panatha1369 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω.. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω.. To πρόβλημα είναι ότι πιστευεις αυτά που λένε οι γνωστοί #1 & #2 28
panatha1369 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε To πρόβλημα είναι ότι πιστευεις αυτά που λένε οι γνωστοί #1 & #2 και αν υπαρχει μια πιθανοτητα να ισχυουν??
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, panatha1369 είπε και αν υπαρχει μια πιθανοτητα να ισχυουν?? Kανεις αίτηση στην wind ή πας ντελίβερυ. 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, panatha1369 είπε και αν υπαρχει μια πιθανοτητα να ισχυουν?? Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ισχύουν αυτοί οι μισθοί για ντιλιβεραδες και wind. Προφανώς, σε δουλεύουνε.
panatha1369 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 wind λεει με μπονους καθε μηνα παιζει 1400
andreoulios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Πολύ πιθανό να το βγάζει ο ντελιβερας αυτο το ποσό ειδικά τόσες ώρες 17
kimimaro_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για τον wind δεν ξερω αλλα το ποσο του ντελιβερα ακουγεται legit. Επίσης τι εννοούμε ως μισθολογική "αδικία"; Επειδή έχουμε χαρτιά θα πρέπει να πληρωνόμαστε παραπάνω; Δεν δουλεύει έτσι ο καπιταλισμός. Αυτός που έχει μεγαλύτερη ζήτηση πληρώνεται τα περισσότερα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από kimimaro_ 5 1
kostasbm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, panatha1369 είπε Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω.. ενας τσοπανης η ενας γεωργος μπορει να βγαζει 2500χιλ το μηνα εχουν αρκετες γνωσεις για το αντικειμενο τους ,ενας υδραυλικος η ηλέκτρολογος μπορει παραπανω αυτο δε σημαινει οτι πρεπει ενας του δημοτικου η του λυκειου να βγαζει λιγοτερα απο εναν που εχει 2 πτυχια ...και πολλοι με μικρες επιχειρησεις δεν εχουν πτυχια εσυ επελεξες το δρομο των γραμματων αυτοι της βιοπαλης ........αν κρινεις οτι δεν βρισκεις δουλεια εδω κοιτας που ειναι καλυτερα και μπορεις να αξιοποιησεις το πτυχιο σου και την προυπηρεσια σου φιλικα 5 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Σε ότι αφορά τον ντελιβερά, μάλλον δεν είναι ψέμα. Γνωστός μου delivery που δουλεύει 5 ώρες καθημερινά, σε συνοικιακό μαγαζί, βγάζει ένα 500άρι. Αν κάποιος δουλεύει διπλές ώρες, και σε μεγάλο μαγαζί, δεν είναι καθόλου απίθανο να βγάζει διπλάσια. - 1
airtrelomike13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ο υδραυλικος, ο ηλεκτρολογος δεν ειναι ανθρωποι χωρις μορφωση, απλα σπουδασαν μια τεχνη , την οποια εφαρμοζουν, παραγουν εργο και βγαζουν το μισθο τους, οσο και αν ειναι αυτος. Πχ ο ηλεκτρολογος μου, εχει τοσες δουλειες καθημερινα, που δεν προλαβαινει να σηκωσει τα τηλεφωνα. Αυτο σημαινει οτι το κυνηγαει και ΝΑΙ βγαζει πολυ περισοτερα απο εναν πτυχιουχο με μεταπτυχιακα, αλλα δεν μπορει κανεις να του πει τιποτα γιατι σπουδασε μια τεχνη την οποια εφαρμοζει. Για το διανομεα θα συμφωνησω, και εδω ειναι που η χωρα μας βγαινει οφσαιντ. Ειμαστε απο τις λιγες χωρες στο κοσμο που δεν εχουμε μισθολογικη διαφορα πτυχιουχου-μη πτυχιουχου. Αν πας στο Εξωτερικο σε χωρες οπως η Γερμανια, η Ολλανδια, ΕΛβετια, Αγγλια κλπ, αλλο μισθο παιρνει ενας πτυχιουχος με μαστερ, αλλο ενας πτυχιουχος σκετο και αλλο ενας μη πτυχιουχος. Εδω μπανανια 5
