Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Δεν το καταλαβαίνω το ειρωνικό σχολιάκι περί καλημέρας και άποψης Κηφισιάς.

Άλλωστε είπα ότι και στο δικό μου σπίτι, μπαίνουν αρκετά PL, και μάλιστα πολλά χρόνια τώρα.

Τα μακαρόνια έχουν σαφείς διαφορές, το έχουν γράψει και πολλοί προλαλήσαντες. Τα φτηνιάρικα Ελληνικά δεν έχουν γεύση, βγάζουν γλουτενίλα - σαλιαρίλα και αν κάνεις το λάθος να τα βράσεις 30'' παραπάνω, τρως που τρως άγευστο πράμα, είναι και λασπωμένο. Είτε πρόκειται για ήλιος - μέλισσα - PL γνωστών σμ, είτε (σε μικρότερο βαθμό) για τα Μίσκο. Εξαίρεση αποτελεί η ΜΑΚΒΕΛ.

Τα πιο ακριβά 500γρ μακαρόνια του θανόπουλου (5 μερίδες = τετραμελής+ οικογένεια) κοστίζουν 3-4 ευρώ. Δεν λέω να πάρει κανείς αυτά. Αλλά ΕΣΤΩ ότι κάποιος παίρνει αυτά, τη 1 φορά / βδομάδα που θα φάει ζυμαρικά, χάνει 2-3 ευρώ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. 8-12 ευρώ το μήνα. Ξαναλέω: Όχι για να πάρει μπαρίλα, εκεί η απώλεια είναι 3-4 το μήνα. Για να πάρει ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.

Άμα μου πεις ότι υπάρχει οικογένεια 4 ατόμων που της κάνει διαφορά το 3ευρο-4ευρο το μήνα, απλώς λαϊκίζεις και μιζεριάζεις δημοσίως. Οι οικογένειες αυτού του είδους δεν ασχολούνται με ΣΜ, πάνε στην πρόνοια, την εκκλησία και τα κοινωνικά παντοπωλεία. Φαντάζομαι ότι αυτό εδώ το θέμα δεν αφορά πένητες, αστέγους και λοιπές ειδικές ομάδες.

33 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καλά δε πάει έτσι το πράγμα…

10 ευρώ τα μακαρόνια, 20€ το γαλα για να πάρεις το πιο καλό, 30€ το μοσχάρι για να πάρεις το καλό ελληνικό γάλακτος, κοκ…

Αυτό ακριβώς.

Δηλαδή η γαλοπούλα να είναι 55% κρέας,αλλά το μακαρόνι,όχι,το καλό.

Κιμά;Τυρί; Σάλτσα;Σαλάτα;

Αυτά να είναι από τα φθηνά,ή το θέμα είναι να είναι καλό μόνο το μακαρόνι.

Στο ξαναλέω,συμφωνώ με την αποψή σου.Αλλα εγώ βγάζω και 3+χιλ το μήνα.

Αν έβγαζα 800 ευρώ,θα σκεφτόμουν να δώσω το 1/200 του μισθού μου παραπάνω,ΜΟΝΟ για ένα γεύμα ,από τα 60 του μήνα,μακαρόνια,και ΜΟΝΟ για τα μακαρόνια.

Δεν είναι λαϊκισμός,λογική είναι.

Και αν νομίζεις πως οι οικογένειες που ασχολούνται με το τετράευρω,είναι αυτές για την πρόνοια,τότε ναι,καλημέρα από τον κόσμο.

Επεξ/σία από Nera1
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Nera1 είπε

μακαρόνια ετικέτας Λιντλ.

εν το μεταξύ είναι της eurimac-μακβελ, και έχει συγκεκριμένα τα trafilata al bronzo στα 0,90 σπαγγέτι και λιγκούινι που όποιος έχει ιδέα γιατί πρέπει το μακαρόνι να είναι από χάλκινο καταλαβαίνει.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zygorito είπε

εν το μεταξύ είναι της eurimac-μακβελ, και έχει συγκεκριμένα τα trafilata al bronzo στα 0,90 σπαγγέτι και λιγκούινι που όποιος έχει ιδέα γιατί πρέπει το μακαρόνι να είναι από χάλκινο καταλαβαίνει.

Έχει το λιντλ μακαρόνια σε μπρουτζινο σκεύος;;;;!!!!

Πεντανόστιμα, όσες φορές έχω πάρει, άλλο λέβελ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Έχει το λιντλ μακαρόνια σε μπρουτζινο σκεύος;;;;!!!!

Πεντανόστιμα, όσες φορές έχω πάρει, άλλο λέβελ.

Spoiler

image.png.371722b18f2feec53e1392cde39ddfb4.png

είναι eurimac δηλαδή μακβελ, έχει spaghetti και linguini, περίπου στα €0,9 τα έχει τα 500γρ

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.
5 ώρες πριν, intruder99 είπε

Τα περισσότερα τρόφιμα που αγοράζω είναι ιδιωτικής ετικέτας. Δεν αναζητώ την top ποιότητα, οτιδήποτε δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως δυσπεψία τα θεωρώ εντάξει. Γάλα Milbona, ζυμαρικά Combino/Μαράτα και μαγιονέζα Kania είναι μερικά που έχω αυτή την στιγμή στο σπίτι.

