Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tzotzo είπε

τα μακαρονια μπορει να τα φτιαχνουν μια απο τις τρεις εταιρειες. μακβελ, μισκο ή μέλισσα και τα δινουν στον σκλαβενιτη και τα πουλαει με την επωνυμια  μαρατα.

μπορει η ιδια εταιρεια να φτιαχνει και για αλλον εμπορο, πχ ΑΒ

Οταν ο Σκλαβενιτης δώσει παραγγελία Χ τόνους για ΜΑΡΑΤΑ αυτοί οι Χ τόνοι δεν μπορουν να πουληθούν σε άλλο ΣΜ.Αυτοί οι Χ τόνοι έχουν ήδη "πληρωθεί" απο τον Σκλαβενίτη.

  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η διαφορά στα προϊόντα PL ,είναι 1ον το brand ,2ον το ποσοστό καθαρού προϊόντος (πχ pummaro έχει 80% τομάτα και ένα PL έχει 65%)και 3ον φυσικά την ποιότητα της πρώτης ύλης.για σύγκριση πάρτε μακαρόνια μέλισσα και αντιστοίχως μακαρόνια αβ από τον βασιλόπουλο.ιδια εταιρεία παραγωγής με ίδιο κιβώτιο και κιβωτίοσυνθεση-εντελως διαφορετικό προϊόν.τωρα καλύτερο η χειρότερο ,το κρίνει το στόμα του καθενός.

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Οταν ο Σκλαβενιτης δώσει παραγγελία Χ τόνους για ΜΑΡΑΤΑ αυτοί οι Χ τόνοι δεν μπορουν να πουληθούν σε άλλο ΣΜ.Αυτοί οι Χ τόνοι έχουν ήδη "πληρωθεί" απο τον Σκλαβενίτη.

εχουμε ΑΒ, Σκλαβενιτη, Μασουτη, Κρητικο,Γαλαξια,my market, ΕΛΟΜΑΣ, Bazaar, LIDL και μερικα ακομα. Ολα εχουν PL ζυμαρικων.
Ειναι πολυ πιθανο καποιοι απο αυτους να εχουν κοινους προμηθευτες.

Αναφερομαι οτι υπαρχουν 3 βιομηχανιες ζυμαρικων και καμια δεκαρια μεγαλες αλυσιδες σουπερμαρκετ που εχουν pl.
το ποιος το πληρωνει τι σχεση εχει;

Δημοσ.

Eκεί που έχει πάει και που θα πάει το κόστος του ΣΜ θα παρακαλάμε να έχει PL προιόντα να την παλέψουμε.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Σε γενικές γραμμές ο λόγος που τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι φθηνότερα ΔΕΝ έχει τόσο να κάνει με την ποιότητα των ίδιων των προϊόντων αλλά με το γεγονός πως έχουν ιδιωτική ετικέτα (μείωση κόστος marketing, merchandising, advertising κλπ).

Σε γενικές γραμμές;;;;

ΔΕΝ με κεφαλαία για την ποιότητα;

Αδικαιολόγητες τέτοιες απόψεις και θεωρίες, καθημερινη καταναλωτές και να μην γνωρίζετε τι αγοράζετε και για ποιο λόγο!

8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οταν ο Σκλαβενιτης δώσει παραγγελία Χ τόνους για ΜΑΡΑΤΑ αυτοί οι Χ τόνοι δεν μπορουν να πουληθούν σε άλλο ΣΜ.Αυτοί οι Χ τόνοι έχουν ήδη "πληρωθεί" απο τον Σκλαβενίτη.

Εσύ φίλε μου πραγματικά η δεν καταλάβεις η δεν θέλεις να καταλάβεις 🤯

Δημοσ.

Υπό προϋποθέσεις, κάποια PL είναι ανεκτά. Κονσέρβες ελληνικής παρασκευής, μερικά χαρτικά, κάποια γάλατα, κάποια τυριά, τα πιο basic ζυμαρικά, έλαια, βούτυρα και αλλαντικά. Κυρίως γιατί γίνεται αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή γραμμή παραγωγής δεν αλλάζει, παρά η συσκευασία, ανά πελάτη.

Θα έλεγα ότι εμείς ως ορθολογικό σπιτικό, παίρναμε πάντα τα ίδια PL, δεν τα αυξήσαμε τώρα. Μάλιστα, τα μειώσαμε ελαφρώς για ένα διάστημα, καθώς το λίδλ προφανώς έκοψε στις αρχές του 22 τη συμφωνία που είχε με την Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου (Τράτα, Φλόκος) για σαρδέλες και γαύρο προς 1 ευρώ/ κονσέρβα. Επί 4-5 μήνες, παίρναμε το "αυθεντικό" με κόστος 1,70. Ε, χαζομάρα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο ΑΒ και/ή ο Σκλαβ (δε θυμάμαι τώρα) έχει "πάρει" αυτή την παραγωγή. Βέβαια, πλέον οι κονσέρβες αυτές έχουν 1.10/1,20, αλλά οκ, συμβατή αύξηση με τον πληθωρισμό.

ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ PL σε πουλερικά, κόκκινο κρέας, κατεψυγμένα αντίστοιχα. Το λιντλ έχει σκουπίδια, λυπάμαι τους κακομοίρηδες που αναγκάζονται να τα τρώνε αυτά, σιγά τη διαφορά τιμής που έχουν. Ο ΑΒ παλεύεται λίγο παραπάνω.

Και φυσικά, κάνεις επιλογές. Εμάς δε μας απασχολεί το χαρτί υγείας, παίρνουμε εκεί ένα 4φυλλο όποιο να'ναι, αρκεί να μην είναι ακριβό. Μακαρόνια δεν πάμε κάτω από barilla ή de cecco ολικής άλεσης. Κάτι μαράτα, μέλισσα, ήλιος κλπ είναι φελιζόλ. Πόσα λεφτά θα χάσεις πια από τα μακαρόνια, τα πιο ακριβά του Θανόπουλου ξερωγω έχουν 3,5 ευρώ. Κανείς δε μπήκε μέσα για 2 ευρώ, αν δεχτούμε ότι τα πιο απλά έχουν 1,50. 

Μιλώντας για Θανόπουλο, έχει τα καλύτερα ποιοτικά PL χωρίς να ξεφεύγουν σε τιμές. Πχ χαλβά Χαΐτογλου στο μισό σχεδόν (!!!!!!!) κόστος. Όσοι μένετε κοντά στη Β. Αττική, κάντε μία δοκιμή, αξίζει.

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Titos301 είπε

προφανως για να ειναι σε (πολυ) χαμηλοτερες τιμες απο τα επωνυμα υπαρχει καποιος λογος και προφανως δεν ειναι απο την καλη τους την καρδια. Ειναι σιγουρα υποδιεστερης ποιοτητας χωρις αυτο να σημαινει απολυτα οτι θα ειναι και χειροτερα γευστικα απο αλλα επωνυμα. Προσωπικα απο lidl δεν ψωνιζω τετοια προιοντα καποιες φορες ψωνιζω απο χαλκιαδακη(καταστηματα κυριως κρητη) και σκλαβενιτη

Εάν δεν ξέρεις μπορείς να το πεις, άλλο ξέρω και άλλο νομίζω ….. επειδη ξέρω λόγω δουλειάς είναι η ίδια ακριβώς ποιότητα στις ιδιωτικές ετικέτες όλων των s/m, από τα σαπούνια που φτιάχνει ο Παπουτσάνης για όλα τα Lidl, μέχρι το ψωμί που έφτιαχνε παλιότερα ο Κατσέλης για όλα σχεδόν τα s/m. Η διαφορά είναι ότι οι παραγγελίες είναι μεγάλες για έναν μόνο κωδικό, δηλαδή η γραμμή δεν σταματάει να δουλεύει, το εργοστάσιο διαπραγματεύεται καλύτερα τιμές από τους προμηθευτές διότι βάζει μεγαλύτερα παραγγελίες, η μέθοδος πληρωμής από τις ιδιωτικές ετικέτες είναι καλυτερες, συμβόλαιο για μεγάλες και σταθερά ποσότητες κλπ κλπ κλπ……

  • Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Υπό προϋποθέσεις, κάποια PL είναι ανεκτά. Κονσέρβες ελληνικής παρασκευής, μερικά χαρτικά, κάποια γάλατα, κάποια τυριά, τα πιο basic ζυμαρικά, έλαια, βούτυρα και αλλαντικά. Κυρίως γιατί γίνεται αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλαδή γραμμή παραγωγής δεν αλλάζει, παρά η συσκευασία, ανά πελάτη.

Θα έλεγα ότι εμείς ως ορθολογικό σπιτικό, παίρναμε πάντα τα ίδια PL, δεν τα αυξήσαμε τώρα. Μάλιστα, τα μειώσαμε ελαφρώς για ένα διάστημα, καθώς το λίδλ προφανώς έκοψε στις αρχές του 22 τη συμφωνία που είχε με την Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου (Τράτα, Φλόκος) για σαρδέλες και γαύρο προς 1 ευρώ/ κονσέρβα. Επί 4-5 μήνες, παίρναμε το "αυθεντικό" με κόστος 1,70. Ε, χαζομάρα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο ΑΒ και/ή ο Σκλαβ (δε θυμάμαι τώρα) έχει "πάρει" αυτή την παραγωγή. Βέβαια, πλέον οι κονσέρβες αυτές έχουν 1.10/1,20, αλλά οκ, συμβατή αύξηση με τον πληθωρισμό.

ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ PL σε πουλερικά, κόκκινο κρέας, κατεψυγμένα αντίστοιχα. Το λιντλ έχει σκουπίδια, λυπάμαι τους κακομοίρηδες που αναγκάζονται να τα τρώνε αυτά, σιγά τη διαφορά τιμής που έχουν. Ο ΑΒ παλεύεται λίγο παραπάνω.

Και φυσικά, κάνεις επιλογές. Εμάς δε μας απασχολεί το χαρτί υγείας, παίρνουμε εκεί ένα 4φυλλο όποιο να'ναι, αρκεί να μην είναι ακριβό. Μακαρόνια δεν πάμε κάτω από barilla ή de cecco ολικής άλεσης. Κάτι μαράτα, μέλισσα, ήλιος κλπ είναι φελιζόλ. Πόσα λεφτά θα χάσεις πια από τα μακαρόνια, τα πιο ακριβά του Θανόπουλου ξερωγω έχουν 3,5 ευρώ. Κανείς δε μπήκε μέσα για 2 ευρώ, αν δεχτούμε ότι τα πιο απλά έχουν 1,50. 

Μιλώντας για Θανόπουλο, έχει τα καλύτερα ποιοτικά PL χωρίς να ξεφεύγουν σε τιμές. Πχ χαλβά Χαΐτογλου στο μισό σχεδόν (!!!!!!!) κόστος. Όσοι μένετε κοντά στη Β. Αττική, κάντε μία δοκιμή, αξίζει.

 

ο Μποτρίνι είσαι???

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

ο Μποτρίνι είσαι???

Όχι, απλώς μαγειρεύω υγιεινά μακαρόνια πατροπαράδοτα και είναι καλή ιδέα να είναι από μόνα τους πλούσια σε γεύση, ώστε να μη χρειάζονται πολλά λιπαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tzotzo είπε

μια ποιοτικη γευστικη χειροποιητη φρεσκοψημμενη πιτσα , σε ιταλικο εστιατοριο,εχει καπου τοσο.

Δεν ξέρω από πού βρήκατε τον κατάλογο, ούτε και τι προϊόντα φτιάχνει. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν θα παράγγελνα από ένα τέτοιο, το οποίο ευαγγελίζεται απ' ό, τι καταλαβαίνω ότι φτιάχνει αυθεντική ιταλική πίτσα και από την άλλη κάνει ορθογραφικά λάθη στους τίτλους της (άκου salCiccia, αντί του ορθού salSiccia και Quattro StagionE, αντί του ορθού StagionI). 

Εδώ είναι που κολλάει το "κάπου έλεος!" που αναφωνήσατε και εσείς, σε προηγούμενη ανάρτησή σας. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Σπανια αγοραζω Ιδιωτικης ετικετας, γιατι οτι εχω αγορασει σε μη τροφιμο η ποιοτητα δεν εχει καμια σχεση με το "επωνυμο". Απο αλουμινοχαρτο μεχρι χαρτοπετσετες κλπ. Ακομα και στο απλο κιτρινο μπουκαλι χλωρινη, καμια σχεση το Κλινεξ με το οποιο ιδιωτικης ετικετας. Στα τροφιμα, για μενα, δεν αξιζει το ρισκο. Πες θα παρω 1 κιλο μακαρονια τη βδομαδα. Τα Cipriani κανουν 10 ευρω, τα Barilla 5 και τα ιδιωτικης 3. Δεν αξιζει τα 7 ευρω, για μενα, η υποβαθμιση σε γευση Ιδιωτικης. Κετσαπ. Πηρα μια φορα κατα λαθος ιδιωτικης αντι για Heinz, το πεταξα με τη πρωτη μπουκια.

Λιδλ δεν εχω κοντα μου οποτε σπανια παω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Εάν δεν ξέρεις μπορείς να το πεις, άλλο ξέρω και άλλο νομίζω ….. επειδη ξέρω λόγω δουλειάς είναι η ίδια ακριβώς ποιότητα στις ιδιωτικές ετικέτες όλων των s/m, από τα σαπούνια που φτιάχνει ο Παπουτσάνης για όλα τα Lidl, μέχρι το ψωμί που έφτιαχνε παλιότερα ο Κατσέλης για όλα σχεδόν τα s/m. Η διαφορά είναι ότι οι παραγγελίες είναι μεγάλες για έναν μόνο κωδικό, δηλαδή η γραμμή δεν σταματάει να δουλεύει, το εργοστάσιο διαπραγματεύεται καλύτερα τιμές από τους προμηθευτές διότι βάζει μεγαλύτερα παραγγελίες, η μέθοδος πληρωμής από τις ιδιωτικές ετικέτες είναι καλυτερες, συμβόλαιο για μεγάλες και σταθερά ποσότητες κλπ κλπ κλπ……

μαλλον δεν εχει φαει ρυζι επωνυμο και ιδιωτικης ετικετας ποτε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν ξέρω από πού βρήκατε τον κατάλογο, ούτε και τι προϊόντα φτιάχνει. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν θα παράγγελνα από ένα τέτοιο, το οποίο ευαγγελίζεται απ' όσα καταλαβαίνω ότι φτιάχνει αυθεντική ιταλική πίτσα και από την άλλη κάνει ορθογραφικά λάθη στους τίτλους της (άκου salCiccia, αντί του ορθού salSiccia και Quattro StagionE, αντί του ορθού StagionI). 

Κοιτα φιλε μου, αν θες να φας πιτσα και μπουγατσα Καρδις, με 5 € να ντερλικωσεις κανενα προβλημα. θα σου μεινουν και τα υπολοιπα 15 ευρω να παρεις ρετσινα και τσιγάρα. Μην γραφεις ομως, γιατι σε βλεπει και ο κοσμος, οτι τρως ποιοτικα στα Lidl.
Θες να πεις για την ορθογραφία του καταστήματος(παροτι κανεις και εσυ τα λαθακια σου), οτι ειναι λάθος, τοσο εχει μια καλη πιτσα.

Επεξ/σία από tzotzo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...