Προς το περιεχόμενο

samsung s20+ cosmote και Odin

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 26/09/2022 at 00:07, GATE123 said:

Αν ξεκλειδώσει ο bootloader τότε θα γράψει και το Knox οπότε πάει και η εγγύηση (εάν υπάρχει).

για να λυθουν οι αποριες.περασα απο sam firmware το τελευταιο firmware που ειναι για ελλαδα και ειναι unbranded.περασα το Csc .παρολα αυτα οταν πας στο κινητο ειχε μεινει το cosmote στο service provider software verion. το αλλαξα με το παρακατω προγραμμα

https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-one-click

η τελευταια εκδοση δεν μου επαιξε.δεν γραφει το know.απλα στο αλλαζει.στην αρχη εβαλα eur αλλα μετα εβαλα eux που εινα ολη  η ευρωπη

On 26/09/2022 at 07:47, dkmaster said:

Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα από το software information να δούμε στο service provider τι csc έχει το κινητό τώρα; Επίσης πες μας ακριβώς ποιο firmware έβαλες να το ψάξω λίγο να δω τι παίζει.

το firmware δεν σου αλλαζει οπως γραφω πιο πανω το csc .ισως να περναει το csc αρχειο αλλα δεν θα σου αλλαξει το csc .πρεπει να το κανεις με αλλο προγραμμα.πλεον ειμαι eux/eux.eux/cos. το τελευταιο cos ειναι cosmote και ειναι απλα το αρχικο csc που ειχε.μπορεις να το σβησεις αλλα θελει root. δε μας ενδιαφερει.απλα σου λεει τι ηταν στην αρχη.

On 26/09/2022 at 09:32, GATE123 said:

Δεν θα έχει το αρχικό csc γιατί λέει ότι τα άλλαξε όλα από το πρώτο φλασάρισμα.

σαν αρχειο το αλλαξα το csc.αλλα μετα πρεπει να αλλαχτει στην συσκευη ως επιλογη.

On 26/09/2022 at 10:10, Liverpool89 said:

Πολλα κολπα η sam με τις εταιριες που παιδευουν εμας. Αλλος ενας ατυχος.

Παλια θυμαμαι οτι μονο το Iphone ειχε κατι τετοια κλειδωματα που λειτουργουσε μόνο  σε καποια δικτυα, αλλιως επρεπε να κανεις unlock,jailbreak, για να εχεις την συσκευη οσο πιο ελευθερη γινεται.

Επειδη ημουν σε παρομοια φαση και τα παιδια απο πανω με βοηθησαν πολυ. Με το samkey νομιζω αλλαζεις πιο ευκολα το csc απλα θελεονα αγορασεις τους κωδικους απο ebay πχ. 

Διαβασε στο xda, εχουν κι αλλοι παρομοια προβλημαρα.

εμενα επαιζε σε ολα τα δικτυα απλα δεν ηθελα οταν το κανω hard reset να βλεπω app απο cosmote ασχετα που μπορουσα να το σβησω ουτε ηθελα τα updates να ειναι Custom cosmote. me to parapano programma το εκανα δωρεαν

On 26/09/2022 at 11:27, dkmaster said:

Αυτό θα σου πρότεινα και εγώ γι' αυτό ρώτησα για το firmware επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν είναι multi. Φαίνεται ότι με την beta προσθήκη του csc changer στο samfw frp γίνεται δουλειά σε πολλά κινητά. 

P.S. Υπάρχει μια πιθανότητα με εισαγωγή sim της cosmote να γυρίσει στην προηγούμενη κατάσταση (ίσως μετά από hard reset όμως). Δεν μπορώ να δοκιμάσω διότι δεν έχω samsung.

Δεν με απασχολεί το αρχικό, ήθελα να δω αν είναι multicsc το firmware που πέρασε.