panatha1369 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ο ντελιβερας οκ ο αλλος που ειναι πωλητης σε wind με ενα χαρτι λυκειου τη γνωσεις θελει για να βγαζει 1400??Η για ποια βιοπαλη μιλαμε?να πω οικοδομος φουρναρης μαζι σας αλλα οχι και ενας πωλητης..που απο οτι λεει στο τεχνικο κομματι δεν ξερει χριστο.Αν δειτε αξιολογησεις στη google για τη wind πανορμου που δουλευει ο συγκεκριμενος θα δειτε τη γνωμη εχουν και αλλοι.. 1 ώρα πριν, kimimaro_ είπε Για τον wind δεν ξερω αλλα το ποσο του ντελιβερα ακουγεται legit. Επίσης τι εννοούμε ως μισθολογική "αδικία"; Επειδή έχουμε χαρτιά θα πρέπει να πληρωνόμαστε παραπάνω; Δεν δουλεύει έτσι ο καπιταλισμός. Αυτός που έχει μεγαλύτερη ζήτηση πληρώνεται τα περισσότερα. εχει μεγαλυτερη ζητηση ο πωλητης απο ενα τεχνικο??Μονο στην ελλαδα γινετε αυτο.Πωλητης χωρις γνωση του αντικειμενου που πουλαει πχ πως λειτουργει και χωρις στοιχειωδης τεχνικη γνωση δεν ειναι για μενα πωλητης..Δεν πουλαει κατσαρολες και τηγανια αλλα κινητα και συμβολαια ιντερνετ..πρεπει να ξερει εστω τα βασικα.. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από panatha1369 1
FilipposMD Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ο ντελιβεράς δουλεύει 60 ώρες τη βδομάδα όμως, ε; Δεν μπορούν να συγκριθούν τα χρήματα που βγάζει με κάποιον που δουλεύει 35 ή 40 ώρες. Επίσης, έχει σημασία πόσο καλός είναι ο καθένας στη δουλειά του. Αν ο πωλητής είναι άσχετος με τεχνικά αλλά εξαιρετικός πωλητής και παίρνει ποσοστά για κάθε συμβόλαιο που φτιάχνει, μαγκιά του που φτάνει τα 1400. Το ίδιο και ο ντελιβεράς. Αν είναι γρήγορος, δεν τεμπελιάζει κι έτσι κάνει πολλές παραδόσεις, είναι ευγενικός και τσιμπάει φιλοδωρήματα, άξιος. Επί της αρχής δε διαφωνώ μαζί σου ότι οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα δεν αμείβονται καλά, γι' αυτό και τόσος κόσμος φεύγει για εξωτερικό. Αλλά αυτού του είδους οι συγκρίσεις δεν είναι απαραίτητα λογικές χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου όλα τα υπόλοιπα. 13
forgotten Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, panatha1369 είπε Με αφορμή το θέμα ενός παιδιού εδώ στο φόρουμ για το μισθό ενός programmer ανοίγω αυτό το θέμα.Μέτα από κάποιες συζητήσεις που είχα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν σε άλλους τομείς εκτός IT έχω απορήσει με τη κατάντια που έχει πέσει στη χωρά..γνωστός νούμερο 1 δουλεύει σαν delivery σε αλυσίδα καφέ 8.00-20.00 πενθήμερο και βγάζει από ότι λέει 1200 καθαρά..γνωστός νούμερο 2 πωλητής σε κατάστημα wind ωράριο κλασικό μαγαζιού βγάζει 1400 με τα λεγόμενα του..και οι δυο τους δεν έχουν καμιά σχέση με ότι έχει σχέση με IT..και τώρα σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου..Ψάχνω δουλειά σαν system engineer εδω και ένα χρόνο περίπου..έχω εμπειρία πάνω απο 8 χρονιά συν certifications και δεν μπορώ να βρω δουλειά ελλαδα..η βρίσκω δουλείες με το βασικό..τσάμπα πάνε όλες αυτές οι γνώσεις??Άνθρωποι με ένα απολυτήριο λυκείου χωρίς καμιά γνώση να βγάζουν καλά λεφτά και άνθρωποι με γνώσεις να παλεύουν να βρουν μαι8 δουλειά η στη καλύτερη να φεύγουν έξω.. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σε εξασφαλιζει οτι αν σπουδασεις θα παιρνεις καλυτερο μισθο απο καποιον που δεν σπουδασε ΚΑΝΕΝΑΣ. Το να λες για μισθολογικες αδικιες κλπ μου θυμιζει καποιους πρωην συναδελφους που εμειναν κολλημενοι σε ενα πτυχιο και προσπαθουν να βιοποριστουν απο αυτο νιωθοντας καταφορα αδικια, ο τομεας σου ωστοσο εχει αρκετη εργασια και αρκετο μισθο Παλεψε το και μην στεκεις να βλεπεις απο δω και απο κει τι παιρνουν, στο τελος της μερας δεν σε αφορα , εχει σημασια να προσπαθησεις και να επικεντρωθεις οχι στην μισθολογικη αδικια αλλα στο να δημιουργησεις ευκαιριες για σενα, Μαγικη λεξη τηλεργασια στο εξωτερικο. Ο τομεας σου εχει αρκετη ζητηση εκει εξω, μενεις ελλαδα παραγεις με τηλεργασια και πληρωνεσαι. Για τα υπολοιπα που εγραψες να πω οτι καμια δουλεια δεν ειναι ασημαντη και κανενα κριτηριο δεν υπαρχει για την αμοιβη στο τελος της μερας. Ναι μεν ο κοπος και ο μοχθος πρεπει να πληρωνεται για την γνωση αλλα δεν ωφελει να αξιολογουμε μονο αυτΟ . Αυτα τα ολιγα απο μενα. ΥΓ την μερα που συνειδητοποιησα οτι δεν επρεπε να κανω αυτο που κανεις εσυ τωρα ξεκινησα και πηγαινα μπροστα. 3
Backpacker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, panatha1369 είπε ο ντελιβερας οκ ο αλλος που ειναι πωλητης σε wind με ενα χαρτι λυκειου τη γνωσεις θελει για να βγαζει 1400??Η για ποια βιοπαλη μιλαμε?να πω οικοδομος φουρναρης μαζι σας αλλα οχι και ενας πωλητης..που απο οτι λεει στο τεχνικο κομματι δεν ξερει χριστο.Αν δειτε αξιολογησεις στη google για τη wind πανορμου που δουλευει ο συγκεκριμενος θα δειτε τη γνωμη εχουν και αλλοι.. εχει μεγαλυτερη ζητηση ο πωλητης απο ενα τεχνικο??Μονο στην ελλαδα γινετε αυτο.Πωλητης χωρις γνωση του αντικειμενου που πουλαει πχ πως λειτουργει και χωρις στοιχειωδης τεχνικη γνωση δεν ειναι για μενα πωλητης..Δεν πουλαει κατσαρολες και τηγανια αλλα κινητα και συμβολαια ιντερνετ..πρεπει να ξερει εστω τα βασικα.. O φίλος σου που δουλεύει πωλητής σε δουλεύει ξεκάθαρα. Εγώ σε γνωστούς που έχω σε vodafone-Nova-germanos σαν πωλητές όλοι παίρνουν το βασικό (600) και άντε αν πιάσουν κάποιους δύσκολος και σπαζαρχίδικους στόχους να φτάσουν 800 ευρώ στην καλύτερη!!! 1400 σε αυτές τις αλυσίδες δεν παίρνει ούτε ο διευθυντής του εκάστοτε μαγαζιού. Ούτε στα παμπλικ ουτε σε Κωτσόβολο ουτε πουθενα. Ο ντελιβαρες που δουλεύει 12ωρο φυσικά θα βγάζει τα λεφτά που σου λέει που ειναι το περιεργο? Και λίγα είναι αν με ρωτάς. Από το μαγαζι μονο για 12ωρο θα επρεπε να παιρνει 1000 ευρώ με τις υπερωριες. Τιπς 200 ευρώ τον μηνα σε τόσες ώρες πολύ λίγα μου ακούγονται. Κάτω από 20 ευρώ την μέρα τιπς αποκλείται να παίρνει μεσα σε 12 ώρες. Αυτά μόνο ειναι σχεδόν 500 ευρώ τον μήνα. Το παιδί ειναι 12 ώρες σε ένα μηχανακι ρισκάροντας τη ζωή του κάθε στιγμή μέσα στον καύσωνα και τον παγετό ή την βροχή. 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα