Kalpha Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Γεια σας Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει στο πως μπορούν να απεγκατασταθούν τα Emui 12 και να πάω στα παλαιότερα Emui 10. Εξηγούμαι : πήρα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο P30 και είχε μέσα τα 12 (από αυτόματη ενημέρωση). Δοκιμάζοντας το σε φωτογράφηση απογοητεύτηκα με την ανάλυση (το 40mp στο wide είναι στην πραγματικότητα 10mp και φαίνεται κ στην μεγέθυνση εικόνας , πράγμα που υποψιάζομαι ότι οφείλεται στο νέο software 12). Και στην άλλη wide επιλογή μέγιστης ανάλυσης που έχει το κινητό τραβάει μεν με 40mp αλλά πάσχει από φωτομέτρηση. Προσπάθησα να το κάνω μόνος μου το upgrade βλέποντας βιντεάκια στο youtube που δίνουν τρόπους αλλά δεν τα κατάφερα Ούτε στην 11 δεν μπόρεσα να κατέβω συνδεόμενος με το HISuite (τελευταίας έκδοσης) το οποίο ενώ άρχιζε το φόρτωμα μετά από λίγο διακοπτόταν βγάζοντας μήνυμα διακοπής σύνδεσης internet (ενώ είχα... και με όλες τις παράμετρους ρυθμισμένες ok ) Αν ξέρει κάποιος τι τρέχει παρακαλώ ας βοηθήσει... Ευχαριστώ
GATE123 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Θα το κάνεις " τούβλο " Εάν είχε Custom Rom εκεί θα μπορούσες.
Kalpha Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση Λέγοντας "τούβλο" εννοείς μάλλον ότι θα σέρνεται αν κατάλαβα. Από Custom Rom δεν σκαμπάζω. Απλά ψάχνω να βελτιώσω την ποιότητα των φωτογραφιών που άλλα περίμενα και άλλα βρήκα. Και που ρωτώ αν ξέρει κάποιος να μου πει αν οφείλεται στην αναβάθμιση του software ...ή αν συμβαίνει κάτι άλλο
Finn Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Kalpha είπε Ευχαριστώ για την απάντηση Λέγοντας "τούβλο" εννοείς μάλλον ότι θα σέρνεται αν κατάλαβα. Από Custom Rom δεν σκαμπάζω. Απλά ψάχνω να βελτιώσω την ποιότητα των φωτογραφιών που άλλα περίμενα και άλλα βρήκα. Και που ρωτώ αν ξέρει κάποιος να μου πει αν οφείλεται στην αναβάθμιση του software ...ή αν συμβαίνει κάτι άλλο Δεν νομίζω ότι η αναβάθμιση σε EMUI 12 έριξε την ποιότητα των φωτογραφιών. Λέγοντας τούβλο εννοεί ότι το κινητό θα είναι αχρηστο και δε θα μπουτάρει αν προσπαθήσεις με το ζόρι υποβάθμιση μιας και αυτό δεν προβλέπεται.
suboy99 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Είχες P30 με το EMUI10 και είχες καλύτερες φωτό?
Kalpha Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, suboy99 είπε Είχες P30 με το EMUI10 και είχες καλύτερες φωτό? Όχι φίλε δεν είχα. Απλά επειδή γνωρίζω από φωτογραφία (30 χρόνια με SLR) παίρνοντας αυτό το κινητό και έχοντας διαβάσει τις καλές κριτικές για τις leica κάμερες του, ΑΠΟΓΟΗΤEYΤΗΚΑ από το αποτέλεσμα. Απλά υποψιάστηκα ότι φταίει το software και ότι δεν γίνεται να έχω χειρότερες εικόνες από το παλιό μου Galaxy S5 των 16mp του 2014. Χειρότερες σε λεπτομέρεια, σε WB, σε απόδοση χρωμάτων με την πισω κάμερα των 40mp (που δίνει επεξεργασμένα τα 10) Μπορεί βέβαια και να είναι πατάτα το πολυδιαφημισμένο Leica brandname από τους κινέζους και να την πάτησα
GATE123 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Kalpha είπε Όχι φίλε δεν είχα. Απλά επειδή γνωρίζω από φωτογραφία (30 χρόνια με SLR) παίρνοντας αυτό το κινητό και έχοντας διαβάσει τις καλές κριτικές για τις leica κάμερες του, ΑΠΟΓΟΗΤEYΤΗΚΑ από το αποτέλεσμα. Απλά υποψιάστηκα ότι φταίει το software και ότι δεν γίνεται να έχω χειρότερες εικόνες από το παλιό μου Galaxy S5 των 16mp του 2014. Χειρότερες σε λεπτομέρεια, σε WB, σε απόδοση χρωμάτων με την πισω κάμερα των 40mp (που δίνει επεξεργασμένα τα 10) Μπορεί βέβαια και να είναι πατάτα το πολυδιαφημισμένο Leica brandname από τους κινέζους και να την πάτησα Η SLR δεν συγκρίνονται με κινητά. 4 ώρες πριν, Kalpha είπε Λέγοντας "τούβλο" εννοείς μάλλον ότι θα σέρνεται αν κατάλαβα. Από Custom Rom δεν σκαμπάζω. Αυτό που είπε ο @Finn 4 ώρες πριν, Kalpha είπε Απλά ψάχνω να βελτιώσω την ποιότητα των φωτογραφιών που άλλα περίμενα και άλλα βρήκα. Και που ρωτώ αν ξέρει κάποιος να μου πει αν οφείλεται στην αναβάθμιση του software ...ή αν συμβαίνει κάτι άλλο Δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Kalpha Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 "Η SLR δεν συγκρίνονται με κινητά" Έχω τυπώσει τοπία τραβηγμένα από κινητό (και μάλιστα σε μεγέθυνση κάδρου) και έχω να σου πω ότι η ποιότητα είναι απολύτως εφάμιλλη με αυτή καλών SLR, DSLR. Μιλάω για φωτογραφίες -σε normal εστιακές αποστάσεις- τοπίων σε φως ημέρας με όχι ψηλό κοντράστ
koutsis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Kalpha είπε "Η SLR δεν συγκρίνονται με κινητά" Έχω τυπώσει τοπία τραβηγμένα από κινητό (και μάλιστα σε μεγέθυνση κάδρου) και έχω να σου πω ότι η ποιότητα είναι απολύτως εφάμιλλη με αυτή καλών SLR, DSLR. Μιλάω για φωτογραφίες -σε normal εστιακές αποστάσεις- τοπίων σε φως ημέρας με όχι ψηλό κοντράστ Φίλε μου υποθέτεις απο μονος σου ότι η κακή φωτογραφία οφείλεται στο νεο software και ότι αν βάλεις τη 10 θα φτιάξει, και κινδυνεύεις να καταστρέψεις το τηλέφωνο σου ενώ κατά 99% δεν έχει καμία σχέση...
Kalpha Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Οπότε από ότι λέτε κύριοι (koutsis, suboy99, Finn) καταλήγουμε στο ότι δεν φταίει το software αλλά έτσι είναι από μαμάς οι κάμερες και όλες οι super κριτικές στα τεστ που διαβάζαμε τα τελευταία 3 χρόνια που εκθείαζαν την ποιότητα των συγκεκριμένων είναι fake παραπληροφόρηση. Άρα να μην το ψάχνω ...εξάλλου δεν είναι και για κλωτσιές...δίνει μια μέση ποιότητα με κάποιο ικανοποιητικό zoom. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !
AntiCambeR Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Το λογικό είναι με παλιότερο android version να έχει χειρότερη απόδοση το software του κινητού στην φωτογραφία, όχι το αντίθετο. Κάποιες φορές, τα updates βελτιώνουν την απόδοση στις κάμερες η αν υπάρχει κάποιο bug.
stark Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Ως κάτοχος του P30 αναφέρω τα εξής: - υπάρχουν χρόνια τώρα απόψεις κάποιων σε διάφορα forums ότι όσο πιο παλιό το EMUI, τόσο πιο καλές ήταν οι photos στη συγκεκριμένη (κι όχι μόνο) σειρά της Huawei. Προσωπικά δεν έχω δει / παρατηρήσει κάτι τέτοιο. - μέσω Hisuite μπορείς να γυρίσεις (επίσημα) μόνο στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, άρα στην 11. https://www.huaweicentral.com/how-to-rollback-emui-12-step-by-step/ - κατ' εμέ το μόνο χειρότερο με το EMUI 12 σε σχέση με το 11 (αλλά και στο 11 σε σχέση με το 10) είναι η μπαταρία. Και το λέω έχοντας αλλάξει μπαταρία (στο επίσημο service center) με το που έβαλα το 12. Επίσης το ξεχωριστό notification panel από το control panel δεν με ενθουσιάζει, αλλά το συνήθισα. - οποιοδήποτε roll back σε προηγούμενη έκδοση EMUI θα σου στερήσει και τα αντίστοιχα security updates. Και είναι κρίμα να χάσεις security updates σε μια συσκευή που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε updates 3,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία της (η Huawei έχει επεκτείνει το support στις συσκευές της για να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί τον κόσμο στο οικοσύστημά της, μετά τα όσα γνωστά έγιναν με το ban / τα GSM / κλπ). 1
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 25/9/2022 στις 2:17 ΜΜ, Kalpha είπε Ούτε στην 11 δεν μπόρεσα να κατέβω συνδεόμενος με το HISuite (τελευταίας έκδοσης) το οποίο ενώ άρχιζε το φόρτωμα μετά από λίγο διακοπτόταν βγάζοντας μήνυμα διακοπής σύνδεσης internet (ενώ είχα... και με όλες τις παράμετρους ρυθμισμένες ok Πρέπει να βάλεις ένα κινέζικο dns(114.114.115.115) και θα προχωρήσει. Μου το έκανε κι εμένα και έχω ενημερώσει και τη huawei αλλά απ οτι φαίνεται, στα π@παρια τους... Όταν βάλεις το dns πρέπει να κάνεις ένα flush ή restart την κάρτα δικτύου ή restart το pc.
Kalpha Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν θα κάνω downgrade γιατί πείστηκα από τις γνώμες σας ότι δεν θα βελτιώσει κάτι με την κύρια πίσω κάμερα. Μάλλον παρασύρθηκα από αυτά που λέει ο stark για τις "φήμες" που είχα διαβάσει ότι η ποιότητα έπεφτε με τις αναβαθμίσεις Εξάλλου βιάστηκα, γιατί όταν ρύθμισα στο pro mode την ανάλυση στα 40mp (από τα μόνο 10mp στο αρχικό μενού) είδα βελτιωμένες εικόνες με ικανοποιητική ανάλυση και σχετικά καλά χρώματα. Έχει ένα θέμα στο ψηλό κοντράστ στα σκιερά μέρη που χάνει από λεπτομέρεια/θολώνει. Κι αυτή την λίγο τονισμένη πρασινίλα. Αλλά κι αυτά ίσως να διορθώνονται... θα το ψάξω πως. Και το zoom έως 5Χ "τρώγεται" ευχάριστα (δλδ. καλό) Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από Kalpha
stark Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Kalpha είπε Δεν θα κάνω downgrade γιατί πείστηκα από τις γνώμες σας ότι δεν θα βελτιώσει κάτι με την κύρια πίσω κάμερα. Μάλλον παρασύρθηκα από αυτά που λέει ο stark για τις "φήμες" που είχα διαβάσει ότι η ποιότητα έπεφτε με τις αναβαθμίσεις Εξάλλου βιάστηκα, γιατί όταν ρύθμισα στο pro mode την ανάλυση στα 40mp (από τα μόνο 10mp στο αρχικό μενού) είδα βελτιωμένες εικόνες με ικανοποιητική ανάλυση και σχετικά καλά χρώματα. Έχει ένα θέμα στο ψηλό κοντράστ στα σκιερά μέρη που χάνει από λεπτομέρεια/θολώνει. Κι αυτή την λίγο τονισμένη πρασινίλα. Αλλά κι αυτά ίσως να διορθώνονται... θα το ψάξω πως. Και το zoom έως 5Χ "τρώγεται" ευχάριστα (δλδ. καλό) Να προσθέσω και την κιτρινίλα (αν και παίζει να εννοούμε το ίδιο που εσύ αποκάλεσες πρασινίλα, διότι στην ουσία πρασινοκιτρινίλα είναι και το δικό μου) σε κάποιες περιστάσεις (κυρίως σε μέρη, δρόμους που έχουν το "παλιό" κίτρινο θερμό φως - και έχουμε πολλά τέτοια δημόσια και μη μέρη στη χώρα μας, αλλά σιγά - σιγά ξυπνάμε και τα αντικαθιστούμε με LED και πιο φυσικό / ψυχρό λευκό φως). Το συγκεκριμένο θέμα μάλλον οφείλεται και στον RYYB sensor (αν και υπάρχει κι εδώ ένα debate για το αν όντως και το απλό P30 - κι όχι μόνο το Pro - έχει τον RYYB sensor) https://consumer.huawei.com/en/community/details/P30-P30-RYYB-Sensor-See-Through-the-Dark/topicId_5180/ Αναφορά σε κείμενο Arguably more importantly, the main lens has had a massive revamp. It’s now a 40Mp, f/1.8 shooter with what Huawei is calling a ‘superspectrum’ sensor. That means that instead of a standard RGB sensor – red, green, and blue – the P30 uses an ‘RYYB’ sensor. That means it captures yellow light instead of green, which the company claims includes both green light and additional red light. So far, so jargon. But the end result – according to Huawei at least – is that the camera captures more light, giving the image processor more information to work with, and improving low-light photography in particular. That’s most notable in the phone’s auto mode, which now takes low light photos that are as good as – and often better than – the long exposure Night mode, which has a tendency to over-expose some elements. https://www.techadvisor.com/article/720063/huawei-p30-review.html Βραδινές Photos μου σε μέρη με θερμό κίτρινο φως: Βραδινές Photos μου σε μέρος με ψυχρό ή φυσικό λευκό φως: Από την άλλη πρόσφατα έπιασε το μάτι μου σχόλια για "κιτρινίλα" και σε πιο σύγχρονα κινητά (μη Huawei) χωρίς τον RYYB sensor, οπότε δεν ξέρω τελικά ποια είναι η αιτία για όλο αυτό. Σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση της ποιότητας των photos, υπάρχει το τοπικ των P30 / P30 pro στο "γειτονικό" forum, στο οποίο κάποιοι δηλώνουν απόλυτοι (και απόλυτα απογοητευμένοι) για αυτή, αν και όπως είπα και πιο πριν, εγώ δεν είδα κάποια διαφορά προς το χειρότερο σε αυτό τον τομέα με τα releases των νεότερων EMUI. Απόψεις είναι αυτές όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα