Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, bblov είπε

Σε γενικές γραμμές;;;;

ΔΕΝ με κεφαλαία για την ποιότητα;

Αδικαιολόγητες τέτοιες απόψεις και θεωρίες, καθημερινη καταναλωτές και να μην γνωρίζετε τι αγοράζετε και για ποιο λόγο!

Όλες οι απόψεις σεβαστές, ασχέτως εγκυρότητας. 👍

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Σπανια αγοραζω Ιδιωτικης ετικετας, γιατι οτι εχω αγορασει σε μη τροφιμο η ποιοτητα δεν εχει καμια σχεση με το "επωνυμο". Απο αλουμινοχαρτο μεχρι χαρτοπετσετες κλπ. Ακομα και στο απλο κιτρινο μπουκαλι χλωρινη, καμια σχεση το Κλινεξ με το οποιο ιδιωτικης ετικετας. Στα τροφιμα, για μενα, δεν αξιζει το ρισκο. Πες θα παρω 1 κιλο μακαρονια τη βδομαδα. Τα Cipriani κανουν 10 ευρω, τα Barilla 5 και τα ιδιωτικης 3. Δεν αξιζει τα 7 ευρω, για μενα, η υποβαθμιση σε γευση Ιδιωτικης. Κετσαπ. Πηρα μια φορα κατα λαθος ιδιωτικης αντι για Heinz, το πεταξα με τη πρωτη μπουκια.

Λιδλ δεν εχω κοντα μου οποτε σπανια παω

τι διαφορα εχεις προσεξει στο αλουμινοχαρτο αναλογα την εταιρια?αιτιολογησε το αν μπορεις,κατα τα αλλα στη κετσαμπ συμφωνω η διαφορα γευσης ειναι εμφανης αναμεσα σε ολες τις εταιριες

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tzotzo said:

Κοιτα φιλε μου, αν θες να φας πιτσα και μπουγατσα Καρδις, με 5 € να ντερλικωσεις κανενα προβλημα

Καταρχάς δεν είμαστε φίλοι. Σας μιλάω στον πληθυντικό. Οι τρόποι είναι βασικό στοιχείο σε μια κουβέντα. 

Κατά δεύτερον, προφανώς και δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα, γιατί πολύ απλά συζήτηση κάνουμε. Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί θίγεστε; Δουλεύετε στο κατάστημα; Είστε ιδιοκτήτης της επιχείρησης; Το ότι δεν έχουν ασχοληθεί με τη σωστή ορθογραφία (καθαρά για λόγους marketing), δηλώνει πολλά και διάφορα. Επιχείρηση υποτίθεται ότι έχουν στήσει, δεν γράφουν στο insomnia! 

Να τονίσω για άλλη μια φορά εδώ (μη γίνει και κανένα μπέρδεμα) ότι η πίτσα είναι η Alfredo (al-fre-do) όχι η Καρδις. Καρδις είναι η μπουγάτσα. Όλα και όλα, να είμαστε εξηγημένοι. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Κοιτα φιλε μου, αν θες να φας πιτσα και μπουγατσα Καρδις, με 5 € να ντερλικωσεις κανενα προβλημα. θα σου μεινουν και τα υπολοιπα 15 ευρω να παρεις ρετσινα και τσιγάρα. Μην γραφεις ομως, γιατι σε βλεπει και ο κοσμος, οτι τρως ποιοτικα στα Lidl.
Θες να πεις για την ορθογραφία του καταστήματος(παροτι κανεις και εσυ τα λαθακια σου), οτι ειναι λάθος, τοσο εχει μια καλη πιτσα.

Μη γενικεύεις την ποίοτητα Lidl με την ποιότητα σε συγκεκριμένη  πράγματα.

Τα εργαλεία του lidl για παράδειγμα, θα τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα οικονομικά ερασιτεχνικά εργαλεία ίδια κατηγορίας.

Αν έχεις πιάσει τα Parkside Στα χέρια σου εύκολα καταλαβαίνεις οτι είναι τρομερά ποιοτικά μπροστά σε κάτι αντίστοιχα bosch πορτοκαλί, η σύγκριση ας πούμε με τη μπλέ σειρά δεν υφίσταται φυσικά...

Αντίστοιχα τα προϊόντα του καρδή θα τα συγκρίνεις με τις αντίστοιχες πίτες, πχ της άλφα. Η διαφορά τιμής με σχέση ποιότητας είναι ορατή, αν δε το βλέπεις ίσως δεν έχεις δοκιμάσει είτε τα προσωπικά σου γούστα είναι ιδιαίτερα.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greengr21 είπε

τι διαφορα εχεις προσεξει στο αλουμινοχαρτο αναλογα την εταιρια?αιτιολογησε το αν μπορεις,κατα τα αλλα στη κετσαμπ συμφωνω η διαφορα γευσης ειναι εμφανης αναμεσα σε ολες τις εταιριες

δε θυμαμαι ποιο ηταν, νομιζω του βασιλοπουλου? Οταν πρωτο εσκασε το λοκνταουν κι ο κοσμος αγοραζε τα παντα. Τεσπα. Το κοιταγες λιγο αγρια το συκεκριμενο και σκιζοταν. ΚΑΜΙΑ σχεση με το σανιτας. Το ιδιο και με το χαρτι που βαζεις στο φουρνο. Το σανιτας βγαινει οπως το βαλες, το ΙΕ βγαινει καμμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

είτε τα προσωπικά σου γούστα είναι ιδιαίτερα.

Και λίγο ακριβά να συμπληρώσω, δια εμάς τους πλεμπαίους, τους ποπολάρους 🤭

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, MauroPaltoudias said:

Καταρχάς δεν είμαστε φίλοι. Σας μιλάω στον πληθυντικό. Οι τρόποι είναι βασικό στοιχείο σε μια κουβέντα. 

Κατά δεύτερον, προφανώς και δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα, γιατί πολύ απλά συζήτηση κάνουμε. Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί θίγεστε; Δουλεύετε στο κατάστημα; Είστε ιδιοκτήτης της επιχείρησης; Το ότι δεν έχουν ασχοληθεί με τη σωστή ορθογραφία (καθαρά για λόγους marketing), δηλώνει πολλά και διάφορα. Επιχείρηση υποτίθεται ότι έχουν στήσει, δεν γράφουν στο insomnia! 

Να τονίσω για άλλη μια φορά εδώ (μη γίνει και κανένα μπέρδεμα) ότι η πίτσα είναι η Alfredo (al-fre-do) όχι η Καρδις. Καρδις είναι η μπουγάτσα. Όλα και όλα, να είμαστε εξηγημένοι. 

οκ Κυριε. Κυριε λοιπον το νοημα ειναι οτι με 5 ευρω θεωρειται οτι τρωτε ποιοτικα. Και δεν δισταζετε να προτρεψετε τον κοσμο να φαει τον συνδυασμο που προτεινετε. Η καταλογος που παραθεσα ειναι απο μια πιτσαρια στην Ροδο που επισκεπτομαι συχνα λογω δουλειας. Και εχει εξαιρετικη πιτσα με εξαιρετικα υλικα, μπορειτε να το επιβεβαιωσετε και απο τις κριτικες που εχει το καταστημα. Μπορει απο ορθογραφια και τροπους να ξερετε, αλλα με 5€ αλφρεντο και καρδις. ουτε να τρωτε ξερετε ουτε να διαφυλασετε τα χρηματα σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tzotzo είπε

οκ Κυριε. Κυριε λοιπον το νοημα ειναι οτι με 5 ευρω θεωρειται οτι τρωτε ποιοτικα. Και δεν δισταζετε να προτρεψετε τον κοσμο να φαει τον συνδυασμο που προτεινετε. Η καταλογος που παραθεσα ειναι απο μια πιτσαρια στην Ροδο που επισκεπτομαι συχνα λογω δουλειας. Και εχει εξαιρετικη πιτσα με εξαιρετικα υλικα, μπορειτε να το επιβεβαιωσετε και απο τις κριτικες που εχει το καταστημα. Μπορει απο ορθογραφια και τροπους να ξερετε, αλλα με 5€ αλφρεντο και καρδις. ουτε να τρωτε ξερετε ουτε να διαφυλασετε τα χρηματα σας. 

Αν και είμαστε ήδη off topic..

Συγκρίνουμε τιμή και ποιότητα πίτσας ενός εστιατορίου με κατεψυγμένες/ψυγείου προψημένες πίτσες;

Η συγκρισή προφανώς και δεν υφίσταται, ωστόσο για να τρολλάρω, είμαι σχεδόν βέβαιος οτι η πιτσαρία χρησιμοποιεί pl προϊόντα αφού εκτός της ποιότητας, κύριο μέλημα της είναι το κέρδος(πάντα κέρδος συνάρτηση ποιότητας)

Επίσης στη τιμή του εστιατορίου περιλαμβάνεται ενοίκιο, κόστος ψησίματος, σερβιρίσματος κτλ κτλ

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 6
Δημοσ.

Ειτε σας αρεσουν ειτε δεν σας αρεσουν τα ιδιωτικης ετικετας, κατα μεγαλο ποσοστο τα τρωτε/πινετε στα αγαπημενα σας ζυθεστιατορια, ταβερνες, σουβλατζιδικα, κρεπερι, φουρνους, καφετεριες κτλ. Ιδιως κατι καλα κρυμμενα στεκια με εξαιρετικη ποιοτητα τα οποια ξερουν μονο οι "μυστες". Και αυτο ειναι το πιο αστειο, κατα την γνωμη μου.
Τουλαχιστον, μεσα σε ολα τα κακα που εχει ο Ελληνας, εχει μαθει να βγαζει λεφτα και απο την ξιπασια των αλλων.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Clytoceyx είπε

Τουλαχιστον, μεσα σε ολα τα κακα που εχει ο Ελληνας, εχει μαθει να βγαζει λεφτα και απο την ξιπασια των αλλων.

Αυτό!!!👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Και δεν δισταζετε να προτρεψετε τον κοσμο να φαει τον συνδυασμο που προτεινετε. Η καταλογος που παραθεσα ειναι απο μια πιτσαρια στην Ροδο που επισκεπτομαι συχνα λογω δουλειας

Έχετε παρεξηγήσει κάπως, κάποια πράγματα : καμία προτροπή δεν υπάρχει. Ο κόσμος - όπως τον ονομάζετε, προσπαθώντας να λαϊκίσετε ελαφρώς - και μυαλό έχει και γνώμη να σχηματίσει. Εγώ γράφω καθαρά την προσωπική μου εμπειρία (και επειδή δεν έχετε μπει και για τα καλά στο κλίμα, τρολΕΡΝω σε πολλά σημεία), σύμφωνα με τους γευστικούς μου κάλυκες και την τσέπη μου. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει, καλώς. Αν όχι, απλώς προσπερνάει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ευγενική υπενθύμιση : πείτε στη διαχείριση της επιχείρησης ότι εφόσον δεν γνωρίζει την ακριβή ονομασία μιας λέξης σε μια ξένη γλώσσα, το πιο απλό που μπορεί να κάνει, είναι να τηνΕ γκουγκλαρΙΣΕΙ. Θα κάνει καλό και στον εαυτό του/ης και στην επιχείρηση, αλλά και στους πελάτες.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μη γενικεύεις την ποίοτητα Lidl με την ποιότητα σε συγκεκριμένη  πράγματα.

Τα εργαλεία του lidl για παράδειγμα, θα τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα οικονομικά ερασιτεχνικά εργαλεία ίδια κατηγορίας.

Αν έχεις πιάσει τα Parkside Στα χέρια σου εύκολα καταλαβαίνεις οτι είναι τρομερά ποιοτικά μπροστά σε κάτι αντίστοιχα bosch πορτοκαλί, η σύγκριση ας πούμε με τη μπλέ σειρά δεν υφίσταται φυσικά...

Αντίστοιχα τα προϊόντα του καρδή θα τα συγκρίνεις με τις αντίστοιχες πίτες, πχ της άλφα. Η διαφορά τιμής με σχέση ποιότητας είναι ορατή, αν δε το βλέπεις ίσως δεν έχεις δοκιμάσει είτε τα προσωπικά σου γούστα είναι ιδιαίτερα.

Εχω πιασει parkside στα χερια μου, και εχω αρκετα απο αυτα. Τα εχω ομως για ωρα αναγκης και για χρηση της μιας φορας.
Αν θελω αξιοπιστα ηλεκτρικα εργαλεια, για να βγαλω δουλεια δεν θα παρω parkside. Προσωπικα εχω εργαλεια που δουλευουν καθε σουκου, δεν με εχουν πουλησει ποτε και δεν ειναι parkside. Ειναι Fein, ειναι Festool, ειναι Rupes. Οπως καταλαβαινεις ακομα καλυτερα και απο bosch.

Τωρα οσον αφορα το φαγητο, εξ ορισμου δεν ειναι ποιοτικη μια κατεψυγμενη πιτσα και μια κατεψυγμενη μπουγατσα ειτε Καρδις ειτε Alfa. Ποσω μαλλον οταν εχει 2 €. Το να βγαλεις κατι απο την καταψυξη και να το βαλεις στον φουρνο δεν θελει καποια ιδιαιτερη δεξιοτεχνια. Η μονη δεξιοτεχνια που χρειαζεται ειναι, να χαλασεις φαια ουσια να βρεις τη φθηνοτερη, και μετα να δικαιολογησεις την επιλογη σου ως την καλυτερη.  Αν φτιαξεις μονος σου μια πιτσα, και συνυπολογισεις τα καλυτερα υλικα θα βγει γυρω στα 10 ευρω (αλευρι μαγια σαλτσα τυρι αλλαντικο_) Δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινονται τα προσωπικα μου γουστα ιδιαιτερα; Να φας μια καλά μαγειρεμενη πιτσα σε ωραιο περιβαλλον και να σε σερβιρει ευγενικο προσωπικο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

μια ποιοτικη γευστικη χειροποιητη φρεσκοψημμενη πιτσα , σε ιταλικο εστιατοριο,εχει καπου τοσο. Απο 10 εως 15 ευρω.  Και τρως κατι το οποιο ειναι ΤΟΠ.
Με 5 ευρω μπουγατσα και πιτσα ποσο τοπ μπορει να ειναι; Προφανως δεν εχει σχεση με την απολυτη συζητηση, των pl, εχει να κανει ομως με την θεοποιηση του τσάμπα

Screenshot_9.jpg

Αφαίρεσε το κέρδος της πιτσαρίας και τα λειτουργικά της έξοδα (ενοίκιο, μισθούς, ρεύμα κλπ) και μετά κάνε τη σύγκριση. Επίσης, μια παρασκευαστική εταιρεία είναι πολύ πιο αποδοτική λόγω κλίμακας και μπορεί να δουλέψει με πολύ μικρότερα περιθώρια κέρδους. 

• Like 1
Δημοσ.

Οποιου του αρέσουν τα nuggets να πάρει τα nuggets παναρισμένα με καλαμποκι που ειναι του Σκλαβενίτη. Ειναι απαιχτες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...