Πλέον φαίνεται να γίνεται και με το samfw frp tool σε αρκετά μοντέλα. Λόγω δουλειάς εγώ χρησιμοποιώ πληρωμένα εργαλεία γι' αυτό στα δωρεάν ίσως αργώ να βρω σωστή μέθοδο.

εχει αλλαξει παντου οποτε πιστευω οτι και cosmote να μπει δεν θα την αλλαξει παλι. αν και δεν εχω cosmote. ποια ειναι τα πληρωμενα εργαλεια αν επιτρεπεται.

On 27/09/2022 at 14:10, Liverpool89 said:

Οχι δεν αλλαξε απλα εβαλα την νεοτερη εκδοση που υπαρχει για το κινητο. Υπαρχει το VGR.

υπαρχει γιατι to firmware δεν θα στο αλλαξει.πρεπει να το αλλαξεις εσυ

On 27/09/2022 at 06:17, dkmaster said:

Μπορείς να κάνεις ότι και ο poulinos για τα OTA. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι το εξής: Από το firmware που έβαλες θα φλασάρεις μόνο όλα τα αρχεία του φακέλου CSC και μετά με το samfw θα αλλάξεις το csc (θα χάσεις τα αρχεία σου γιατί θα γίνει factory reset), αλλά αν θυμάμαι καλά σε εσένα άλλαξε το VGR σε EUR, κανονικά θα πρέπει να πάρει ΟΤΑ.

ναι λογικα και μενα θα κανει ota με βαση το eux πλεον.

On 27/09/2022 at 16:02, dkmaster said:

Είχα την αίσθηση ότι είχε αλλάξει. Δοκίμασε αν θες αυτό που ανέφερα, αλλιώς θα πρέπει να περνάς τις ενημερώσεις χειροκίνητα. 

το αλλαζει απο το προγραμμα και μετα λογικα θα εχει ota κανονικα με βαση το csc

On 27/09/2022 at 20:56, Liverpool89 said:

Δεν με πειραζει που θα το περασω χειροκίνητα, ετσι δεν χανω και τα δεδομένα μου. Απλα αν το γνώριζα εξαρχης θα έκανα αυτο πρωτα. 

Στα βιντεακια δείχνουν οτι το αλλαζουν πολυ απλα. 

Ετσι και αλλιώς  δεν θα παρει πολλες αναβαθμισεις πλεον, αντε ακομα μια.

εγραψα πως το αλλαξα.

On 28/09/2022 at 15:36, Liverpool89 said:

@poulinosγια να αλλαξεος το csc σου εκανε factory reset? Μπορεις να μου πεις την διαδικασια μπας και το δοκιμασω.

δεν ξερω διοτι δεν ειχα data μεσα. το firmware το περνας χωρις factory reset αν περασεις το home csc.απλα μετα δεν ξερω οταν αλλαξεις το csc τι θα γινει με το δευτερο προγραμμα.

On 30/09/2022 at 04:44, dkmaster said:

Την διαδικασία την έγραψε και ο poulinos και στην έχω πει και εγώ και σε αυτό το thread και στο δικό σου. Το csc διαγράφει τα user data σε αντίθεση με το home csc που δεν τα διαγράφει.

το firmware δεν μου αλλαξε τιποτα στο csc.ηταν σαν να περασε το αρχειο απλα μεσα και ισως να ηταν Multi.μετα επρεπε να δω τα διαθεσιμα csc με το samfw που εγραψα και να του πω να μου το αλλαξει.

On 30/09/2022 at 15:43, Liverpool89 said:

Σε αυτο το βιντεο δειχνει πως γινεται, στις πληροφοριες λεει οτι δεν κανει factory reset και wipe data μονο αν αλλαξεις αυτο.

Η διαδικασία φαινεται απλη. 

Μονο να ξέρεις το csc του firmware  που κατεβασες και να εχεις ενεργο το εντοπισμο σφαλματων usb και να μπεις στο μενου κρυφο μενου. Το δευτερο δεν το δείχνει καπου  τι ακριβως κανει. 

Πολυ καλο πρόγραμμα φαινεται.

μου επαιξε με την προτελευταια εκδοση.με την τελευταια δεν επαιξε.ναι θελει Usb debugging να ειναι on.μετα απλα το βαζεις και το αλλαζει.

On 01/10/2022 at 06:38, dkmaster said:

Στο έχω εξηγήσει πολλές φορές αλλά μάλλον δεν το έχεις καταλάβει. Δεν είπα ότι το πρόγραμμα που κάνει την αλλαγή του csc κάνει factory reset. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω μια τελευταία φορά γιατί νομίζω 6-7 φορές είναι ήδη πολλές.

Τα κινητά έρχονται με ένα firmware ναι; Ναι. Αυτό το firmware δεν είναι πάντα Multi csc, δηλαδή αν πας με το πρόγραμμα αυτό να αλλάξεις csc δεν θα μπορέσεις διότι στο κινητό σου δεν υπάρχουν csc για άλλες χώρες.

Πρέπει λοιπόν να περάσεις firmware multicsc όπως έκανες εσύ στο δικό σου ή ο poulinos. Τα firmware έχουν 2 csc το home και το κανονικό, το home που όταν το φλασάρεις δεν κάνει διαγραφή δεδομένων δεν περνάει τα υπόλοιπα csc στο κινητό, το κανονικό csc που περνάει στην ουσία multi csc κάνει factory reset με το φλασάρισμα. Αν το κινητό σου δεν είχε csc άλλων χωρών πριν και εσύ φλασάρεις το home csc τότε εξακολουθείς να μην έχεις multi csc, οπότε για να λειτουργήσει το πρόγραμμα πρέπει να περάσεις το κανονικό csc, όχι το home, που θα κάνει factory reset, και μετά θα χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα που δεν κάνει factory reset.

Εσύ από τη στιγμή που φλάσαρες το home csc δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν έχεις ή όχι multicsc στο κινητό, συνήθως τα branded δεν βάζουν multi επίτηδες αλλά για να σου εξηγήσω πώς να το δεις θα φάμε άλλες 10 σελίδες, οπότε πιο γρήγορος δρόμος θα ήταν να φλασάρεις το κανονικό csc που θα κάνει factory reset το κινητό.

Συμπέρασμα: Δοκίμασε κατευθείαν την εφαρμογή για την αλλαγή του csc πρώτα και αν σου κάνει την αλλαγή κομπλέ (δεν γίνεται factory reset εδώ).

Αν δεν σου κάνει την αλλαγή σημαίνει ότι δεν έχεις multi csc στο κινητό οπότε πρέπει να φλασάρεις και άρα θα γίνει factory reset.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, δεν θα το εξηγήσω ξανά διότι είναι κάτι απλό.

μπορεις να δεις μεσα απο το προγραμμα ποια ειναι τα διαθεσιμα csc που μπορες να βαλεις.οποτε πριν δοκιμασεις να το αλλαξεις βλεπεις αν ειναι Multi ή οχι.

On 01/10/2022 at 08:56, tarantules said:

Είχα κι εγώ προσπαθήσει να αλλάξω το CSC στο Galaxy S9 για να έχω το native call recording αλλά δεν κατάφερα τίποτα.Δοκίμασα και φλάσαρα μέσω odin διάφορες ROM (Ουκρανίας , Φιλιππίνες,Ινδονησίας κλπ) , αλλά επειδή δεν ήθελα να κάνω factory reset και ξαναστήνω από την αρχή το κινητό , του πέρναγα το Home CSC.Ένα παλικάρι από ebay μου έδωσε και δωρεάν credit να μου το αλλάξει μέσω προγράμματος , άλλαξε μεν αλλά το call recording άφαντο στα μενού.Τώρα δεν ξέρω τι έχει κρατήσει.Μου γράφει SEK/EUR,SEK/EUR ενώ πρώτα ήταν όλα EUR.Τελικά τα παράτησα.

δοκιμασε με το παραπανω προγραμμα αλλα για μενα περνα το κανονικο csc μαζι με το firmware μετα κανε την αλλαγη και μετα κανε hard reset.δεν νομιζω να βγει το cal recording χωρις hard reset επειδη απλα αλλαξες το csc. εμενα εχει γινει eux/eux,eux/cos. εχει γινει παντου εκτος απο το τελευταιο που δεν μας νοιαζει.εσενα δεν ξερω γιατι εχει κρατησει το eur. πρεπει να δεις τι σημαινει το συγκεκριμενο eur που εχε κρατησει. το τελευταιο eur δεν μας νοιαζει.λογικα θα πρεπε να ησουν sek/sek,sek/eur

το θεμα ειναι να μην εχεις προβλημα για hard reset.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 

Εμενα λεει EUX/EUX,EUX/EUX/VGR  αλλα OTA δεν δεχεται και εχει βγει και για τον Οκτώβρη αναβαθμιση. Θα το δοκιμασω ομως .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

εχει αλλαξει παντου οποτε πιστευω οτι και cosmote να μπει δεν θα την αλλαξει παλι. αν και δεν εχω cosmote. ποια ειναι τα πληρωμενα εργαλεια αν επιτρεπεται.

Υπάρχουν διάφορα boxes με τα οποία κάνεις πολλές δουλειές με ένα κλικ. Απλά δεν είναι φθηνά και δεν είναι lifetime αγορές. Παράδειγμα, γι' αυτό το θέμα που λύσατε, βάζεις το κινητό στη θύρα, πατάς ένα κουμπί και γίνεται η αλλαγή με την μία. Επίσης, αυτό με τη sim και την αλλαγή το αναφέρω διότι πολλοί το έχουν αναφέρει στο xda, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ο ίδιος.

8 ώρες πριν, poulinos είπε

το firmware δεν μου αλλαξε τιποτα στο csc.ηταν σαν να περασε το αρχειο απλα μεσα και ισως να ηταν Multi.μετα επρεπε να δω τα διαθεσιμα csc με το samfw που εγραψα και να του πω να μου το αλλαξει.

Το csc στην ουσία όταν είναι multi περνάει στο κινητό όλα τα διαθέσιμα csc, αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται διαγραφή τα δεδομένα του χρήστη. Οπότε το samfw δείχνει και τα διαθέσιμα csc. Συνοπτικά λοιπόν, φλασάρεις CSC και όχι Home, και έπειτα αλλάζεις με samfw. Ο φίλος @Liverpool89 εφόσον δεν πέρασε το CSC αλλά το HOME μπορεί να δοκιμάσει να δει τα διαθέσιμα CSC με το samfw πρώτα, αν ήταν Multi το firmware που είχε μπορεί να το αλλάξει χωρίς φλασάρισμα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 17/10/2022 at 03:20, Liverpool89 said:

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 

Εμενα λεει EUX/EUX,EUX/EUX/VGR  αλλα OTA δεν δεχεται και εχει βγει και για τον Οκτώβρη αναβαθμιση. Θα το δοκιμασω ομως .

ισως να το παρει πιο μετα. δεν εχω βαλει ακομα σε χρηση το κινητο για να δω αν εχει βγει νεο update και αν θα το κατεβασει.δεν βρισκω λογο να μην το κατεβασει εκτος αν εχεις κανει invalid κανα knox ή να εχεις κλεισει τα ota Που νομιζω γινεται μεσα απο το προγραμμα που ανεφερα

On 17/10/2022 at 07:02, dkmaster said:

Υπάρχουν διάφορα boxes με τα οποία κάνεις πολλές δουλειές με ένα κλικ. Απλά δεν είναι φθηνά και δεν είναι lifetime αγορές. Παράδειγμα, γι' αυτό το θέμα που λύσατε, βάζεις το κινητό στη θύρα, πατάς ένα κουμπί και γίνεται η αλλαγή με την μία. Επίσης, αυτό με τη sim και την αλλαγή το αναφέρω διότι πολλοί το έχουν αναφέρει στο xda, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ο ίδιος.

