Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Ειτε σας αρεσουν ειτε δεν σας αρεσουν τα ιδιωτικης ετικετας, κατα μεγαλο ποσοστο τα τρωτε/πινετε στα αγαπημενα σας ζυθεστιατορια, ταβερνες, σουβλατζιδικα, κρεπερι, φουρνους, καφετεριες κτλ. Ιδιως κατι καλα κρυμμενα στεκια με εξαιρετικη ποιοτητα τα οποια ξερουν μονο οι "μυστες". Και αυτο ειναι το πιο αστειο, κατα την γνωμη μου.
Τουλαχιστον, μεσα σε ολα τα κακα που εχει ο Ελληνας, εχει μαθει να βγαζει λεφτα και απο την ξιπασια των αλλων.

Ξιπασιά είναι ποιο πράγμα ακριβώς; Να μη μπορείς να φας τις αηδίες - φασόν - ζαχαρο"σοκολάτες" της όσκαρ και να προτιμάς να δώσεις μερικά σεντς παραπάνω τη βδομάδα για να τσιμπολογάς ΙΟΝ;

Να μη μπορείς να φας τη ζαχαροχρωστική του τζενέρικ νονεημ κέτσαπ και να προτιμάς για 1-2 ευρώ έξτρα το μήνα μία αξιοπρεπή μάρκα;

Να μη ΘΕΣ το παντελώς άγευστο αυγό του συρμού και να προτιμάς για μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο να τρως ένα θρεπτικότερο, υγειινότερο και -πάνω απ' όλα - ΠΟΛΥ νοστιμότερο βιολογικό αυγό;

  • Like 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Εχω πιασει parkside στα χερια μου, και εχω αρκετα απο αυτα. Τα εχω ομως για ωρα αναγκης και για χρηση της μιας φορας.
Αν θελω αξιοπιστα ηλεκτρικα εργαλεια, για να βγαλω δουλεια δεν θα παρω parkside. Προσωπικα εχω εργαλεια που δουλευουν καθε σουκου, δεν με εχουν πουλησει ποτε και δεν ειναι parkside. Ειναι Fein, ειναι Festool, ειναι Rupes. Οπως καταλαβαινεις ακομα καλυτερα και απο bosch.

Τωρα οσον αφορα το φαγητο, εξ ορισμου δεν ειναι ποιοτικη μια κατεψυγμενη πιτσα και μια κατεψυγμενη μπουγατσα ειτε Καρδις ειτε Alfa. Ποσω μαλλον οταν εχει 2 €. Το να βγαλεις κατι απο την καταψυξη και να το βαλεις στον φουρνο δεν θελει καποια ιδιαιτερη δεξιοτεχνια. Η μονη δεξιοτεχνια που χρειαζεται ειναι, να χαλασεις φαια ουσια να βρεις τη φθηνοτερη, και μετα να δικαιολογησεις την επιλογη σου ως την καλυτερη.  Αν φτιαξεις μονος σου μια πιτσα, και συνυπολογισεις τα καλυτερα υλικα θα βγει γυρω στα 10 ευρω (αλευρι μαγια σαλτσα τυρι αλλαντικο_) Δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινονται τα προσωπικα μου γουστα ιδιαιτερα; Να φας μια καλά μαγειρεμενη πιτσα σε ωραιο περιβαλλον και να σε σερβιρει ευγενικο προσωπικο. 

Λέμε τα ίδια, το χάσαμε απλά στη σύγκριση.

Δεν υφίσταται η σύγκριση σε μια φρέσκια πίτσα με μια πίτσα προψημένη του ψυγείου, όπως επίσης δεν υπάρχει και σύγκριση στην τιμή.

Το θέμα είναι το private label και αν το προϊόν αυτού είναι αντίστοιχο του επώνυμου label.

Αν είναι να συγκρίνουμε τη φασολάδα με τη ρέγγα το χάσαμε το νόημα του νήματος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Επειδή έχει φοβερή γεύση η τιμή της. Παίξτε Alfredo με λίγη μοτσαρελα Milbona (μισή για την ακρίβεια) πάνω και λίγη ρόκα και ελάτε να μου πείτε μετά (μην με ξεχάσετε). 

Για το σβήσιμο, χτυπήστε και μια μπουγάτσα KARDIS και θα με (ξανα)θυμηθείτε. 

Αν δεν σας αρέσει τίποτα από τα παραπάνω, πάρτε απλά ένα δραπανοκατσάβιδο parkside. Τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. 

 

10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Έχετε παρεξηγήσει κάπως, κάποια πράγματα : καμία προτροπή δεν υπάρχει. Ο κόσμος - όπως τον ονομάζετε, προσπαθώντας να λαϊκίσετε ελαφρώς - και μυαλό έχει και γνώμη να σχηματίσει. Εγώ γράφω καθαρά την προσωπική μου εμπειρία (και επειδή δεν έχετε μπει και για τα καλά στο κλίμα, τρολΕΡΝω σε πολλά σημεία), σύμφωνα με τους γευστικούς μου κάλυκες και την τσέπη μου. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει, καλώς. Αν όχι, απλώς προσπερνάει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ευγενική υπενθύμιση : πείτε στη διαχείριση της επιχείρησης ότι εφόσον δεν γνωρίζει την ακριβή ονομασία μιας λέξης σε μια ξένη γλώσσα, το πιο απλό που μπορεί να κάνει, είναι να τηνΕ γκουγκλαρΙΣΕΙ. Θα κάνει καλό και στον εαυτό του/ης και στην επιχείρηση, αλλά και στους πελάτες.

Θα σας ξαναθυμηθουμε. Οταν θελουμε να πεταξουμε κανα ταλιρο να δοκιμασουμε κομπο Αλφρεντο και Καρδις απο τα Λιντλ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Να φας μια καλά μαγειρεμενη πιτσα σε ωραιο περιβαλλον και να σε σερβιρει ευγενικο προσωπικο. 

Και που ξερεις τι υλικα χρησιμοποιει το ευγενικο προσωπικο του ωραιου περιβαλλοντος; 

  • Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, tzotzo said:

Θα σας ξαναθυμηθουμε. Οταν θελουμε να πεταξουμε κανα ταλιρο να δοκιμασουμε κομπο Αλφρεντο και Καρδις απο τα Λιντλ.

Αν είστε και πολλοί, ακόμα καλύτερα, να πάρετε και πολυσυσκευασία, θα σας βγει πιο φθηνά!

 

Δημοσ.

Να δώσω το παράδειγμα μου με ένα προϊόν που τρώμε καθημερινά σπίτι μου μιας κ δούλευα σε σούπερ μάρκετ κ ξέρω ποιος το έφτιαχνε. 

Ο λόγος για το ταχινι κακάο. Παίρνουμε ένα συγκεκριμένο το οποίο η γεύση του για μένα είναι κορυφή κ είναι από τα πιο ακριβά με διαφορά από το δεύτερο κιόλας από αυτά που πουλάγαμε στο σ/μ που δούλευα. 

Όταν πήρε ακόμα μια αύξηση κ έφτασε τα 5.50 το Βαζάκι είπα να πάρω αυτό της ιδιωτικής ετικέτας αφού το έφτιαχνε η ίδια εταιρία κ έχει διαφορά στην τιμή γύρω στα 3 ευρώ. 

Κατευθείαν κατάλαβα την διαφορά χωρίς καν να το γευτω μόνο από το χρώμα του! Ναι οκ καλή γεύση δεν είναι τελείως χάλια αλλά η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανής κ από εμένα αλλά κ από την γυναίκα μου. Κοιτώντας τα specs είδα ότι της μαμάς εταιρίας αναφέρει πρώτες ύλες Ελλάδα ενώ της ιδιωτικής εταιρίας αναφέρει ευρωπαϊκής ένωσης. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν φτιαξεις μονος σου μια πιτσα, και συνυπολογισεις τα καλυτερα υλικα θα βγει γυρω στα 10 ευρω (αλευρι μαγια σαλτσα τυρι αλλαντικο_)

Και λίγα λέτε! (καμία επαφή με τιμές αγοράς)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν και είμαστε ήδη off topic..

Συγκρίνουμε τιμή και ποιότητα πίτσας ενός εστιατορίου με κατεψυγμένες/ψυγείου προψημένες πίτσες;

Η συγκρισή προφανώς και δεν υφίσταται, ωστόσο για να τρολλάρω, είμαι σχεδόν βέβαιος οτι η πιτσαρία χρησιμοποιεί pl προϊόντα αφού εκτός της ποιότητας, κύριο μέλημα της είναι το κέρδος(πάντα κέρδος συνάρτηση ποιότητας)

Επίσης στη τιμή του εστιατορίου περιλαμβάνεται ενοίκιο, κόστος ψησίματος, σερβιρίσματος κτλ κτλ

Η συγκριση εγινε να αναδειχτει ποσο διατεθιμενος ειναι καποιος, να βαλει σκουπιδια στην κοιλια του απλα και μονο επειδη ειναι φθηνα. Με 2 ευρω ποσο ποιοτικη μπορει να ειναι μια πιτσα οταν μια σπιτικη εχει γυρω στα 10 και μια καλη εστιατοριου εχει γυρω στα 15; Αυτη ειναι η συγκριση.
Η συγκεκριμενη πιτσαρια και καθε αλλη πιτσαρια που σεβεται τον εαυτο τηςτα αλλαντικα και τα τυρια τα εχει σε display. Στο εξωτερικο το ιδιο. Επισης ενα οποιοδηποτε εστιατοριο εχει κερδος απο τα αναψυκτικα και τα ποτα, σαλατες και λοιπα ορεκτικα κλπ. Δεν παει καποιος και παιρνει ενα πιατο. Επισης δεν μαγειρευει για ενα τραπεζι. 

Επισης για αυτους που ανεφεραν για εστιατορια η Heinz βγαζει και επαγγελματικες συσκευασιες, μην τα μπερεδευεται με pl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ξιπασιά είναι ποιο πράγμα ακριβώς; Να μη μπορείς να φας τις αηδίες - φασόν - ζαχαρο"σοκολάτες" της όσκαρ και να προτιμάς να δώσεις μερικά σεντς παραπάνω τη βδομάδα για να τσιμπολογάς ΙΟΝ;

Να μη μπορείς να φας τη ζαχαροχρωστική του τζενέρικ νονεημ κέτσαπ και να προτιμάς για 1-2 ευρώ έξτρα το μήνα μία αξιοπρεπή μάρκα;

Να μη ΘΕΣ το παντελώς άγευστο αυγό του συρμού και να προτιμάς για μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο να τρως ένα θρεπτικότερο, υγειινότερο και -πάνω απ' όλα - ΠΟΛΥ νοστιμότερο βιολογικό αυγό;

τι σχέση έχουν τα βιολογικά αβγά με τα προϊόντα ιδιωτική ετικέτας; συγκρίνεις διαφορετικα προϊόντα..

οι σοκολάτες 70%+ του λιντλ είναι πολύ καλύτερες από τις ιον.

για τις κέτσαπ συμφωνω. προσωπικά αγοράζω την πιο φθηνή χωρίς συντηρητικά.

επίσης η μουστάρδα που παίρνω είναι η μοναδική που έχω βρει στην αγορά χωρίς συντηρητικά (french 's ).

Εξαρτάται απο το προϊόν δεν είναι τα ιδιωτικής ετικέτες χαλια ούτε ολα τα επώνυμα καλα.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, fredd0 είπε

δε θυμαμαι ποιο ηταν, νομιζω του βασιλοπουλου? Οταν πρωτο εσκασε το λοκνταουν κι ο κοσμος αγοραζε τα παντα. Τεσπα. Το κοιταγες λιγο αγρια το συκεκριμενο και σκιζοταν. ΚΑΜΙΑ σχεση με το σανιτας. Το ιδιο και με το χαρτι που βαζεις στο φουρνο. Το σανιτας βγαινει οπως το βαλες, το ΙΕ βγαινει καμμενο

Παίρνω χρόνια το αντικολλητικό χαρτί φούρνου του σκλαβενίτη και δεν έχει αρπάξει ποτε, απορώ πως τα κατάφερες…

ασχετο, αλλά έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει τεστ γευσιγνωσίας σε μακαρόνια ;

Να βράσει πχ 50 γραμμάρια μακαρόνια Μισκο και 50 γραμμάρια μακαρόνια σκλαβενίτη

ειμαι 99% βέβαιος ότι μόνο κατά τύχη θα πετύχει ποιο είναι ποιο 

μιλάω για απλά σπαγγέτι, όχι για πιο περίεργες καταστάσεις 

On topic, όπως πολύ σωστά έγραψαν κάποιοι, υπάρχουν προϊόντα που η διαφορά είναι εμφανής (πιο τρανό παράδειγμα από το Nescafe δε νομίζω ότι υπάρχει, σίγουρα αναψυκτικά, σοκολάτες, μπισκότα), υπάρχουν και προϊόντα που δε παίρνεις χαμπάρι διαφορά με την καμία…

  • Like 3
Δημοσ.

εντάξει σε αναλώσιμα προϊόντα τύπου αντικολλητικό χαρτί κλπ δεν έχω πάρει ποτέ επώνυμα. σιγά τα σανιτας ... στην Τουρκία τα φτιάχνουν έχει πέσει πολύ η ποιότητα. Υπάρχουν επαγγελματικα προϊόντα πολυ καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο αλφρεντος δεν αγοράζει αλλαντικά από τον Μασούτη. πηγαίνει στον παραγωγό και αγοράζει μαζικα με καλύτερη τιμή.

Επίσης δεν έχει κόστος διαφήμισης μάρκετινγκ. Αν οι άλλοι βάζουν πχ τον Μπραντ Πιτ για διαφήμιση αυτό ανεβάζει το κόστος.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

 

48 minutes ago, The_Judas said:

ο αλφρεντος δεν αγοράζεται αλλαντικά από τον Μασούτη. πηγαίνει στον παραγωγό και αγοράζει μαζικα με καλύτερη τιμή.

Επίσης δεν έχει κόστος διαφήμισης μάρκετινγκ. Αν οι άλλοι βάζουν πχ τον Μπραντ Πιτ για διαφήμιση αυτό ανεβάζει το κόστος.

O Μασουτης ειναι η πιο ακριβη αλυσιδα μαζι με τον Γαλαξια. απο το λίγο που εχω δει. Δλδ ο αλφρεντος θα παρει δεκα φετες σαλαμι αερος 5 λεπτα αντι για 1,5 ευρω. Δεν στεκουν οι οικονομιες κλιμακας που λετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Να βράσει πχ 50 γραμμάρια μακαρόνια Μισκο και 50 γραμμάρια μακαρόνια σκλαβενίτη

ειμαι 99% βέβαιος ότι μόνο κατά τύχη θα πετύχει ποιο είναι ποιο

Παρών...

Όποτε πήρε η γυναίκα μου μακαρόνια pl αμέσως κατάλαβα από γεύση αλλά και βράσιμο οτι κάτι δεν πάει καλά, αντίθετα όταν έπαιρνε από τα "καλά επώνυμα" αμέσως της έλεγα φοβερά μακαρόνια. Η διαφορά στη γεύση και στο βράσιμο είναι τρομερά αισθητή

Αντίστοιχα κάποια εποχή αγοράζαμε συσκευασμένα μπούτια κοτόπουλο. Κάποια στιγμή που δεν πρόλαβε, πήρε μπούτια από το χασάπη. Μέρα με τη νύχτα. Όταν της σχολίασα πόσο τρομερό ήταν το κοτόπουλο καταλάβαμε τη διαφορά ποιότητας. Να σημειώσω οτι έκανε μόνη της το τεστ 2η φορά και αμέσως(χωρίς να γνωρίζω) της είπα για τη διαφορά. Από τότε σταματήσαμε τα κρέατα από το σμ.

Τρίτο και πιο τρανό παράδειγμα... σε γλυκό ψυγείου (κρέμα,μπισκότα,ζελέ) αμέσως κατάλαβα οτι κάτι δε πάει καλά στο γλυκό και ιδιαίτερα στη γεύση του ζελέ. Πληροφορήθηκα οτι για πρώτη φορά προτιμήθηκε η αγορά pl αντί του γνωστού επώνυμου.

 

Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής τα παραπάνω.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Παρόν...

Όποτε πήρε η γυναίκα μου μακαρόνια pl αμέσως καταλάβαινω από γεύση αλλά και βράσιμο οτι κάτι δεν πάει καλά, αντίθετα όταν έπαιρνε από τα "καλά επώνυμα" αμέσως της έλεγα φοβερά μακαρόνια. Η διαφορά στη γεύση και στο βράσιμο είναι τρομερά αισθητή

Αντίστοιχα κάποια εποχή αγοράζαμε συσκευασμένα μπούτια κοτόπουλο. Κάποια στιγμή που δεν πρόλαβε, πήρε μπούτια από το χασάπη. Μέρα με τη νύχτα. Όταν της σχολίασα πόσο τρομερό ήταν το κοτόπουλο καταλάβαμε τη διαφορά ποιότητας. Να σημειώσω οτι έκανε μόνη της το τεστ 2η φορά και αμέσως(χωρίς να γνωρίζω) της είπα για τη διαφορά. Από τότε σταματήσαμε τα κρέατα από το σμ.

Τρίτο και πιο τρανό παράδειγμα... σε γλυκό ψυγείου (κρέμα,μπισκότα,ζελέ) αμέσως κατάλαβα οτι κάτι δε πάει καλά στο γλυκό και ιδιαίτερα στη γεύση του ζελέ. Πληροφορήθηκα οτι για πρώτη φορά προτιμήθηκε η αγορά pl αντί του γνωστού επώνυμου.

 

Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής τα παραπάνω.

Τι να σου πω, προσωπικά, στα απλά σπαγγέτι δε καταλαβαίνω καμία διαφορά (εξαίρεση ίσως τα Barilla, μελισσα / μισκο μου φαίνονται ολόιδια με τα μαρατα)

αμα πέσει δε και η σάλτσα από πάνω, μιλάμε χαμπάρι δε παίρνω 😛

σε κάτι τορτελίνι κλπ, οκ τα πράματα αλλάζουν 

τωρα για τα άλλα, συμφωνώ, ειδικά για τα γλυκα, το έγραψα κιόλας αν είδες…

43 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Με 2 ευρω ποσο ποιοτικη μπορει να ειναι μια πιτσα οταν μια σπιτικη εχει γυρω στα 10

Άμα βάζεις σολομό και άγριες τρούφες, μπορεί και να σου στοιχίσει 10€ μια πίτσα στο σπίτι 

Με κανονικά υλικά πάνω από 3-4 ευρώ δε παίζει να σου πάει…

  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...