Beefeater Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 25/9/2022 στις 10:33 ΜΜ, intruder99 είπε Τα περισσότερα τρόφιμα που αγοράζω είναι ιδιωτικής ετικέτας. Δεν αναζητώ την top ποιότητα, οτιδήποτε δεν μου δημιουργεί προβλήματα όπως δυσπεψία τα θεωρώ εντάξει. Γάλα Milbona, ζυμαρικά Combino/Μαράτα και μαγιονέζα Kania είναι μερικά που έχω αυτή την στιγμή στο σπίτι. πρτττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττττ Στις 26/9/2022 στις 11:17 ΠΜ, Ukforthemoment είπε ληγμενες κονσέρβες που επανασυσκευάζονται ,οκ.......ποσιμπολ βαζουν και λιγη σκυλοτροφη ροκους μεσα για εξτρα νοθεια παντως περα απο την πλακα αν και αγοραζω πολυ PL Προϊόντα, μερικα ειναι απλα για τα μπαζα... π.χ.-> PL "NESCAFE" -> λίγο χειρότερο από σκουριά λαμαρίνας πουτην έξυσες και την έβαλες στο κουτί.. μιλάω για όλα τα σουπερ μαρκετ, όλες οι ιδιωτικές ετικέτες Κέτσαπ-> Το ίδιο .... "Κόκα Κόλα" ιδιωτικής ετικέτας -> ¨Νερόζουμο από σκουριασμένη λαμαρίνα επίσης... Αλλά για χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και πολλά προϊόντα αναλόγως γούστου αξίζει νομίζω...
mouxaxa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Beefeater είπε π.χ.-> PL "NESCAFE" -> λίγο χειρότερο από σκουριά λαμαρίνας πουτην έξυσες και την έβαλες στο κουτί.. μιλάω για όλα τα σουπερ μαρκετ, όλες οι ιδιωτικές ετικέτες Αυτό με τον καφέ δεν το καταλαβαίνω κι εγώ. Η cafetex φτιαχνει για όλους τους μεγαλους το pl. Δεν μπορει να κανει λιγο rnd να φέρει τη γεύση πιο κοντά στης Nestle. Εκτός αν εχεί μπει στο dna μας πια η γεύση του αυθεντικού nescafe
Morosana Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, mouxaxa είπε Υπάρχουν και εταιρίες που το 99% της παραγωγής τους ειναι pl για super market του εσωτερικού και του εξωτερικού. Οπότε υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις αλλού τη γεύση του pl που θα δοκιμάσεις απο κάποιο super market. Αυτό όμως δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση ίδια και εφάμιλλα όπως αρκετοί υποστηρίζουν
mouxaxa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Morosana είπε Αυτό όμως δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση ίδια και εφάμιλλα όπως αρκετοί υποστηρίζουν Είναι το ίδιο ασφαλή αλλά ναι μπορεί να μην είναι ποιοτικά απο την άποψη γεύσης κλπ. Δουλεύουν με την ποσότητα και όχι την ποιότητα. Γιατί η ποιότητα στη γεύση κρύβει rnd και κόστη ανάπτυξης. Αν θελει ο σκλαβενίτης 70 τονους πατατακια bonora θα βγει σε διαγωνισμό και θα πει ελατε εδω πατατάκιδες. Ποιος έχει την καλύτερη τιμή; Έ όποιος τον ικανοποιήσει παιρνει την δουλεια. Αυτός για να βγει οικονομικά δεν θα βγάλει του σουπερ ντουπερ πατατακι με το τελειο σχήμα και δεν θα απορίψει αυτά με τα μαύρα στίγματα απο το τηγάνισμα. Όλα μέσα θα τα βάλει. ΠΡΟΣΟΧΗ. Είναι το ίδιο ασφαλές με το επώνυμο αλλά δεν εχει την γεύση και την υφή του επώνυμου Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από mouxaxa
zygorito Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Morosana είπε Αυτό όμως δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση ίδια και εφάμιλλα όπως αρκετοί υποστηρίζουν υπάρχουν και περιπτώσεις όπως πχ θα βρει κανείς στο internet όπου σε blind taste Gin στην κατηγορία < £20, Gin supermarket πιάσαν καλύτερο σκορ από τα ευρείας κατανάλωσης που κάποιος θα έλεγε οτι είναι καλύτερα (όσο καλά μπορεί να ειναι τα Gordon's και Βeefeater δλδ anyway) ή Tanqueray https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/sainsburys-own-brand-gin-beats-big-brands-gordons-and-tanqueray-in-blind-taste-test_uk_5bd1e1e4e4b055bc948999c2 Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από zygorito
mindreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Εδω που φτασαμε, καλα που υπαρχει και το private label. Γιατι καποιοι δεν μπορουν να αγορασουν ουτε απο αυτα.
Morosana Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, zygorito είπε υπάρχουν και περιπτώσεις όπως πχ θα βρει κανείς στο internet όπου σε blind taste Gin στην κατηγορία < £20, Gin supermarket πιάσαν καλύτερο σκορ από τα ευρείας κατανάλωσης που κάποιος θα έλεγε οτι είναι καλύτερα (όσο καλά μπορεί να ειναι τα Gordon's και Βeefeater δλδ anyway) ή Tanqueray https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/sainsburys-own-brand-gin-beats-big-brands-gordons-and-tanqueray-in-blind-taste-test_uk_5bd1e1e4e4b055bc948999c2 Και ξαναγράφω ότι μπορεί η γεύση ναι είναι υποκειμενική αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια ποιοτικά και γευστικά
The_Judas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mouxaxa είπε Αυτό με τον καφέ δεν το καταλαβαίνω κι εγώ. Η cafetex φτιαχνει για όλους τους μεγαλους το pl. Δεν μπορει να κανει λιγο rnd να φέρει τη γεύση πιο κοντά στης Nestle. Εκτός αν εχεί μπει στο dna μας πια η γεύση του αυθεντικού nescafe Πραγματικά είναι περίεργο...και εμένα προσωπικά μόνο ο κλασικός nescafe μου αρέσει, ούτε καν ο jacobs μπορώ να πιω. Αντιθέτως άνετα πίνω βικος cola ή green cola χωρίς να μου λείπει ιδιαίτερα η coca ή η pepsi.
Beefeater Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, The_Judas είπε Πραγματικά είναι περίεργο...και εμένα προσωπικά μόνο ο κλασικός nescafe μου αρέσει, ούτε καν ο jacobs μπορώ να πιω. Αντιθέτως άνετα πίνω βικος cola ή green cola χωρίς να μου λείπει ιδιαίτερα η coca ή η pepsi. καλα ο γιακοπς χειροτερος και απο private label πραγματικα και σε στιγμιαιο και σε εσπρεσσο
Morosana Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, The_Judas είπε Πραγματικά είναι περίεργο...και εμένα προσωπικά μόνο ο κλασικός nescafe μου αρέσει, ούτε καν ο jacobs μπορώ να πιω. Αντιθέτως άνετα πίνω βικος cola ή green cola χωρίς να μου λείπει ιδιαίτερα η coca ή η pepsi. Μπορεί η nestle να έχει αποκλειστικότητα σε κάποιο χαρμάνι, κάποια μυστική συνταγή ή κάποια έξτρα γευστική αρωματική ουσία που και να μπορέσει κάποιος να την αντιγράψει να μην αξίζει από θέμα κόστους
The_Judas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Morosana είπε Μπορεί η nestle να έχει αποκλειστικότητα σε κάποιο χαρμάνι, κάποια μυστική συνταγή ή κάποια έξτρα γευστική αρωματική ουσία που και να μπορέσει κάποιος να την αντιγράψει να μην αξίζει από θέμα κόστους η μυστική συνταγή της γιαγιάς ; Αρωματικές ουσίες δεν βάζουν μέσα στον καφέ. Το πρόβλημα στον στιγμιαίο είναι το πως θα διατηρήσει το άρωμα του ενώ χρειάζεται και κάποια επεξεργασία για να γίνει ο απλός κόκκος σκόνη στιγμιαίου. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη παράμετρος. Στη Ελλάδα δεν εισάγουμε πολλές μάρκες. Ακόμη και στον εσπρέσο μέχρι πριν από πολλά χρόνια υπήρχε σχεδόν αποκλειστικότητα της lavazza-jacobs. Σήμερα υπάρχουν ακόμη και στο σούπερ πολύ περισσότερες επιλογές και ακόμη περισσότερες εκτός σούπερ μαρκετ με εξειδικευμένες εταιρείες. Στον στιγμαίο έχουμε μόνο jacobs-nescafe-maxwell και τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικής ετικέτας Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από The_Judas
chrisxkar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Και ισχυουν και δεν ισχυουν. Πρωτον οι δυο ξενες μεγαλυτερες αλυσιδες λιτνλ και ΑΒ εχουν την καλυτερη εξελιξη και ποιοτικα(εχω παει σε ελληνικα καθαρα σουπερ μαρκετ και η μαναβικη ηταν για πεταμα πολλαπλες φορες) και σε τιμες και σε συμπεριφορα. (Οτι γραφω αφορα κατα κυριο λογο τα ελληνικα ετικετας γιατι δεν μπορω να εκφερω αποψη πχ για το πεκορινο λιντλ ή πεκοτινο Αβ εχοντας ζησει ελαχιστα χρονια εξωτερικο ωστε να ειμαι σε θεση να κρινω τα καλα ντοπια) Τωρα παμε στο διαταυτα τα προιοντα ετικετας το οτι ειναι υποδιεστερα ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει αλλα η ποιοτητα ειναι καθαρα στον κατασκευαστη.Υπαρχουν καλες συμφωνιες και κακες συμφωνιες.Υπαρχουν προιοντα απιστευτης ποιοτητας καιμιας διαφορας με τα επωνυμα και υπαρχουν και κακα.Το λες οτι ολα ειναι μαπα απλα δηλωνεις αγνοια και οτι εισαι ερμαιο της διαφημισης και ιδιως οταν πχ στα γαλατα εχει καταληξει οι μεγαλες μαρκες (μεβγαλ,δελτα,)τα προιοντα τους οχι απλα να μην ειναι καλα αλλα να ειναι με τεραστια επιεικεια μετρια το να υποτιμας τα υπολοιπα ειναι αστειο Τα προιοντα πρωτα απο ολα δεν εχουν νομιζω παντου τον ιδιο προμηθευτη (καθως βορεια ελλαδα η πλειοψηφια των προιοντων ειναι απο θρακη-μακεδονια και αμφιβαλλω να στελνουν στην αθηνα τα προιοντα απο εκει καθως εχει μεγαλο κοστος η μεταφορα).Οσο αφορα τα σουπερ κατελληξα οτι τα μονα που μαρεσουν σαν ετικετας ειναι απο λιντλ και σκλαβενιτη τα ΑΒ αν και μου αρεσει σαν μαρκετ δεν εχει καλα ετικετας και ο Μασουτης εχει γενικα πολυ καλα ετικετας αλλα σαν Μαρκετ το θεωρω απαραδεκτο. Εχει τυχει δυο τρεις φορες να βρω ετικετας απο το ιδιο εργοστασιο με μαρκα και πηρα και τα δυο για συγκριση η διαφορα ηταν μη ουσιαστικη η γευση ιδια ,η συσκευασια φθηνοτερη (στα παπακια μας) και η εμφανιση ηταν διαφορετικη με την εννοια οτι οι ακρες του προιοντος στο επωνυμο ηταν τριμαρισμενες και προφανως τα πετουσαν σαν φυρα ενω στην ετικετα ηταν μεσα και οποτε στα 200 γρ προιοντος ειχες και 10-20 γρ ατριμαριστο προιον.Ολα αυτα στην μιση τιμη. Επισης θα πρεπει να ξερουμε και τι ειναι καλυτερο και τι χειροτερο.Πχ φυστικοβουτυρο ο αλλος μπορει να θεωρει το reeses(που αρχισε να κυκλοφορει ευρεως σιγα σιγα) το καλυτερο ποιοτικα επωνυμο προιον με 3Χ τιμη σε σχεση με τα υπολοιπα αλλα η αληθεια ειναι οτι σαν υλικα ειναι χειροτερο απο καποιο ντοπιο γιατι εχει ομογενοποιειτες και ζαχαρη και εξτρα αλατι ενω τα υπολοιπα οχι. Τωρα οσο αφορα συγκεκριμενα τα λιντλ επειδη μεγαλωσα με αυτον τον παπα "πρωθυπουργος απο λιντλ κτλ κτλ" και το θεωρουσα δεδομενο ανακαλυψα σε μεγαλη ηλικια ,και ενιωσα πολυ χαζος που ετρωγα τις μαλακιες που μου ελεγαν, οτι εχουν τουλαχιστον τωρα πολυ καλη ποιοτητα σε παρα πολλα πραγματα μαναβικη προσεγμενη ,τα εργαλεια μια χαρα (μια χαρα οταν κανει ενα εργαλειο 50 ευρω και το αντιστοιχο κανει 250-300 ,ας μου βγαλει 2-3 χρονια και μετα το πεταω κιολας αμα λαχει) ,μπουφαν του σκι μου χαλασε τελευταια στιγμη πηγα πηρα και ειναι φουλ κομπλε. Οποτε τελος ναι υπαρχουν μαπα υπαρχουν καλα μπορεις να κρινεις και μονος σου αλλα μην τα τσουβαλιαζουμε ολα και μην τρωμε το παραμυθι που λεει ο καθενας. 1
SilentVoice Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτά τα κρουασάν που πωλούνται σε προσφορά 0,19 λεπτά συχνά πυχνά και κανονικά έχουν 0,29, πόσο μπορεί να είναι το πραγματικό κόστος τους και περιθώριο κέρδους; (/economy-krouasan-me-marmelada-fraoula-80gr-0-29-) Δηλαδή, ενα κρουασάν που το έχουν με 0,19 λεπτά στο ράφι, έχει το ίδιο μέγεθος και μάλιστα περισσότερη ποσότητα σε γέμιση , απο ένα άλλο που έχει 0,55 λεπτα. (champion-krouasan-pralina-fountoukiou-70-gr-) Τρομακτική διαφορά αλλά "συμφέρει" αρκετα περισσότερο, καθώς έχει την μισή τιμή απο το επόμενο προιόν μη ιδιωτικής ετικέτας σουπερ μάρκετ.
ison Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αυτά τα κρουασάν που πωλούνται σε προσφορά 0,19 λεπτά συχνά πυχνά και κανονικά έχουν 0,29, πόσο μπορεί να είναι το πραγματικό κόστος τους και περιθώριο κέρδους; (/economy-krouasan-me-marmelada-fraoula-80gr-0-29-) Δηλαδή, ενα κρουασάν που το έχουν με 0,19 λεπτά στο ράφι, έχει το ίδιο μέγεθος και μάλιστα περισσότερη ποσότητα σε γέμιση , απο ένα άλλο που έχει 0,55 λεπτα. (champion-krouasan-pralina-fountoukiou-70-gr-) Τρομακτική διαφορά αλλά "συμφέρει" αρκετα περισσότερο, καθώς έχει την μισή τιμή απο το επόμενο προιόν μη ιδιωτικής ετικέτας σουπερ μάρκετ. Κοιτα Loss leader αν θες να καταλαβεις το γιατι.. (δεν λεω οτι ειναι ενα τετοιο γιατι δεν ξερω ακριβως πιο λες αλλα σιγουρα υπαρχουν αντιστοιχα σε καθε σουπερ)
kage Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 σελίδες ποστ...μέχρι και τεχνολόγοι τροφίμων,υπάλληλοι σε εργοστάσια και ακόμη δεν έχει γραφτει να δοκιμάσουμε ποιο είναι αυτό το ολόιδιο προϊόν από pl vs επωνυμο... Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος αισχροκέρδειας ούτε στα τρόφιμα https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2022/06/kostos-diaviosis.jpg Spoiler v widgetdiv widget Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις