DjTony Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, nickol-us είπε Παρών... Όποτε πήρε η γυναίκα μου μακαρόνια pl αμέσως κατάλαβα από γεύση αλλά και βράσιμο οτι κάτι δεν πάει καλά, αντίθετα όταν έπαιρνε από τα "καλά επώνυμα" αμέσως της έλεγα φοβερά μακαρόνια. Η διαφορά στη γεύση και στο βράσιμο είναι τρομερά αισθητή Αντίστοιχα κάποια εποχή αγοράζαμε συσκευασμένα μπούτια κοτόπουλο. Κάποια στιγμή που δεν πρόλαβε, πήρε μπούτια από το χασάπη. Μέρα με τη νύχτα. Όταν της σχολίασα πόσο τρομερό ήταν το κοτόπουλο καταλάβαμε τη διαφορά ποιότητας. Να σημειώσω οτι έκανε μόνη της το τεστ 2η φορά και αμέσως(χωρίς να γνωρίζω) της είπα για τη διαφορά. Από τότε σταματήσαμε τα κρέατα από το σμ. Τρίτο και πιο τρανό παράδειγμα... σε γλυκό ψυγείου (κρέμα,μπισκότα,ζελέ) αμέσως κατάλαβα οτι κάτι δε πάει καλά στο γλυκό και ιδιαίτερα στη γεύση του ζελέ. Πληροφορήθηκα οτι για πρώτη φορά προτιμήθηκε η αγορά pl αντί του γνωστού επώνυμου. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής τα παραπάνω. Επειδή τυχαίνει να είμαι κρεοπωλης σε SM να σε πληροφορήσω ότι και εμείς και ο χασάπης παραδίπλα από τους ίδιους παραγωγούς παίρνουμε κοτόπουλο μοσχάρι κλπ. 2
Nera1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Υπό προϋποθέσεις, κάποια PL είναι ανεκτά. Κονσέρβες ελληνικής παρασκευής, μερικά χαρτικά, κάποια γάλατα, κάποια τυριά, τα πιο basic ζυμαρικά, έλαια, βούτυρα και αλλαντικά. Κυρίως γιατί γίνεται αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή γραμμή παραγωγής δεν αλλάζει, παρά η συσκευασία, ανά πελάτη. Θα έλεγα ότι εμείς ως ορθολογικό σπιτικό, παίρναμε πάντα τα ίδια PL, δεν τα αυξήσαμε τώρα. Μάλιστα, τα μειώσαμε ελαφρώς για ένα διάστημα, καθώς το λίδλ προφανώς έκοψε στις αρχές του 22 τη συμφωνία που είχε με την Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου (Τράτα, Φλόκος) για σαρδέλες και γαύρο προς 1 ευρώ/ κονσέρβα. Επί 4-5 μήνες, παίρναμε το "αυθεντικό" με κόστος 1,70. Ε, χαζομάρα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο ΑΒ και/ή ο Σκλαβ (δε θυμάμαι τώρα) έχει "πάρει" αυτή την παραγωγή. Βέβαια, πλέον οι κονσέρβες αυτές έχουν 1.10/1,20, αλλά οκ, συμβατή αύξηση με τον πληθωρισμό. ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ PL σε πουλερικά, κόκκινο κρέας, κατεψυγμένα αντίστοιχα. Το λιντλ έχει σκουπίδια, λυπάμαι τους κακομοίρηδες που αναγκάζονται να τα τρώνε αυτά, σιγά τη διαφορά τιμής που έχουν. Ο ΑΒ παλεύεται λίγο παραπάνω. Και φυσικά, κάνεις επιλογές. Εμάς δε μας απασχολεί το χαρτί υγείας, παίρνουμε εκεί ένα 4φυλλο όποιο να'ναι, αρκεί να μην είναι ακριβό. Μακαρόνια δεν πάμε κάτω από barilla ή de cecco ολικής άλεσης. Κάτι μαράτα, μέλισσα, ήλιος κλπ είναι φελιζόλ. Πόσα λεφτά θα χάσεις πια από τα μακαρόνια, τα πιο ακριβά του Θανόπουλου ξερωγω έχουν 3,5 ευρώ. Κανείς δε μπήκε μέσα για 2 ευρώ, αν δεχτούμε ότι τα πιο απλά έχουν 1,50. Μιλώντας για Θανόπουλο, έχει τα καλύτερα ποιοτικά PL χωρίς να ξεφεύγουν σε τιμές. Πχ χαλβά Χαΐτογλου στο μισό σχεδόν (!!!!!!!) κόστος. Όσοι μένετε κοντά στη Β. Αττική, κάντε μία δοκιμή, αξίζει. Ευχαριστούμε για την άποψη της Κηφισιάς,σε θέμα για μακαρόνια ετικέτας Λιντλ. Τα πιο φθηνά, παρεπιπτόντως,έχουν 60κατι λεπτά.Παίρνεις δυόμιση πακέτα,για κάθε ένα Μπαρίλα. Υπάρχουν τετραμελής οικογένειες ,που ζούνε με ένα βασικό μισθό. Καλημέρα από το κόσμο. Υγ.Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα ποιότητας,αλλά μικροφθαλμη η αποψή σου. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από Nera1 15 2
nova_centurion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Η διαμάχη για τα PL έναντι των branded δεν έχει νόημα. Οπως τα branded έχουν διαφορές μεταξύ τους και επιλέγουμε ποιό μας αρέσει από ποιότητα-τιμή (πχ. εγώ παίρνω Εν Ελλάδι αλλαντικά και όχι Υφαντής ή Νίκας -δικό μου γούστο) έτσι και τα PL έχουν διαφορές μεταξύ τους αλλά και με τα branded. Υπάρχουν πολλά καλά PL και πολλά κακά branded. Πολλές φορές οι διαφορές τιμής οφείλονται στην έλλειψη διαφήμισης και στο χαμηλότερο κέρδος που επιδιώκει ο παραγωγός όταν έχει εξασφαλίσει ποσότητα. Στα PL θα επιλέξω βάσει brand (δηλ. ΣΜ). Ετσι οι Σκλαβενίτης-ΑΒ είναι καλοί σε πολλά PL καθώς είναι πολύ αυστηροί σε θέματα ποιότητας. Επίσης τα LIDL έχουν σχετικά καλά προϊόντα όταν είναι Ελληνικής παραγωγής. Οσα παράγονται εκτός Ελλάδας είναι υπό εξέταση. Tα εργαλεία PARKSIDE είναι φοβερα VFM για ερασιτεχνική χρήση ειδικά κατά τις προσφορές. Ειδικά για ζυμαρικά που λέτε εγώ θα πω ότι από τα λαικά προϊόντα τα Barilla είναι σαφώς είναι μια κατηγορία πάνω καθώς η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν είναι ανώτερης ποιότητας από ότι στα MISKO, STELLA και προφανώς στα PL. Τέλος η διαμάχη για τις πίτσες που διαβάζω είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καμία πίτσα από ΣΜ δεν είναι ποιοτική (branded ή PL) καθώς πίτσα κατεψυγμένη που μετά φτιάχνεται σε ηλεκτρική κουζίνα μόνο ως αστείο μπορεί να συγκριθεί με πίτσα που φτιάχνεται με φρέσκα υλικά σε ξυλόφουρνο (αν είναι πράγματι ιταλική). Από το ΣΜ αγοράζουμε πίτσα μόνο για να λέμε ότι πήραμε πίτσα. 9 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nova_centurion είπε καθώς πίτσα κατεψυγμένη που μετά φτιάχνεται σε ηλεκτρική κουζίνα μόνο ως αστείο μπορεί να συγκριθεί με πίτσα που φτιάχνεται με φρέσκα υλικά σε ξυλόφουρνο (αν είναι πράγματι ιταλική). Από το ΣΜ αγοράζουμε πίτσα μόνο για να λέμε ότι πήραμε πίτσα. Ακριβώς. Είπατε τη λέξη κλειδί : αστείο! Και η έλλειψη χιούμορ ήταν και είναι ένα βασικό μειονέκτημα στον άνθρωπο. 2
Maurikycli Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Όχι, απλώς μαγειρεύω υγιεινά μακαρόνια πατροπαράδοτα και είναι καλή ιδέα να είναι από μόνα τους πλούσια σε γεύση, ώστε να μη χρειάζονται πολλά λιπαρά. Κάποτε ήμουν κι εγώ φαν της μπαρίλα αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος να φάω μέλισσα. Απλά δεν συγχωρούν την παραμικρή απροσεξία στον χρόνο βρασιματος. 1
intruder99 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα περισσότερα τρόφιμα που αγοράζω είναι ιδιωτικής ετικέτας. Δεν αναζητώ την top ποιότητα, οτιδήποτε δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως δυσπεψία τα θεωρώ εντάξει. Γάλα Milbona, ζυμαρικά Combino/Μαράτα και μαγιονέζα Kania είναι μερικά που έχω αυτή την στιγμή στο σπίτι. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από intruder99
nickol-us Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, DjTony είπε Επειδή τυχαίνει να είμαι κρεοπωλης σε SM να σε πληροφορήσω ότι και εμείς και ο χασάπης παραδίπλα από τους ίδιους παραγωγούς παίρνουμε κοτόπουλο μοσχάρι κλπ. Αν πρόσεξες μιλάω για συσκευασμένα. Επίσης το οτι ψωνίζετε από τους ίδιους δε σημαίνει οτι ψωνίζετε και τα ίδια, αυτό μάλιστα είναι το θέμα του νήματος(χωρίς να λέω οτι τα δικά σας είναι ανώτερα ή κατώτερα). Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα χασάπικα των σμ είναι η έλλειψη σωστών κρεοπωλών. Χωρίς παρεξήγηση αλλά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων συνήθως ο κρεοπώλης είναι κάποιος "άσχετος" που δεν γνωρίζει κάτι πέραν από τα βασικά, ας μη μιλήσουμε για κοπές που ζητάς παϊδάκι και στο κόβει για κατσαρόλα Αυτό που επίσης λείπει από το σμ είναι η προσωπική σχέση σε πωλητή/αγοραστή που θεωρεί (και γίνεται στους καλούς πελάτες) ότι θα τον προσέξει, δε θα του δώσει φόλα και τα σχετικά Φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά, ούτε μιλάω κάθετα, απλά για την πλειοψηφία και τον κανόνα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us 1
Nera1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Και επειδή πολύς ο λόγος για τα μακαρόνια,αλεύρι σιμιγδάλι και νερό είναι ουσιαστικά. Έχετε δει πολλές διαφημίσεις μακαρονιών τελευταία; Ε,μάλλον η διαφορά προέρχεται από τη ποιότητα του αλευριού και του σιμιγδαλιού,και αν είναι είναι εισαγόμενα ή όχι. Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.
HAS1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν υπάρχει λόγος να "τσακώνεστε" γιατί όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχου πάντα δυο όψεις. Ούτε όλα τα επώνυμα είναι τέλεια αλλά και ούτε όλα τα PL είναι κακά. Προσωπικα αν πάω lidl παιρνω πάντα λαδοκολλες κομμένες γατι είναι πολύ καλύτερες από PL άλλων ΣΜ αλλά και μικρή διαφορά από Σανιτας. Παίρνω επίσης φασόλια, φάβα, φακές, ρεβυθια και μπασματι. Έχουν πολύ καλή ποιότητα, καλύτερη από PL άλλων ΣΜ σιγουρα. Επίσης παίρνω συσκευασία 2πλη τυρί-γαλοπούλα καπνιστή για τοστ. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση από τα περισσότερα επώνυμα. Ψωνίζω αρκετά από ΑΒ και λιγότερο από Σκλαβε αλλά στα παραπάνω προϊόντα δεν έχω βρει καλύτερα σε PL αυτών. Υ. Γ: Και ναι η μπουγάτσα Καρδις για τα λεφτά της είναι άψογη σε σύγκριση με τις πιο ακριβές επώνυμες. 😁😁😁 1
nova_centurion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Αυτό που επίσης λείπει από το σμ είναι η προσωπική σχέση σε πωλητή/αγοραστή που θεωρεί (και γίνεται στους καλούς πελάτες) ότι θα τον προσέξει, δε θα του δώσει φόλα και τα σχετικά. Μπορεί στα άλλα να έχεις κάποιο δίκιο. Ομως η προσωπική μου εμπειρία στα ΣΜ που πάω λέει κάτι άλλο. Είτε πάρω λαχανικά, είτε τυριά είτε κρέας (αν και το τελευταίο συνήθως το παίρνω από συγγενή μου κρεοπώλη) επειδή είμαι τακτικός πελάτης και αποκτώ πάντα οικειότητα με τους εργαζόμενους των ΣΜ έχω αντιμετώπιση προσωπική είτε με προτροπή του πάρε αυτό και μην πάρεις αυτό είτε με το "περίμενε να φέρω από μέσα αυτό που έχω για εσένα". Ανθρώπινες σχέσεις μπορείς να αποκτήσεις με όλα τα μέρη στα οποία είσαι τακτικός. 1 1
Nera1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, DjTony είπε Επειδή τυχαίνει να είμαι κρεοπωλης σε SM να σε πληροφορήσω ότι και εμείς και ο χασάπης παραδίπλα από τους ίδιους παραγωγούς παίρνουμε κοτόπουλο μοσχάρι κλπ. Αν έπαιρνε από παραγωγό το σούπερ ,δε θα έβγαζε ούτε βδομάδα. Από μεγαλέμπορο παίρνετε,πιθανότατα και ο χασάπης δίπλα. Αυτό δε σημαίνει πως είναι η ίδια ποιότητα,ή πως δεν υπάρχουν χασάπηδες που όντως παίρνουν από παραγωγούς στην Σπάρτη π.χ. και όχι από εργοστάσιο ζώων στην Ολλανδία.
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Nera1 είπε από παραγωγούς στην Σπάρτη π.χ. Πολύ στοχευμένο το παράδειγμα. Κάπου πάει ο νους μου 😉
qwertyuiop2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Nera1 είπε Ευχαριστούμε για την άποψη της Κηφισιάς,σε θέμα για μακαρόνια ετικέτας Λιντλ. Τα πιο φθηνά, παρεπιπτόντως,έχουν 60κατι λεπτά.Παίρνεις δυόμιση πακέτα,για κάθε ένα Μπαρίλα. Υπάρχουν τετραμελής οικογένειες ,που ζούνε με ένα βασικό μισθό. Καλημέρα από το κόσμο. Υγ.Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα ποιότητας,αλλά μικροφθαλμη η αποψή σου. Δεν το καταλαβαίνω το ειρωνικό σχολιάκι περί καλημέρας και άποψης Κηφισιάς. Άλλωστε είπα ότι και στο δικό μου σπίτι, μπαίνουν αρκετά PL, και μάλιστα πολλά χρόνια τώρα. Τα μακαρόνια έχουν σαφείς διαφορές, το έχουν γράψει και πολλοί προλαλήσαντες. Τα φτηνιάρικα Ελληνικά δεν έχουν γεύση, βγάζουν γλουτενίλα - σαλιαρίλα και αν κάνεις το λάθος να τα βράσεις 30'' παραπάνω, τρως που τρως άγευστο πράμα, είναι και λασπωμένο. Είτε πρόκειται για ήλιος - μέλισσα - PL γνωστών σμ, είτε (σε μικρότερο βαθμό) για τα Μίσκο. Εξαίρεση αποτελεί η ΜΑΚΒΕΛ. Τα πιο ακριβά 500γρ μακαρόνια του θανόπουλου (5 μερίδες = τετραμελής+ οικογένεια) κοστίζουν 3-4 ευρώ. Δεν λέω να πάρει κανείς αυτά. Αλλά ΕΣΤΩ ότι κάποιος παίρνει αυτά, τη 1 φορά / βδομάδα που θα φάει ζυμαρικά, χάνει 2-3 ευρώ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. 8-12 ευρώ το μήνα. Ξαναλέω: Όχι για να πάρει μπαρίλα, εκεί η απώλεια είναι 3-4 το μήνα. Για να πάρει ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. Άμα μου πεις ότι υπάρχει οικογένεια 4 ατόμων που της κάνει διαφορά το 3ευρο-4ευρο το μήνα, απλώς λαϊκίζεις και μιζεριάζεις δημοσίως. Οι οικογένειες αυτού του είδους δεν ασχολούνται με ΣΜ, πάνε στην πρόνοια, την εκκλησία και τα κοινωνικά παντοπωλεία. Φαντάζομαι ότι αυτό εδώ το θέμα δεν αφορά πένητες, αστέγους και λοιπές ειδικές ομάδες.
AristidisZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Τα πιο ακριβά 500γρ μακαρόνια του θανόπουλου (5 μερίδες = τετραμελής+ οικογένεια) κοστίζουν 3-4 ευρώ. Δεν λέω να πάρει κανείς αυτά. Αλλά ΕΣΤΩ ότι κάποιος παίρνει αυτά, τη 1 φορά / βδομάδα που θα φάει ζυμαρικά, χάνει 2-3 ευρώ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. 8-12 ευρώ το μήνα. Ξαναλέω: Όχι για να πάρει μπαρίλα, εκεί η απώλεια είναι 3-4 το μήνα. Για να πάρει ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. Άμα μου πεις ότι υπάρχει οικογένεια 4 ατόμων που της κάνει διαφορά το 3ευρο-4ευρο το μήνα, απλώς λαϊκίζεις και μιζεριάζεις δημοσίως. Καλά δε πάει έτσι το πράγμα… 10 ευρώ τα μακαρόνια, 20€ το γαλα για να πάρεις το πιο καλό, 30€ το μοσχάρι για να πάρεις το καλό ελληνικό γάλακτος, κοκ… 7 1
nova_centurion Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλά δε πάει έτσι το πράγμα… 10 ευρώ τα μακαρόνια, 20€ το γαλα για να πάρεις το πιο καλό, 30€ το μοσχάρι για να πάρεις το καλό ελληνικό γάλακτος, κοκ… Παρακαλώ να μην το γυρίσουμε στο ταξικό (δεν αφορά εσένα). Ανάλογα με τα εισοδήματά του ο καθείς κάνει το καλύτερο. Προφανώς δεν μπορούν όλοι να παίρνουν το καλύτερο-ακριβότερο (έχω τύχει να ζητά πελάτης black angus για κιμά για μακαρόνια που εγώ δεν θα το διανοούμουν καν). Ο σχολιαστής που μιλά για τον Θανόπουλο λέει κάτι που για την πλειοψηφία είναι λογικό καθώς 3-4 ευρώ το μήνα για μακαρόνια δεν είναι πολύ για τους περισσότερους ειδικά αν σκεφτείς ότι οι ίδιοι αγοράζουν κάθε ημέρα καφέ 1,5 - 2 ευρώ από delivery. Φυσικά για κάποιους (με απόλυτο σεβασμό) μπορεί ακόμη και τα 3-4 ευρώ να έχουν σημασία οπότε θα αγοράσουν ότι κρίνουν οι ίδιοι. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από nova_centurion
Προτεινόμενες αναρτήσεις