Ποσα χρονια ζωης σου εδωσε ο γιατρος σου; :P 

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως τα μακαρόνια του lidl τα βρίσκω μια χαρά. Λιγκουίνι, τρικολόρε πέννες και τις "βίδες". Βέβαια δεν είμαι τόσο γευσιγνώστης όσο μερικοί εδώ μέσα αλλά για την γεύση μου είναι άψογα.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικώς στα τρόφιμα επιλεγω επώνυμα, μου δίνουν μια αισθηση ασφαλειας, ιδιαίτερα τα αλλαντικα. Ζυμαρικα κλπ προτιμω τα Barilla και τα de Cecco, εχω δοκιμάσει pl αλλα δεν μου κάθονται γευστικα.

Απορρυπαντικα παλι θα προτιμησω επώνυμα, ετσι κι αλλιως δεν είναι και τρομερο το κόστος, παντα 1+1 ειναι οποτε δεν μου φαίνεται η διαφορα.

Τωρα κατι χαρτικα, αλουμινοχαρτα, ζελατινες κλπ τετοια, ουτε κατα διανοια επώνυμα :lol: Μπδγ οι pl χαρτοπετσέτες του ΑΒ και του ΜyMarket δεν υπαρχουν απο ποιότητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει απολυτος κανονας για το ποτε τα ιδιωτικης ειναι ιδια ποιοτητα ή χειροτερη (ή σπανιως ανωτερη, λογω ιδιαιτερων συνθηκων στην αγορα).Στις κονσερβες πχ συχνα οι ιδιωτικης ειναι ληγμενες επωνυμες που επανασυσκευαζονται.Στα ελληνικα καρφουρ παλαιοτερα ζητουσαν χαμηλη ποιοτητα γιατι ηταν για φουντο ή αλυσιδα,ενιοτε οι προμηθευτες δεν ειχαν να δωσουν τοσο χαμηλη ποιοτητα που ζητουσαν 😄 Συνηθως η ποιοτητα της ιδιωτικης δεν μπορει να ειναι πολυ χαμηλη γιατι πολυ απλα το supermarket παιζει το ονομα του εκει,ενα lidl (εξαιρετικα αδικημενο απο αποψη φημης) ή ενας ΑΒ δεν θα παιξουν με το ονομα τους 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι που γράφουν περί γραμμής παραγωγής, μπερδεύουν τη γραμμή παραγωγής μιας αυτοκινητοβιομηχανίας με αυτή μιας εταιρίας παραγωγής τροφίμων. Στην τελευταία-όπως είπαν και άλλοι-στην ίδια γραμμή παραγωγής μπορούν να αλλάξουν μερικά βασικά πράγματα όπως η ποιότητα της πρώτης ύλης (που καθορίζει και την τιμή της) και οι διαδικασίες ελέγχου της παραγωγής (και όχι μόνο). Δεν είναι ίδιο το κόστος αν στην γραμμή ελέγχου της πρώτης ύλης υπάρχουν 7 εργαζόμενοι αντί για 15 που εργάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στη βάρδια της οποίας τα παραγόμενα προϊόντα προορίζονται για εξαγωγή σε ακριβές αγορές.

- Όσον αφορά τα επώνυμα, δεν έχουν πάντα την καλύτερη ποιότητα, ειδικά αυτά που δεν παρασκευάζονται από εργοστάσιο της μαμάς εταιρίας. Για λόγους που είναι εύκολο να κατανοηθούν και για λόγους που επίσης έχουν γραφεί (χτίσιμο ονόματος-διαφήμιση). Και μια και μιλήσαμε για ΣΜ και επώνυμα, τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν σε ΣΜ ταχίνι και χαλβάδες φτηνής τιμής από την «καλύτερη» για όλους (κι εμένα) ελληνικής εταιρίας παραγωγής και με το δικό της όνομα, που ήταν επιεικώς για τα μπάζα.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Δεν υπαρχει απολυτος κανονας για το ποτε τα ιδιωτικης ειναι ιδια ποιοτητα ή χειροτερη (ή σπανιως ανωτερη, λογω ιδιαιτερων συνθηκων στην αγορα).Στις κονσερβες πχ συχνα οι ιδιωτικης ειναι ληγμενες επωνυμες που επανασυσκευαζονται.Στα ελληνικα καρφουρ παλαιοτερα ζητουσαν χαμηλη ποιοτητα γιατι ηταν για φουντο ή αλυσιδα,ενιοτε οι προμηθευτες δεν ειχαν να δωσουν τοσο χαμηλη ποιοτητα που ζητουσαν 😄 Συνηθως η ποιοτητα της ιδιωτικης δεν μπορει να ειναι πολυ χαμηλη γιατι πολυ απλα το supermarket παιζει το ονομα του εκει,ενα lidl (εξαιρετικα αδικημενο απο αποψη φημης) ή ενας ΑΒ δεν θα παιξουν με το ονομα τους 

ληγμενες κονσέρβες που επανασυσκευάζονται ,οκ.......ποσιμπολ 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ληγμενες σημαινει οτι εχει παρελθει η ημερομηνια που ειναι τυπωμενη στο κουτι,μετα μπαινουν εκ νεου σε χημικα και μπαινει νεα ημερομηνια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...