Doctoraki Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, λοιπόν έχω φτιάξει έναν server NAS από έναν παλιό υπολογιστή που είχα και έχω βάλει έναν SSD για το Truenas και 2 HDD 10TB Black. Όταν έστησα τον server και έφτιαξα τα pools τα έχω βάλει σε Mirror, δηλαδή αντί 20TB που έχω έχει τώρα 10ΤB. Οπότε άμα τυχόν χαλάσει ο ένας δίσκος θα έχω backup τον άλλον σωστά? Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από Doctoraki
Λύση dimitris_sal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Σωστά.Τα δεδομένα σου γράφονται ταυτόχρονα και στους 2 δίσκους και αν ο ένας "σκάσει" θα συνεχίσει να δουλεύει με τον αλλο.
KiriosD Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) το raid 1 είναι για redundancy τα ίδια δεδομένα υπάρχουν στους δίσκους όπως φαίνονται στην εικόνα τα blocks. Το raid δεν είναι backup είναι για redundancy σε περίπτωση που βγάλει σφάλμα ο ένας, για backup θα ήταν πιο ασφαλές να υπάρχουν και αλλού. Υπάρχει ο κανόνας 3 2 1, πoυ σημαίνει 3 αντίγραφα, τα 2 τοπικά το 1 offsite, δηλαδή τα αρχεία στο truenas να υπάρχουν/γίνονται αντίγραφα και σε άλλο σύστημα τοπικά και επίσης να γίνονται αντίγραφα offsite (cloud storage, άλλα σπίτια/γραφεία κτλπ) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από KiriosD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα