπάλληλος και ο ηλεκτρολόγος και ο οποιοσδηποτε τεχνίτης παίρνει λιγοτερα από τον αντιστοιχο πτυχιουχο πχ αν σε μια εταιρια εχουν ηλ μηχανικό απο πολυτεχνείο, ηλ. μηχανικό απο ΤΕΙ χωρις μεταπτυχιακό και ηλεκρολόγο από τεχνική σχολή τυπου ΕΠΑΛ αντιστοιχοι θα είναι και οι μισθοι, πιο πολλά ο διπλωματουχος, μετά του ΤΕΙ και λιγοτερα του ΕΠΛ. βεβαια ο τεχνίτης μπορεί να κάνει καλύτερο deal αν στη δουλεια του ειναι πολύ καλός και τον εχουν ανάγκη οι πτυχιουχοι.

Στις 25/9/2022 στις 5:52 ΜΜ, panatha1369 είπε

Ο καθενας λέει ο,τι θέλει. Αν δε δεις εκκαθαριστικό μην πιστευεις τιποτα. Λεφτα οντως αρκετα εχουν οι τεχνικές-χειρωνακτικές δουλειές τυπου χειριστες, ηλεκρολόγοι, μηχανικοί οχηματων, οδηγοί Ε κατηγοριας. Γενικά λεφτα δινουν όπου υπάρχει ζητηση. Ο ντελιβεράς μαζι με τα τιπς ισως τα βγαζει, αν δεν δουλευει με μηχανακι του μαγαζιου. Ο υπάλληλος στη wind στην απλή εξυπηρέτηση οχι, με τα bonus αντε να φτασει τα 800. αλλά εχω γνωστη σε άλλη εταιρια που βγαζει πολύ περισσότερα. δεν ειναι όμως σε καταστημα, ειναι σε άλλη υπηρεσία πωλήσεων, γυριζει ολη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Κυπρο. Το γνωριζω γιατι ηθελε να με προτεινει κ μενα για αντιστοιχη θέση.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασχολήσου με data science & Python γνωρίζω άτομο που είναι στην Αγγλία και βγάζει τρελά λεφτά με απολυτήριο ΤΕΛ προγραμματιστή.

Αργότερα όταν αποκτήσεις εμπειρία μπορείς να παίρνεις και δουλειές σαν freelance.

Επεξ/σία από neo80
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, neo80 είπε

Ασχολήσου με data science & Python γνωρίζω άτομο που είναι στην Αγγλία και βγάζει τρελά λεφτά με απολυτήριο ΤΕΛ προγραμματιστή.

Αργότερα όταν αποκτήσεις εμπειρία μπορείς να παίρνεις και δουλειές σαν freelance.

Εχω κανενα τριμηνο που ασχολουμε με Python και docker

3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Ο καθενας λέει ο,τι θέλει. Αν δε δεις εκκαθαριστικό μην πιστευεις τιποτα. Λεφτα οντως αρκετα εχουν οι τεχνικές-χειρωνακτικές δουλειές τυπου χειριστες, ηλεκρολόγοι, μηχανικοί οχηματων, οδηγοί Ε κατηγοριας. Γενικά λεφτα δινουν όπου υπάρχει ζητηση. Ο ντελιβεράς μαζι με τα τιπς ισως τα βγαζει, αν δεν δουλευει με μηχανακι του μαγαζιου. Ο υπάλληλος στη wind στην απλή εξυπηρέτηση οχι, με τα bonus αντε να φτασει τα 800. αλλά εχω γνωστη σε άλλη εταιρια που βγαζει πολύ περισσότερα. δεν ειναι όμως σε καταστημα, ειναι σε άλλη υπηρεσία πωλήσεων, γυριζει ολη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Κυπρο. Το γνωριζω γιατι ηθελε να με προτεινει κ μενα για αντιστοιχη θέση.

και εγω εχω γνωστη στη cosmote που ειναι εξωτερικος πωλητης αλλα και αυτη γυρω στα 1000 βγαζει..

Δημοσ.

Ειλικρινά περίμενα να διαβάσω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναφέρεις.

Ότι οι μισθοί στο ΙΤ είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους άλλους κλάδους στην Ελλάδα.

Με 8 χρόνια προϋπηρεσία συν πιστοποιήσεις είσαι πάνω από 2.000 καθαρά συν κάποια bonus, τουλάχιστον στην Θεσς.

Web developers με ~5 χρόνια προϋπηρεσία παίρνουν 1.500 καθαρά συν bonus στην Θεσς.

Κάτι κάνεις λάθος φίλε, δεν το λέω για να σε προσβάλω ή να σε μειώσω, απλά σου λέω τι έχω δει από προσωπική εμπειρία και από φίλους developers.

Source: Είμαι πρώην php developer, νυν devops/ sre engineer.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/9/2022 στις 12:33 ΠΜ, Backpacker είπε

Το παιδί ειναι 12 ώρες σε ένα μηχανακι ρισκάροντας τη ζωή του κάθε στιγμή μέσα στον καύσωνα και τον παγετό ή την βροχή. 

Δεν το ανάγκασε κανένας. Επιπλέον όταν εσύ έτρωγες το χρόνο στο να σπουδάσεις κάτι, οι ντιλιβεραδες μάλλον τον έτρωγαν στις βόλτες κτλ συν οτι δεν έχουν και κανένα τρομερό άγχος στη δουλειά που κάνουν ενώ όταν είσαι σε μια επιχείρηση system engineer το στομάχι σου πάει περίπατο από το στρες αρκετά συχνά. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

• Like 6
  • Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, HarisRg είπε

Με 8 χρόνια προϋπηρεσία συν πιστοποιήσεις είσαι πάνω από 2.000 καθαρά συν κάποια bonus, τουλάχιστον στην Θεσς.

Καλός Sys Admin η Dev Ops engineer με αυτά που γράφεις πιο πάνω, μπορει να παίρνει και 3k καθαρα σε σοβαρή εταιρεία σε Αθήνα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, filip123go είπε

Καλός Sys Admin η Dev Ops engineer με αυτά που γράφεις πιο πάνω, μπορει να παίρνει και 3k καθαρα σε σοβαρή εταιρεία σε Αθήνα. 

Το πιστεύω απλά όπως είπα μίλησα από προσωπική εμπειρία μόνο!

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alxnt είπε

Δεν το ανάγκασε κανένας. Επιπλέον όταν εσύ έτρωγες το χρόνο στο να σπουδάσεις κάτι, οι ντιλιβεραδες μάλλον τον έτρωγαν στις βόλτες κτλ συν οτι δεν έχουν και κανένα τρομερό άγχος στη δουλειά που κάνουν ενώ όταν είσαι σε μια επιχείρηση system engineer το στομάχι σου πάει περίπατο από το στρες αρκετά συχνά. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Με την ίδια λογική κανένας δεν ανάγκασε κάποιον να γίνει system engineer .

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Με την ίδια λογική κανένας δεν ανάγκασε κάποιον να γίνει system engineer .

Φυσικά ,αλλά δε μου λέει και κάτι ότι είναι πάνω στο μηχανάκι και ρισκάρει τη ζωή του ή τρώει τον καιρό στη μάπα, που ήταν και το επιχείρημα το οποίο σχολίασα. Ο καθένας που πάει στη δουλειά του διατρέχει τέτοιο κίνδυνο.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alxnt είπε

Φυσικά ,αλλά δε μου λέει και κάτι ότι είναι πάνω στο μηχανάκι και ρισκάρει τη ζωή του ή τρώει τον καιρό στη μάπα, που ήταν και το επιχείρημα το οποίο σχολίασα. Ο καθένας που πάει στη δουλειά του διατρέχει τέτοιο κίνδυνο.

Εγραψες και το παρακάτω.

9 ώρες πριν, alxnt είπε

συν οτι δεν έχουν και κανένα τρομερό άγχος στη δουλειά που κάνουν ενώ όταν είσαι σε μια επιχείρηση system engineer το στομάχι σου πάει περίπατο από το στρες αρκετά συχνά. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγραψες και το παρακάτω.

Ναι αντιπαρέβαλα επιχείρημα υπέρ του system engineer. Στο κάτω κάτω δεν θα εξισώσω και τη δουλειά του ντιλιβερα με αυτή του system engineer, μην τρελαθούμε κιόλας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...