Το csc στην ουσία όταν είναι multi περνάει στο κινητό όλα τα διαθέσιμα csc, αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται διαγραφή τα δεδομένα του χρήστη. Οπότε το samfw δείχνει και τα διαθέσιμα csc. Συνοπτικά λοιπόν, φλασάρεις CSC και όχι Home, και έπειτα αλλάζεις με samfw. Ο φίλος @Liverpool89 εφόσον δεν πέρασε το CSC αλλά το HOME μπορεί να δοκιμάσει να δει τα διαθέσιμα CSC με το samfw πρώτα, αν ήταν Multi το firmware που είχε μπορεί να το αλλάξει χωρίς φλασάρισμα.

ναι και μενα υποστηριζει παρα πολλα csc και απλα διαλεξα αυτο που επρεπε. δεν εχω cosmote για να το δοκιμασω δυστυχως. με το προγραμμα ευκολα αλλαξα το csc.το θεμα ειναι οτι με την τελευταια εκδοση δεν επαιζε η αλλαγη και οταν ηθελα να πειραματιστω απλα ξανακατεβασα την προηγουμενη εκδοση. (samfw)

Δημοσ.
On 30/10/2022 at 16:33, poulinos said:

ισως να το παρει πιο μετα. δεν εχω βαλει ακομα σε χρηση το κινητο για να δω αν εχει βγει νεο update και αν θα το κατεβασει.δεν βρισκω λογο να μην το κατεβασει εκτος αν εχεις κανει invalid κανα knox ή να εχεις κλεισει τα ota Που νομιζω γινεται μεσα απο το προγραμμα που ανεφερα

ναι και μενα υποστηριζει παρα πολλα csc και απλα διαλεξα αυτο που επρεπε. δεν εχω cosmote για να το δοκιμασω δυστυχως. με το προγραμμα ευκολα αλλαξα το csc.το θεμα ειναι οτι με την τελευταια εκδοση δεν επαιζε η αλλαγη και οταν ηθελα να πειραματιστω απλα ξανακατεβασα την προηγουμενη εκδοση. (samfw)

Γενικότερα βουλώνουν τρύπες πολύ συχνά για πολλά θέματα.

Δημοσ.

Εγω σκεφτομαι να το κανω ενα πειραμα και οτι βγει. Εξαλλου δεν δεχομαι ota, τωρα τελευταία εφαγε σκαλωμα και μου βγαζει το εικονιδιο της σταγονας αραια και που. 

Λεω να το κανω ενα καλο λιφτινγκ. 

Δημοσ.
On 31/10/2022 at 04:52, dkmaster said:

Γενικότερα βουλώνουν τρύπες πολύ συχνά για πολλά θέματα.

εννοεις η πιο νεα εκδοση του samfw?

On 31/10/2022 at 10:09, Liverpool89 said:

Εγω σκεφτομαι να το κανω ενα πειραμα και οτι βγει. Εξαλλου δεν δεχομαι ota, τωρα τελευταία εφαγε σκαλωμα και μου βγαζει το εικονιδιο της σταγονας αραια και που. 

Λεω να το κανω ενα καλο λιφτινγκ. 

ριξτου στα ματια.εγω ακομα δεν εχω προλαβει να ενεργοποιησω το νεο κινητο.το εχω κανα μηνα plus μην ειναι και 2 και ακομα καθεται.καλα παω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, poulinos είπε

εννοεις η πιο νεα εκδοση του samfw?

Εννοούσα τις εταιρείες κινητών. Πολύ συχνά ένας τρόπος, ένα πρόγραμμα που λειτουργούσε εχθές δεν θα λειτουργεί αύριο γιατί κλείνουν το παραθυράκι. Το καλό είναι ότι πάντα βρίσκεται ένα παραθυράκι. 

Δημοσ.

Καλησπερα. Σημερα ελεγα να κατσω να δω το προγραμμα.

Τελικα ειχα multi csc, επελεξα αλλαγη και το εκανα EUR, εκανε επανεκκινηση ολα κομπλε.

Μπηκα στην ενημέρωση λογισμικου μεσω ota update που πριν δεν εκανε και βρήκε κατευθειαν του Οκτωβρίου και την περασε.

Να ναι καλα ο τυπος που εκανε το προγραμμα,ολοι εσεις που βρισκεται κατι σας δουλευει και δινετε συμβουλες. 

Καλο απογευμα.

Δημοσ.
2 hours ago, Liverpool89 said:

Τελικα ειχα multi csc, επελεξα αλλαγη και το εκανα EUR, εκανε επανεκκινηση ολα κομπλε.

Μπηκα στην ενημέρωση λογισμικου μεσω ota update που πριν δεν εκανε και βρήκε κατευθειαν του Οκτωβρίου και την περασε.

Να ναι καλα ο τυπος που εκανε το προγραμμα,ολοι εσεις που βρισκεται κατι σας δουλευει και δινετε συμβουλες. 

Καλο απογευμα.

μια χαρα.οποτε τα εχεις ολα τωρα και ειναι και ευρωπαικο και κανει και updates

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Liverpool89 said:

Ναι μολις το αλλαξα, το δοκιμασα και κατευθείαν εβγαλε την αναβαθμιση. 

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.  

μπορεις να το αλλαξεις και σε eux που ειναι νομιζω παλι ευρωπη αλλα πιο generic.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Καλο απογευμα.

Χαίρομαι που έπαιξε και δεν χρειάστηκε να μπλέξεις άλλο με φλασαρίσματα.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μετα απο τοσο καιρο εβαλα και εγω σε λειτουργια το s20+ .υποχρεωτικα εκανα αναβαθμιση με το odin σε android 13 αφου δεν ειχε ερθει ακομα σε ota.τωρα θα δω αν θα κανει ota κανονικα την επομενη φορα.απλα ηταν βλακεια να το σεταρω με android 12 και μετα να μπω στην διαδικασια να το κανω ota update.

On 05/11/2022 at 06:07, dkmaster said:

Εννοούσα τις εταιρείες κινητών. Πολύ συχνά ένας τρόπος, ένα πρόγραμμα που λειτουργούσε εχθές δεν θα λειτουργεί αύριο γιατί κλείνουν το παραθυράκι. Το καλό είναι ότι πάντα βρίσκεται ένα παραθυράκι. 

δεν λειτουργουσε το προγραμμα οχι επειδη αλλαξε κατι η εταιρεια. καποιο προβλημα στο προγραμμα ηταν. νομιζω μετα ξαναβγαλαν νεα εκδοση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

μετα απο τοσο καιρο εβαλα και εγω σε λειτουργια το s20+ .υποχρεωτικα εκανα αναβαθμιση με το odin σε android 13 αφου δεν ειχε ερθει ακομα σε ota.τωρα θα δω αν θα κανει ota κανονικα την επομενη φορα.απλα ηταν βλακεια να το σεταρω με android 12 και μετα να μπω στην διαδικασια να το κανω ota update.

δεν λειτουργουσε το προγραμμα οχι επειδη αλλαξε κατι η εταιρεια. καποιο προβλημα στο προγραμμα ηταν. νομιζω μετα ξαναβγαλαν νεα εκδοση.

Γενικότερα επειδή ασχολούμαι πολύ ενεργά με FRP και τρύπες, ναι μεν υπάρχει η αστοχία του προγράμματος (γενικότερα), αλλά πραγματικά τις τρύπες οι εταιρείες τις βουλώνουν με security updates πάρα πολύ γρήγορα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...